Dodaj do ulubionych

simtech pada

IP: *.stnet.pl 31.10.03, 11:40
slyszeliscie wlasciciele sie wyprzedaja firma ma big klopoty
fajny byl ten samochodzik
trzeba pilnowac biznesu
Obserwuj wątek
    • Gość: dodi Re: simtech pada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 12:54
      Morze szeżej ? To że ktoś sprzedał samochód to nic nie znaczy może na święta se
      postawi Lamborgini?
      • Gość: simplus Re: simtech pada IP: *.stnet.pl 02.11.03, 12:27
        bardzo smieszne ate autko jest mile choc nie takie fajne
    • Gość: nickolau Re: simtech pada IP: *.duna.pl / *.duna.pl 02.11.03, 12:53
      popracujcie chlopcy nad jezykiem i ortografia.
    • Gość: piecyk gazowy Re: simtech pada IP: *.visp.energis.pl 02.11.03, 15:11
      Naprawdę? Jeśli tak to pada z klasą. W ostatnim (piątkowym) Porannym była jego
      reklama.
      • Gość: simplus Re: simtech pada IP: *.stnet.pl 02.11.03, 15:15
      • Gość: simplus Re: simtech pada IP: *.stnet.pl 02.11.03, 15:16
        oki bo wlasciciele sprzedaja swoje autka aby poryc dlugi wiec czasami kase da
        sie odblokowac
    • luz3 Re: simtech pada 02.11.03, 15:16
      Dziewczny nie plotkujcie! Chyba niczego konkretnego nie wiecie.
      • Gość: Ces Zawistni Polacy... IP: *.stok.bial.pl 03.11.03, 09:52
        i tak to w Polsce jest jak ktoś otwiera fimre , zatrudnia pracowników, dobrze
        mu sie wiedzie, zazdrośc nie zna granic. Juz plotki ze firma pada . Po co to ?
        Przez to jedna z większych firm u nas traci klinetów.
        Naprawde Polska to dziwny kraj , wszędzie sie kłody pod nogi rzuca.

Ces
    • Gość: robert Re: simtech pada IP: 81.15.254.* 03.11.03, 21:42
      ty simplus , juz dawno wiadomo ze wlascicile sprzedali samochody Alfy dwie
      sztuki , jakies pol roku a ty dopiero sie obudziles ????!!! miales wielki sen
      letni , chociaz nie jestem zwolenkiem zakupow w simtechu , bo sprzedaja z 1 zl
      marza marnuja rynek i pozniej maja problemy z serwisem i ludzi olewaja ......
      takie zakupy jak oszolomnie to zapraszamy do simtechu !!! ale najpierw simplus
      zbadaj sprawe i pozniej pisz do ludzi na ogulny
      pozdrowka to @ll
      • Gość: white Re: simtech pada IP: *.csk.pl 04.11.03, 16:50
        sTRACĄ KLIENCI, ZYSKA KONKURENCJA, to jest najtańsza firma w Polsce.
        • kuala_lumpur Najtańsza firma w Polsce :( 04.11.03, 19:16
          Do white'a: nie pier*ol!

Dałem się skusić na ten slogan, że to najtańsza firma w Polsce :( To oczywiście
          prawda, tylko komputer który kupiłem zaczął działać dopiero po 2 (dwóch!)
          naprawach w tydzień po zakupie. Komputerki są plombowane, żeby nie strzliło do
          głowy sprawdzać jakie części włożyli do środka. Po tych naprawach nie dano mi
          wpisu do karty gwarancyjnej, bo jak mi powiedziano, wprowadzenie nowego BIOSA i
          przelożenie karty sieciowej do innego slota mogłem zrobić sam (przypominam o
          plombach na kompie!). Simmtech to najbardziej bandycka firma z jaką miałem do
          czynienia; odradzam całkowicie! lepiej wydać te 100 zł więcej i nie bujać się z
          kompem. A przecież zdarzały im się takie numery jak np. pomyłkowe włożenie
          procka o niższej szybkości... I mamy w ten sposób najniższe ceny! W najbliższym
          czasie mam zamiar ściągnąć sobie odpowiedni program i sprawdzić co mi nałożyli
          do komputera, bo skąd mam się dowiedzieć?

Jeszcze raz: nie dawajcie się nabrać na najniższe ceny. Simmtech to najbardziej
          bandycka firma z jaką miałem do czynienia.
          • Gość: rowerzyk Re: Najtańsza firma w Polsce :( IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 04.11.03, 19:39
            > Komputerki są plombowane, żeby nie strzliło do
            > głowy sprawdzać jakie części włożyli do środka.

Moj nie byl. Stare plotki pan powielasz.
            Wiekszosc parametrow mozna sprawdzic z poziomu oprogramowania.
            Jak sie kupuje komputer byle tylko byl najtanszy to nie powinno sie oczekiwac
            dzialania i niezawodnosci topowej, markowej maszyny.

Racja. Wydalem 4tys to wydal bym jeszcze i te 200-300 zl wiecej i kupil gdzie
            indziej, ale nie mieli tych czesci ktore _ja_ sobie zyczylem miec w kompie.
            • Gość: yoda Re: Najtańsza firma w Polsce :( IP: *.biaman.pl 04.11.03, 20:10
              Nie znam firmy Simmetch ale te bzdury co Pan wypisuje to szok.
              Jaki "poziom oprogramowania" sprawdzi producenta pamięci RAM ? Jakość kabli
              itp?
              • Gość: rowerzyk Re: Najtańsza firma w Polsce :( IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 04.11.03, 20:28
                Gość portalu: yoda napisał(a):

> Nie znam firmy Simmetch ale te bzdury co Pan wypisuje to szok.

?
                ?
                Procka, ram i cos tam o HDD mozna sie dowiedziec z biosu, albo poczytac przy
                starcie systemu. Co chcesz wiecej?

> Jaki "poziom oprogramowania" sprawdzi producenta pamięci RAM ? Jakość kabli
                > itp?

No dobra tego nie umiem sprawdzic. Moze nawet_w ogolno dostepny_ sposob nie da
                sie.
                tylko ze.
                Czy wiesz ze mozna programowo sprawdzic np numer seryjny twardego dysku?
                Czy jak sie kupuje RAM Kingstona czy jakas inna markowa czesc to sie chyba
                dostaje na to jakis papier?
                A nawet nie wiem czy jest cos takiego jak kable markowe i niemarkowe.

Zreszta pokaz mi czlowieka ktorem faktycznie zlozyli cos nie tak. Bo o tym
                przypadku z podmiana procka na slabszy i podkreceniu zeby sie parametry
                zgadzaly to slysze odkad interesuje sie komputerami i simtechem.
                Zeby nie bylo ze ze bronie:
                to jest moloch i jestem dla nich tylko jednym z wielu klient w ciagu kazdego
                dnia i setek w miesiacu. Skladaja wiele komputerow dziennie i nie cackaja sie z
                kazdym tak jak w malych sklepikach gdzie schodzi jeden na tydzien. Ludzie
                ktorzy tam pracuja czesto sie zmieniaja, wiec jak przyjdzie nowy, to wiadomo ze
                zanim sie na uczy to cos spie... znaczy zrobi nie tak.
                • Gość: yoda Re: Najtańsza firma w Polsce :( IP: *.biaman.pl 04.11.03, 21:55
                  Jak w zimie częściej będziesz siedział przed kompem a nie pedałował:) i
                  zacznie się komp dziko zachowywać to zrozumiesz że gigaherce i inne gigi to
                  nie wszystko:) A dobry styk czy plastik:) to majątek
              • Gość: simplus Re: Najtańsza firma w Polsce :( IP: *.stnet.pl 04.11.03, 20:38
                macie racje najbardziej bandycka firma sciemki wali ludzim na maxa niby
                superwypas a tak wogle to nqajtansze gowno wkladaja w kompy a zwroc im uwage
                to jeszcze sie jeza jak cholera ilu ludzi psy wiesza na nich
                • Gość: rowerzyk Re: Najtańsza firma w Polsce :( IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 04.11.03, 20:56
                  wiesz, jak kupowalem kompa u nich to poprosilem o skonfigurowanie stabilnego
                  kompa wg moich upodoban. I uslyszalem wtedy ze plyty firmy... sa slabe, ze
                  na... bylo troche reklamacji, ze przy sprzecie... ludzie nazekaja na... itp.
                  A pozniej chodzilem z ta lista po innych sklepach i porownywalem. Potem
                  poszedlem jeszcze raz, ale juz do innego sprzedawcy i poprosilem zeby i on mi
                  cos wybral. Pozniej wzialem te wszystkie papiery siadlem w domu i analizowalem
                  wszystkie za i przeciw.
                  Poza warczacym wiatrakiem sprzet jak narazie dziala.
                  Niewiem, moze mam szczescie.
                  • kuala_lumpur Re: Najtańsza firma w Polsce :( 05.11.03, 14:00
                    A ja jak kupowałem komputer to obsługiwała mnie pani... Sprawiałą wrażenie mało
                    kompetentnej... "Yyyy.. no nie wiem..." - to m.in. mogłem od niej usłyszeć.
                    Zagadkja wyjaśniłą się gdy spostregłem, ze jej nazwisko jast takie samo jak
                    jednego z właścicieli firmy. To uwaga do kogoś kto pisał o rotacji pracowników
                    w simmtechu i ich ewentualnej niekompetencji...:(

Zeby sprawdzić parametry komputera nie wystarrczy zobaczyć danych jakie
                    wyświetlają się przy bootowaniu. Do tego służą odpowiednie programy np Sandra.
                    W simmtechu przy mnie koles zmienił częstotliwośc procesora, gdy mu zwróciłem
                    uwagę na niezgodność z zamówieniem. No i się zgadza!

O numerach z simmtechem wie wielu, ale na ogól ludzie lecą na cenę. Kiedy
                    zwróciłem się do znajomego informatyka w sprawie mojego gó*inanego kompa z
                    simmtecha, ów znajomy powiedział mi krótko: "Czy myslisz, że niskie ceny biorą
                    się tylko z dużych obrotów?" I taka jest prawda: idziesz do oszołoma -
                    sprzedają ci marne żarcie i zmieniają daty przydatności do spożycia. Idziesz do
                    simmtecha - coż, może coś się nie zgadzać...
                • Gość: piecyk gazowy Re: Najtańsza firma w Polsce :( IP: *.visp.energis.pl 04.11.03, 23:41
                  Gość portalu: simplus napisał(a):

> macie racje najbardziej bandycka firma sciemki wali ludzim na maxa niby
                  > superwypas a tak wogle to nqajtansze gowno wkladaja w kompy a zwroc im uwage
                  > to jeszcze sie jeza jak cholera ilu ludzi psy wiesza na nich

Czyli jednak nie pada?
                  • Gość: competer Re: Najtańsza firma w Polsce :( IP: *.piasta.pl 05.11.03, 11:34
                    sprzęt od nich potrafi sie sypać, ale muszę stanąć w ich obronie. Pokazcie mi
                    firmę w Białym, która w miesiąc po upływie gwarancji na płytę główną przyjmie
                    ją i wymieni na nową. Co prawda trwało to miesiąc, ale kilkaset złociszy mam w
                    kieszeni.
                    • Gość: Paweł Re: Najtańsza firma w Polsce :( IP: 212.33.69.* 05.11.03, 14:40
                      Panowie i Panie jaka cena taka jakość. I nie ma co się dziwić, że komputery są
                      słabe. Simmtech miała kiedyś swoje forum ale je zlikwidował, szkoda bo to była
                      dobra lektura dla ludzi, dla których ważniejsze jest zaoszczędzone 100 PLN niż
                      zadowolenie z zakupu. Ale nie oszukujmy się, Białystok to ciekawe miasto, tutaj
                      jest więcej informatyków niż komputerów. A ja osobiście nie znam człowieka,
                      który naprawdę zna się na rzeczy i u którego chętnie kupowałbym sprzęt. Moja
                      rada jest taka- chcesz kupić kompa znajdź znajomego który się na tym zna ale
                      takiego który nie handluje komputerami- może będziesz miała szczęście.
                      Pozdrowionka
                      • Gość: Ces Re: Najtańsza firma w Polsce :( IP: *.stok.bial.pl 05.11.03, 16:05
                        Mała firma mało serwisów , duża firma , dużo problemów.

Powiem Wam jedno , połowa kompów , a moze i 2/3 jest złożona z czesci
                        pochodzących z Hurtowni simmtechu. Kupić spoza Białego częsci , aby sie
                        oplacało trzeba zamawiać po pare sztuk. I tak np zeby miec Monitor w dobrej
                        Cenie dla Ludzi trzeba zamówić min 3 sztuki. Jesli firma jednopokojowa ma mały
                        ruch to nie bedzie brała z hurtowni z Polska bo to drogo wychodzi , tylko 1
                        sztuke z Simmtechu.

A co do słabszych rzeczy w zestawie , to jest też druga strona medalu, tym
                        zamieszaniu zamiast 40GB mozna dostać 80 ;-)

Przestańcie juz psy sadzić na simmtech, w każdym sklepie - i to jest przykre
                        jak zobaczą naiwnią osobę to wcisną to , co akurat mają na stanie. Najlepiej
                        jest tak jak ktoś powiedział iść ze znajomym , który sie zna na blaszakach,
                        wybierze to, co uważa za stosowne.

A Plomby nie są obowiązkowe i żadna firma nawet Simmtech nie powie nic jak
                        bedziesz chciał bez plomb (tych na obudowie)

Pozdrawiam
                        Ces
                        • Gość: dodi BZDURY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 11:11
                          BZDURY ! Ja kupuję prze internet w Poznaniu, duży wybór, szybka dostawa, dobra
                          gwarancja (sprawdziłem nie jeden raz) a przesyłka kurierem 12 zł i gość
                          przynosi do domu. Ceny bardzo podobne jak w SIMTEHu coś tam tańsze, coś tam
                          droższe. Ale najważniejsza jest gwarancja np. monitor na gwarancji po 30
                          miesiącach przestał ładnie działać i wymienili mi na nowy wyzszy model.
                          Tak że skończcie z paplaniem simtech najtańszy, wszystko z simmtechu...ludzie
                          po co macie net?
                    • Gość: rowerzyk Re: Najtańsza firma w Polsce :( IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 05.11.03, 16:57
                      Gość portalu: competer napisał(a):

> sprzęt od nich potrafi sie sypać,

Mozesz rozwinac ten watek?
                      Czym sie ich sprzet rozni ich sprzetu innych sprzedawcow, jezeli i tak wszystko
                      jest sprowadzane z Tajwanu?
                      • Gość: leszek Re: Najtańsza firma w Polsce :( IP: *.client.attbi.com 05.11.03, 20:18
                        Gość portalu: rowerzyk napisał(a):

> Gość portalu: competer napisał(a):
                        >
                        > > sprzęt od nich potrafi sie sypać,
                        >
                        > Mozesz rozwinac ten watek?
                        > Czym sie ich sprzet rozni ich sprzetu innych sprzedawcow, jezeli i tak
                        wszystko
                        >
                        > jest sprowadzane z Tajwanu?
                        -----------------------------------------------
                        • Gość: dodi Re: Najtańsza firma w Polsce :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 11:18
                          O jezu, ale głupoty piszecie! Wiesz osiołku jaki jest w Polsce duży rynek
                          sprzętu poserwisowego (nowe opakowania)? Gdzieś to musi iść a że wam bez
                          różnicy bo wszystko Tajwan to pewnie do was. Ja zawsze kupuję płyty z Tajwanu
                          ASUS i jeszcze w życiu mi żadna nie padła mam parę (3-4sztuki) starych jak świat
                          P-120, P-166 itp i jeszcze na chodzie choć w piwnicy. Tak tak kupcie sobie
                          taniutkie zintegrowana Chinatehyluksy lub podobne i drapcie się w łepek gdzie
                          jest różnica.
                      • hawk.eye Re: Najtańsza firma w Polsce :( 05.11.03, 20:23
                        Ja mam bardzo złe doświadczenie z tą firmą. Zresztą moi znajomi też. Opiszę swój
                        przypadek. Kupiłem kilka lat temu u nich komputer jak jeszcze mieli tylko jeden
                        sklep na Wyszyńskiego w Koralu. Po jakimś czasie padł mi port LPT na płycie.
                        Zaszedłem do sklepu, usłyszałem, że mam dostarczyć płytę. Tak też zrobiłem i to
                        był mój błąd. Wykręciłem płytę, zaniosłem do sklepu. Na płytę czekałem ponad 3
                        tygodnie. Wróciła z adnotacją producenta, że porty drukarki nie są objęte
                        gwarancją (sic!). Ok, pogodziłem się z tym. Mam drukarkę na USB więc nie było
                        problemu. Myliłem się. Wróciłem do domu, podłączyłem płytę, a tu BIOS wywala, że
                        jest założone hasło na system. Ok, wyciągam bateryjkę, wkładam, bez zmian.
                        Zaczynam się denerwować. Poszedłem na drugi dzień do sklepu i wiecie co
                        usłyszałem? Że na pewno sam zalożyłem hasło i zapomniałem. Krew mi się
                        zagotowała. Po awanturze łaskawie zgodzili się pogrzebać w komputerze.
                        Przywiozłem kompa i poszedłem do serwisu. A tam zrobiłem jeszcze większe oczy.
                        Serwisant wział sprzęt, postawił na biurku, włączył i zaczął coś przestawiać na
                        zworkach przy włączonym kompie. Zapytałem czy to tak można manipulować przy
                        włączonym kompie. Wiecie, co usłyszałem? "W zasadzie to nie, ale kogo to wali?".
                        Myślałem, że zejdę. Powiedziałem, że mnie to wali, bo to mój sprzęt (na
                        marginesie, ten fachowiec jeszcze kilka miesiecy temu tam pracował, a podobno w
                        serwisie pracują już sami nowi ludzie). Ale to jeszcze nie koniec. Komputer
                        trafił do serwisu. Minęło kolejnych kilka dni. Dzwoni do mnie gość z simtechu i
                        mówi, że sprzęt już jest ok i że mogę go odebrać. Powiedziałem, że na sprzęt
                        czekam wieczorem i że nigdzie nie pojadę. Zjawia się wieczorem gość z kompem i
                        mówi, żebym podpisał cyrograf, że odbieram sprawny sprzęt. Ja mu powiedziałem,
                        żeby mnie w dupę pocałował i napjpierw go złożył i podłączył, a dopiero wtedy
                        coś podpiszę. Gość składa kompa, włącza i jak myślicie co było? Sprzęt martwy.
                        Oczywiście nic nie podpisałem. Historia skończyła się zakupem drugiej płyty
                        głównej, a błędem było to, że kupiłem znowu w simtechu. Druga płyta dwa miechy
                        po gwarancji strzeliła (wg mnie 2 lata, wg. simetchu rok, i to też nie wiem
                        jakim cudem, bo na ich stronie jak wół napisane, że płyta ma 2 lata gwarancji).
                        Ja omijam simtech szerokim łukiem i innym to polecam. Swoją drogą, czy
                        zastanawialiście się dlaczego mają serwis zamknięty w soboty? Pewnie wycieczki z
                        wadliwym sprzętem wtedy chodziły.
                        • kuala_lumpur Re: Najtańsza firma w Polsce :( 06.11.03, 15:42
                          Hawk.eye'u!

Opisujesz moją historię! Simmtech to:
                          -bezczelność
                          -tandeta
                          -curestwo na całej linii

najsmutniejsze jest to, że widziałem w tym sklepie rodziców kupujących kompy
                          dla swoich 8-letnich pociech. Ani rodzice, ani mały nie znają się na tym
                          absolutnie. Pomyślcie co im muszą wszywać do komputerów! A Ci ludzie ani się na
                          tym nie poznają, ani nie napiszą o tym na forum...
                      • Gość: dodi Re: Najtańsza firma w Polsce :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 11:11
                        Czym się różni rower X z auchan od roweru y z salony jak wszystkie z Tajwau?
                        Jak myślisz .... pomyśl
                        • Gość: rowerzyk Re: Najtańsza firma w Polsce :( IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 06.11.03, 19:27
                          Gość portalu: dodi napisał(a):

> Czym się różni rower X z auchan od roweru y z salony jak wszystkie z Tajwau?
                          > Jak myślisz .... pomyśl

Nie wiem czy dobrze rozumiem o co ci chodzi, to mialem na mysli taka sytuacje
                          ze czy to Soltek, ASUS, czy SoundBlaster, to bedzie mial taka sama jakosc
                          niezaleznie gdzie sie je kupi.

• Gość: Gattolino Re: simtech pada IP: *.tkb.net.pl 09.11.03, 00:05
      Oskarzenia o oszustwa podatkowe przy fikcyjnym eksporcie, sterty dokumentow w
      prokuraturze obciazajace wlascicieli, narzekania klientow. Czy taka firma
      przestanie dzialac? Szanse na to male, bo zyjemy w Polsce. Tak wyglada biznes
      u nas. Wydymac klienta, urzadzic sie i zarobic na reklame na autobusie. Niech
      mama zobaczy jak maly Krzys bawi sie w przedsiebiorce. Jak robi sie interesy w
      branzy IT mialem okazje przekonywac sie przez kilka lat. Firmy padaly i
      powstawaly, zmieniaja sie produkty i marki, duza bialostocka hurtownia upadla
      z miesiaca na miesiac, bo wlasciciel trafil za kraty, teraz po sadach ciagaja
      sie nastepni. Dobrze ze klienci nie widza firmy za sklepowa kotara lub
      drzwiami serwisu. Gdyby tak pracowaly restauracje i bary wszyscy goscie tego
      forum chodziliby z chroniczna biegunka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka