Dodaj do ulubionych

Szukamy babci do kochania

IP: *.koba.pl 31.03.07, 00:48
:-)To piękne co Ci ludzie chcą zrobić, trzymam kciuki i mam nadzieję, że się
ktoś odezwie. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: FAza Szukamy babci do kochania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 14:13
      Życze powodzenia a ja ide sie teraz cieszyć że babcie mam ;p :D
      • jdbad Re: Szukamy babci do kochania 31.03.07, 14:46
        Ja juz nie mam, ale też życzę powodzenia.
        • Gość: teresa414 Re: Szukamy babci do kochania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 21:40
          babcie raczej w lnternecie nie buszuja wiec chyba nie znajda ogloszenia.Powies
          na koscilach
          • Gość: tamara Re: Szukamy babci do kochania IP: *.aster.pl 01.04.07, 21:44
            cos takiego juz vylo, tylkow inna strone - jakis dziadek szukal rodziny zeby go
            zaadoptowala, jakies pare lat temu
            • Gość: babcia Re: Szukamy babci do kochania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 21:58
              buszują w internecie buszuja!!!!!! Myślisz że babcie nie idą z duchem
              czasu???????
              • Gość: Stary Dziadziuś Re: Szukamy babci do kochania IP: *.dream.net.pl 02.04.07, 07:53
                I co z tego,że jestem bardzo starym dziadziusiem,że mam Internet,że mam bardzo
                starą babuleńkę,skoro żaden z wnuków i prawnuków nie chca mnie znać.Dlaczego?
                Jest to pytanie z kategrii filozoficzno-egzystencjalnych.Może dlatego,że nie
                przepadam za chałasem,rozgardiaszem,który robią wnukowie.Dużo zawsze tego
                hałasu a czułości i przytulania jak na receptę.Nie traćmy wiary w dobroć
                młodego pokolenia.Pozdrawiam!
          • Gość: babcia helenka Re: Szukamy babci do kochania IP: *.dyn.optonline.net 02.04.07, 02:47
            Mylisz sie i to bardzo,bo Babcie juz tez buszuja na necie,moze jeszcze nie tak
            sprawnie jak wnuki,ale zapewniam Cie ze daja sobie znakomicie rade z
            tym "cudem".Chetnie bym sie "podjela" takiego babciowania,ale mieszkam daleko
            od kraju i nie wiem czy na odleglosc cos by ztego wyszlo,ale jeszcze sie
            zastanowie.Pozdrawiam.Babcia Helenka.
          • Gość: babcia Ewa Re: Szukamy babci do kochania IP: 193.111.144.* 02.04.07, 13:38
            Buszują, buszują! I nieżle sobie radzą! A to że dużo z nich również do
            kościółka chadza, to chyba nic złego! Prawda!
          • Gość: prawie babcia Re: Szukamy babci do kochania IP: *.wirelessnet.pl 06.07.07, 19:25
            oj buszuja buszuja :))
    • sykreczka Re: Szukamy babci do kochania 01.04.07, 22:03
      Ja też nie miałam żadnej babci i było mi bardzo smutno, że nie mam komu dać
      laurki na Dzień Babci. Więc dobrze rozumiem ich sytuację i życzę powodzenia. W
      artykule przydałaby się informacja o miejscu zamieszkania - bo to przecież
      ważne, by "adoptowana" Babci mieszkała niezbyt daleko.
      • Gość: karakas Re: Szukamy babci do kochania IP: *.csk.pl 01.04.07, 22:26
        białystok. widziałam w białostockiej wyborczej. chyba...
    • Gość: Michał A dziadek to pryszcz ? IP: 87.205.170.* 01.04.07, 22:11
      No tak chcą babcię. A ja znam wspaniałych dziadków. I jak tu nie mówić o
      dyskryminacji płci.
      • Gość: Lolek Re: A dziadek to pryszcz ? IP: *.171.64.83.crowley.pl 02.04.07, 01:18
        Tez przyuwazylem, ze taty w domu nie ma. I nie bedzie!
        Ale naglasniac, naglasniac. Nisza taka, ze jak stad do Raciborza.
    • Gość: młody za $$$$$ Ja też kocham babcie IP: *.koba.pl 01.04.07, 22:17
      takie są namiętne
    • Gość: wieloryb Szukamy babci do kochania IP: *.cable.ubr08.newt.blueyonder.co.uk 01.04.07, 23:01
      No tak. Babci w sklepie nie kupisz więc trzeba znależć jakiś inny sposób , żeby
      ją mieć. Podkreślam słowo m i e ć. Nie wiem dlaczego ale ta sytuacja jest dla
      mnie przykładem kompletnego egoizmu. Babcia nie może być za stara , bez
      rodziny. Ja dopowiadam : musi być na poziomie, żadnych tam utyskiwań na stan
      zdrowia (końskie zdrowie wskazane), dyspozycyjna całą dobę , mieć gust w
      ubiorze i fryzurze (żaden tam kocmołuch). Wprawdzie jest napisane , iż stan
      majątkowy nie gra roli , ale możemy się domyślać , że biedota nie ma tam czego
      szukać. Biedoty to ta pani ma dosyć oglądając ich przez szyby samochodu. To na
      razie tyle. Zapraszam do dyskusji.
      • Gość: togo13 Re: Szukamy babci do kochania IP: *.chello.pl 01.04.07, 23:06
        Idz się wyśpij, bo chyba jesteś zmęczony - jest po 23.00.
        W takim stanie - to nie ma dyskusji. Pa.
      • Gość: nie babcia Re: Szukamy babci do kochania IP: *.chello.pl 01.04.07, 23:40
        hmmmmmmmmm ale zaraz wyolbrzymiasz swoje domysły.
        A ja rozumiem tą panią a przede wszystkim dzieci, bo byłam w podobnej sytuacji i
        moje dzieci zawsze cierpiały w wieku przedszkolnym zawsze mówiły że Bóg
        niesprawiedliwy bo inne dzieci to mają nawet po 2 babcie i jeszcze dziadków a
        oni nikogo
      • Gość: Lolek Re: Szukamy babci do kochania IP: *.171.64.83.crowley.pl 02.04.07, 01:22
        I zeby sypala anegdotami, jak z rekawa - znaczy inteligetna i na poziomie babka musi byc. Po za tym juz
        tylko ten wiek, i to juz naprawde wszystko.
    • Gość: hrabia słomiany zapał IP: *.chilan.net 01.04.07, 23:12
      nie ma póki co babć jednorazowego użytku,
      już ja widzę to robienie zakupów,
      raz -dwa razy przyniosą, potem babcia z głodu zdechnie
      taką teraz mamy młodzież,
      • Gość: babcia Re: słomiany zapał IP: *.chello.pl 01.04.07, 23:32
        no tak wkońcu wypowiedział się hrabia ...........chyba sądzisz według swojego
        odczucia
    • blotniarka.stawowa Kochanie warunkowe 01.04.07, 23:44
      "Mam tylko jeden warunek. Musi to być osoba, która jest w miarę zdrowa i w
      niezbyt podeszłym wieku."

Warunek mowi wszystko. Nie pomoze tlumaczenie, ze to obawa by sie nie
      przywiazac za bardzo do babci i potem przezywac strate, gdy ta odejdzie. Takie
      motywy rozwaza sie przy kupnie dziecom pieska lub chomika.

Babcia ma byc zdrowa i niezbyt stara! Problem w tym, ze te niestare i zdrowe
      jeszcze same sobie robia zakupy, chodza do fryzjera i na joge. Te najbardziej
      potrzebujace "kochania" sa schorowane, niesprawne, zalezne od innych jesli
      chodzi o sprawunki i posilki, no ale one nie moga zabierac dzieci do parku...
      • Gość: eliza babcia Re: Kochanie warunkowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 00:08
        aja bym chciała mieć takie przyszywane wnuki to wcale nie tak jak niektorzy się
        wypowiadaja babcie też buszują po internecie ito tak pózno jestem sprawna na
        chodzie chocmam 54 lata pozdrawiam
        • Gość: babcia helenka Re: Kochanie warunkowe IP: *.dyn.optonline.net 02.04.07, 02:54
          Kochana,Ty to nie jestes Babcia,ty jestes jeszcze osoba w sile
          wieku.Pozdrawiam.Babcia Helenka.Odrobine starsza od Ciebie.Pozdrawiam.
      • Gość: idzikczortu Re: Kochanie warunkowe IP: *.dyn.optonline.net 02.04.07, 00:17
        Opowiem o swojej Sw. pamieci babci, krotko. Byla wielka osoba w sensie, ze
        miala niezalezna osobowosc. Miala bardzo dobrze poukladane w glowie a do tego
        byla smiala bo potrafila takze kontestowac decyzje moich wyroczni - rodzicow,
        gdy uwazala, ze decyzje rodzicow lamia pryncypia. A to z kolei nie bylo latwe.
        I tu dobrze rozumiem te pania ktora szuka babci dzieciom bo madra babcia to
        jest takze strazniczka pryncypiow w rodzinie. To jest osoba ktora sie nie
        wstydzi mowic o rzeczach tak nie modnych na dzisiaj, ze normalnie rodzice boja
        sie tych tematow poruszac by nie zostac uznanymi za ludzi zupelnie uncool.
        Dopiero w doroslym zyciu przyszlo mi rozumiec jak wiele z jej "bojow"
        obyczajowych i jej opowiesci zasadzalo sie na glebokiej madrosci ludowej.
        Oby tej ciekawej pani nie przyszlo szukac takiej rozsadnej babci (czy tez
        dziadka) - ze swieca...
    • pendrek_wyrzutek Niestety nie ma takich przepisów? 02.04.07, 03:18
      > "Niestety nie ma takich przepisów, które mogłyby uregulować taką adopcję."

Wlasnie ze sa! Po prostu adopcja powinna byc w druga
      strone, babcia moze zaadoptowac matke jako swoja corke
      i presto.
      • sykreczka Re: Niestety nie ma takich przepisów? 02.04.07, 12:13
        dobry pomysł!
    • Gość: Justyna Re: Szukamy babci do kochania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 06:44
      Pozdrawiam i życzę powodzenia;].
    • Gość: sla Re: Szukamy babci do kochania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 08:30
      A gdzie rodzice taty tych dziwczynek? Chyba dziewczynki nie powstały przez
      partenogeneze. Może zacząć od najprostszych rozwiązań!
      • Gość: ellena Re: Szukamy babci do kochania IP: *.elpos.net 06.07.07, 21:03
        Dobre pytanie! Jeśli dziadkowie ze strony ojca żyją, dlaczego pozbwiać ich kontaktu z dziećmi? Może obie strony byłyby zadowolone? Podobno dziedziczymy po 50% cech rodziców i po 25% dziadków.Rodzonych.
        Ale jeśli takie próby już były i nie odniosły powodzenia lub jeśli dziadkowie nie żyją, to rozwiązanie "adopcji" wydaje się świetne!
    • mgz bzdura jakas 02.04.07, 08:32
      Wezma taka kobiete jako "babcie", a jak sie znudzi albo zachoruje to dostanie
      kopa. Jak szczeniaki otrzymane na gwiazdke, ktore w polowie stycznia juz sie
      znudzily i poszly na ulice.

• Gość: hrabia Re: bzdura jakas IP: *.chilan.net 02.04.07, 12:18
        mgz napisał:

> Wezma taka kobiete jako "babcie", a jak sie znudzi albo zachoruje to dostanie
        > kopa. Jak szczeniaki otrzymane na gwiazdke, ktore w polowie stycznia juz sie
        > znudzily i poszly na ulice.
        >

podzielam ten pogląd
        tatusia wykopali a teraz babci im się zachciało,
        i zobaczcie jaki szum wokól tego powstał,
        trzeba być idiotą aby dopatrywać się w tym dobrego serca i wogóle jakichkolwiek
        uczuć

• Gość: wkoronkiewicz mi się pomysł podoba IP: 85.232.247.* 02.04.07, 12:25
          nigdy nie spotkalem się z pomysłem, aby adoptować babcię. ale jestem pełen
          podziwu dla tych, którzy adoptują dzieci z domów dziecka. jest to wyraz zwykłej
          ludzkiej serdeczności i miłości do drugiego człowieka. potrzeby bycia razem.
          wrażliwości na krzywdę. nic tylko przyklasnąć!
          • Gość: hrabia już bacię wyrzucili pod most czy jeszcze "kochają" IP: *.chilan.net 25.05.07, 20:21
            czyli może już czas na jakieś podsumowanie?
            może ktoś wie jak dalej potoczyła się ta bajka?
            babcia ponoć się znalazła
        • sykreczka Re: bzdura jakas 02.04.07, 12:31
          widać, że Was obu skrzywdzono wiele razy. Ale Wy też pewnie nie raz
          skrzywdziliście. Trzeba spróbować przeprosić i pogadać, nawet gdy się wydaje, że
          zawiniła tylko druga strona. Bo zwykle okazuje się, że z tamtej strony sytuacja
          wyglądała zupełnie inaczej.
        • Gość: ooo Re: bzdura jakas IP: *.elpos.net 06.07.07, 21:06
          Współczuję Ci, jeśli naprawdę tak myślisz. To musi być chyba strasznie smutne - nie wierzyć w ludzi.
      • sykreczka Re: bzdura jakas 02.04.07, 12:24
        a ja myślę, że tak się nie stanie. Bywają tacy cyniczni ludzie, ale wbrew
        pozorom nie ma ich wielu. A przynajmniej ja sama stykam się głównie z dobrymi
        ludźmi (choć oczywiście każdy ma jakieś wady). Spotkałam w całym życiu tylko
        paru łotrów, ale od początku czułam, że coś z nimi nie tak.
    • www.zieloni-bialystok.w.pl www.zasciankowosc.w.pl bez sejmiku,obwodnic,kasyUE 02.04.07, 13:44
      ŻEBY TYLKO BABCIA NIE OKAZAŁA SIĘ ZAŚCIANKOWA

www.zaciankowosc.w.pl www.hipermarkety.w.pl
      wybory,łapowki,hipermarkety-prawda o wszystkich partiach,politykach

www.referendum-bialystok.w.pl - propozycja referendum w Białymstoku -
      mieszkańcy Białegostoku mają szansę powiedzieć, w jakim mieście i regionie
      chcieliby żyć i mieszkać - ZMIENIĆ BIAŁYSTOK I PODLASIE ! DOŚĆ ZAŚCIANKOWOŚCI !
      Spis podlaskich i białostockich afer = dlaczego rządzący kryminaliści pozostają
      bezkarni ?

www.hipermarkety.w.pl -dlaczego Białystok (300 tys. mieszkańców) od 10
      lat miał tylko 1 monopolistyczny hipermarket = Auchan, który dzięki
      monopolistycznej pozycji zbijał kokosy, władze twierdziły ze w "interesie
      mieszkańców" blokują budowę innych, a w ciągu 2 miesięcy przed wyborami władze
      wydały pozwolenia na budowę ...4 innych, z rażącym naruszeniem prawa !? Czy
      chodzi o gigantyczna aferę korupcyjną ? jaki udział mają w tym lokalni
      politycy, kandydaci na prezydenta Białegostoku - Marek Kozłowski z PIS,
      Krzysztof Sawicki z ChrS/PO, Tadeusz Truskolawski z PO i Janusz Kochan z SLD ?
      • Gość: r.... żeby tylko zielony napisał sprawozdanie finansowe IP: 80.54.13.* 25.05.07, 21:10
        za rok 2006 zamiast reklamować pod byle tematem swoją "organizację",
        sprawozdanie do końca marca powinno znaleźć się na
        bopp.pozytek.gov.pl/opp_pokaz.do;jsessionid=04DD4F07F0ED918FE3C24574DFA21FCC?oppId=39957
        według przepisów z
        www.pozytek.gov.pl/OPP,-,obowiazki,sprawozdawcze,724.html ale zielony ma
        z tym jakiś problem...
    • Gość: ew Chcemy adoptowac babcie do USA IP: *.socal.res.rr.com 03.04.07, 03:06
      Chcemy adoptowac babcie do USA
      email:
      bifsz@yahoo.com
      • Gość: judyta Re: Chcemy adoptowac babcie do USA IP: *.59-82-r.retail.telecomitalia.it 25.05.07, 20:51
        a potem co z nia zrobicie??? dla babci nie bedzie juz drogi powrotnej
    • mysz391945 Szukamy babci do kochania 25.05.07, 17:08
      Wzruszyłąm sie bardzo.Moje wnuki chociaż je wypiesciłam nie potrzebują babci.Może na poczatek wystarczyła by babcia inernetowa.Chyba to jakaś namiastka a może przeznaczenie bo córeczka też Misia.Ale aby byc babcią trzeba umiec kochać i miłosc przekazywać.A przedewszystkim kochac dzieci.Napiszcie : email:
      cezanne-61@tlen.pl
    • Gość: babcia Re: Szukamy babci do kochania IP: *.59-82-r.retail.telecomitalia.it 25.05.07, 20:45
      jestem babcia ,co potrzebuje kochania ,no moze za wielkie slowo ale choc
      pamieci. nic z tego mam jednego wnuka ,ktorego kocham ponad wszystko!!!!!jestem
      dosc daleko co nie znaczy ,ze nie mozna wyslas zyczen urodzinowych!!! wieczny
      brak czasu???. tak wiec z tym kochaniem to cos dziwnego sie dzieje , albo slowo
      kocham juz przeterminowane.powodzenia ,mysle ze znajdziecie babunie z dobrym
      sercem
    • Gość: judyta Re: Szukamy babci do kochania IP: *.59-82-r.retail.telecomitalia.it 25.05.07, 20:50
      czy ktos mi wyjasni o jakie kochanie tu idzie z ta babcia??? jestem
      babcia ,mam63 lata alw wnuk ma mnie ...w zapomnieniu.ot co .odpiszcie kto tu
      kogo chce kochac? ...na odleglosc??
    • Gość: ho ho ho Re: Szukamy babci do kochania IP: *.elpos.net 06.07.07, 21:17
      Miałam babcię "przyszywaną" - znajomą mojej mamy. Była w moim życiu 23 lata.Dała mi morze miłości, ciepła i poczucia wiary w siebie. Zmarła w 2000 roku a ja nadal za nią tęsknię! To nieprawda, że nie ma ludzi niezastąpionych. Jej miejsca już mi nikt nie zastąpi. Takiej babci życzę wszystkim dzieciakom na świecie. Niech żyją wszystkie babcie! Jesteście potrzebne!
    • renee89 Re: Szukamy babci do kochania 04.08.07, 21:53
      My też poszukujemy samotnej babci, która czułaby się dobrze wśród
      sześcioosobowej rodziny. Mogłaby opiekować się podczas naszej nieobecności w
      pracy najmłodszą córeczką Madzią. Mam czworo dzieci. Starsze to nastolatkowie.
      Madzia ma 1,5 roku. Mieszkamy w dużym domu w Białymstoku. Pani mogłaby
      zamieszkać razem z nami. Gdyby znudziło się jej mieszkanie w mieście mogłaby
      odpocząć na wsi, tam bowiem mieszkają moi rodzice.

tel: 602 455 814
      e-mail: strumyk103@wp.pl
      • renee89 Zapraszam samotne Babcie do przeczytania=) 04.08.07, 21:55
        My też poszukujemy samotnej babci, która czułaby się dobrze wśród
        sześcioosobowej rodziny. Mogłaby opiekować się podczas naszej nieobecności w
        pracy najmłodszą córeczką Madzią. Mam czworo dzieci. Starsze to nastolatkowie.
        Madzia ma 1,5 roku. Mieszkamy w dużym domu w Białymstoku. Pani mogłaby
        zamieszkać razem z nami. Gdyby znudziło się jej mieszkanie w mieście mogłaby
        odpocząć na wsi, tam bowiem mieszkają moi rodzice.

tel: 602 455 814
        e-mail: strumyk103@wp.pl
    • Gość: ja Szukamy babci do kochania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 11:22
      poco tobie ten klopot.nikt tobie rodzonej matki ani babci dzieciom
      nie zastapi.z taka osoba w przypadku niepowodzenia trudniej sprawe
      rozwiazac niz rozwod
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka