Dodaj do ulubionych

bojkot Gazety

IP: *.cnb.com.pl 16.02.07, 14:29
Mimo, że jestem czytelniczką i zwolenniczką Gazety od wielu lat to muszę
zaprotestować. Szczerze powiem, że nie przypuszczałam, że Gazeta posunie się
do tak głęboko zakorzenionego braku obiektywizmu i manipulowania ludźmi, jak w
przedmiocie budowy obwodnicy Augustowa. Mam wrażenie, że to już nie
profesjonalny dziennik, w którym przedstawia się wszelkie "za i przeciw", ale
tuba, przez którą grzmią pseudoekolodzy. Choć żal, to chyba czas przenieść się
do konkurencji...
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Re: bojkot Gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 14:46
      ekolorzy żydzi i pedały gazeta tak ich pcha że nawet tak tolerancyjny człowiek
      jak ja mai ich serdecznie dość
      • Gość: wkoronkiewicz Re: bojkot Gazety IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 16.02.07, 18:04
        słów kilka w temacie owej nieobiektywności. to co szanowna pani miała na myśli.
        czy może pani podać jakieś przykłady? albo cytaty?
        • Gość: ja Re: bojkot Gazety IP: *.cnb.com.pl 16.02.07, 20:05
          kupując dziennik oczekuje przede wszystkim porcji solidnej informacji! Denerwuje
          mnie przede wszystkim ton wypowiedzi o budowie obwodnicy - nie jestem za tym by
          zniszczyć dolinę Rospudy, ale może warto też wysłuchać argumentów ludzi, których
          na co dzień dotyczy ten problem? Jak dotąd czytałam tylko o bezcennej (czego nie
          neguję) przyrodzie, której - podobno - nie szanują mieszkańcy Augustowa, o
          bezmyślnych urzędnikach, którzy zaplanowali przebieg trasy, o manipulacjach
          rządu, o groźbach ze strony UE... a gdzie druga strona tego medalu? dlaczego na
          łamach Gazety nie pojawił się głos tych, których to bezpośrednio dotyczy? i nie
          mam na myśli małej wzmianki drukowanej na n-tej stronie gazety...
          • Gość: Łomża Ra ja za to kocham Wyborczą IP: *.lomza.mm.pl 16.02.07, 20:26
            Chociaż jej nie lubiłem ale od dziś maja we mnie fana . Idiotyzm i głupotę
            trzeba tępic Po prostu na nią nas nie stac.Dwa pytania do obrońców pieszych z
            Augustowa bo rozumiem że ta obwodnica jest dla paru starych pierdzieli którzy
            mają kłopoty z przejściem na drugą stronę ulicy.

Wasz popieprzony burmistrz czy sołtys czy inny pajac co wam miesza w waszych
            zakutych dyniach wybudował chociaz jakąś kładkę która wasze tłuste dupska
            mogłyby sie przedostac bezkolizyjnie na drugą stronę jezdni? Bo chyba nie .
            więc zamiast się oflagowywac niech przestanie robic wstyd na całą Polskę

Czy augustów ma jakieś pieniądze na kary jakie unia nam dopieprzy? Bo ja za
            idiotów płacił niebędę.Sprzedajcie na allegro burmistrza i topczewskiego
            • Gość: Stanisław Re: Ra ja za to kocham Wyborczą IP: *.pools.arcor-ip.net 16.02.07, 22:16
              Gazeta ma swoich fanów i obwodnica tego nie zmieni.
              Gazeta Wyborcza od lat niesie na swoich sztandarach walkę z ciemnotą i
              zacofaństwem, nietolerancją i samopaństwem wszelkiej maści urzędników.
              Kwestia ochrony doliny Rospudy nie ma żadnych barw politycznych; ba ta kwestia
              nawet nie ma konotacji osobistych wobec tego czy innego urzędnika.
              Po prostu estakady w tym miejscu nie będzie i to naewet nie dlatego, że ktoś
              chce dokopać posiadaczom zakupionych tam działek.
              Widać gołym okiem(wstyd wam manipulatorzy!), że co chwilę podnoszona jest tu
              kwestia alternatywy - albo życie mieszkańców Augustowa albo doliny Rospudy.
              Nie ma takiej alternatywy - obwodnica będzie, tiry znikną z ulic miasta a
              dolina Rospudy zostanie w stanie nienaruszonym.
              A dlaczego ostatnio tyle krzyku?
              Bo sprawa ma tylko dwa rozwiązania - brnąć w zaparte i płacić kary albo od razu
              przeciąć rzekę parę kilometrów na zachód - tyle, że dla burmistrza Augustowa,
              dla projektanta i ministra środowiska oznacza to dymisje, oskarżenie o
              niegospodarność i trybunał. Niestety pazerność i głupota kosztuje.
              • Gość: wkoronkiewicz Re: Ra ja za to kocham Wyborczą IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 16.02.07, 23:21
                zastanówmy się na co pójdą owe 500 mln złotych przeznaczonych na budowę
                estakady. czy tylko na betonowe słupy, dźwigi, koparki i asfalt? a
                może tez na projekty, opinie i opracowania? czy ktoś wie, jaki procent kosztów
                stanowi owa papierkowa robota?
                zapewniam, że gdy dotrzemy do dokumentacji i poznamy autorów-beneficjentów
                wiele nam to w temacie estakady wyjaśni.
                a'propos obiektywności "wyborczej". ostatnio w Kurierze Porannym wypowiadał się
                pewien bezstronny i zupełnie obiektywny ornitolog na temat nieszkodliwości
                estkady przez bagna i katastrofalnej wręcz w skutkach ingerencji w rolnicze
                pola (wariant ekologów). i pewnie bym uwierzył, gdybym nie widział wcześniej
                tego nazwiska na liście płac.
                • Gość: Stanisław Re: Ra ja za to kocham Wyborczą IP: *.pools.arcor-ip.net 17.02.07, 00:56
                  Jak powiedzieli A to muszą teraz donośnie beczeć Beee!
                  Gdy powstawały przed 15 laty wstępne koncepcje nikt z urzędników nie
                  przewidywał że możemy tu na Podlasiu mieć jakieś obywatelskie społeczeństwo, że
                  oprócz kasy będą liczyły się jakieś ekologiczne kwestie.
                  No i budowano sobie Pałac Marzeń - jak to cudownie będzie wystawić podatnikowi
                  rachunki - na setki robotników drogowych, dziesiątki maszyn i paliwo do nich,
                  na podwykonawców, ekspertów i projektantów.
                  Ilu już tam wydeptywało ścieżki by dorwać się do tego stołu wspaniałości.
                  Naobiecywano, dano nadzieję setkom ludzi na dobrą kasę a tu nagle klops.
                  Teraz zastanówmy się:
                  Jaki procent obecnych tu na forum należy do ludzi nie związanych interesem
                  budowy ESTAKADY a jaki z tą budową związanych?
                  Dlatego te ataki ze strony zwolenników kontrowersyjnej budowy są tak brutalne i
                  nieraz wulgarne. Tu przecież o pieniądze chodzi.
                  Wtedy gdy powstawały pierwsze założenia trasy nikt z projektujących nawet
                  wiedzieć nie mógł, że będzie to obszar Natura2000 - to trzeba im przyznać i
                  usprawiedliwić.
                  Tyle, że potem ewidentnie brnięto starym tropem dalej wydając publiczne
                  pieniądze na coraz bardziej zaawansowane projekty i opracowania.
                  Gdy wszystkim stało się jasne, że to droga fałszywa włączyli się ekolodzy - tu
                  też trzeba przyznać, że za późno.
                  Mnie tylko zastanawia jedno; jak można wyciągać rękę po unijne dotacje, domagać
                  się od Unii "załatwienia" z Rosją kwestii polskiego mięsa olewając jednocześnie
                  głos Unii w kwestii przebiegu tej trasy.
            • Gość: strawberry stary pierdziel IP: *.chello.pl 17.02.07, 02:38
              wiesz ci łomża, zajmij się lepiej policjantem łapówkarzem na
              swoim "przedmieściu" raczej przedkurniku.
              ta obwodnica jest dla takiego pirdziela jak ja, który widział jak ginie
              dziewczyna wciagnięta pod koła ku..kiego ruskiego tira tnącego przez środek
              miasta, stara nie jestem, ale omal się nie wpierniczyłam pod tira
              wyprzedzającego na podwójnej ciągłej pod górę, gdybym jechała szybciej byłoby
              po mnie.
              przez ładnych paręnaście miesięcy mieliście spokój, bo droga do augustowa była
              w budowie, potem wasz burmistrz wyjechał z tekstem , ze jakiś most nie
              wytrzyma i takie tam bzdety, więc ginęli ludzie za białymstokiem.
              posłuchaj łomża, w białymstoku i augustowie od lat instruktorzy nauki jazdy
              przestrzegają przed łomżą, wiec się nie wypowiadaj, bo droga przez augustów
              powinna być zablokowana tak samo przed tirami jak i przed łomżyniakami, bo
              niebezpieczenstwo jest takie samo, łomża nie rozróznia czerwonego od zielonego
              i ronda od skrzyzowania.
              w białymstoku miałam wypadek 2 razy i 2 razy przez gamonia z łomży, raz się
              tłumaczył, że jedzie na ślub i wystawił samochód pierwszy raz od 3 lat, za
              drugim razem myślał, że jest na rondzie, a swiatła są dla ozdoby.
              jak jesteś taki MUNDRY to schowaj prawo jazdy do szuflady i siedź cicho, to
              może kara będzie niższa
        • Gość: jackoob Re: bojkot Gazety IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 17.02.07, 09:30
          Jako przykład można podać tu relację z demonstracji w Warszawie , w której
          uczestniczyło 100 osób. I komentarze jak to społeczeństwo ma za złe wszystkim
          którzy zadecydowali o przebiegu obwodnicy. A to było tylko 100 osób .
          A ty Koronkiewicz kiedy sie przykuwasz do lipy na Lipowej ?
          • Gość: ja Re: bojkot Gazety IP: *.cnb.com.pl 17.02.07, 16:14
            no tak - i działalność A. Wajraka, który uprawia swą grządkę na łamach GW to
            przejaw zuuuupełnie obiektywnego dziennikarstwa.........
            • Gość: Horpyna Re: bojkot Gazety IP: 194.176.105.* 17.02.07, 18:40
              my, ruskie, przetrzymamy wasze lackie porzadki
              na furmankach i chociazby w ziemiankach. A Lomze
              i Augustow zbombardowac nalezy co predzej bo tam
              sama ruja i porobstwo. Rasouda maja prekrasnaja-
              da zhiviot!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka