Gość: Jowita IP: *.koba.pl 31.03.07, 00:48 :-)To piękne co Ci ludzie chcą zrobić, trzymam kciuki i mam nadzieję, że się ktoś odezwie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: FAza Szukamy babci do kochania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 14:13 Życze powodzenia a ja ide sie teraz cieszyć że babcie mam ;p :D Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Szukamy babci do kochania 31.03.07, 14:46 Ja juz nie mam, ale też życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa414 Re: Szukamy babci do kochania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 21:40 babcie raczej w lnternecie nie buszuja wiec chyba nie znajda ogloszenia.Powies na koscilach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamara Re: Szukamy babci do kochania IP: *.aster.pl 01.04.07, 21:44 cos takiego juz vylo, tylkow inna strone - jakis dziadek szukal rodziny zeby go zaadoptowala, jakies pare lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Szukamy babci do kochania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 21:58 buszują w internecie buszuja!!!!!! Myślisz że babcie nie idą z duchem czasu??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Dziadziuś Re: Szukamy babci do kochania IP: *.dream.net.pl 02.04.07, 07:53 I co z tego,że jestem bardzo starym dziadziusiem,że mam Internet,że mam bardzo starą babuleńkę,skoro żaden z wnuków i prawnuków nie chca mnie znać.Dlaczego? Jest to pytanie z kategrii filozoficzno-egzystencjalnych.Może dlatego,że nie przepadam za chałasem,rozgardiaszem,który robią wnukowie.Dużo zawsze tego hałasu a czułości i przytulania jak na receptę.Nie traćmy wiary w dobroć młodego pokolenia.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia helenka Re: Szukamy babci do kochania IP: *.dyn.optonline.net 02.04.07, 02:47 Mylisz sie i to bardzo,bo Babcie juz tez buszuja na necie,moze jeszcze nie tak sprawnie jak wnuki,ale zapewniam Cie ze daja sobie znakomicie rade z tym "cudem".Chetnie bym sie "podjela" takiego babciowania,ale mieszkam daleko od kraju i nie wiem czy na odleglosc cos by ztego wyszlo,ale jeszcze sie zastanowie.Pozdrawiam.Babcia Helenka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Ewa Re: Szukamy babci do kochania IP: 193.111.144.* 02.04.07, 13:38 Buszują, buszują! I nieżle sobie radzą! A to że dużo z nich również do kościółka chadza, to chyba nic złego! Prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie babcia Re: Szukamy babci do kochania IP: *.wirelessnet.pl 06.07.07, 19:25 oj buszuja buszuja :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sykreczka Re: Szukamy babci do kochania 01.04.07, 22:03 Ja też nie miałam żadnej babci i było mi bardzo smutno, że nie mam komu dać laurki na Dzień Babci. Więc dobrze rozumiem ich sytuację i życzę powodzenia. W artykule przydałaby się informacja o miejscu zamieszkania - bo to przecież ważne, by "adoptowana" Babci mieszkała niezbyt daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karakas Re: Szukamy babci do kochania IP: *.csk.pl 01.04.07, 22:26 białystok. widziałam w białostockiej wyborczej. chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał A dziadek to pryszcz ? IP: 87.205.170.* 01.04.07, 22:11 No tak chcą babcię. A ja znam wspaniałych dziadków. I jak tu nie mówić o dyskryminacji płci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: A dziadek to pryszcz ? IP: *.171.64.83.crowley.pl 02.04.07, 01:18 Tez przyuwazylem, ze taty w domu nie ma. I nie bedzie! Ale naglasniac, naglasniac. Nisza taka, ze jak stad do Raciborza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody za $$$$$ Ja też kocham babcie IP: *.koba.pl 01.04.07, 22:17 takie są namiętne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieloryb Szukamy babci do kochania IP: *.cable.ubr08.newt.blueyonder.co.uk 01.04.07, 23:01 No tak. Babci w sklepie nie kupisz więc trzeba znależć jakiś inny sposób , żeby ją mieć. Podkreślam słowo m i e ć. Nie wiem dlaczego ale ta sytuacja jest dla mnie przykładem kompletnego egoizmu. Babcia nie może być za stara , bez rodziny. Ja dopowiadam : musi być na poziomie, żadnych tam utyskiwań na stan zdrowia (końskie zdrowie wskazane), dyspozycyjna całą dobę , mieć gust w ubiorze i fryzurze (żaden tam kocmołuch). Wprawdzie jest napisane , iż stan majątkowy nie gra roli , ale możemy się domyślać , że biedota nie ma tam czego szukać. Biedoty to ta pani ma dosyć oglądając ich przez szyby samochodu. To na razie tyle. Zapraszam do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: togo13 Re: Szukamy babci do kochania IP: *.chello.pl 01.04.07, 23:06 Idz się wyśpij, bo chyba jesteś zmęczony - jest po 23.00. W takim stanie - to nie ma dyskusji. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie babcia Re: Szukamy babci do kochania IP: *.chello.pl 01.04.07, 23:40 hmmmmmmmmm ale zaraz wyolbrzymiasz swoje domysły. A ja rozumiem tą panią a przede wszystkim dzieci, bo byłam w podobnej sytuacji i moje dzieci zawsze cierpiały w wieku przedszkolnym zawsze mówiły że Bóg niesprawiedliwy bo inne dzieci to mają nawet po 2 babcie i jeszcze dziadków a oni nikogo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Szukamy babci do kochania IP: *.171.64.83.crowley.pl 02.04.07, 01:22 I zeby sypala anegdotami, jak z rekawa - znaczy inteligetna i na poziomie babka musi byc. Po za tym juz tylko ten wiek, i to juz naprawde wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia słomiany zapał IP: *.chilan.net 01.04.07, 23:12 nie ma póki co babć jednorazowego użytku, już ja widzę to robienie zakupów, raz -dwa razy przyniosą, potem babcia z głodu zdechnie taką teraz mamy młodzież, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: słomiany zapał IP: *.chello.pl 01.04.07, 23:32 no tak wkońcu wypowiedział się hrabia ...........chyba sądzisz według swojego odczucia Odpowiedz Link Zgłoś
blotniarka.stawowa Kochanie warunkowe 01.04.07, 23:44 "Mam tylko jeden warunek. Musi to być osoba, która jest w miarę zdrowa i w niezbyt podeszłym wieku." Warunek mowi wszystko. Nie pomoze tlumaczenie, ze to obawa by sie nie przywiazac za bardzo do babci i potem przezywac strate, gdy ta odejdzie. Takie motywy rozwaza sie przy kupnie dziecom pieska lub chomika. Babcia ma byc zdrowa i niezbyt stara! Problem w tym, ze te niestare i zdrowe jeszcze same sobie robia zakupy, chodza do fryzjera i na joge. Te najbardziej potrzebujace "kochania" sa schorowane, niesprawne, zalezne od innych jesli chodzi o sprawunki i posilki, no ale one nie moga zabierac dzieci do parku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza babcia Re: Kochanie warunkowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 00:08 aja bym chciała mieć takie przyszywane wnuki to wcale nie tak jak niektorzy się wypowiadaja babcie też buszują po internecie ito tak pózno jestem sprawna na chodzie chocmam 54 lata pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia helenka Re: Kochanie warunkowe IP: *.dyn.optonline.net 02.04.07, 02:54 Kochana,Ty to nie jestes Babcia,ty jestes jeszcze osoba w sile wieku.Pozdrawiam.Babcia Helenka.Odrobine starsza od Ciebie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzikczortu Re: Kochanie warunkowe IP: *.dyn.optonline.net 02.04.07, 00:17 Opowiem o swojej Sw. pamieci babci, krotko. Byla wielka osoba w sensie, ze miala niezalezna osobowosc. Miala bardzo dobrze poukladane w glowie a do tego byla smiala bo potrafila takze kontestowac decyzje moich wyroczni - rodzicow, gdy uwazala, ze decyzje rodzicow lamia pryncypia. A to z kolei nie bylo latwe. I tu dobrze rozumiem te pania ktora szuka babci dzieciom bo madra babcia to jest takze strazniczka pryncypiow w rodzinie. To jest osoba ktora sie nie wstydzi mowic o rzeczach tak nie modnych na dzisiaj, ze normalnie rodzice boja sie tych tematow poruszac by nie zostac uznanymi za ludzi zupelnie uncool. Dopiero w doroslym zyciu przyszlo mi rozumiec jak wiele z jej "bojow" obyczajowych i jej opowiesci zasadzalo sie na glebokiej madrosci ludowej. Oby tej ciekawej pani nie przyszlo szukac takiej rozsadnej babci (czy tez dziadka) - ze swieca... Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Niestety nie ma takich przepisów? 02.04.07, 03:18 > "Niestety nie ma takich przepisów, które mogłyby uregulować taką adopcję." Wlasnie ze sa! Po prostu adopcja powinna byc w druga strone, babcia moze zaadoptowac matke jako swoja corke i presto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Szukamy babci do kochania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 06:44 Pozdrawiam i życzę powodzenia;]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sla Re: Szukamy babci do kochania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 08:30 A gdzie rodzice taty tych dziwczynek? Chyba dziewczynki nie powstały przez partenogeneze. Może zacząć od najprostszych rozwiązań! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ellena Re: Szukamy babci do kochania IP: *.elpos.net 06.07.07, 21:03 Dobre pytanie! Jeśli dziadkowie ze strony ojca żyją, dlaczego pozbwiać ich kontaktu z dziećmi? Może obie strony byłyby zadowolone? Podobno dziedziczymy po 50% cech rodziców i po 25% dziadków.Rodzonych. Ale jeśli takie próby już były i nie odniosły powodzenia lub jeśli dziadkowie nie żyją, to rozwiązanie "adopcji" wydaje się świetne! Odpowiedz Link Zgłoś
mgz bzdura jakas 02.04.07, 08:32 Wezma taka kobiete jako "babcie", a jak sie znudzi albo zachoruje to dostanie kopa. Jak szczeniaki otrzymane na gwiazdke, ktore w polowie stycznia juz sie znudzily i poszly na ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: bzdura jakas IP: *.chilan.net 02.04.07, 12:18 mgz napisał: > Wezma taka kobiete jako "babcie", a jak sie znudzi albo zachoruje to dostanie > kopa. Jak szczeniaki otrzymane na gwiazdke, ktore w polowie stycznia juz sie > znudzily i poszly na ulice. > podzielam ten pogląd tatusia wykopali a teraz babci im się zachciało, i zobaczcie jaki szum wokól tego powstał, trzeba być idiotą aby dopatrywać się w tym dobrego serca i wogóle jakichkolwiek uczuć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz mi się pomysł podoba IP: 85.232.247.* 02.04.07, 12:25 nigdy nie spotkalem się z pomysłem, aby adoptować babcię. ale jestem pełen podziwu dla tych, którzy adoptują dzieci z domów dziecka. jest to wyraz zwykłej ludzkiej serdeczności i miłości do drugiego człowieka. potrzeby bycia razem. wrażliwości na krzywdę. nic tylko przyklasnąć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia już bacię wyrzucili pod most czy jeszcze "kochają" IP: *.chilan.net 25.05.07, 20:21 czyli może już czas na jakieś podsumowanie? może ktoś wie jak dalej potoczyła się ta bajka? babcia ponoć się znalazła Odpowiedz Link Zgłoś
sykreczka Re: bzdura jakas 02.04.07, 12:31 widać, że Was obu skrzywdzono wiele razy. Ale Wy też pewnie nie raz skrzywdziliście. Trzeba spróbować przeprosić i pogadać, nawet gdy się wydaje, że zawiniła tylko druga strona. Bo zwykle okazuje się, że z tamtej strony sytuacja wyglądała zupełnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: bzdura jakas IP: *.elpos.net 06.07.07, 21:06 Współczuję Ci, jeśli naprawdę tak myślisz. To musi być chyba strasznie smutne - nie wierzyć w ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sykreczka Re: bzdura jakas 02.04.07, 12:24 a ja myślę, że tak się nie stanie. Bywają tacy cyniczni ludzie, ale wbrew pozorom nie ma ich wielu. A przynajmniej ja sama stykam się głównie z dobrymi ludźmi (choć oczywiście każdy ma jakieś wady). Spotkałam w całym życiu tylko paru łotrów, ale od początku czułam, że coś z nimi nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
www.zieloni-bialystok.w.pl www.zasciankowosc.w.pl bez sejmiku,obwodnic,kasyUE 02.04.07, 13:44 ŻEBY TYLKO BABCIA NIE OKAZAŁA SIĘ ZAŚCIANKOWA www.zaciankowosc.w.pl www.hipermarkety.w.pl wybory,łapowki,hipermarkety-prawda o wszystkich partiach,politykach www.referendum-bialystok.w.pl - propozycja referendum w Białymstoku - mieszkańcy Białegostoku mają szansę powiedzieć, w jakim mieście i regionie chcieliby żyć i mieszkać - ZMIENIĆ BIAŁYSTOK I PODLASIE ! DOŚĆ ZAŚCIANKOWOŚCI ! Spis podlaskich i białostockich afer = dlaczego rządzący kryminaliści pozostają bezkarni ? www.hipermarkety.w.pl -dlaczego Białystok (300 tys. mieszkańców) od 10 lat miał tylko 1 monopolistyczny hipermarket = Auchan, który dzięki monopolistycznej pozycji zbijał kokosy, władze twierdziły ze w "interesie mieszkańców" blokują budowę innych, a w ciągu 2 miesięcy przed wyborami władze wydały pozwolenia na budowę ...4 innych, z rażącym naruszeniem prawa !? Czy chodzi o gigantyczna aferę korupcyjną ? jaki udział mają w tym lokalni politycy, kandydaci na prezydenta Białegostoku - Marek Kozłowski z PIS, Krzysztof Sawicki z ChrS/PO, Tadeusz Truskolawski z PO i Janusz Kochan z SLD ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.... żeby tylko zielony napisał sprawozdanie finansowe IP: 80.54.13.* 25.05.07, 21:10 za rok 2006 zamiast reklamować pod byle tematem swoją "organizację", sprawozdanie do końca marca powinno znaleźć się na bopp.pozytek.gov.pl/opp_pokaz.do;jsessionid=04DD4F07F0ED918FE3C24574DFA21FCC?oppId=39957 według przepisów z www.pozytek.gov.pl/OPP,-,obowiazki,sprawozdawcze,724.html ale zielony ma z tym jakiś problem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Chcemy adoptowac babcie do USA IP: *.socal.res.rr.com 03.04.07, 03:06 Chcemy adoptowac babcie do USA email: bifsz@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judyta Re: Chcemy adoptowac babcie do USA IP: *.59-82-r.retail.telecomitalia.it 25.05.07, 20:51 a potem co z nia zrobicie??? dla babci nie bedzie juz drogi powrotnej Odpowiedz Link Zgłoś
mysz391945 Szukamy babci do kochania 25.05.07, 17:08 Wzruszyłąm sie bardzo.Moje wnuki chociaż je wypiesciłam nie potrzebują babci.Może na poczatek wystarczyła by babcia inernetowa.Chyba to jakaś namiastka a może przeznaczenie bo córeczka też Misia.Ale aby byc babcią trzeba umiec kochać i miłosc przekazywać.A przedewszystkim kochac dzieci.Napiszcie : email: cezanne-61@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Szukamy babci do kochania IP: *.59-82-r.retail.telecomitalia.it 25.05.07, 20:45 jestem babcia ,co potrzebuje kochania ,no moze za wielkie slowo ale choc pamieci. nic z tego mam jednego wnuka ,ktorego kocham ponad wszystko!!!!!jestem dosc daleko co nie znaczy ,ze nie mozna wyslas zyczen urodzinowych!!! wieczny brak czasu???. tak wiec z tym kochaniem to cos dziwnego sie dzieje , albo slowo kocham juz przeterminowane.powodzenia ,mysle ze znajdziecie babunie z dobrym sercem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judyta Re: Szukamy babci do kochania IP: *.59-82-r.retail.telecomitalia.it 25.05.07, 20:50 czy ktos mi wyjasni o jakie kochanie tu idzie z ta babcia??? jestem babcia ,mam63 lata alw wnuk ma mnie ...w zapomnieniu.ot co .odpiszcie kto tu kogo chce kochac? ...na odleglosc?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ho ho ho Re: Szukamy babci do kochania IP: *.elpos.net 06.07.07, 21:17 Miałam babcię "przyszywaną" - znajomą mojej mamy. Była w moim życiu 23 lata.Dała mi morze miłości, ciepła i poczucia wiary w siebie. Zmarła w 2000 roku a ja nadal za nią tęsknię! To nieprawda, że nie ma ludzi niezastąpionych. Jej miejsca już mi nikt nie zastąpi. Takiej babci życzę wszystkim dzieciakom na świecie. Niech żyją wszystkie babcie! Jesteście potrzebne! Odpowiedz Link Zgłoś
renee89 Re: Szukamy babci do kochania 04.08.07, 21:53 My też poszukujemy samotnej babci, która czułaby się dobrze wśród sześcioosobowej rodziny. Mogłaby opiekować się podczas naszej nieobecności w pracy najmłodszą córeczką Madzią. Mam czworo dzieci. Starsze to nastolatkowie. Madzia ma 1,5 roku. Mieszkamy w dużym domu w Białymstoku. Pani mogłaby zamieszkać razem z nami. Gdyby znudziło się jej mieszkanie w mieście mogłaby odpocząć na wsi, tam bowiem mieszkają moi rodzice. tel: 602 455 814 e-mail: strumyk103@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
renee89 Zapraszam samotne Babcie do przeczytania=) 04.08.07, 21:55 My też poszukujemy samotnej babci, która czułaby się dobrze wśród sześcioosobowej rodziny. Mogłaby opiekować się podczas naszej nieobecności w pracy najmłodszą córeczką Madzią. Mam czworo dzieci. Starsze to nastolatkowie. Madzia ma 1,5 roku. Mieszkamy w dużym domu w Białymstoku. Pani mogłaby zamieszkać razem z nami. Gdyby znudziło się jej mieszkanie w mieście mogłaby odpocząć na wsi, tam bowiem mieszkają moi rodzice. tel: 602 455 814 e-mail: strumyk103@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Szukamy babci do kochania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 11:22 poco tobie ten klopot.nikt tobie rodzonej matki ani babci dzieciom nie zastapi.z taka osoba w przypadku niepowodzenia trudniej sprawe rozwiazac niz rozwod Odpowiedz Link Zgłoś