Dodaj do ulubionych

Nowe przedszkole na TBS-ach

09.01.09, 13:16
Dziewczyny, widzę iż spora część z nas mieszka właśnie na tym
osiedlu. I mam do Was pytanie. Czy któraś z Was zapisała dziecko do
tego nowego przedszkola, które będzie czynne od lutego? Czy
zdecydowałyście się na zmianę przedszkola w ciągu roku? Bo ja jakoś
nie potrafię dokonać wyboru.
Obserwuj wątek
    • usianka Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 09.01.09, 14:29
      Woze corke juz 3ci rok do przedszkola w centrum, na dodatek po
      drodze do pracy. Ani mi w glowie zmiana. Młoda ma swoje ulubione
      kolezanki, kolegow, panie, ktore uwielbia i na dokladke jest raczej
      niesmiala. Nie mam zamiaru jej przenosic, mimo ze po 2,5 roku
      potrafie sypnac z rekawa sprawami, ktore mi nie lezą w obecnym
      przedszkolu. Sądze, ze moje dziecko nie cieszyloby sie z takiej
      zmiany.
      • mariolka81 Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 09.01.09, 20:27
        NO właśnie. Dla mnie byłoby dużo wygodniej gdyby małych chodził do
        tego nowego przedszkola. Teraz dowoże go do miasta. Za kilka
        miesięcy przyjdzie na świat jego rodzeństwo ja będę na macierzyńskim
        mogłabym wychodząc na spacer zaprowadzać i przyprowadzać synka.
        Potem gdy wrócę do pracy będzie niania w domu i w razie gdybym miała
        zostać dłużej w pracy to byłby ktoś kto może go odebrać. Na dodatek
        chodzi dopiero pierwszy rok. Ale...... No właśnie zdążył nawiązać
        swoje przyjaźnie i polubić swoją Panią. Na początku był nieufny i
        przeżywał- długo się adaptował. I chyba właśnie dlatego zmiany
        przedszkola nie będzie. Na samą wzmiankę o zmianie mały dostaje
        histerii.I chyba dalej będziemy go wozić do miasta.
        • jennifer1 Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 11.01.09, 12:54
          Ja zapisałam synka i mam nadzieję, że go przyjmą :) Z tym, że on od września
          chodził do przedszkola na Mazowieckiej ale to przedszkole nie spodobało się ani
          mi, ani jemu. A poza tym w sierpniu urodziłam drugiego synka i ciężko mi było
          jeździć codziennie na Mazowiecką dwa razy z dwójką maluchów (mąż ciągle w
          delegacji). Mam nadzieję, że nowe przedszkole mu się spodoba, zresztą już od
          listopada oswajam go z ta myślą, na razie jest pełen zapału ;) No i tak jak
          napisałaś, w razie gdybym musiała zostać w pracy dłużej będzie go mogła odebrać
          niania.
    • lanolinek Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 13.01.09, 15:53
      Ja zapisałam...ale decyzja do końca nie podjęta...też wozimy dzieci
      do miasta...
      • usianka Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 14.01.09, 09:59
        Ale mlodszy chyba jeszcze nie do przedszkola?
        Maluchy pewnie warto przenieść. Wiekszy zgryz mają rodzice 5-6-
        latkow.... Tym bardziej ze za chwile dzieci czeka kolejna zmiana -
        pojscie do szkoly.
        Dzieczyny, jak juz beda listy przyjetych dajcie znac czy w
        przedszkolu powstaly grupy 5-6-latkow.
        • lanolinek Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 16.01.09, 15:50
          No Zosia oczywiście nadal w żłobku i zapewne i w następnym roku
          zapewne tam zostanie ;-)rozterki dotyczą oczywiście starszej
          pociechy bo niby i tak wozimy ale jednak przedszkole i żłobek w
          różnych miejscach to trochę tego krążenia mamy
        • lanolinek Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 16.01.09, 15:53
          z tego co słyszałam to pani dyrektor nie planuje utworzenia grupy
          6latków podobnie jak i nie przywiduje przyjmowania 2,5 latków chyba
          że wolne miejsca będą...
          • jennifer1 Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 19.01.09, 12:36
            Ja słyszałam, że w pierwszej kolejności będą przyjmowane 6-latki. A najwięcej
            podobno chętnych wśród dzieci 2-3 letnich.
            • lanolinek Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 23.01.09, 17:35
              Wyniki znane przyjmowano dzieci z rocznika 2003,2004,2005
              • jennifer1 Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 23.01.09, 21:38
                Mój syncio się dostał, cieszę się ogromnie :)
                • lanolinek Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 26.01.09, 13:37
                  mój też się dostał ale zdziwiła mnie informacja że to że jest teraz
                  przyjęty nie oznacza że zostanie przyjęty na przyszły rok ;-(
                  • jennifer1 Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 27.01.09, 09:22
                    dokładnie, dla mnie też to jest jakiś kosmos... to co mam co pół
                    roku dziecku zmieniać przedszkole jesli sie nie dostanie???
                    A Twój synek, z którego jest rocznika?
                    • lanolinek Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 27.01.09, 11:49
                      z 2004
                      • jennifer1 Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 27.01.09, 21:50
                        to tak jak mój, więc może chłopaki będą w jednej grupie :)
                        • lanolinek Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 27.01.09, 22:23
                          w takim razie do zobaczenia w czwartek ;-)
                          • jennifer1 Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 28.01.09, 19:11
                            do zobaczenia :)
                            • lanolinek Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 30.01.09, 21:52
                              i do jakiej grupy trafiliście?my jesteśmy u pani Małgosi..
                              • jennifer1 Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 02.02.09, 08:44
                                My też u Pani Małgosi... ale czy u tej samej :) byłaś na zajęciach
                                integracyjnych?
                                • mariolka81 Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 02.02.09, 16:41
                                  Ja w efekcie synka nie zapisałam. Ale spróbuję od września. A jak
                                  wrażenia Waszych dzieciaczków po pierwszym dniu?
                                  • lanolinek Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 02.02.09, 19:48
                                    Pozytywne jak najbardziej,bo w tym całym
                                    zamieszaniu ,,rozruchowym"widać że pani dyrektor świetnie sobie
                                    radzi i choć widać że jest zmęczona wszystko jakoś ogarnia ;-),
                                    panie wychowawczynie jak dla mnie miłe, z dobrym podejściem do
                                    dzieci.A przedszkole- nowoczese, przestrzenne(choć jak wiadomo nie
                                    to jest najważniejsze) i duży plus za małe grupy - po 22 osoby,plus
                                    też za to że zaplanowano 4 posiłki dziennie z myślą o dzieciach
                                    które są dłużej w przedszkolu niż do 16.
                                    • jennifer1 Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 04.02.09, 17:37
                                      Mi się bardzo spodobała pani Agnieszka, widać, że się bardzo stara :)
                                      Trochę jak dla mnie przedszkole jest "zimne" ale to pewnie z czasem się zmieni
                                      jak trochę bardziej je "zagospodarują". Są duże hole jak w szkołach, sale też
                                      ogromne, pomalowane na biało więc pewnie dlatego to moje wrażenie chłodu...
                                      Synek chodzi z chęcią więc chyba jest nieźle :) Powoli się rozkręca...
                                • lanolinek Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 02.02.09, 19:40
                                  tzn w grupie IV ;-) tak byłam na zajęciach integracyjnych ;-)
                                  • jennifer1 Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 03.02.09, 14:38
                                    No to pewnie się już znamy, ja też byłam :)
                                    • megani29 Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 18.02.09, 12:07
                                      Witam!
                                      Zadowolone jesteście z tego przedszkola?
                                      • olamortel Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 18.02.09, 16:27
                                        Własnie też bym chciala sie dowiedziec?
                                        oczywiście nie chodzi o warunki bytowe bo na pewno są lepsze niż w starych
                                        przedszkolach, piękne sale, nowe sprzęty.
                                        ale np kadra? czy jest doświadczona czy raczej młoda,zmienna?
                                        jak z kuchnią?jedzeniem?
                                        jakie zajęcia dodatkowe?co oferują?jak ceny za dodatkowe
                                        zajęcia?wyprawka?komitet?jakieś inne opłaty?

jak czuja się Wasze dzieci bo to najważniejsze
                                        • lanolinek Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 20.02.09, 10:10
                                          To ja może od siebie ;-)Osobiście jestem bardzo zadowaolona,
                                          - kadra pedagogiczna - panie w średnim wieku z doświadczeniem,miłe
                                          otwarte, z dobrym podejściem do dzieci
                                          - personel pomocniczy - młody,
                                          - bardzo podoba mi się to że są małe grupy tzn po 22 osoby
                                          - wyprawka:płaciliśmy 30 zł na materiały plastyczne,zaopatrzyłam
                                          dziecko tylko w szczoteczkę i pastę oraz kapcie ;-),reszta środków
                                          higienicznych(opłata 1,50 za mc)
                                          -komitet nie było na razie takiej opłaty
                                          -ubezpieczenie dowolne 22zł,
                                          -zajęcia dodatkowe ruszą od marca:rytmika(5zł za mc), zajęcia
                                          taneczne(22zł za mc),gimnastyka korekcjna(20zł), wyjazdy do
                                          filharmonii na cykl audycji muzycznych(7zł za wyjazd),religia
                                          katolicka i prawosławna dla starszych dzieci,ewentualnie języki obce
                                          od września bo stwierdzono że od połowy roku nie warto
                                          - przedszkole czynne od 6.30 do 18 fajnie rozwiązana kwestaia
                                          posiłków to znaczy są 4 posiłki dzienne z czego ten czwarty po
                                          godzinie 16 z myślą o maluchach zostających do późna w przedszkolu,
                                          jeśli chodzi o jakość posiłków moje dziecko zadowolone
                                          - leżakują tylko grupy trzylatków i tam potrzebna pościel w
                                          starszych grupach jest tzw odpoczynek przy muzyce relaksacyjnej
                                          ewentualnie czytaniu bajek i trzeba było dostarczyć jasiek

• jennifer1 Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 25.02.09, 09:06
                                            Dorzucę swoje 3 grosze :) Też jestem zadowolona, naszym synkom
                                            trafiły się najlepsze, najsympatyczniejsze panie więc mój synek
                                            chodzi z chęcią. Podobno jednak w innych grupach panie już nie są
                                            takie super...
                                            • lanolinek Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 26.02.09, 21:23
                                              to cieszę się że trafiliśmy do najlepszej grupy ;-)ale tak między
                                              nami to czasem ludziom trudno dogodzić ;-) jak czasem słucham opini
                                              innych mam to włosy mi na głowie stają ;-)czego to ludzie nie
                                              wymyślą i do czego się nie przyczepią ;-)jennifer a zdradzisz jak ma
                                              na imię twój synek? ;-)bo ja jestem mamą Olusia ;-)
                                              • jennifer1 Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 01.03.09, 13:15
                                                Hihihi, tak myślałam, że Olusia ;) ja też jestem mamą Olusia :)))))) Rodzice
                                                rzeczywiście czasem potrafią mieć niezłe wymagania. Generalnie ja jestem bardzo
                                                zadowolona z przedszkola póki co. Olo też chętnie chodzi do przedszkola i to
                                                jest dla mnie najważniejsze :) Pozdrawiam!!!
                                                • mama_amelii Niedługo będziecie mieli 2 szkoły podstawowe 02.03.09, 13:36
                                                  Przepraszam,że się wtrącam do dyskusji:)Ale wiem,że jedna szkoła będzie przy gimnazjum,a druga bedzie dalej,ale prywatna.Do tego Wam jeszcze Biedronkę budują:)
                                                  Może Wasze maluchy załapią się na nowe szkoły,bo w 16 -stce tłok niesamowity.
                                                  • olamortel Re: Niedługo będziecie mieli 2 szkoły podstawowe 02.03.09, 14:22
                                                    nie Biedronke tylko PSS Społem:)
                                                  • usianka Re: Niedługo będziecie mieli 2 szkoły podstawowe 02.03.09, 19:18
                                                    A szkola bedzie samorządowa - obok gimnazjum, ze wspolną salą
                                                    gimnastyczną i wezłem kuchennym. Dokladnie obok budowanego sklepu
                                                    PSSu.
                                                    Gdzie ma powstac ta prywatna?
                                                  • mama_amelii Re: Niedługo będziecie mieli 2 szkoły podstawowe 03.03.09, 09:23
                                                    Prywatna ma powstać,obok nowego przedszkola,NAPRZECIWKO MAKRO(RĘKI NIE DAM SOBIE UCIĄĆ).
                                                  • megani29 Re: Niedługo będziecie mieli 2 szkoły podstawowe 05.03.09, 22:25
                                                    A skąd wiecie o szkole prywatnej i kiedy ma powstać?
                                                  • mama_amelii Re: Niedługo będziecie mieli 2 szkoły podstawowe 07.03.09, 08:54
                                                    O prywatnej szkole słyszałam od kierownika budowy tego przedszkola.A kiedy bedzie się budowała nie wiem(w kazdym razie on tak mówi,ale czy tak będzie to na 100% nie moge powiedzieć).
                                                • lanolinek Re: Nowe przedszkole na TBS-ach 03.03.09, 15:00
                                                  he he to rzeczywiście się poznałyśmy ;-)no to teraz razem raźniej
                                                  pozdrawiam ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka