Dodaj do ulubionych

szkoła jazdy Alfa

12.06.08, 10:39
witam
mam pytanie do osób które tam uczyły sie jeździć, jakiego instruktora
polecacie? zależy mi na osobie cierpliwej która dobrze wszytko wytłumaczy.
dziękuję bardzo za każda odpowiedz:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Kierowca Re: szkoła jazdy Alfa IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 12.06.08, 13:19
      wszystkie szkoły jazdy reprezentują mniej więcej ten sam poziom,więc nie ma się
      nad czym zastanawiać.
    • Gość: ewa Re: szkoła jazdy Alfa IP: *.osiedle.net.pl 12.06.08, 13:53
      Cierpliwa jest szefowa, bardzo fajnie tłumaczy i ogólnie spoko
      kobieta. Polecam też pana Piotra, nazwiska nie pamiętam z wąsem czarne
      włosy:), ale tam się wszyscy znają i przy wyborze jak się opisze
      instruktora to będzie wiedziała kobieta o kogo chodzi. Nie polecam
      syna szefów.
    • 2008pestka Re: szkoła jazdy Alfa 13.06.08, 07:57
      syn szefów czyli Wysocki Piotr??

czkam na inne opinie na temat instruktorów z Alfy.
      dziekuje
    • koczisss Re: szkoła jazdy Alfa 13.06.08, 08:45
      Ostatnio widziałem jak po rondzie autko Alfy jechało.
      Śmiem twierdzić, że ta osoba nawet nie musi podchodzić do egzaminu, szkoda
      pieniędzy, zwyczajnie nie zda go:)
      • Gość: mala Re: szkoła jazdy Alfa IP: *.cnb.com.pl 13.06.08, 08:51
        .. a nie pomyslales ze to moze byly pierwsze godziny jazdy w miescie .. poczatki
        zawsze sa trudne ale niestety ty na zawsze bedziesz juz burakiem
        • koczisss Re: szkoła jazdy Alfa 13.06.08, 18:47
          Pierwsze, nie pierwsze, ale instruktor nie powinien pozwolić jechać na rondzie
          prawym pasem jednocześnie migając lewym kierunkowskazem. Jak się jedzie prawym
          pasem, to niestety na najbliższej ulicy skręca się w prawo, czyli miga prawym
          kierunkiem!

Może i burak jestem, ale nawet na pierwszej jeździe na kursie po rondzie tak
          fatalnie nie jechałem jak ta Alfa, bo może jechałem niezdarnie, bo inaczej w
          sumie się nie da, lecz instruktor pokierował tak, aby jechać w miarę możliwości
          wedle przepisów. Ta Alfa tego nie robiła niestety!!!
          • Gość: hfgfhfhg Re: szkoła jazdy Alfa IP: *.koba.pl 17.06.08, 23:39
            > Pierwsze, nie pierwsze, ale instruktor nie powinien pozwolić jechać na rondzie
            > prawym pasem jednocześnie migając lewym kierunkowskazem. Jak się jedzie prawym
            > pasem, to niestety na najbliższej ulicy skręca się w prawo, czyli miga prawym
            > kierunkiem!

A jak chcę jechać prosto? Mogę jechać prawym pasem prosto i wtedy nie zjeżdżam w
            pierwszą ulicę.
            Inna sprawa - zmieniło się coś w przepisach? Skąd w ogóle lewy kierunkowskaz na
            rondzie? Byłem uczony, nie tak dawno zresztą, że włączam tylko prawy przez
            zjazdem z ronda... A jak chcę pojeździć na rondzie w kółko to co mam włączyć?
            Awaryjne?
            • koczisss Re: szkoła jazdy Alfa 18.06.08, 21:21
              Człowieku, kto Cię uczył jeździć?

Lewy kierunkowskaz jest po to, aby inni kierowcy wiedzieli, czy chcesz jechać
              prosto, czy zawrócić na skrzyżowaniu.

Mamy rondo koło Podleśnej i wjeżdżamy ze Skłodowskiej. Jak chcesz jechać w 11
              Listopada, to migasz prawym, jak chcesz jechać w Podleśną, to musisz na rondo
              wjechać z lewego pasa i mrugać lewym kierunkiem, a w połowie drogi przed zjazdem
              w Podleśną musisz włączyć prawy kierunek i zmienić pas tak, aby wjechać w
              Podleśną jak najbliżej prawej krawędzi jezdni.
              To samo tyczy się skrętu w Świętojańską, no i zjazd w Skłodowską.

Jedziesz prosto bądź skręcasz w prawo to trzymasz się prawego pasa i migasz
              prawym, a każdy inny kierunek, czyli skręt w kolejną ulicę, bądź zawracanie, to
              wjazd na rondo z lewego pasa i mruganie najpierw lewym, a później prawym
              kierunkiem. Może być odstępstwo od reguły, jeśli są namalowane odpowiednie
              oznaczenia na jezdni, przykładem jest rondo obok hotelu Gołębiewski.

A ten który Cię uczył i nie kazał włączać lewego kierunku to jakiś kiepski
              instruktor. Jakim cudem zdałeś egzamin?
              Przecież na każdym rondo to obowiązkowy manewr, chyba, że w łapkę co nie co
              wręczyłeś:)

Jakbyś nie wiedział, to plac przy uniwerku niektórzy traktują jak rondo, a tak
              nie jest.
              Tam wjeżdżając od strony np. Kalinowskiego i chcąc jechać na Skłodowskiej musisz
              najpierw mrugać prawym kierunkiem, później zjechać do lewej włączając lewy
              kierunkowskaz, a następnie znów wałczyć prawy przy wjeździe w Skłodowską.
              Panuje tam też zasada prawej ręki wyłączając wjazd od Skłodowskiej, bo tam są
              światła i ma się pierwszeństwo.
              Niestety po tym skrzyżowaniu większość kierowców nie potrafi jeździć i czasem
              muszę mocno uważać na głąbów.
              Przejeżdżam tamtędy przynajmniej 3, 4 razy dziennie, to mogę się naoglądać jak
              asy mkną tamtędy:)
              • Gość: hgjgjhggjhgjhg Re: szkoła jazdy Alfa IP: *.koba.pl 18.06.08, 22:02
                Zdałem uczciwie i na egzaminie przez rondo (skręcając w lewo) jechałem bez
                lewego kierunku. Widac było to dozwolone.
                O skrzyżownaiu przy Cetralnu dobrze wiem - na dobrą sprawę jest to kilka różnych
                skrzyżowań.
    • 2008pestka Re: szkoła jazdy Alfa 13.06.08, 12:41
      bardzo prosze o pomoc
      • Gość: Monika Re: szkoła jazdy Alfa IP: *.osiedle.net.pl 13.06.08, 17:03
        ja zdawałam prawko rok temu. zdałam za pierwszym razem. kurs robiłam właśnie w
        Alfie. Moim instruktorem była właśnie pani Wysocka- szefowa. Bardzo dobrze
        prowadzi zajęcia, wszystko wytłumaczy jak należy. Polecam
    • 2008pestka Re: szkoła jazdy Alfa 15.06.08, 17:58
      dzięki za wypowiedzi czekam na inne
    • Gość: DRAKSA Re: szkoła jazdy Alfa IP: *.elpos.net 17.06.08, 22:51
      Ja robiłam 2 lata temu prawko w alfie i jak dla mnie to tam wszyscy sa wporzadku
      a jezdzilam z szefem hehe bardzo fajny człowiek:)
    • Gość: hosc Re: szkoła jazdy Alfa IP: *.elpos.net 21.06.08, 14:34
      robiłam w alfie prawo jazdy już 5 la temu - jeździłam z Panią Iwoną (szefową) i
      bardzo polecam ją jako instruktora - super! Nadmienię że zdałam za pierwszym
      razem. :)
    • Gość: xx Re: szkoła jazdy Alfa IP: *.cnb.com.pl 22.06.08, 20:48
      tez chetnie sie dowiem do kogo sie zapisac
    • 2008pestka Re: szkoła jazdy Alfa 24.06.08, 14:49
      prosze i inne opinie :P może Szymon albo Emil? a może Czesio?
    • dominika2457 Re: szkoła jazdy Alfa 26.10.17, 09:04
      a mowa tu o OSK Alfa w Białymstoku ?
      przy ul. Składowej ?
      • wsk175 łopata roku trafia do Dominiki 27.10.17, 17:58
        za odkopanie 9-letniego trupa......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka