Dodaj do ulubionych

Remont ulicy Wiadukt

10.07.03, 17:14
Przejezdzalem tam niedawno to pomyslemem, ze choc w skrocie napisze co
widzialem.
Wyremontowana i oddana do uzytku jest juz dotychczasowa jezdnia na odcinku
od jednostki do torow.
Obok niej jest juz druga nitka, takze oddana do eksploatacji. A przy niej
konczy sie budowa duzego parkingu. Choc wlasciwie to niewiem dla kogo on.
Jedyne co mi przychodzi na mysl to wierni na niedzielnej mszy...
Gotowa jest juz takze nowa petla autobusowa.
Wylano nowy asfalt na wjezdzie na wiadukt od strony miasta -najwyzszy czas
bo strach tam bylo juz nawet terenowym rowerem jezdzic.
A co do rowerow to nie widdzialem tam nic co moglo by w przyszlosci stac sie
sciazka rowerowa. Czyzby nie przewidziano? Dlaczego? Wzdloz ul Kawaleryjskiej
budowany jest ciag pieszo-rowerowy, a moze bedzie to nawet sciezka rowerowa z
prawdziwego zdarzenia, a sciazka wzdloz torow obok osiedla Nowe Miasto jest
dobrym miejscem na rowerowanie. I czyba na Ciolkowskiego jest cieg pieszo
rowerowy. Mozna to bylo polaczyc w jakas sensowna calosc. Szkoda.
Z rzeczy jeszcze nieskonczonych zostalo napewno samo skrzyzownie ulic
Kawaleryjskiej, Ciolkowskiego, drogi do Hryniewicz i wlasnie ul. Wiadukt.
Narazie jest to zwirowy plac i tworza sie tam niewielkie korki. Podobno ma o
byc rondo. Przy okazji mam takie pytanie: czy gdzies w necie sa zamieszczane
plany takich budow, albo do ktorego konkretnie urzednika trzeba sie udac by
je obejzec.
To tyle. Jak cos pomieszalem to prosze o sprostowanie, jak nawypisywalem
glupot to j.w. i przepraszam.
Ps. _Bardzo_ prosze o nieudzialenie sie w tym watku w sprawach nie zwiazanym
z sednem jego tematu. Uwagi co to mojego i nietylko mojego zdrowia
psychiczniego, tudziesz ortografi prosze kierowac do zainteresowanych na priv.

Pozdrower
Obserwuj wątek
    • Gość: Janusz_2 Re: Remont ulicy Wiadukt IP: *.osiedle.net.pl 11.07.03, 11:08
      Mala poprawka te skrzyzowanie to nie bedzie rondo a po prostu narmalne
      skrzyzowanie z wyspa centralna i sygnalizacja swietlna ( takie jak np.
      sikorskiego/al. JP II ). NIestety takze nie znam rzadnych stronek gdzie mozna
      by zobaczyc lub chocby przeczytac na temat postepow takich inwestycji. Mysle ze
      sa one po prostu za male by towrzyc o nich witryny internetowe, choc na pewno
      gdyby miasto mialo porzadna strone internetowa to mogloby tam pisac a takich
      sprawach. Co do konkretnych urzednikow to najlepiej by chyba bylo pojsc do pana
      Janusza OStrowskiego z Wydzialu Inwestycji Urzedu MIejskiego ( czesto w
      gazetach sa jego wypowiedzi w artykulach na TE tematy). :)
      Tak szkoda ze nie buduja tam sciezki...
      Pozdr.
      • Gość: Ces Re: Remont ulicy Wiadukt IP: *.stok.bial.pl 20.07.03, 23:02
        Tyle sie mowi o wspieraniu malych i srednich przedsiebiorstw , ze niby beda
        ulatwienia i tego typu pierdy.! Co za bzdety , robiac ta nowa ulice ,
        zapomniano , albo specjalnie czekano az ktos da w Łape , bo jadac w strone
        Kleosina nie ma skretu na lewo do stacji gazu. Ciagnie sie tam dlugi pas
        zieleni.... Ciekawe kto to wymyslil
        Pozdro.

P.S. Sprawdza sie stare porzekadło , jak nie posmarujesz , nie jedziesz...
        • Gość: rowerzyk Re: Remont ulicy Wiadukt IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 21.07.03, 08:14
          Gość portalu: Ces napisał(a):

(ciach)
          > bo jadac w strone
          > Kleosina nie ma skretu na lewo do stacji gazu. Ciagnie sie tam dlugi pas
          > zieleni.... Ciekawe kto to

Faktycznie, nie zwrocilem na to uwagi.
          Ale moze wazniejsza byla plynnosc ruchu na tym odcinku, albo ta stacje jest
          tylko tymczasowa...?
          Moze to nie jest specjalnie wygodne, ale jak ktos chce to zawroci sie na petli
          autobusowej i na autogaz dojedzie. Nadlozy w sumie moze z 250 metrow. O ile
          bedzie mu sie chcialo...
          • Gość: Ces Re: Remont ulicy Wiadukt IP: *.stok.bial.pl 21.07.03, 13:38
            Plynnosc ruchu ... ;-) w niedziele jak ludzie wychodza a kosciola i przechodza
            przez przejscie, to nikomu to nie przeszkadza ze wlaza pod samochod nie patrzac
            na nic. Nie wiem , moze jestem niobiektywny , ale tutaj uwiez o plynnosc ruchu
            nie chodzi , a raczej o plynnosc finansowa tego co ta droge projektowal.
            Pozdrawiam
            • Gość: rowerzyk Re: Remont ulicy Wiadukt IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 26.08.03, 18:22
              Gość portalu: Ces napisał(a):

> Plynnosc ruchu ... ;-) w niedziele jak ludzie wychodza z kosciola i
              > przechodza przez przejscie, to nikomu to nie przeszkadza ze wlaza pod
              > samochod nie patrzac na nic.

Wiesz niedziela to sytuacja wyjatkowa i rozladowanie takiego tlumu ludzi trwa
              gura kilka min wiec moim zdaniem nie jest to az tak strasznym problemem

> Nie wiem , moze jestem niobiektywny , ale tutaj uwiez o plynnosc ruchu
              > nie chodzi , a raczej o plynnosc finansowa tego co ta droge projektowal.

Prawdopodobnie masz racje, ale z drugiej strony gdyby zrobili taki dojazd sami,
              to ktos moglby im zarzucic, ze za _publiczne_ pieniadze zrobili dojazd do
              _prywatnej_ stacji. A urzednik, szczegolnie bialostocki 100 razy sprawdzi czy
              nie robi ani odrobiny wiecej niz musi.

Ale ja w innej sprawie. Otoz jak bylem niedawno w okolicach tamtej stacji to
              zobaczylem, ze przebudowali miejsce gdzie konczy sie pas zieleni tak zeby mozna
              sie bylo tam zawrocic. Nie wiem za czyja to sprawa (moze nawet twoja) ale
              jednak poszli troche na reke klientom owej stacji autogazu.

Rowniez pozdro
          • Gość: smasz de system Re: Remont ulicy Wiadukt IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 16.09.03, 20:50
            AvE!

stacja LPG nie jest tymczasowa, i tez doszukuje sie tu niejasnosci. na nowym
            miescie zrobili swiatla na stacje benzynowa, a tu nawet skretu nie bylo. rondo
            nie poprawilo ruchu, jak byly korki od ciolkowskiego tak sa nadal. budowa tego
            byla jedna z wiekszych inwestycji (obok tunelu przy hetmanskiej) w tym roku.
            IMHO zbyt duze pieniadze, ktore sie roztrwonily na nikomu niepotrzeby
            chodniczek i piekny projekt na papierku.

na petli to nie zawroci, bo zakaz jest.

SdS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka