kochamruskieileniwe 04.01.26, 21:21 Ledwie do domu dojechałam (po drodze mam podjazd na wiadukt)... W Warszawie śnieg wali mocno. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Pada śnieg cz. 2 04.01.26, 21:26 Aż mi sie dziwnie patrzy na to co sie dzieje w północnej i centralnej Polsce bo u nas spokój zupełny. Nie żebym zazdrościła. Lubię śnieg ale to co sie działo na drogach to nie przelewki Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Pada śnieg cz. 2 04.01.26, 21:27 Do was za parę dni trafi niż genueński Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Pada śnieg cz. 2 04.01.26, 21:39 Tak wygląda moje okno...w sumie ładnie na dworze i dzieciarnia w końcu mogła sanki wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
dekoderka [...] 04.01.26, 22:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Pada śnieg cz. 2 04.01.26, 22:30 Hehe he... No jest jak jest. Trudno, w końcu zima. Taką jak powinna być w naszym klimacie. Trzeba spojrzeć na dobre strony tego śniegu. Patrzylam na norweskie prognozy podróży ( tak wiem, długoterminowe to takie wróżenie troszkę). Niedługo na być minus 24* w Warszawie według nich....pokrywa śnieżna przyda się roślinom. * jednak po cichu liczę, że ta prognoza jednak się zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Pada śnieg cz. 2 04.01.26, 22:25 O, rzeczywiście znowu pada. Z jednej strony o źle bo jutro ludzie pojadą do pracy, to jest dzień przed kolejnym wolnym więc każdy będzie się śpieszył. Z drugiej strony taka ilość śniegu się przyda bo w przyszłym tygodniu u nas mogą być mrozy do -19 w nocy. Grubsza pokrywa śnieżna może uratować życie niejednej roślinie. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Pada śnieg cz. 2 04.01.26, 22:33 Zobacz prognozy norweskie... Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Pada śnieg cz. 2 04.01.26, 22:37 Matko! -25 to ja nie wdziałam u nas od końca podstawówki! To jednak za dużo, może się nie spełni Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Pada śnieg cz. 2 04.01.26, 23:08 -25 było (nocy) w 2006 roku. W Nowy Rok. Pamiętam bo zsuwający się śnieg oberwał nam okno polaciowe, a właściwie wyłaz na dach. Było super...😈 Takie mrozy trzymały wtedy że dwa tygodnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Pada śnieg cz. 2 04.01.26, 23:00 to dla Warszawy? Skąd tak wielkie różnice między innymi prognozami? Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Pada śnieg cz. 2 04.01.26, 23:10 Myślę,że coś do kitu. Pisałam wyżej o prognozach długoterminowych. To co uciete- w nocy wg prognoz ma być 1. Nie wierzę w taki skok A różnice wynikają z różnych modeli stosowanych do prognozowania. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Pada śnieg cz. 2 04.01.26, 23:16 No więc własnie. Rozumiem różne modele, ale aż takie różnice? Odpowiedz Link Zgłoś
elisabeth.nakatami Re: Pada śnieg cz. 2 04.01.26, 22:30 O, dzięki za ostrzeżenie. Jako, że jestem posiadaczką w zasadzie wyłącznie nubukowego obuwia. pójdę jutro przez piwnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Pada śnieg cz. 2 04.01.26, 22:43 no, pada... W ciągu kilkunastu minut tyle napadało, że autobusy nie zostawiają po sobie śladów na jezdni. Pługi przejechały dopiero godzinę temu. I też niewiele to dało Odpowiedz Link Zgłoś
drogadodomu Re: Pada śnieg cz. 2 04.01.26, 23:06 Jestem trochę zaskoczona zima. Mam 3 pary butów zimowych i żadne nie są na -25. Wszystkie na grubszej podeszwie bo ja zawsze marznę w stopy, ale takie na spacer max przy minus 5 i to z grubą skarpetą. Niby dużo chodzę i jeżdżę głównie zbiorkomem ale ostatnie zimy to jednak nas rozpieszczały. Poza tym małym problemem butowym jestem tą prawdziwą zimą zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś