Dodaj do ulubionych

Komunikacja Miejska w Białymstoku- zmiany...

24.10.03, 21:36
Mam takie propozycje w trasach komunikacji miejskiej-co wy na to??
"1"-przynajmniej 1 przegubowiec i zmiana Firmy obsługującej
"2"-bez zmian
"3"i"3N"-wszystkie kursy do Wiślanej
"4"-bez zmian
"5"i"5N"-autobus puścić trasą Dąbrowskiego-Antoniukowska-Gajowa-Dziesięciny-
Berlinga-Gajowa-Antoniukowska
"6"-bez zmian
"7"-bez zmian
"8"-bez zmian
"9"-nowa trasa Antoniukowska-Antoniuk Fabryczny-Produkcyjna w 2 strony
"10"- wprowadzić"10N"
"11"-bez zmian
"12"-bez zmian
"13"-przedłuzenie linii do Wiewiórczej(dawna pętla "4")przez Niedźwiedzią i
Żurawią
"14"-wszystkie autobusy krótkie
"15"-wszystkie kursy do Dojlid Górnych
"16"-autobusy długie
"17"-nowa trasa do Bacieczek TBS przez Sikorskiego-Al.Jana PawłaII-
Narodowych Sił Zbrojnych-Komisji Edukacji Narodowej-Kołłątaja-Pietkiewicza-
Komisji Edukacji Narodowej- Narodowych Sił Zbrojnych-Al.Jana PawłaII
"18"-bez zmian
"19"-bez zmian
"20"-bez zmian
"21"i"21N"-autobusy długie nawet nocne
"22"-bez zmian
"23"-autobusy puscić inną trasą :kursy do Klepacz przez:Sikorskiego-
Wrocławska-Św.Andrzeja Boboli;ponadto kursy do zajezdni żeby kończyły się na
Al.Jana PawłaII obok hotelu Turkus
"24"-bez zmian
"25"-bez zmian
"26"-bez zmian
"27"-bez zmian
"28"-niektóre kursy skierować na pętlę "20"
"100"-wprowadzić"100N"jedną na godzinkę
"101"-bez zmian
"102"-bez zmian
"103"-bez zmian
"104"-bez zmian
Ponadto możnaby było wprowadzić całotygodniową komunikację nocną w
Białymstoku-co wy na to??
Obserwuj wątek
    • michaljachimczuk Re: Komunikacja Miejska w Białymstoku- zmiany... 24.10.03, 21:46
      Jeszcze raz ja...
      Komunikacja nocna ma jeździć do przynajmniej 4.00 a wyjeżdżać z zajezdni o
      22.00 czyli by jeździła przez 42 godzinki w tygodniu.
    • michaljachimczuk Re: Komunikacja Miejska w Białymstoku- zmiany... 24.10.03, 23:59
      Jeszcze raz ja:
      co do"23"- kursy na Zielone Wzgórza puścić jak były wcześniej przez
      Zielonogórską.
      co do"7"- kursy kończące się na Mickiewicza puścić na pętlę"19" obok Lotniska
      a wszystkie"19"-tki puścić do Dojlid Górnych i w drugą stronę do Zawad i
      zwiększyć kursowanie co 2 kurs do Zawad i puścić autobus przez Gajową w 2
      strony.
    • Gość: KALI Re: Komunikacja Miejska w Białymstoku- zmiany... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 17:37
      I AUTOBUS DO CZARNEJ BIAŁÓSTOCKIEJ
    • Gość: |andy| Re: Komunikacja Miejska w Białymstoku- zmiany... IP: 81.15.254.* 28.10.03, 17:08
      Jeśli już mowa o zmianie operatora. Proponowałbym zmianę firmy obsługującej 9.
      KZK ma mało przegubowych autobusów. Gdyby 9 przejęło KPKM to jeździłyby tam
      jakieś Ikarusy czy MAny, których KPKM ma więcej niż KZK. W zamian KZK mogłoby
      dostać 6 lub inne 27 czy 23, gdzie nic przegubowego nie jeździ.

Pozdrawiam
      Andrzej
    • poziomk Re: Komunikacja Miejska w Bia3ymstoku- zmiany... 29.10.03, 11:33
      moja propozycja:
      "10" przedluzyc az za Niewodnice
    • michaljachimczuk Re: Komunikacja Miejska w Białymstoku- zmiany... 29.10.03, 21:05
      Co do "10"-tkimożna by tak puścić autobus ale nie wiem jaka jest tam droga
      przez Śródlesie, więc nie jestem pewny tego.
      Co do autobusu do Czarnej- Komunikacja nie może wyjeżdżać poza 20 kilometrów
      za strefę miejską.
      Co do "9"- nie potrzebna jest zmiana operatora

POTRZEBNA JEST LIKWIDACJA ZOKM NA SKŁADOWEJ I PRZENIESIENIE DO CENTRUM
      • Gość: |andy| Re: Komunikacja Miejska w Białymstoku- zmiany... IP: 81.15.254.* 30.10.03, 13:06
        > Co do "9"- nie potrzebna jest zmiana operatora

Albo zmiana operatora, albo zwiększenie liczby kursów/liczby przegubowych
        autobusów. KZK ma około 5 manów, niewiele, zwłaszcza, że muszą one obsłużyć 1,
        9, 103, 18. To co się teraz dzieje (teraz czyli wtedy, kiedy mam "przyjemność"
        jeździć: sobota ok. 9:30) jest niestety tragiczne...

Pozdrawiam
        Andrzej
        • michaljachimczuk Re: Komunikacja Miejska w Białymstoku- zmiany... 30.10.03, 14:25
          Co do"1"-ki już nie jeżdża przegubowce tylko krótkie autobusy.
          Ale by się przydały autobusy dłuższe w KZK.
          Nie wiem czy zostaną zakupione na koszt KZK długie Many i nie wiem na jaka
          firmę przypadną je.
          • Gość: |andy| Re: Komunikacja Miejska w Białymstoku- zmiany... IP: 81.15.254.* 30.10.03, 14:41
            michaljachimczuk napisał:

> Co do"1"-ki już nie jeżdża przegubowce tylko krótkie autobusy.

Tego nie wiedziałem

> Ale by się przydały autobusy dłuższe w KZK.
            > Nie wiem czy zostaną zakupione na koszt KZK długie Many i nie wiem na jaka
            > firmę przypadną je.

Do końca roku mają ponoć zostać zakupione nowe autobusy. Kilka krótkich i kilka
            długich (w sumie ma być coś koło 10 autobusów), może część z nich trafi w ręce KZK.

• Gość: Kamil Re: Komunikacja Miejska w Białymstoku- zmiany... IP: *.light.csk.pl 07.12.03, 00:46
              Akurat KZK dostanie tylko 2 krótkie. KPK 6 krótkich a KPKM 2 przegubowce. W
              sumie ma być 10 Solarisów. Pierwsze ponoć już mają wyjechać już koło sylwestra.
    • Gość: Mieczysław Re: Komunikacja Miejska w Białymstoku- zmiany... IP: *.tkb.net.pl 09.11.03, 19:48
      Chcę zapytac odpowiedzialnych za miejską komunikację w Białymstoku -
      dlaczego kierowcy MPK tak brzydko sie zachowują na jezdni. Eymuszają
      pierszeństwo, robia sobie wyścigi między soba np, na Antoniuku Fabrycznym
      zajmują oba pasy od ul. Gajowej i nie wpuszczają innych kierowców. Często
      też tak się dzieje na produkcyjnej. Dlaczego te autobusy MPK
      to "zwierzęta stadne". Jak jada Antoniukowską to po trzy jeden za drugim, a
      nawet widziałem 4. Czy nie mozna ich rozstawić chociaż w odstępie 1
      minutowym. Można też nakazać kierowcom,żę jak się zjadą we 3 na początku
      Antoniukowskiej to następny niech poczeka 1 minute a nie zajmuje drugiego
      pasa i jadą jak delegacja za PRL zajmując całą jesdnię. Wystarczy pomyśleć.
      I jeszcze jedno. Powyrzucajcie kierowcom dodatkowe siodełka , które sobie
      pomontowali do przewożenia kolegów obok kierowcy - bo rozmawiają w czasie
      jazdy i wypadek zrobią. Przednie drzwi nakażcie otwierac i używać pasażerom -
      jak każde inne. Mniej paliwa straci się na przystankach. We Wrocławiu
      zrezygnowali z tego - 30 lat temu. A u nas jak u sowietów. Przednie drzwi tylko
      dla znajomych.
      • Gość: Piotrek Re: Komunikacja Miejska w Białymstoku- zmiany... IP: *.piasta.pl 09.11.03, 22:10
        Nowe autobusy mają być tak rozdzielone:

Solaris U18 (przegubowe)- 2 do KPKM
        Solaris U12 (pojedyncze - 6 do KZK
        2 do KPK

Pierwsze Solarisy pojawią się na dziurawych białostockich drogach jeszcze w
        tym roku.
        • Gość: Piotrek Re: Komunikacja Miejska w Białymstoku- zmiany... IP: *.piasta.pl 09.11.03, 22:25
          Przepraszam sprostowanie.

Do KZK mają trafić 2 nowe autobusy zaś do KPK - 6. Pewnie to i tak nie poprawi
          liczby taboru tylko za te 10 nowych skasuje się 10 starych autobusów...
        • Gość: Ania Re: Komunikacja Miejska w Białymstoku- zmiany... IP: 81.15.254.* 20.08.04, 09:08
          Jeden autobus nocny na osiedle Bialostoczek. Wiem, ze to blisko od centrum i ze
          swobodnie mozna sie przespacerowac, jednak autobusem byloby bezpieczniej.
      • Gość: pocztylion Re: Komunikacja Miejska w Białymstoku- zmiany... IP: *.tkb.net.pl 13.12.03, 08:53
        Ty gościu Mietek to jesteś nie kumaty albo Twoje "układy scalone"(lub może
        wybieraki) nie myślą tak jak trzeba. Wskaż mi gdzie jest napisane że autobus
        nie może jechać lewym pasem a musi jechać tylko prawym. Złóż trzy palce dłoni
        i walnij się w czoło. A to że jeżdżą stadami to napisz do
        zokm@zokm.bialystok.pl - to oni planują rozkłady.
    • Gość: BoRRR NAIWNI JESTEŚCIE!!! IP: *.visp.energis.pl 28.11.03, 09:16
      Jesteście naiwni sądząc, że te wasze wypociny trafią do kogoś, kto zarządza
      komunikacją miejską. ZOKM jest likwidowany, wywalają ludzi z pracy, jest
      problem z kasą na autobusy, na remonty przystanków, Urząd Miejski myśli tylko o
      sobie i swoich potrzebach (ocieplenie 14-piętrowego budynku, nowe okna i klima
      za grube miliony), a wy tu o przedłużaniu linii, dodatkowych długich
      autobusach, komunikacji nocnej przez cały tydzień? Rozdzielacie nowe wozy
      między spółki? To są grube miliony rocznie! A może wiecie przypadkiem skąd
      wziąć na to kasę? Napiszcie, wtedy sam to wydrukuję i w zębach zaniosę do kogoś
      odpowiedzialnego za finansowanie komunikacji. Jeśli nie macie rozwiązania tego
      problemu, to lepiej się zamknijcie w ogóle. Stuknijcie się w czoło! Bilety
      drożeją od stycznia, ale pójdzie to pewnie na pokrycie wydatków na budynek przy
      Słonimskiej, nie na komunikację.
      • Gość: Mario_NY Re: NAIWNI JESTEŚCIE!!! IP: *.31.26.65.Dial1.NewYork1.Level3.net 09.12.03, 05:54
        Wszystkim jest ciezko...
      • Gość: Ma Re: NAIWNI JESTEŚCIE!!! IP: *.monki.sdi.tpnet.pl 28.01.04, 10:53
        A moze mi kotos odpowie, dlaczego Ci, którzy nie mają zameldowania w
        Białymstoku nie moga kupic biletu dekadowego? Dotyczy to sporej grupy ludzi:
        pracujących, uczacych się. Toż to czysta dyskryminacja.
    • Gość: stefan Re: Komunikacja Miejska w Białymstoku- zmiany... IP: 81.15.254.* 23.03.04, 01:39
      8 bez zmian? hehe ty chyba w zyciu tym autobusem nie jechales. a co do
      autobusow nocnych to powiedz mi kto za nie zaplaci? jesli ty ze swojej kieszeni
      to wtedy dla mnie moga kursowac okragla dobe(wtedy juz nocne nie beda:)) i
      jezdzic od krakowa po gdansk.
    • Gość: rapol Re: Komunikacja Miejska w Białymstoku- zmiany... IP: *.elpos.net 04.04.04, 15:14
      ok .A co do linji 12 to powinien jezdzic przegubowiec o 14 i 15 godzinie bo
      wtedy jest duzy tlok.
      • Gość: Łukasz Re: Komunikacja Miejska w Białymstoku- zmiany... IP: *.bsk.vectranet.pl 26.09.04, 18:32
        Mysle ze komunikacje miejska usprawnilyby darmowe linie autobusowe utrzymywane
        przez hipermarkety (teraz Auchan, a w przyszlosci ten na hetmanskiej). Wtedy
        np. 9 moglaby zmienic trase i jezdzic gdzie indziej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka