Dodaj do ulubionych

Gdzie mozna kupic mieszkanie?dom?szeregowke?

21.05.07, 09:14
Witajcie mam pytanie do tych co kupowały mieszkania całkiem niedawno.

Chcemy zmienic mieszkanie na inne albo kupic mały domek niewiemy
jak sie do tego zabrac gdzie powinnismy isc. Czy szukac na własna reke
czy wybrac sie do agencji ?a jesli tak to do jakiej?
Moze jest jakas strona z ogłoszeniami na internecie?

Prosze o pomoc . gg4972201
Obserwuj wątek
    • anet77 Re: Gdzie mozna kupic mieszkanie?dom?szeregowke? 21.05.07, 09:24
      Agencja nieruchomosci albo ogłoszenia w Kurierze Porannym. Jesli chodzi o nowe
      świeżo wybodowane, ze tka powiem to kiepska sprawa. teraz mieszkania idą jak
      swieze bułeczki:) mój maż jest kierownikiem budowy w Wasilkowie . od kilku lat
      buduje tma to ładne osiedle pod lasem. Wcześniej po oddaniu boku zostawała
      zawsze kilka wolnych mieszkań a teraz wszystko idzie od ręki. Wszystkie
      meiszkania są wyprzedane w momencie jak istnieją jeszcze tylko na papierze.
    • malyktos1 Re: Gdzie mozna kupic mieszkanie?dom?szeregowke? 21.05.07, 09:27

Polecam agencję Bis, Rynek Kosciuszki 24, www.bis.wer.pl

mój suwaczek

tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;128/st/20061016/n/Blanka/k/16ab/age.png[/img]
      • villem0 Re: Gdzie mozna kupic mieszkanie?dom?szeregowke? 21.05.07, 20:37
        A ja polecam agencję Amicus:
        Amicus. S.j. Agencja nieruchomości. Karpiński W.
        Lipowa 6
        tel.:(85) 743 63 36

Kupowaliśmy przez nią nasze mieszkanie i jesteśmy baaardzo zadowoleni. Płaci się
        trochę prowizji, ale wszelkie sprawdzanie (hipoteki, liczniki itp.) mieliśmy z
        głowy, bo oni to robią i to solidnie.
        Poza tym właściciel wynegocjował dla nas o kilka tysięcy niższą cenę (więc
        pojechał sobie po prowizji) i generalnie bardzo nam poszedł na rękę (nie
        wpłacaliśmy zaliczki, nie robiliśmy umowy przedwstępnej).
        Ta agencja współpracuje z kilkoma innymi, mają wspólną bazę ofert.

Odradzam Polanowskich, bo mieli bardzo niejasne kryteria co do swojej prowizji.
        Bardzo mętnie mi tłumaczyli to i owo. No i drogo jest u nich :/
        Powodzenia :)
        • figamarta Re: Gdzie mozna kupic mieszkanie?dom?szeregowke? 21.05.07, 22:46
          Poszukaj tutaj:
          www.np.pl/
          nieruchomosci.podlasia.pl/
          • oro28 Re: Gdzie mozna kupic mieszkanie?dom?szeregowke? 22.05.07, 07:47
            Ja z kolei nie polecam agencji Amicus, bo jej wlasciciel oszukuje swoich
            klientow. Nic nie traci na prowizji, bo upust, ktory wynegocjuje dzieli na dwa -
            pol dla kupujacego, pol dla siebie. Propozycja pada w momencie, kiedy wiadomo,
            ze trasakcja dojdzie do skutku, bo wczesniej kupujacy jest zapewniany, ze to
            bardzo atrakcyjna cena i nic nie da sie zrobic... Pozniej pada propozycja
            negocjacji, ale z zaznaczeniem, ze pan Wlasciciel Agencji potraci sobie 50% na
            koszty. jest to nieuczciwe wobec wszystkich, ale najbardziej wobec
            sprzedajacego, ktory powierzyl swoje interesy temu panu. Niesmak pozostaje,
            zwlaszcza kiedy wczesniej wysluchalo sie, wykladu o zaniku zasad moralnych we
            wspolczenym swiecie. Pisze na podstawie wlasnego doswiadczenia.
            • villem0 Re: Gdzie mozna kupic mieszkanie?dom?szeregowke? 22.05.07, 14:40
              o, to u nas nie bylo tego typu propozcji. Wynegocjował kilka tys. (cena przed
              była i tak bardzo atrakcyjna, ale cóż to za kupno bez targowania się? ;]).
              Nie było też kazań itp. No i bardzo poszedł nam na rękę z tą umową, bo poza
              kredytem nie mieliśmy nic a kredyt jak wiadomo dostaje się dopiero po podpisaniu
              aktu notarialnego.
              Ale to było 2 lata temu, to kupa czasu, więc mógł się zbiesić :/
    • mama_amelii Re: Gdzie mozna kupic mieszkanie?dom?szeregowke? 22.05.07, 16:44
      Nie wiem jakie ceny Cię interesują.My kupiliśmy dom z 500m2 działką.Dom wolnostąjący 170 m2 w Zawadach u Arciszewskiego.Wszystkie jego domy są odrazu rezerwowane.Wiem,że zaczyna budować nowe domy i szeregówki.Jak byś była zainteresowana to podam jego numer telefonu.
      • rene41 Re: Gdzie mozna kupic mieszkanie?dom?szeregowke? 22.05.07, 22:52

Jak mozesz napisz mi na gg 4972201 Dzieki :)
      • usianka Re: Gdzie mozna kupic mieszkanie?dom?szeregowke? 23.05.07, 09:54
        u TEGO Arciszewskiego? czy to zbiezność nazwisk?
        ja barrrrrrrdzo poproszę namiary na maila gazetowego :) jesli jest jakas strona
        internetowa to tez :)
        • mama_amelii :)))))))))))))))))))))))) 23.05.07, 10:03
          Nie nie u TEGO :)ten raczej z budownictwem jest związany.Z ginekologią nie ma nic wspólnego(no chyba,że w sferze prywatnej:)))).Wyślę Ci na gazetowego adres i tel.
          renia tobie na gg
          • mama_amelii korekta:( 23.05.07, 15:55
            Facet nazywa się Bogdan Andruszkiewicz,właśnie mąz mi to uświadomił.Coś mi sie pomyliło.Przepraszam.
            • aniutka77 nowe mieszkanie 24.05.07, 18:16
              W Kombinacie Budowlanym.
              Jesteśmy jeszcze przed odbiorem wiec wiele nie powiem, ale jak dotąd wszelkie
              formalności i załatwiane szybko, sprawnie.
            • olkany Re: korekta:( 24.07.07, 23:13
              poprosze numer do Andruszkiewicza i do Kombinatu Budowlanego
              • hratli Re: korekta:( 25.07.07, 10:14
                nie ma na na stronie www ?
                • olkany Re: korekta:( 25.07.07, 17:27
                  do kombinatu znalazlam ale do artysiewicz nie
                  • mama_amelii Telefon do Andruszkiewicza 25.07.07, 17:55
                    O-85-743-89-82
                    kom. 602-30-97-94
                    Jutro podpisujemy już umowę u notariusza i domek nasz:))))
                    Z Andruszkiewiczem.Przyłącza,ogrodzenie i elewacja dopiero w listopadzie,ale nam się nie spieszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka