ania222tlen 18.12.08, 17:12 Czy ktoś chodzi z niemowlakiem na basen? Jeśli tak to gdzie? Są w ogóle w Białymstoku jakieś specjalne zajęcia dla małych dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aggasz82 Re: Na basen z niemowlakiem 18.12.08, 17:21 Hej. Ja chodzę od trzech miesięcy na Stromą zaczęliśmy jak Mały miał 8 miesięcy. jest tam taki płyciutki brodzik z ciepła wodą, średni basen do którego też Mały wchodzi i zwykły, głęboki dla dorosłych. Z tego co wiem to zajęć dla niemowląt tam nie ma. My się bawimy sami. Sporo tam chodzi Małych dzieci. Na tą sama godzinę co my chodzi jeszcze 13 miesięczny chłopczyk i hcyba 1,5 roczna dziewczynka. Uważam, że to bardzo fajna sprawa - bardzo polecam. Jak masz pytania - pisz. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
ania222tlen Re: Na basen z niemowlakiem 18.12.08, 17:56 Dzięki za odpowiedź Znam ten basen, chodziłam tam jeszcze w ciąży. Wolałabym cos takiego żebym mogła razem z małą "popływać" żeby przy okazji sama trochę sie poruszać...ale chyba nie ma czegoś takiego u nas:( W ostatecznej ostateczności będziemy moczyć się w brodziku ;) A czy nie jest tam trochę za chłodno dla kilkumiesięcznego brzdąca? Np i jak sobie radziłaś z przebieraniem z tego co pamiętam nie ma tam przewijaków czy czegoś w tym stylu I ile teraz kosztuje karnecik na np.raz w tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
aggasz82 Re: Na basen z niemowlakiem 18.12.08, 18:11 Raczej jednocześnie nie da się pływać i bawić z niemowlakiem. No chyba, że przyjdziesz np. z mężem, siostrą, koleżanką itp. i na zmianę będziecie się zajmować dzieckiem i pływać. Jak pisałam my zaczynaliśmy chodzić jak miały miał 8 miesięcy i chyba nigdy nie było za zimno. Podłoga jest podgrzewana i ogólnie jest raczej gorąco. Wiadomo, że woda nie ma 37 st. ale do tej pory jakoś nie była zimna. Jak dziecku się spodoba i będzie się ruszała w wodzie to nie zmarznie na pewno. Zimniejsza woda doskonale haruje Malca! My jesteśmy obecnie bardzo zadowoleni. Piszę obecnie bo przez pierwsze 2 miesiące Mały nawet nie wszedł do wody. Płakał i nie chciał zejść z moich rąk. Ale nic na siłę i w końcu się przekonał i teraz szał na całego! Tu masz link do strony basenu i cennika. Ja za karnet 3 miesięczny zapłaciłam 120zł. www.mosir.bialystok.pl/obiekty/9/plywalnia-stroma www.mosir.bialystok.pl/zdjecia/cenniki/cennik%20plywalnia%20stroma.pdf Niestety nie ma żadnych przewijaków i to może być problem. Rady sa dwie - albo weźmiesz ze sobą kogoś kto przypilnuje córeczkę kiedy będziesz się przebierała. albo weźmiesz ze sobą fotelik (nosidełko) i wsadzisz tam Małą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ania222tlen Re: Na basen z niemowlakiem 18.12.08, 18:13 Dziękuje bardzo za wszelkie praktyczne porady:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś