dypsoman Jak profesor chemii walczy z lustracją 17.04.07, 11:32 Bohater, bohater na cokoły go!! Ależ odważny, no coś wspaniałego! GW powinna obwołc goswym patronem za tak bohaterski czyn. Ciekawe czy równie bohatersko zachowywał się w przeszłości. Widzę, że niechęc do napisania, że nie współpracowało się z sb mają ci, którym sb obiecało że spali ich teczki lecz oni nie są pewni tego i teraz mają dylemat.Swoją drogą napisanie, że się nie współpracowało z krwawym komunistycznym reżimem to powód do dumy a nie pohańbienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mj.tuning Jak profesor chemii walczy z lustracją 17.04.07, 11:33 Prawidłowa reakcja normalnego człowieka na to, co się dzieje w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychklos@o2.pl Jak profesor chemii walczy z lustracją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 11:35 Jestem za profesorem,facet ma jaja i rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Jak profesor chemii walczy z lustracją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 11:35 Panie Profesorze Wyrażam moje głębokie uznanie nie tyle dla adnotacji na oświadczeniu ile dla uzasadnienia. Mnie póki co jeszcze nie lustrują (choc kto wie może jako czterolatka byłam niezwykle tajnym współpracownikiem a teraz to wyparłam i nie pamiętam), ale zrobiłabym podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Jak profesor chemii walczy z lustracją IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 17.04.07, 11:35 Odpowiedź świadczy o POZIOMIE Pana Profesora, nic dodać nic ująć. Jeżeli prawda boli, to gryziemy i kopiemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Całował brudne dupska czerwoene... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 11:37 ... to i chiałby, żeby teraz jego pocałowali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spox Jak profesor chemii walczy z lustracją IP: *.eranet.pl 17.04.07, 11:39 REKTORZE, TAKIE ZACHOWANIE PROFESORA JEST JAK NAJBARDZIEJ GODNE. gdyby profesorowi turulskiemu spadł włos z głowy, to rektor powinien podac sie do dymisji. NOBEL DLA TURULSKIEGO W DZIEDZINIE GODNOŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towarzysz7 Jak profesor chemii walczy z lustracją IP: 213.227.107.* 17.04.07, 11:40 Jaka jest Polska to widać choćby po reakcjach piszących na Forum GW. Znakomita część naszego społeczeństwa jest kompletnie zagubiona moralnie, etycznie, społecznie a przede wszystkim politycznie - skoro uważa że "prawa i przywileje" wolności słowa i demokracji, przysługują głównie byłym donosicielom (TW)i aktywistom UB, SB czy PZPR a nie krwawym ofiarom prześladowań aparatu bezpieczentwa PRL-u, nie wspominając już o zwykłych obywatelach którzy nie dali się zmanipulować ideololgii komunistycznej. Jeżeli prawda o osobach publicznych ma być skrywana bądź manipulowana, w imię interesów wąskiej grupy dawnych agentów bezpieki PRL i ich TW kosztem bezpieczeństwa państwa - to bardzo źle wróży na przyszłość Polski. Interes zdrajcy i kolaboranta, jak z czasów Rozbiorów Polski jest ważniejszy niż dobro i bezpieczeństwo uczćiwych obywateli Polski. A co do Pana Profesora to pokazał kim tak naprawdę jest - nie nadaje sie do zawodu nauczyciela akademickiego i wychowacy młodzieży. Niestety takich pseodo-profesorów na polskich "socjalistycznych" jeszcze uczelniach jest bardzo wielu, jest to bardzo smutna i przykra informacja dla młodzieży studiującej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Jak profesor chemii walczy z lustracją IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 17.04.07, 11:42 Otóż to! Wreszcie ktoś pisze prawdę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Profesor z "jajami" brawo. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.04.07, 11:40 Pan prof. Jan Turulski jako pierwszy miał odwage przeciwstawic sie hucpie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towarzysz7 Re: Profesor z "jajami" brawo. IP: 213.227.107.* 17.04.07, 11:51 Człowieku jesteś tak "niedouczony" że nie zdajesz sobie z tego nawet sprawy - masz firmę? jak myślisz dzięku SB,PZPR czy ich "TW" - słuchaj "niedouczony", masz firmę dzięki takim którzy mieli odwagę sprzeciwić się PZPR i SB, kosztem swojego zdrowia, a nawet życia. Gdyby nie oni, żyłbyś w PRL czyli w Korei Północnej Europy!!! Chłopie uczycz się szybko bo nie wiele rozumiesz i chyba umiesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Re: Profesor z "jajami" brawo. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.04.07, 12:13 Co ty bredzisz? Jaką firme? Jakienalokacie? Wyspij się . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Jak profesor chemii walczy z lustracją IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 17.04.07, 11:40 Ależ sie plują i wierzgają!!! A to i tak 17 lat ZA PÓŹNO! W NRD przeprowadzono taką samą operację w celu uzdrowienia państwa, a PRL był takim samym agenturalnym bagnem, cokolwiek światłe autorytety by nie pletły Wam do głupich czerepów. W cąłej sprawie chodzi tylko i wyłącznie o ujawnienie prawdy a nie "sąd kapturowy, polowanie na czarownice" i inne brednie którym karmi michnikowa propaganda przez tyle lat tłumiąc ujawnienie prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Jak profesor chemii walczy z lustracją IP: 82.177.34.* 17.04.07, 11:51 oho, emigrant - madrala. Milujacy prawde anonim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczy_oprawca Jak profesor chemii walczy z lustracją IP: 195.175.37.* 17.04.07, 11:40 WIELKIE BRAWA DLA PROFESORA!!!!!!!!!!!!!!!!mnie tez moga w dupe pajace pocałowac ,mam własna firme i leje na te swinie szeroka struga prze lewe ramie . Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierz111 Pocałujcie mnie w .... - dobrze napisane! 17.04.07, 11:41 Popieram Pana Profesora w 100%. Mam dokładnie ten sam pogląd na lustracje i to co się w Polsce wyrabia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Jak profesor chemii walczy z lustracją IP: *.net.autocom.pl 17.04.07, 11:42 100% poparcia tak trzymac!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy30 mnie tez pis mozew d..pe pocalowac IP: 195.187.99.* 17.04.07, 11:42 i to bez scylania sie - w latach 80-tych nie podpisalem lojalki to teraz tez nie podpisze tego ubeckiego gowna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kojo Re: mnie tez pis mozew d..pe pocalowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 11:44 Postaw świeczkę Stalinowi, cichodaju ubecki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Re: mnie tez pis mozew d..pe pocalowac IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.04.07, 11:47 Chopie nie pij tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: mnie tez pis mozew d..pe pocalowac IP: 82.177.34.* 17.04.07, 11:49 Stalin bardzo by sie ucieszyl widzac obecnych bolszewikow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy30 ta pisiorska zaraza jest gorsza od stalina i hitle IP: 195.187.99.* 17.04.07, 11:56 ra - bo niszczy wlasny narod - juz niedlugo pisdzielce odleca w niebyt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Nie przeklinaj. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.04.07, 12:11 Nie pisze się ze odejda w niebyt tylko odejdą w pisdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank Jak profesor chemii walczy z lustracją IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 11:43 Panie profesorze jest Pan szlachetnym odważnym naukowcem. Gratuluje Panu. Niech poczytaja ci którzy po palcu wchodzili do .... Kaczynskiemu w Palacu prezydenckim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białostoczanin Jak profesor chemii walczy z lustracją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 11:43 Brawo Panie Profesorze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serwo Jak profesor chemii walczy z lustracją IP: *.icpnet.pl 17.04.07, 11:44 Brawo Profesorze! Jest Pan jednym z niewielu polskich naukowców, którzy mają godność i morale aby nie tylko mieć swoje zdanie, ale też aby je publicznie głosić w celu przeciwstawienia się despotycznemu reżimowi IV RP. Szkoda, że takich jak Pan jest tak niewielu. Tym bardziej należy się Panu szacunek za Pańską postawę moralną. Odpowiedz Link Zgłoś
openmind2 Jak profesor chemii walczy z lustracją 17.04.07, 11:44 A ja znam lustrowanych, którzy z dumą odnoszą swoje oświadczenie do rektoratu, bo nie współpracowali. Skąd nagle w naszym narodzie taka dbałość o inne jednostki i demokrację. Pewnie pisze to ktoś(Adam), kto mieszka na odgrodzonym osiedlu i nigdy nie zrobił nic dla społeczeństwa. Profesor jest profesorem i potrafi się zachować. Ten pan profesor to pewnie brodzik intelektualny, któremu komunizm pozwolił wyrwać się z zaścianka intelektualizmu do wielkiego świata nauki, którą splugawił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Jak profesor chemii walczy z lustracją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 11:47 Jak to dobrze, że pojawiają się TU ludzie, myślący inaczej, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Jak profesor chemii walczy z lustracją IP: 82.177.34.* 17.04.07, 11:47 > A ja znam lustrowanych, którzy z dumą odnoszą swoje oświadczenie do rektoratu, > bo nie współpracowali. no, to wreszcie maja jakis sukces na koncie... A czy wspolpracowali, czy nie, to dowiedza sie od IPN. Nad kazdym bedzie wisial bat, kto bowiem wie co esbecy sobie w papierach wypisywali. Odpowiedz Link Zgłoś
kobalt80 Jak profesor chemii walczy z lustracją 17.04.07, 11:44 Ten pan też ma kota i pewnie wszyscy to wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 Re: Jak profesor chemii walczy z lustracją 17.04.07, 11:46 w pelni podzielam Twoja wypowiedz,ktora i tak jest bardzo delikatna.Cofnelismy sie do czasow wielkiego wodza Jozefa,tez malego wzrostu.Za wysoki-tez problem.Co kompleksy moga zrobic z kogos,kto nazywa sie czlowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Jak profesor chemii walczy z lustracją IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.07, 11:46 Profesorze tak trzymać.Niech nas pocałują w dupę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I co jeszcze? ? Jak profesor chemii walczy z lustracją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 11:48 I czego jeszcze chciałby szanowny pan? Może czegoś twardszego do środka? :D Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Szacunek dla tego profesora. Z nimi trzeba właśnie 17.04.07, 11:47 tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adela Też mi bohater...szkoda gadać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 11:48 Nawet w gronie profesorskim znajdzie się czarna owca, która ma prawo w dupie. A GW jak zwykle nie dostrzega, że 500 profesorów podpisało oświadczenie mając nadzieję na oczyszczenie uczelni z szui.....i jak zwykle pisze o tym jednym...innym.... Panie Michniku...chyba Pan już zupełnie nie panuje nad swoimi pismakami!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sutan Re: Też mi bohater...szkoda gadać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 11:49 popraw ortografie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adela Re: Też mi bohater...szkoda gadać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 11:54 Już poprawiam:) Nawet w gronie profesorskim znajdzie się czarna owca, która ma prawo w dupie. A GW jak zwykle nie dostrzega, że 500 profesorów podpisało oświadczenie mając nadzieję na oczyszczenie uczelni z ubeków i donosicieli niszczących swoich współpracowników przez długie lata komunizmu.....i jak zwykle pisze o tym jednym...innym....o poglądach zbliżonych do obrońców starej nomenklatury. Panie Michniku...chyba Pan już zupełnie nie panuje nad swoimi pismakami!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: Też mi bohater...szkoda gadać. IP: 82.177.34.* 17.04.07, 12:06 to jeszcze naucz sie czytac ze zrozumieniem, bo ten profesor oswiadczenie podpisal. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Też mi bohater...szkoda gadać. 17.04.07, 12:27 Jak widać, pani Adela nic sobie nie robi z poprzednich odpowiedzi, kopiując swoje posty. Czy Pani ktoś za to płaci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Jak profesor chemii walczy z lustracją IP: *.wroclaw.mm.pl 17.04.07, 11:47 Brawo Panie Profesorze .Może te tępole zrozumieją w końcu, że ich miejsce jest na śmietniku politycznym. Pańska postawa, godna pochwały, daje nadzieję, że nie damy się jako Naród "zpisowac" ( analogia od: zgermanizować, zrusyfikować) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żal mi go >>>Poczucie humoru na poziomie ...rynsztoka<<< IP: *.77.classcom.pl 17.04.07, 11:48 Żal mi takiego gościa, szczerze. Ciekawe na co tak zareagował? Czy napisanie że nie robiło się rzeczy haniebnych to zniewaga? Pokazał że należy do kategorii ludzi dla których publiczne powiedzenie "d.u.p.a" czy opuszczenie spodni do kolan to wyraz poczucia humoru. Coś go musiało doświadczyć w życiu przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: >>>Poczucie humoru na poziomie .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 11:50 Biedny człowiek z pana profesora i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś