Gość: Mano IP: *.pppool.de 25.02.02, 17:56 Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaszper Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 17:58 Co sie stalo, ze omnie piszesz? Obserwujesz mnie? over Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mano Re: Pojawil sie Kaszper IP: *.pppool.de 25.02.02, 18:09 Nie, nie jestem z wywiadu. Ale przeginasz gosciu. Przeczytales oremusa? Ona ma racje. Nie warto odruchow wymiotnych prowokowac. overek Odpowiedz Link Zgłoś
kaszper Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 18:15 nie wiem, gdzie znalezc oremusa, powiedz mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mano Re: Pojawil sie Kaszper IP: *.pppool.de 25.02.02, 18:17 Sobota wieczorem. Temat: ....poczatek gory lodowej overek Odpowiedz Link Zgłoś
kaszper Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 18:43 czytalem oremusa, troche dlugi, ma w wiekszosci racje. Ale to jest on. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mano Re: Pojawil sie Kaszper IP: *.pppool.de 25.02.02, 18:45 Tak to a blednie stukniete. A w czym oremus nie ma racji? Odpowiedz Link Zgłoś
kaszper Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 18:54 nie szukaj rady u kamedulow, a kieruj sie do instancji wyzszej bezposrednio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mano Re: Pojawil sie Kaszper IP: *.pppool.de 25.02.02, 18:58 kaszper napisał(a): > nie szukaj rady u kamedulow, a kieruj sie do instancji wyzszej bezposrednio To rzeczywiscie slaby punkt, bo firmy zalozenskie to tez organizacje, tylko ze mniejsze i chyba sprawniejsze. Ale z instancjami wyzszymi jest problem, chyba, ze masz wejscia na szerokosc katedr. Mysle jednak, ze oremus ma racje, bo ma wizje. Nie jest cynikiem, co z firmy zycje i bez jej oplucia oka nie zamknie. over Odpowiedz Link Zgłoś
kaszper Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 19:06 racja, to szlachetny facet, nie mowie, ze to plucie, raczej prowokacja. Ja nie chce ludzi zgnoic, tylko sklonic do myslenia, ze mozna sprawy lepiej ustawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mano Re: Pojawil sie Kaszper IP: *.pppool.de 25.02.02, 19:09 O jakiej prowokacji myslisz? W jakim kontekscie? over Odpowiedz Link Zgłoś
kaszper Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 19:14 widze, ze to dialog, wyslij emaila, na moj adres w gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 19:46 Kaszper, kto jeszcze z Firmy, albo wprowadzony w temat? Sprawdź skrzynkę wysyłałem Ci to i owo. Zwłaszcza zaś owo jest ciekawe. Odpowiedz, jak możesz dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mano Re: Pojawil sie Kaszper IP: *.pppool.de 25.02.02, 18:41 Szukasz jeszcze, czy juz po ptokach? overek Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 19:50 Mano, jesteś z Firmy? Ja jestem blisko niej. Kaszper może zarekomendować. Odpowiedz Link Zgłoś
malek1 Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 21:45 Kaszper, dorsai, zdaje sie wasza firma jest jednolita. To ja wysiadam. pa Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 21:52 Oj, nie wiesz, nie wiesz...niektórzy są w Firmie, inni nie, ale wszyscy mają niezbyt zgodne z "jedyną słuszną linią" poglądy i dlatego się muszą kamuflować...jeszcze tego nie widzisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
malek1 Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 21:55 dorsai napisał(a): > Oj, nie wiesz, nie wiesz...niektórzy są w Firmie, inni nie, ale wszyscy mają > niezbyt zgodne z "jedyną słuszną linią" poglądy i dlatego się muszą > kamuflować...jeszcze tego nie widzisz??? I butowniczy firmiarze sobie na forum nawypisuja, pograja normalnych i humorek sie poprawia, jak w sobote czytalem. Oj panowie... strzelac z procy i rozwiazywac problemy??? Choc przyznaje, przyznaje, szczerosci tu nie brakuje over Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 22:02 Nie tak. Są tacy, którzy siedzą po uszy i niewiele mogą zrobić. Czasem muszą kombinować, jak nawiać tam, gdzie sytuacja jakby bardziej czysta (Francja ,Włochy, Niemcy) i pozycja bardziej jasna, niż w naszym ukochanym kraju. I sa tacy, którzy coś dla Firmy robią, wiele widzą, sporo wiedzą i muszą to trzymać przy sobie, bo ta wiedza może dostać zębów i zacząć gryźć. A co - nie wiesz, jak daleko ręce Firmy sięgają? My się nie boimy, co to to nie, ale zmienić cokolwiek jest potwornie trudno, zwłaszcza w oddziale Firmy działajacym w IIIRP.... Odpowiedz Link Zgłoś
malek1 Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 22:08 Moze ja sie myle. Ale mysle, ze metodami mafijnymi ukaldow mafijnych nie zmienisz (jak to jeden z was o tym sobotnim wieczorem wspomnial). Mnie ten wasz jezyk i podejscie, odreagowanie na forum po prostu... przestraszyl. A napisz mi ty tak szczerze, czemu tym cholerstwem nie hukniesz? Co Cie trzyma? Bo ni jeden w ciemko bity! Odpowiedz Link Zgłoś
kaszper Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 22:14 malek1 napisał(a): Mnie ten > wasz jezyk i podejscie mnie po prostu... przestraszyl. Melek, poczytaj Kagana albo jeszcze paru innych. Na forum sa albo dewoci, albo wulgarni szukamy czegos posrodku. Bez wulgaryzmow nie dogadasz sie z wulgarnymi, ostre slowa, to srodek, gdy kogos obraze, potrafie przeprosic. Odpowiedz Link Zgłoś
malek1 Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 22:17 Tylko wisz Ty co Kaszper, mnie to po prostu nie rajcuje. Zobacz jak zalosny jest ten OzRM - on gada z goscmi zologicznie do firmy nastawionymi jak oni. I co. Nic, poza zaloscia jedna. Z drugiej strony ten jezyk nie jest wyszukany. Podoba mi sie Jaceq, zum Beispiel Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 22:27 Hukniesz?? A po co? Przecież, jak słusznie pisał kaszper, na tym Forum albo nawiedzeni ateiści albo oszołomy rydzykopodobne...My nawet nie wiemy, ilu nas jest. Kilku z nas, którzy i z Firmą związani i sporo o niej wiedzą, dopiero tutaj się odnalazło. A to już duzo...Tu trzeba małymi krokami. Walniesz z grubej rury, to wiesz co bedzie - od razu z tego zrobia politykę, tych co wiedzą i są zalezni poślą na liczenie baranów, tych co są mniej zalezni odsuną od wszystkiego i będa z miedzianym czołem gadać, że to wredny spisek. Albo wypuszczą do produ Tadzia i jego drużynę z Torunia...Ale to rypnie, bo rypnąć musi. Co można zrobić to rypnięcie przyspieszyć... Odpowiedz Link Zgłoś
kaszper Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 22:32 niektorych wysla nie do liczenia baranow, ale niedzwiedzi polarnych, jak za cara Mikolaja, a tych, co nie beda chcieli tych niedzwiedzi liczy, babcie z RM udusza rozancami. Odpowiedz Link Zgłoś
malek1 Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 22:35 Ja nie uwazam, ze hukaniem sprawe sie zalatwi. W ogole to z tym zmienianiem wiemy jak jest. Ale chodzi o jedno: nie mozesz czlowieku zyc negatywami, bo (jak dobrze oremusik napisal) zycie krotkie a i jest to chore psychologicznie (mam tu troche pojecia). Mysle, ze trzeba sie grupowac, ale nie tak, by sie sosik zageszczal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaceq Re: Pojawil sie Kaszper IP: *.ppp.szeptel.net.pl 25.02.02, 23:28 malek1 napisał(a): > Podoba mi sie Jaceq, zum Beispiel Wielkie dzięki za uznanie, gnaediger Herr malek1. Mam tylko nadzieję, że to nie sprawa fizys. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszper Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 23:33 Jaceq, a jestes "chlopakiem do wziecia"?, to marny Twoj los, wczesniej, czy pozniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaceq Re: Pojawil sie Kaszper IP: *.ppp.szeptel.net.pl 25.02.02, 23:51 kaszper napisał(a): > Jaceq, a jestes "chlopakiem do wziecia"?, to marny Twoj los, wczesniej, czy pozniej... Chociażem 'nie do wzięcia', to marny Mój los i tak... Odpowiedz Link Zgłoś
kaszper Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 23:53 nie wiem niekiedy trzeba nosic pancerne gacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaceq Bo mi się PIWO skończyło !!! IP: *.ppp.szeptel.net.pl 26.02.02, 00:07 Odpowiedz Link Zgłoś
oremus Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 22:32 Kaszper mądrze mówi. Wszystkie odpowiedzi sa w instancji ostatecznej a to co do niej wiedzie ludzie, księgi, zdarzenia to jedynie drogowskazy. I zamęt nie jest ważny ani przeciwnicy, ani zwolennicy, tylko cisza ponad tym swiatem i miłość którą tam mozna znaleźć. Wiele spokoju zyczę. I umiejętności rozróżnienia za czym iść. To wspaniale że mozna po prostu o tę umiejętność poprosić. O. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszper Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 22:39 Oremus, dobrze, ze sie wlaczyles. Mocno przezyles, ja moze przesadzam troche, ale tak mozemy wrocic do rzeczywistosci, troche dystansu i bez emocji a jednoczesnie realnie. Wiesz, co stoi za kolosem, tylko poludzku trzeba do tego podejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 23:12 Oremus, masz rację, ale to i tak znaczy, że coś trzeba zrobić.Ja wiem, że "cos" brzmi bardzo mgliście, ale nie można pozwolić na takie sytuacje jak teraz, ot napisałem kaszprowi, co wynikało z moich informacji,że ktoś się w tej sprawie odezwie odpowiednio...Pisałem wczesnym popoludniem i proszę! Już wczesnym wieczorem głos zabrał, jako strażnik surowych zasad moralnych, rzekomo na każdym kroku przestrzeganych. Jeśli wobec tego reszta moich informacji jest prawdziwa, to nóż siew kieszeni otwiera...Na przyklad z tego co wiem, głównym zmartwieniem w Firmie nie jest Poznań, ale działania Izb Skarbowych wokół pewnych spółek i konieczność zamotania i zaciemnienia biznesów... Odpowiedz Link Zgłoś
malek1 Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 23:19 Chyba nie myslisz o mnie, dorsai? Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 23:22 malek1 - Ty się chyba Lepa nie nazywasz, co??? Odpowiedz Link Zgłoś
malek1 Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 23:26 Ty jestes bardzo cwany. Ale nie tylko tu sie mylisz. Jestem czysty. Nie zaprzataj sobie mna glowy. Uwierzy... Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 23:29 Nie jestem cwany. Jestem ostrożny. Przy mojej robocie to konieczność. A bywa ona trudniejsza niż fach Kaszpra czy Oremusa... Odpowiedz Link Zgłoś
malek1 Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 23:31 Nie ty jestes podejrzliwy. I ja to cenie. Choc tak ciagle pode-jrzewac. Ciezko... Odpowiedz Link Zgłoś
kaszper Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 23:21 Paetz to male piwo,sa "zmartwienia" wieksze. Odpowiedz Link Zgłoś
oremus Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 23:34 Ta sprawa o ile wiem wypłyneła na zjeżdzie jakies dwa lata temu i rozeszła sie w formie cichej dyrektywy uzasadnionej tym że infrastruktura wymaga kasy bo jak wiesz sam wymaga a tu trzeba sie uniezaleznic od polityki i protektorów bo ich zywot może byc krótki. I to okazało sie prorocze jak wiemy. No ale dziś sa z tym kłopoty bo nie tylko izby tam kopią ale i inne słuzby. Ja jednak zwracam uwagę na to co jest wartością bo wierzę że ktos już tam przyjdzie i posprząta a jak trzeba to ten czy ów pójdzie siedzieć. To nie jest nasza sprawa i moim zdaniem nie należy angażowac sie w walke ani specjalnie denerwować. Wartości sa wazne i jesli Najwyższa Instancja uznała że czas cos zmienic to juz Ona najlepiej wie komu sie dobrac do odwłoka i w jaki sposób. Takie jest moje zdanie a Ty postapisz jak Ci sumienie podyktuje. Tylko pamiętaj, że sensem i osią Twojej pracy jest miłość do tej własnie najwyższej Instancji bez tego nic nie jestesmy warci a nasza Tradycja jest martwa. Odpowiedz Link Zgłoś
malek1 Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 23:38 Oremus, ty tu robisz za duchownego. Mnie sie to podoba i sie z toba zgadzam - nie ma cynizmu. over Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 23:54 Mnie też. I masz rację. Ale ja jestem człowiekiem czynu. Nie mogę usiedzieć na miejscu, jak widzę, jak wszystko się rozmywa w takich kantach, przy których niektórzy aferzyści to baranki bez skazy...No, ale co do cholery robić???!!! Chyba tylko, zeby nie walczyć z tym gnojem, co się panoszy, jego metodami... Odpowiedz Link Zgłoś
oremus Re: Pojawil sie Kaszper 26.02.02, 00:18 dorsai napisał(a): > Mnie też. I masz rację. Ale ja jestem człowiekiem czynu. Nie mogę usiedzieć na > miejscu, jak widzę, jak wszystko się rozmywa w takich kantach, przy których > niektórzy aferzyści to baranki bez skazy...No, ale co do cholery robić???!!! > Chyba tylko, zeby nie walczyć z tym gnojem, co się panoszy, jego metodami... Przede wszystkim sie nie denerwuj, złośc czy gniew zaciemnia obraz. Nade wszystko wskazany jest spokój. A potem na spokojnie zastanów sie co możesz zrobic i jakie sa/moga byc ewentualne konsekwencje. Moim zdaniem nie jestesmy od tego żeby wyreczac sprawiedliwość ale byc może działając w zgodzie ze swoim sumieniem powinienes działać. Dlatego potrzebny jest spokój aby byc pewnym że nie kieruje Toba złość czy jakaś inna chimera. Pomyśl ze tak było setki lat przed Tobą i zadaj sobie pytanie czy sprzątanie tego jest po pierwsze Twoim a po drugie najwazniejszym teraz zadaniem. Wartości zawsze beda wartosciami także wśród zamętu i gnoju. To jest podstawa dzieki temu nasz byt ma sens i to co robimy ma sens a zaden z nas nie jest ani sedzia ani katem. Jeśli będziesz działał nie pod wpływem chwilowej emocji tylko ze spokojem robił to co uznasz że należy zrobić nie bedzie konfliktu sumienia ani katza potem że cos zrobiło sie źle. A jak zaczniesz to pamiętaj ze co prawda to chłop strzela ale to Pan Bóg kule nosi wiec skutki działań podjętych w zgodzie z własnym sunieniem nie zależą od Ciebie ale od Niego. Mam cicha nadzieje że Ci pomogłem. Oremus Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Re: Pojawil sie Kaszper 26.02.02, 00:22 Tak. Ale bedzie trudno. W odróżnieniu od Was ja jestem mniej bezpoośrednio zależny, ale bywając na różnych szczebelkach nieco wiem. A to tworzy zależność...daleko bardziej niebezpieczną. A z tymi służbami, Oremus, masz rację. Nawet nie wiesz, jak bardzo.... Odpowiedz Link Zgłoś
oremus Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 23:21 kaszper napisał(a): > Oremus, dobrze, ze sie wlaczyles. Mocno przezyles, ja moze przesadzam troche, > ale tak mozemy wrocic do rzeczywistosci, troche dystansu i bez emocji a > jednoczesnie realnie. Wiesz, co stoi za kolosem, tylko poludzku trzeba do tego > podejsc. Tak, wiem. Podejść trzeba po ludzku i po Bosku. Bo jak stracisz w zamęcie lub co gorsza walce to co jest najcenniejsze to co nosisz w sercu to stracisz wszystko. To jest wartość a reszta w ręku Wyzszej Instancji. Jednak dopiero kontakt z Nią oswietla drogę działania. Kolos jaki jest kazdy widzi ale od setek lat nie było inaczej a pomimo tego coś gnało ludzi wzwyż tak że szukali i znajdowali. Jestes w tej doskonałej sytuacji że nie jestes jednym z dewotów a masz swój rozum i widzisz i wiesz skad czerpac siłę. Kiedys kierowałem sie przyzwoitościa i robiłem wiele rzeczy w imię koleżeństwa bo tak było trzeba. Teraz wiem co jest prawdziwą wartością i wiem również że Ją należy cenić i stawiac na pierwszym miejscu. A infrastruktura jest mniej ważna. Inaczej - zeby zapalić innych sam człowiek musi płonąć. To jest pierwsza i najwazniejsza rzecz a inni jak nawalili napewno ktoś ich naprostuje bo my nie jestesmy ani sędziami ani tym bardziej katami. Bez tego walka nie ma sensu, a z Tym nie ma walki. Jest miłość. Dobrze, że jestescie normalni, jestescie nadzieją na przyszłość, po tym co teraz firma się albo gwałtownie zmieni albo nie podniesie, tak czy siak, ale wartości są gdzie indziej, a ta sprawa to jak wiemy wszyscy nihil novi sub sole. Rzeczy znane od wieków a wartości trwały i trwać będą ponad i poza zametem, zawsze. Pisze to w takiej sytuacji po to by nie zapominać o najwazniejszym. Miłość która nosimy w sercu do Boga jest najwazniejsza reszta to doczesność chociaz ostatnio coś bardzo krzykliwa. Moim zdaniem wszystko idzie na lepsze. I to jest piękne i z tego sie cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszper Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 23:25 jestes optymista, jesli w skali mikro to Twoje szczescie, ale skala makro..... Odpowiedz Link Zgłoś
oremus Re: Pojawil sie Kaszper 25.02.02, 23:46 Jestem optymista i w skali mikro i makro inaczej juz dawno siedział bym w pasach, a mój optymizm wynika z tego że tam, ktoś, gdzieś wie co komu sie należy od mafii. I juz nie moja w tym głowa ani w skali mikro ani makro żeby sobie zaprzatać tym głowę. Tylko zaufać że ja moge nie widziec wszystkiego a i tak sprawiedliwośc sie dokona. No, powiedzmy ze czasem sie jej troszeczke pomoże... tak dla równowagi. Generalnie jednak to Miłość sie liczy a resztę mozna spokojnie pier..olić. Oczywiście bez żadnych aluzji! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Re: Pojawil sie Kaszper 26.02.02, 00:18 Dobranoc, idę spać. Jutro mamy całonocną robotę z ustawianiem systemu...zgadnijcie gdzie??? Odpowiedz Link Zgłoś