Dodaj do ulubionych

Suwałki - moje miasto

14.11.03, 13:02
Szukam wszystkich, którzy nie mieszkają w Suwłałkach na stałe, ale czują się
z tym miastem szczególnie związani. Może nie jest to najcudowniesze miejsce
na ziemi, ale szukam ludzi, którzy mogą powiedzieć "Suwałki to moje miasto".
Poszukuję ludzi z całej Polski i nie tylko.
Obserwuj wątek
    • marioooo Re: Suwałki - moje miasto 14.11.03, 18:32
      Od 5 lat nie mieszkam w Suwalakch ale tam sie wychowalem i mowie o nich "moje
      miasto". Mimo ze jest to taka nasza polska prowincja to zawsze milo tam wrocic.
    • gabi58 Re: Suwałki - moje miasto 18.11.03, 10:56
      Dzięki, że chociaż jedna osoba odezwała się. Właśnie odwidziłem naszą prowincję
      i muszę przyznać, że naprawdę ją lubię. Szukam dalej.
    • yona2 Re: Suwałki - moje miasto 24.11.03, 09:33
      hmm moze niekoniecznie chodzi o wielka milosc do suwalk jako takich, raczej
      jako stolicy regionu, ale faktem jest, ze za kazdym razem kiedy wysiadam z
      pociagu w suwaliszkach wreszcie moge gleboko odetchnac i poczuc sie na swoim
      miejscu. napewno jest to dla mnie najwazniejsze miasto w polsce poza tym , w
      ktorym mam "zaszczyt" zyc.
    • jasama Re: Suwałki - moje miasto 24.11.03, 12:12
      znalazłaś kolejną osobę
      od kilku lat nie mieszkam w Suwałkach, ale parę razy w roku tu przyjeżdżam.
      mieszkają tu moi rodzice, mam paru bardzo dobrych znajomych, z którymi zawsze
      chętnie się spotykam.
      fakt, teraz Suwałki wydają mi się mniejsze, niż wtedy, kiedy tu mieszkałam, co
      nie zmienia faktu, że jest to świetne miasto, z mnóstwem fajnych miejsc.
    • dede_new_edition Re: Suwałki - moje miasto 24.11.03, 22:19
      Suwałki forever!
      (ale coś mało nas tutaj!)
    • gabi58 Re: Suwałki - moje miasto 05.12.03, 11:21
      Dzięki wszystkim. Mało nas, a co Wy na to, żeby założyć klub "Miłośników Suwałk
      na ekigracji". Proszę o wasze opinie na temat tej propozycji.
      • omim Re: Suwałki - moje miasto 05.12.03, 18:02
        zgłaszam się także jako osoba z Suwałk. Wychowałam sie w Suwałkach, ale w
        pogoni za chlebem musiałam z tego cudownego miejsca wyjechać... Powracam tu
        jednak, bo jestem emocjonalnie związana z Suwałkami. Tu jest moja rodzina i
        znajomi. Nie można tego ot tak przekreślić. Zawitałam dzisiaj na to forum i mam
        nadzieję, że częściej bedziemy mogli sie na nim pojawiać. Będę zaglądać tutaj
        codziennie. Pozdrawiam wszystkich ze Stolicy
        Małgorzata
      • omim Re: Suwałki - moje miasto 05.12.03, 18:10
        Masz mój głos "za". Znam bardzo dużo osób z Suwałk na emigracji, tylko chyba
        mało komu nie przyszło do głowy spojrzeć na to forum
      • marioooo Re: Suwałki - moje miasto 05.12.03, 20:31
        czemu by nie ale czy nie skoczy sie tylko na slomianym zapale??
        • dede_new_edition Re: Suwałki - moje miasto 06.12.03, 00:19
          Jestem ZA, choc obserwując ruch na tym forum mam wątpliwości - przejdziemy
          wszyscy na emeryturę zanim się licznik przekreci na 3000 :(
          • dede_new_edition Re: Suwałki - moje miasto 03.02.04, 22:58
            A nie mówiłem, nie tylko emerytura, ale i kwatera spokojnej starości na
            cmentarzu komunalnym nas czeka, zanim coś tu sie ruszy. Suwalczanie wszystkich
            noclegowni na świecie łączcie się! :(
    • gabi58 Re: Suwałki - moje miasto 06.12.03, 12:01
      Dlaczego mamy przejść na emeryturę? Jeżeli tylko wszyscy się zaangażujemy i
      wspólnie wymyślimy coś, aby ściągnąć na forum więcej ludzi, to wkrótce może być
      nas niezła gromadka. Czekam na propozycje, może uda nam się kiedyś spotkać -
      oczywieście w NASZYM MIEŚCIE. Pozdrawiam wszystkich.
      Napiszcie gdzie w tej chwili jesteście. Ciekawa jestem gdzie los rozrzucił
      moich ziomków.
      Z okazji Mikołajek życzę wszystkim dużo, dużo prezentów.
      • marioooo ja Poznań 06.12.03, 15:13
        • dede_new_edition Re: ja Poznań 08.12.03, 23:54
          A ja gdzieś między Łodziom, a Warszawom :)
    • ny4 Re: Suwałki - moje miasto 06.12.03, 20:05
      Jak na razie o forum w tym mieście zadbali emigranci. Czy przyjmują do swojego
      grona swalczaków " zezrzutu" albo "z nalotu"? O ile będzie aprobata to wchodzę.
      Mam mieszane uczucia co do tego miasta. Jestem na miejscu więc tu najlepiej
      widać i bez emocji i lokalnego patriotyzmu. Pozdr.
      • marioooo Re: Suwałki - moje miasto 07.12.03, 12:12
        a dlaczego maja nie przyjac im nas wiecej tym lepiej no i jest ktos kto jest na
        miejscu:)
    • gabi58 Re: Suwałki - moje miasto 08.12.03, 13:14
      Jasne, że przyjmujemy także wszystkich, którzy mieszkają w Suwałkach. Możecie
      nam przekazywać wszystkie nowinki z miasta.
      Może macie jakiś pomysł jak ciekawie spędzić Sylwestra i Nowy Rok w Suwałkach?
      Czy będą jakieś fajne imprezy? Jeśli tak - to napiszcie gdzie?
      • woy Re: Suwałki - moje miasto 12.12.03, 15:44
        Cze!
        Jako (od dawien dawna) warszawiak nie za wiele mam wspólnego z tym zakątkiem,
        ale zakochałem się w nim i od wielu już lat bywam tu bardzo często a i robota
        mnie troszkę ciągnie tutaj =>modernizacja Pułaskiego z funduszu Phare w
        Suwałkach.
        pozdrawiam
        w.
        • ny4 Re: Suwałki - moje miasto 12.12.03, 16:40
          Miło jak ktoś pamięta o Suwałkach. A co do Pułaskiego ulica od ronda Falka do
          nowego budynku poczty jest gotowa, nie domalowano jeszcze pasów. Trochę za
          późno zaczęli pracować, dwa trzy tygodnie wcześniej i byłoby po robocie a tak
          trochę się ślimaczy i utrudnienia w ruchu przy nie najlepszej pogodzie
          komplikują życie kierowcom. Szkoda że wykonawca nie sprężył się. Zapowiedzi
          opadów spowolnią prace a mogą nawet je zatrzymać.
    • gabi58 Re: Suwałki - moje miasto 15.12.03, 10:50
      gabi58 napisała:

> Szukam wszystkich, którzy nie mieszkają w Suwłałkach na stałe, ale czują się
      > z tym miastem szczególnie związani. Może nie jest to najcudowniesze miejsce
      > na ziemi, ale szukam ludzi, którzy mogą powiedzieć "Suwałki to moje miasto".
      > Poszukuję ludzi z całej Polski i nie tylko.

Udało mi się odwiedzić Suwałki w weekend. Muszę przyznać, że bardzo nie chciało
      mi się z tamtąd wyjeżdżać. Miasto pomimo zbliżających się świąt jest smutne.
      JAk zawsze brakuje ładnego świątecznego wystroju.
      UWAGA! Zmienili rozkład pociągów. 17.47 jest przesunięty na 17.26.
    • marioooo Re: Suwałki - moje miasto 15.12.03, 18:06
      ja jade dopiero w wigilie a bylem ostatnio 11 listopada
      • jasama Re: Suwałki - moje miasto 16.12.03, 08:35
        ja też dopiero na wigilię...
        całe szczęście, że nie jestem zależna od pociągów, bo słyszę właśnie w radiu,
        że kolejarze blokują tory!
        trochę żałuję, że znowu nie będę mogła zostać w Suwałkach trochę dłużej (praca,
        praca), bo chetnie poodwiedzalabym znajomych
        a tak - kiedy i tak dość rzadko i na krótko tu zaglądam, nie mam sumienia
        zostawić mamy samej i jechać do koleżanki
        • marioooo Re: Suwałki - moje miasto 16.12.03, 08:51
          jazda pociagiem do suwalk to koszmar :( tez sie ciesze ze nie musze telepac sie
          tymi zimnymi badz przegrzanymi wagonami
    • e-kociczka Re: Suwałki - moje miasto 24.01.04, 20:09
      Witam wszystkich na forum,dopiero dziś je odkryłam,martwi mnie,że jest rzadko odwiedzane.Czuje się Suwalczanką z krwi i kości,tam się wychowałam i mimo,iż od ponad 6 lat nie mieszkam tam na stałe nadal uważam je za wspaniałe miasto + fantastyczne okolice.Najbardziej lubię w S. to, że żyje się tam powoli, bez pędu do kasy,kariery, czasem nawet nie wiadomo dokąd...i to, że wszędzie jest blisko. Warszawki,w której mieszkam obecnie, nie trawię, mimo tylu lat nie przywykłam. Suwałki odwiedzam dośc często, średnio raz w miesiącu,tu mieszkają moi rodzice i od niedawna para przyjaciół.Marzę o tym, by za kilka lat wrócić w rodzinne strony,jeśli nie do samych Suwałk,to w okolice.Mam nadzieję,że uda mi się do tego nakłonić mojego narzeczonego -krakusa...
      • wolfgang87 Re: Suwałki - moje miasto 30.01.04, 21:39
        pozdrowenia z krakowa !!!
        oj z krakowa to pewnie pociagiem ?
        rzeznia na torach...
        proces zabijania trwa 8 do 12 godzin
        ale potem wysiada sie na cudownej ostatniej stacji
        jak sie nie wsiadzie do wagonu do sestokai,to nie sposob nawet tego przespac

tez suwalczak jestem,tez na studenckiej emigracji
        a co do powywywzszych wypowidzie, to miasto nie jest smutne,tylko takie senne
        raczej

• omarta Re: Suwałki - moje miasto 04.02.04, 10:22
      Oj ja tez tęsknię! Juz od 5 lat mieszkam w innym m-scu, ale tesknię i zawsze
      chętnie przyjeżdżam! Szkoda, że nie mogę częściej. Towarzystwo miłośników
      Suwałk - jestem jak najbardziej za!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka