Dodaj do ulubionych

Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z wy...

IP: *.iclibrary.Arizona.EDU 19.11.03, 23:40
To naprawde smkandal ze ludzie jak P. Antypiuk, bez
wyksztalcenia i kultury osobistej wyznaczaja co ja mam ogladac.
To przeciez jest najzwyklejsza cenzura, co gorsza, bo w
osobistym wydaniu. LPR to jedna banda porypanych ludzi.P.
Antupiuk na Antypody!
Obserwuj wątek
    • Gość: brutt Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.iclibrary.Arizona.EDU 19.11.03, 23:43
      Chcialem jeszcze dodac ze ciesze sie ze Gazeta zamiescila
      zdjecie tego co "obzazilo" szanowna radna. Moze teraz obroncy
      zwierzat sie wypowiedza? Przeciez psy tez moga poczuc sie
      obrazone. Chore te nasze miasto.
      • Gość: Jerzyr Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 19.11.03, 23:49
        Ciekawe jaka była by reakcja pewnych ludzi (nie chodzi mi o
        LPR), gdyby zamiast księży znalazła się grupka rabinów
        • Gość: Kowalski Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 00:16
          Gość portalu: Jerzyr napisał(a):

> Ciekawe jaka była by reakcja pewnych ludzi (nie chodzi mi o
          > LPR), gdyby zamiast księży znalazła się grupka rabinów

Pewnie byśmy mieli artykuł przewodni na cały miesiąc. Takie to
          juz czasy. Pejsate tak rozpanoszone, że rzygać się chce.
          • ormond Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z 20.11.03, 00:20
            *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Oszolom?
        • Gość: abc Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.cs.bialystok.pl 20.11.03, 14:30
          Brawo radna Antypiukowa (chyba po Antypiuku). W tym mieście kto
          rządzi? - nie może być dyskusji. Kiedyś
          rządzili "pachoły",którzy przynajmniej próbowali tłumaczyć:"
          wicie,rozumiecie", dzisiaj natomiast black power przy pomocy
          takich neofitek,w stylu dawnych zetempówek, aktywistek
          młodzieżowych,co to zawsze z proboszczem, jak ówczesne z partią
          pokazują ludkowi bożemu, czym jest demokracja. Brawo radna
          Antypiuk!.Kocham demokrację w tym wydaniu.Coś się przynajmniej
          dzieje w tym popieprzonym mieście.Antypiukowa na prezydenta. Ma
          przynajmniej jaja w przeciwieństwie do tego Turowego rycerza
          Grobu w Jerozolimie, który szybko pobiegł do Arsenału, żeby na
          własne oczy zobaczyć to bezeceństwo. I co? Podziwiamy na miarę
          własnej ignorancji, ganimy zaś na miarę własnej
          głupoty,nieprawdaż?
      • Gość: krzysiek Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 16:44
        podzielam te opinię, w białymstoku kiedyś studiowałem ale od
        tych czasów niewiele się zmieniło. dalej porypane oszołomy
        rządzą tym miastem. ja też jestem katolikiem ale wierzę w Boga a
        nie w księży i są oni dla mnie takimi samymi ludzmi, tyle że
        hipokrytami i faryzeuszami(dlaczego chyba nie muszę uzasadniać)
        i nie są dla mnie żadnym autorytetem. a pani z LPR powinna się
        leczyć w Choroszczy bo jej mózgojad z pewnością głoduje
    • ormond Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z 20.11.03, 00:01
      > Antupiuk na Antypody!

Jestem przeciw. Na antypody wysylali kiedys Anglicy przsestepcow, takie byly
      poczatki Australii, ale teraz to normalny kraj. Kto tu potrzebuje kogos tak
      pomylonego jak radna Antypiuk.
      • Gość: J23 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.csk.pl 20.11.03, 14:55
        wiesz ormond, ile razy czytam twoją wypowiedz to zawsze mnie
        mierzi. Jesteś osobą o wąskich horyzontach myślowych i do tego
        zwyłym chamem. Ucz się gościu, ucz, może jeszcze coś z ciebie
        będzie.
    • Gość: Kowalski [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 00:15
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • ormond [...] 20.11.03, 00:25
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Prestik Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.tpgi.com.au 20.11.03, 00:59
          ormond napisał:

> > Nie mam pojęcia jak jest, bo nie widziałem pracy. Trudno
          > > powiedzieć na ile to rzeczywiśćie byli księża na tej
          pocztówce.
          > > No, ale ty mnie wkurwiłeś tym modernym bełokotem. Sam
          spierdalaj
          > > na antypody, ćwoku. Widzę, że ci się rzuciły na tzw. musk
          jakieś
          > > antyklerykalne obsesje, pierdoło. Nie cenzura, tylko
          zgłoszenie
          > > obywatelki urazonej dziełem czy też "dziełem". A jeśli już
          > > miałbyś kogoś winić, to conajwyżej tego Pana co nakazał
          zdjęcie
          > > "dzieła czy też dzieła. Myśl więcej. Pomoże ci w tym
          trzymanie
          > > pyska w kuble z zimną wodą. Osobna sprawa, że artystów warto
          > > gonić po dupie, bo się potrafią za bardzo rozbrykać, więć
          nie żal
          > > mi tego całego artychy. Jasne? No, to morda w kubeł.
          >
          > Masz taki "styl", jakbys byl kiedys publicysta partyjnej
          gazety... "artystow
          > gonic, a ci ktorym sie nie podoba, morda w kubel". Skads ja
          to znam.
          >

Dobrze odpowiedziales temu Kowalskiemu ormond.

A nam tu na Antypodach takich LPR'ow to nie potrzeba! Chwala
          Bogu mieszkamy w normalnym, kulturalnym kraju i pomieszancy w
          stylu Antypiuk, Kowalski itd. trzymac sie zdala od Australii.
          Jeszcze wam baaardzo daleko do poziomu Antypodow.

Prestik
          • Gość: Mario_NY Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.31.69.2.Dial1.NewYork1.Level3.net 20.11.03, 02:00
            Radna Antypiuk poglady jakie ma, takie ma, ale na pewno sama sie
            do Rady nie wybrala, wiec podziekujcie teraz jej wyborcom.
            • ormond Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z 20.11.03, 02:29
              Gość portalu: Mario_NY napisał(a):

> Radna Antypiuk poglady jakie ma, takie ma, ale na pewno sama sie
              > do Rady nie wybrala, wiec podziekujcie teraz jej wyborcom.

To jest logiczny argument, ale tylko pozornie. W normalnum spoleczenstwie, od
              ludzi wladzy, czyli elit, mozna sie spodziewac pewnego poziomu przyzwoitosci,
              ponizej ktorego sie nie schodzi. W tym sensie, w krajach o rozwinietej
              demokracji, roznice pomiedzy nawet skrajnymi partiami sa w gruncie rzeczy
              kosmetyczne, a wybryki, jak te radnej Antypiuk (i szrzej calego LPR-u), po
              prostu zdyskwalifikowaloby kogos takiego jako polityka i zakonczyly szybko jego
              smutna kariere.
          • Gość: J23 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.csk.pl 20.11.03, 17:23
            Słusznie, siedz sobie w tej Australii bo tacy pomieszańcy nie powinni wcinać
            się w nie swoje sprawy. Harujesz za parę centów, robisz byle jaką robotę, a nam
            tu śpiewasz o kulturze. Czy ty masz czas myśleć o kulturze, a tak ogólnie, czy
            przynajmniej wiesz CO TO KULTURA?
      • Gość: brutt Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.158.132.104.Dial1.Phoenix1.Level3.net 20.11.03, 04:02
        Oszolomie , w tym poscie sloma z butow cie zdradzila.
        • Gość: brutt to bylo do "kowalskiego" IP: *.158.132.104.Dial1.Phoenix1.Level3.net 20.11.03, 04:04
    • Gość: Polak-Katolik A ja sie zgadzam z p. Antypiuk! IP: 138.62.1.* 20.11.03, 07:25
      Place podatki i nie zycze sobie zebys jacys podrzedni podartysci
      szargali moje uczucia religijne! To ci sami ludzi ktorzy zycza
      smierci Ojcu Swietemu i szydza z niego! Na szczescie jest ktos w
      Bialymstoku kto dba o interesy narodowe i katolickie. Tak
      trzymac!
      • Gość: e Re: A ja sie zgadzam z p. Antypiuk!- to chyba żart? IP: *.icpnet.pl 20.11.03, 08:30
        mam nadzieje ze powyzsza wypowiedz jest bardzo wyrafinowanym
        zartem.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: A ja sie zgadzam z p. Antypiuk!- to chyba żar 20.11.03, 14:24
          Gość portalu: e napisał(a):

> mam nadzieje ze powyzsza wypowiedz jest bardzo wyrafinowanym
          > zartem.

- nie to autentyczna wypowiedż płynąca z głębi serca
      • Gość: Anty - Antypiuk Re: A ja sie zgadzam z p. Antypiuk! IP: *.tkb.net.pl 21.11.03, 20:46

Szanowny Panie. Ja tez place podatki i zycze sobie ogladac w mojej ulubionej
        galerii sztuke niecenzurowana przez obroncow wartosci chrzescijanskich i
        narodowych. Szczegolnie, gdy tych wartosci nie podzielam.
    • pilzbery Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z 20.11.03, 08:51
      a ja żądam usunięcia antypiuka bo obraża moją inteligencje swoją obecnością, nie
      mówiąc o tym, że psuje powietrze.
      • waldek58 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z 20.11.03, 09:58
        Myślę że gdyby dziś żył Michał Anioł, miałby trudnosci z wystawianiem swoich
        prac w Białymstoku. Malował takie "bezeceństwa" że LPR nie dopuściłaby do
        żadnej wystawy. A jeszcze do tego był {o zgrozo} gejem.
        • Gość: J23 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.csk.pl 20.11.03, 17:47
          Do Waldka 58- Jak ty śmiesz porównywać Michała Anioła z tymi pacykarzami
          z "Arsenału"? Tak się składa, że byłem na tej wystawie i widziałem te
          wszystkie "dzieła". Przy takiej sztuce, która jest wystawiana w "Arsenale",
          sztuka mięsa jest NAPRAWDĘ SZTUKĄ. Idz i zobacz sam. Nie posiłkuj się
          wypowiedziami z "Wybiórczej", bo one są zawsze tendencyjne.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z 20.11.03, 14:26
        pilzbery napisał:

> a ja żądam usunięcia antypiuka bo obraża moją inteligencje swoją obecnością,
        ni
        > e
        > mówiąc o tym, że psuje powietrze.

- a ja żądam usunięcia ciebie z forum z tych samych powodów o którytch ty
        piszesz powyżej
      • Gość: J23 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.csk.pl 20.11.03, 17:39
        HEJ! Pilzbery, ale się zagalopowałeś. Skąd to niby weźmiesz inteligencję? Może
        kupisz od ruskich na rynku przy "Jagiellonii"? Z twojej wypowiedzi wynikaże jej
        u ciebie nigdy nie było, więc o co się martwisz?
    • Gość: QQQ Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 20.11.03, 10:13
      Kołtuństwo, ciemnogrodzie i hipokryzja. Kogośta se wybrali to se teraz macie.
      Zastanówta się nad urną następnym razem - błagam! Niektórym każda dziedzina
      życia kojarzy się tylko z jednym. A w rzeczywistości klęczą przed figurą a
      diabeł za skórą.
      • Gość: MK1 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.apcc.com 20.11.03, 11:27
        Ale mnie ten obrazek rozbawil - tak samo jak te wypowiedzi
        wszystkich "prawdziwych katolikow" z LPr na czele - wy wyszczy po prostu nie
        odczytaliscie znaczenia tego dziela - przeciez to jest wlasnie prokoscielne...

piesek z przodu a ksieza z tylu - co oni tam robia - przeciez to jasne ze
        wyprowadzaja pieska na spacer..., ten artysta chcial przez to pokazac
        ze "batmany" to tez ludzie i nawet lubia pieski...::)))

a tak skonczywszy z tym zartobliwym wytlumaczeniem tego - wstyd wstyd wstyd i
        raz jeszcze wstyd dla Bialego ze ma takich radnych...- a tur to wogole palant -
        zawsze sadzilem ze jest wolnosc slowa/wypowiedzi/ekspresji w Polsce - ale jak
        patrze to wszystko mozna o kant oszolomowo-ormontowsko-kowalsko-prawdziwie
        polskiej dupy rozbic...

Bialystok to Polska Z (nie B, C) - brak tolerancji wlasnie nas tam umieszcza -
        Bialystok jest niestety zaglebiem kato-glupoty najwiekszej w calej Polsce (nie
        balbym sie stwierdzenia ze jestesmy pewnie pod tym wzgledem w pierwszej 5ce w
        Europie pod tym wzgledem) - przykro mi tylko ze to moje miasto, gdzie kiedys
        chcialbym wrocic i zalozyc rodzine...(ale moze do tego czasu wszystkie kato-
        glupole zemra??? - oby)
        • Gość: J23 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.csk.pl 20.11.03, 17:56
          Wiesz chłopie, lepiej ty nie wracaj do Białegostoku i nie zakładaj rodziny bo
          rozmnożą się takie cymbały jak ty i po co nam to? Iestęś typowym szpagatowym
          inteligentem. Nic sam nie potrafisz wymyśleć tylko powtarzasz to co jest
          nagłaśniane medialnie w danej chwili.
          • Gość: MK1 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.apcc.com 21.11.03, 11:15
            Gość portalu: J23 napisał(a):

> Wiesz chłopie, lepiej ty nie wracaj do Białegostoku i nie zakładaj rodziny bo
            > rozmnożą się takie cymbały jak ty i po co nam to? Iestęś typowym szpagatowym
            > inteligentem. Nic sam nie potrafisz wymyśleć tylko powtarzasz to co jest
            > nagłaśniane medialnie w danej chwili.

J23 - wiesz co jak na razie tylko potrafisz obrazac innych i mowic jakie to z
            nich debile - przeczytalem twoje wlasne posty - patrzac na poziom wypowiedzi (w
            ktorych tylko obrazasz innych) - to naprawde nie powinienes tak szalec z
            pokazywanie swojego intelektu bo sie jeszcze przegrzeje i juz na normalne
            czynnosci zyciowe ci nie starczy...::)))

Jeses chlopie prostaczkiem bez wlasnego zdania i tylko co dobrze ci wychodzi to
            skakanie do gardel tym co cos maja do powiedzenie - wioec zakmnij sie ,przestan
            szczekac , podwin ogonek i spadaj na jakies inne forum (chyba zes nowym
            wcieleniem oszolomo lub ormonta - wtedy mozesz zostac - bez takich cwockow - te
            forum przestalo byc takie smieszne...- patrz smianie sie z pogladow takich jato-
            glupoli jak ty...::))))
    • Gość: la qucaracha Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: 217.97.203.* 20.11.03, 12:07
      od kiegy to ksiądz jest świętością której nie można brukać,
      a trzeba bo jest tranwescytą (w czarnej sukience,)za pazerność i
      za całokształt wliczając to stosy które rozpalili w średniowieczu
      AMEN!
    • Gość: KL BRAWO PANI BEATO !!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.50.28.* 20.11.03, 14:11
      Brak wykształcenia artystycznego nie jest świadectwem, że nie
      posiada się również gustu i dobrego smaku. Tak zwana
      dzisiejsza "sztuka" w wielu przypadkach dowodzi, ze własnie tak
      zwani artyści nie mają za grosz gustu, a płodząc kicze i
      bochomazy im bardziej skandalizujące tym głosniejsze usiłują
      zrobić sobie reklamę. Z całą pewnością marszandzi z Wielkiego
      wschodu francji ( niekturzy będą wiedzieli o co chodzi)
      skandalistów wyłowią i docenią aby chodzili i płodzili kicze
      dalej.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: BRAWO PANI BEATO !!!!!!!!!!!!!!! 20.11.03, 14:19
        Bogu niech bedą dzięki że są jeszcze na tym świecie tacy ludzie jak pani Beata
        i jak KL na którego watek mam zaszczyt odpowiadać dopdając swoje przysłowiowe
        trzy grosze....
        • Gość: x22 Re: BRAWO PANI BEATO !!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.177.196.* 20.11.03, 14:44
          tia...

niestety nic nie poradzimy na to, ze Bialystok to taki
          polski "zapidulek". Co krok drechy, skinheadzi i koscioly. Juz
          sam fakt, ze na radnego wybrano /nie powiem kogo, bo jeszcze
          mnie pewna pani do sadu zaskarzy/ z LPRu mowi sam za siebie.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: BRAWO PANI BEATO !!!!!!!!!!!!!!! 20.11.03, 14:46
            Gość portalu: x22 napisał(a):

> tia...
            >
            > niestety nic nie poradzimy na to, ze Bialystok to taki
            > polski "zapidulek". Co krok drechy, skinheadzi i koscioly. Juz
            > sam fakt, ze na radnego wybrano /nie powiem kogo, bo jeszcze
            > mnie pewna pani do sadu zaskarzy/ z LPRu mowi sam za siebie.

-jak ci się nie podoba w tym mieście to wyjedź! nikt cię tu na silę nie trzyma
            • Gość: x22 Re: BRAWO PANI BEATO !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.euro / 195.177.196.* 20.11.03, 14:49
              Niestety trzyma. Ale juz niedlugo.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: BRAWO PANI BEATO !!!!!!!!!!!!!!! 20.11.03, 15:20
                Gość portalu: x22 napisał(a):

> Niestety trzyma. Ale juz niedlugo.

-w takim razie..szzcęśliwej drogi już czas...
    • Gość: Hell Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.0.* 20.11.03, 14:13
      Jakby nie mieli sie czym zajmowac tylko latac po galeriach.
      Mnie to nie przeszkadza.Nich ten obraz sobie wisi.
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z 20.11.03, 14:21
      żałuję że to ni mi udało sę rozpocząć dyskujs.ę w tym pasjonującym temacie
    • Gość: J23 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.csk.pl 20.11.03, 14:41
      Ciapciaku, tak się składa,że znam osobę o której piszesz. Studia
      skończyła za własną wiedzę a nie za pieniądze, tak jak dzisiaj
      to robi wiele osób. Jeżeli chodzi o kulturę osobistą, to możesz
      jej pozazdrościć, bo jak widzę kto prostakiem się urodził, to
      prostakiem umrze.
      • Gość: MK1 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.apcc.com 20.11.03, 14:45
        podpisuje sie pod tym stwierdzeniem - artysci sa po to zeby tworzyc - nawet
        jesli jest to skandalizujace dla co poniektorych - nie podoba Ci sie nie kupuj
        tego (prawa runku i wyboru)...

estetyka to rzecz wzgledna ...
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z 20.11.03, 14:48
          Gość portalu: MK1 napisał(a):

> podpisuje sie pod tym stwierdzeniem - artysci sa po to zeby tworzyc - nawet
          > jesli jest to skandalizujace dla co poniektorych - nie podoba Ci sie nie
          kupuj
          > tego (prawa runku i wyboru)...
          >
          > estetyka to rzecz wzgledna ...

-skoro tak to ja sobie namaluję gwiazdę Dawida na papierze toaletowym i puszczę
          to w obieg i będę to sprzedawał jako moje dzielo sztuki..podoba ci sie to?
          • Gość: MK1 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.apcc.com 20.11.03, 14:55
            oszolom.z.radia.maryja napisał:

>
            > -skoro tak to ja sobie namaluję gwiazdę Dawida na papierze toaletowym i
            puszczę
            >
            > to w obieg i będę to sprzedawał jako moje dzielo sztuki..podoba ci sie to?

a dlaczego sadzisz ze ma mnie to wruszac???

Dla dokladki dolacz jeszcze krzyz, swastyke, polksiezyc, mlotr i sierp, orla i
            mikolaja (w sam raz przed swietami) - i guzik mnie to bedzie obchodzilo...o
            przepraszam gowno bedzie mnie to obchodzilo - sraj tasma jest od podcierania
            dupy a nie zastanawiania sie co soba reprezentuje...(ale moze ty masz inne
            podejscie do papieru toaletowaego - przeciez to jedyne sex-tool w twoim
            wydaniu...::)))
            • oszolom.z.radia.maryja Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z 20.11.03, 15:18
              spróbuj się pokazać publicznie z uututłaną w gównach gwiadzą Dawida..ręczę że
              policja wnet by się tobą zajęła
              • Gość: MK1 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.apcc.com 20.11.03, 15:24

> spróbuj się pokazać publicznie z uututłaną w gównach gwiadzą Dawida..ręczę że
                > policja wnet by się tobą zajęła

Kuzwa mac oszolom - a czy ten gostek latal z tym po ulicach - bylo to w galerii
                wiec kazdy kto tam szedl wiedzial ze to jest "wizja artysty" czy top lubisz czy
                nie to kjuz inna sprawa

ja na ten przyklad nie lubie picassa i nigdy go sobie nie kupilbym nawet gdybym
                mial tyle kasy ile jego prace kosztuja, to jest moj wybor - ale szedlem do
                galerii i nie oblewalem tych dziel farba ani nie krzyczalem widzac je ze
                obrazaja moje gusta...proste nie???

co do latania z papierem toaletowym i to w dodatku w gownie po ulicach to juz
                chyba twoja specjalnosc - ja tam wole papier spuszczac w kiblu razem z woda -
                ale jak widac kazdy ma inne upodobania ...- i wiesz co nawet bym ci nie
                zabronil tak chodzi - byle bys sie trzymal z dala ode mnie - bo smierdzialoby
                za bardzo...::)))

oszolom milej zabawy...::)))
                • oszolom.z.radia.maryja Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z 20.11.03, 15:37
                  a jakbym te dział wystawił na starym rynku w Warszawie Krakowie Gdańsku
                  Poznaniu...
                  • Gość: MK1 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.apcc.com 20.11.03, 15:55

> a jakbym te dział wystawił na starym rynku w Warszawie Krakowie Gdańsku
                    > Poznaniu...

masz na mysli picassa czy tez tego gostka od batmanow zamknietych w pudelku-
                    wisi mi to - mi by to nie przeszkadzalo nawet jakbys biegal nawet nagoo
                    (owiniety tym zasranym papierem z gwiazda davida wydrukowana) - ja tam pozwalam
                    wyrazac swoje ukryte marzenia kazdemu o ile nie krzywdza innych...

teraz pewnie powiesz ze wartosci chrzescijansko-estetyczne to obraza i krzywda
                    dla ludzi wierzacych - ja tak niestety nie uwazam gdyz wole wolnosc slowa i
                    wyrazania przekonan od kato-demokrakcji , ktora ma sie tak do demokracji jak
                    piesc do nosa...

• oszolom.z.radia.maryja Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z 20.11.03, 16:31
                      Gość portalu: MK1 napisał(a):

> oszolom.z.radia.maryja napisał:
                      >
                      > > a jakbym te dział wystawił na starym rynku w Warszawie Krakowie Gdańsku
                      > > Poznaniu...
                      >
                      > masz na mysli picassa czy tez tego gostka od batmanow zamknietych w pudelku-
                      > wisi mi to - mi by to nie przeszkadzalo nawet jakbys biegal nawet nagoo
                      > (owiniety tym zasranym papierem z gwiazda davida wydrukowana) - ja tam
                      pozwalam
                      >
                      > wyrazac swoje ukryte marzenia kazdemu o ile nie krzywdza innych...
                      >
                      > teraz pewnie powiesz ze wartosci chrzescijansko-estetyczne to obraza i
                      krzywda
                      > dla ludzi wierzacych - ja tak niestety nie uwazam gdyz wole wolnosc slowa i
                      > wyrazania przekonan od kato-demokrakcji , ktora ma sie tak do demokracji jak
                      > piesc do nosa...
                      >
                      -nie mam na myślui to op czym mówiłem o profanacjach gwiazdy Dawida albo Żyda w
                      hitlerowskim mundurze
                      • Gość: x22 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.euro / 195.177.196.* 20.11.03, 17:21
                        A moze zrobimy z Polski panstwo religijne? Nakaz chodzenia w niedziele i swieta
                        do kosciola (pod grozba hlosty), biczowanie i wiezienie grzesznikow, palenie na
                        stosie wyznawcow innych religii i ateistow etc.
                        • oszolom.z.radia.maryja Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z 20.11.03, 17:23
                          panie inteligentny! chłosta piszemy przez ch!
                          • Gość: x22 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.euro / 195.177.196.* 20.11.03, 17:39
                            prosilbym o merytoryczna wypowiedz a nie wytykanie bledow ortograficznych...
          • Gość: spec Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: 38.112.0.* 20.11.03, 17:33

> Gość portalu: MK1 napisał(a):
            >
            > > podpisuje sie pod tym stwierdzeniem - artysci sa po to zeby tworzyc - nawe
            > t
            > > jesli jest to skandalizujace dla co poniektorych - nie podoba Ci sie nie
            > kupuj
            > > tego (prawa runku i wyboru)...
            > >
            > > estetyka to rzecz wzgledna ...
            >
            > -skoro tak to ja sobie namaluję gwiazdę Dawida na papierze toaletowym i puszczę
            >
            > to w obieg i będę to sprzedawał jako moje dzielo sztuki..podoba ci sie to?

narysuj tam jeszcze podobizne Jezusa - był Żydem i potomkiem Dawida i też masz
            gdzieś jego nauki
            • oszolom.z.radia.maryja Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z 20.11.03, 17:43
              Jezus był Aramejczykiem!
              • Gość: spec Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: 38.112.0.* 20.11.03, 17:48

> Jezus był Aramejczykiem!

posługiwał się aramejskim i był Żydem - przecież mówię
        • Gość: J23 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.csk.pl 20.11.03, 18:21
          Do MK1- zgadzam się z tobą w 100%. Jest tylko jeden niuans tej całej sprawy,
          niech tworzy nawet największe bzdury,ALE ZA SWOJĄ KASĘ. Tak się dziwnie składa,
          że miasto dokłada do tej galerii prawie milion złotych. Są tam pieniądze MOJE,
          TWOJE i INNYCH. Ja sobie nie życzę aby MOJE pieniądze były wydawane na TAKIE
          BYLE CO. Wolę, aby za MOJE pieniądze np. dofinansowali szkolnictwo lub pomogli
          ludziom bez środków do życia, i nie mówię o jakichś menelach stojących
          pod "budką z piwem", lecz naprawdę potrzebujących. Gdyby było prawo podaży i
          popytu, to ci pacykarze jedli by igłą chleb. To jest jedna śitwa. Oni popierają
          jeden drugiego i tylko pieją peany na swoją cześć.
          • Gość: MK1 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.apcc.com 21.11.03, 11:29
            Gość portalu: J23 napisał(a):

> Do MK1- zgadzam się z tobą w 100%. Jest tylko jeden niuans tej całej sprawy,
            > niech tworzy nawet największe bzdury,ALE ZA SWOJĄ KASĘ. Tak się dziwnie
            składa,
            >
            > że miasto dokłada do tej galerii prawie milion złotych. Są tam pieniądze
            MOJE,
            > TWOJE i INNYCH. Ja sobie nie życzę aby MOJE pieniądze były wydawane na TAKIE
            > BYLE CO. Wolę, aby za MOJE pieniądze np. dofinansowali szkolnictwo lub
            pomogli
            > ludziom bez środków do życia, i nie mówię o jakichś menelach stojących
            > pod "budką z piwem", lecz naprawdę potrzebujących. Gdyby było prawo podaży i
            > popytu, to ci pacykarze jedli by igłą chleb. To jest jedna śitwa. Oni
            popierają
            >
            > jeden drugiego i tylko pieją peany na swoją cześć.

Ok eozumiem o co Ci chodz - problem tylko w tym ze sztuaka jako taka jest
            dofinansowywana przez panstwo w wiekszosci krajow demokratycznych, w ten czy w
            inny sposob - jesli by nie byla to niestety musielibysmy wrocic do czasow
            Michala Aniola kiedy to byli mecenasi sztuki (w jego przypadku KK, ksiaza ,
            bogaci mieszczanie itd) - dopoki to sie nie rozwinie w Polsce to niestety jest
            jak jest - ja bym postawil tylko pytanie dlaczego akurat Arsenal jest wspierany
            przez wladze Bialego - skoro i tak chodz na wystawy w sumie ta sama garstka
            ludzi??? dlaczego nie "wyniesc kulture do mas"???

W bialyn jest tyle obskurnych murow - dlaczego nie zatrudnic graficiarzy zeby
            to upiekszyli (i nie mam na mysli napisy::))) - miasto za o wiele mniejsze
            pieniadze (wiekszosc zgodzilaby sie na zrobienie czegos takiego tylko za
            mozliwosc + koszty spreyow) - mozna by bylo zrobic konkurs - tak ja w Wawie to
            zrobili??? Miasto staloby sie bardziej kolorowe - a tak wsadzaja milion jak
            powiadasz w arsenal ktory mozna o kant tylka rozbic
    • Gość: nick2 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: 80.55.170.* 20.11.03, 17:26
      Jednak Białystok to ciemnogród - tak o nas mówią w Polsce. I
      sądząc po takich indywiduach jak pani radna - a także pan
      Prezydent (?) - mają niestety rację.

A ja "zdejmuję" pania radną i pana Prezydenta - bo funkcjonuja
      za moje pieniądze i mam do tego święte prawo!

CIEMNOGRÓD!!!!!!!!
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z 20.11.03, 17:45
        Gość portalu: nick2 napisał(a):

> Jednak Białystok to ciemnogród - tak o nas mówią w Polsce. I
        > sądząc po takich indywiduach jak pani radna - a także pan
        > Prezydent (?) - mają niestety rację.
        >
        > A ja "zdejmuję" pania radną i pana Prezydenta - bo funkcjonuja
        > za moje pieniądze i mam do tego święte prawo!
        > -zdjąc to sobie możesz gacie ale w ciemnym pomieszczeniu byś nie był powodem
        zgorszenia publicznego
        > CIEMNOGRÓD!!!!!!!!
        -wolę pobozny ciemnogród niż sodomistyczny jasnogród
        • Gość: nick2 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: 80.55.170.* 20.11.03, 18:02
          Ty chyba jednak nic nie zrozumiałeś ze zmian w Polsce - tkwisz
          głęboko w komunie i nie wiesz, co to demokracja i kto komu
          służy - w dodatku za czyje pieniądze. DO NAUKI! - o ile w Twoim
          przypadku nie jest to za późno. I więcej kultury (ale cóż
          wymagać od słuchacza RM...)
        • Gość: nick2 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: 80.55.170.* 20.11.03, 18:10
          Twój poziom inteligencji i wrodzona kultura (wyrażona w treści
          odpowiedzi do mnie) obraża niestety moje uczucia religijne i
          wiarę w człowieka jako istotę rozumną stworzoną na podobieństwo
          Boże. Tylko ja nie mogę Cię zdjąć - i doprawdy nie chcę. Sam
          się "zdejmujesz". Powodzenia!
    • oszolom.z.radia.maryja Poznań przeprasza Białystok za Kurkę 20.11.03, 17:49
      taki wstyd...jest mi bardzo przykro ze mój krajan wspólmieszkancie grodu
      Przemysława nad Wartą dopuściła sę takiego bezeceństwa w imieniu własnym a
      takze poruszonych do głebi innych Poznanaków proszę was Białostoczan o
      wybaczenie....
    • Gość: nick3 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: 80.55.170.* 20.11.03, 17:57
      Przepraszam moich współrodaków za pełne miłości chrześcijańskiej
      bliźniego, tolerancji i dobrego taktu wypowiedzi "słuchaczy
      Radia Maryja".
      • Gość: MK1 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.apcc.com 20.11.03, 18:10
        Gość portalu: nick3 napisał(a):

> Przepraszam moich współrodaków za pełne miłości chrześcijańskiej
        > bliźniego, tolerancji i dobrego taktu wypowiedzi "słuchaczy
        > Radia Maryja".

Dzieki Nick3 za wyrazay wspolczucia - naprawde sa potrzebne - a ten oszolom
        niestety zle wam robi jako calosci - cale szczescie ze takich debili jak on
        jest tylko kilku (chyba ze to on sam zmienia nicki - do czego sie przyznal::)))
        • Gość: J23 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.csk.pl 20.11.03, 18:32
          Wiesz MK1, dobrze że takich durni jak ty jest tylko kilku. Gdyby było was
          więcej to trzeba było by ogłosić Białystok miastem zamkniętym, aby głupota nie
          rozniosła się dalej. Jak czytam takie wypociny to robi mi się słabo. Chłopie ty
          nie masz swojego zdania. Co usłyszysz to powtarzasz, takie ble, ble, ble.
          Napisali że trzeba oburzać się więc jesteś oburzony, a przynajmniej wiesz za
          co? Czy ty widziałeś to o czym piszesz?
          • Gość: J23 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.apcc.com 21.11.03, 11:01
            strasznie mi przykro J23 - ale co ty za glupoty gadasz - pokarz mi choc gdzie
            moja opinia jest kopia czyjejs??? chlopie daj se na luz - chyba zes kolejnym
            wcieleniem oszolomoma lub ormonta - co by mnei wcale nie zdziwilo...::)))
    • Gość: !rek Sadowski List protestu obywatelskiego IP: 81.15.254.* 20.11.03, 18:29
      Rozpocząłem akcję protestu obywatelskiego, przeciw cenzurze stosowanej wobec
      Arsenału. Polega na wysylaniu Prezydentowi Białegostoku (adres: prezydent@[to
      wykreśl]um.bialystok.pl) listu o ponizszej tresci (lub podobnego). Kazdy kto
      zgadza sie z tym stanowiskiem powinien wyslac maila, czyli postapic zgodnie ze
      stwierdzeniem Cycerona, ze przekonanie o zlej wladzy nie usprawiedliwia
      biernosci.

List obywatelskiego protestu:

Już nie po raz pierwszy dochodzi w Białymstoku do cenzurowania sztuki. I choć
      już sama konotacja słowa cenzura wywołuje we wrażliwym i rozsądnym człowieku
      oburzenie na jej przejawy, to bliższe zapoznanie się z faktami dotyczącymi
      działań białostockiej radnej LPR, pani Antypuik, wzbudza zgrozę.

To co jest szargane w Białymstoku, to nie wartości chrześcijańskie (jak
      uważają zwolennicy cenzury, np. pani Antypiuk), ale idea społeczeństwa
      otwartego, która zakłada antydogmatyzm, tolerancyjność, otwartość na dyskusję,
      krytycyzm i brak tematów tabu.

Chciałbym więc zaprotestować przeciwko politycznym (bo taki właśnie mają one
      charakter) naciskom, jakie wywierane są na galerię Arsenał. Inter arma silent
      Musae - jak głosi porzekadło. Polityka nie może rządzić sztuką, a spory i
      walki polityczne, nie mogą przekładać się na kneblowanie tej ostatniej. Kiedy
      pozwalamy, by tak się działo - by polityka zajmowała się rzeczami,
      wykraczającymi poza jej rozsądnie wyznaczone ramy, ocieramy się w istocie o
      totalitaryzm. Totalitaryzm, jest bowiem ex definitione panowaniem politycznym
      nad wszystkimi sferami życia obywateli (szczególnie tą duchową).

Nie popadając jednak w ton patetyczny, apeluję o to, by w Białymstoku
      zaprzestano kneblowania sztuki. Zdaję sobie sprawę, że samorząd, otaczając
      Galerię mecanatem, ma prawo wpływać na to, co jest w niej prezentowane. Ale
      lokalna władza jest z kolei wyrazicielem woli mieszkańców miasta, nie tylko
      radnej LPR. A będąc mieszkańcem tego miasta musiałem przełknąć gorycz
      niemożności obejrzenia instalacji prorektora ASP w Poznaniu, pana Piotra
      Kurki.

PS. Ściganiem przestępstw, takich jak domniemane kalanie wartości
      chrześcijańskich zajmuje się w państwach demokratycznych władza sądownicza, a
      nie wykonawcza. Oczywiste jest jednak, że żaden prawnik przy zdrowych zmysłach
      nie zająłby się sprawami, których ściganiem zajmuje się pani Antypiuk.
      • Gość: spec Re: List protestu obywatelskiego IP: 38.112.0.* 20.11.03, 18:33
        > działań białostockiej radnej LPR, pani Antypuik, wzbudza zgrozę.

powinno byc Antypiuk - to chyba rosyjskie nazwisko...
      • Gość: J23 Re: List protestu obywatelskiego IP: *.csk.pl 20.11.03, 18:43
        ble, ble, ble, napisz jeszcze globalizm i inne bzdury, bo i tak to nie ma
        znaczenia. Piszesz i nie rozumiesz tego co napisałeś. Jak domyślam się jesteś z
        tej samej bandy pacykarzy, co żerują na społeczeństwie. Skoro to tak dobra
        sztuka, to wystawiajcie swoje prace w galeriach prywatnych, sprzedawajcie tam
        swoje "dzieła" i z tego sobie żyjcie. Ciekawi mnie jak będziesz wyglądał po
        roku działalności. Pewno że podnosisz rwetes, jak się ludzie zorientują za
        czyje pieniądze ta wasza "sztuka" to rozgonią całe towarzycho i skończą się
        dobre czasy. CHCESZ TWORZYĆ, TO RÓB TO ZA SWOJĄ KASĘ.
        • Gość: !rek Sadowski Re: List protestu obywatelskiego IP: 81.15.254.* 20.11.03, 18:55
          A z bezpłatnym szkolnictwem też masz zamiar walczyć?

I o co w ogóle chodzi? Czemu krytyka cenzury sama ulega krytyce?
        • Gość: jan Re: List protestu obywatelskiego IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 19:04
          chciałbym odpowiedzieć Panu, że Irek Sadowski wie, o czym pisze,
          świadczy o tym wysoki poziom stylu i jasność sformułowań. Pan
          zaś nie potrafi tego zrozumieć lub nie chce, i woli wykrzykiwać
          swoje prywatne, skrajne koncepcje na temat miejsca artysty w
          społeczeństwie. Jeśli je dobrze zrozumiałem, to sztuka i artyści
          są Panu niepotrzebni... Nie ma przymusu...
          Natomiast bezpodstawnie wyprowadza Pan wniosek, że sztuka i
          artyści są w ogóle niepotrzebni i nieważni. Nikt Pana nie
          upoważnił, aby wystepwał Pan w imieniu innych mieszkańców
          miasta. Jak widać choćby po tej dyskusji po tej dyskusji jest w
          Białymstoku wielu, wiekszość, takich dla których galeria Arsenał
          i sztuka to sprawy ważne.
      • Gość: jan Re: List protestu obywatelskiego IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 18:47
        tak, tylko akcja obywatelska pozwoli na zmianę tej chorej
        sytuacji. Przy okazji zwracam uwagę, że artyści z Białegostoku,
        szefowie instytucji artystycznych, senaty wyższych uczelni - z
        tradycji odpowiedzialni za kształtowanie opinii - nabrały wodę w
        usta. Przyglądają się, jak odbywa się zamach na niezależność
        sztuki i myśli. Czy pochwalaja cenzurę? Czy sie boją? Jeżeli
        uważacie, że to Was nie dotknie - mylicie się. Dlaczego nie
        bronicie Arsenału? Choćby z prostej zawodowej przyzwoitości. To
        przecież także Wasze być albo nie być. Wasze milczenie zachęca
        obskurancką władzę do działania. Obudzicie się z palcem w
        nocniku!
    • Gość: jan Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 18:35
      hahahahahahahahahahahahaaaaaa!
      Białystok - Ciemnystok
    • Gość: J23 Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.csk.pl 20.11.03, 19:01
      Jak czytam te porypane oburzone głosy to strzyka mnie w d****. Czy jakiś matoł
      zastanowił się dlaczego zawsze skandale związane są z religią chrześcijańską?
      Dlaczego ci "uznani" artyści obrażają symbole i ludzi związanych z
      chrześcijaństwem? Jakoś nie widać aby w takiej psiej budzie umieszczono
      pejsatego rabina i wmawiano wszystkim że to jest dzieło sztuki. Jak już pisałem
      wcześniej, chcą tworzyć, to niech tworzą za swoje pieniądze. Za swoją kasę to
      taki "artysta" może sobie nawet swojego "ptaka" przyszyć do czoła i udawać
      czajnik. Nie będzie mnie to obchodziło. Jego kasa i jego "ptak". Koniec i
      kropka.
      • Gość: jan Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 19:18
        wydaje mi się, że te skandale nie są wcale związane z
        chrześcijaństwem, one są związane z pewnym typem umysłowości,
        osobowości. Chrześcijaństwo nie ma nie monopolu. Takie
        artystyczne akcje bardzo często podważają utarte schematy
        myślenia, nie są skierowane przeciwko komukolwiek, lecz w stronę
        rozjaśniania myśli i szerszego rozumienia rzeczywistości.
        Niestety są wcale liczni ludzie, którzy uważają, że istnieje
        tylko jeden dozwolony sposób myślenia - ich sposób, że tylko oni
        mają rację. Więc, z ich punktu widzenia, wszystko, co się nie
        zgadza z ich wyobrażeniami traktują jako atak na siebie, na
        rodzinę, na kraj...
        Ciekawe zaś, że w ostatnich latach większość tego typu reakcji
        (choć nie wszystkie) pochodzi z kregów uznających się za
        związane z kościołem katolickim. Który - jak ogólnie wiadomo -
        też nie ma monopolu na całe chrześcijaństwo. Chrześcijaństwo
        jest - według mnie - posłaniem ewangelicznym, impulsem płynącym
        od Chrystusa. To, o czym rozmawiamy jest tylko awanturą
        polityczną, w której radna LPR - super manipulatorka -
        wykorzystuje religię do osiągania własnych celów politycznych,
        oddaje niedźwiedzią przysługę KOściołowi.
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z 20.11.03, 21:03
    • oszolom.z.radia.maryja ta sprawa jest już znana w całym kraju! 20.11.03, 21:06
      info.onet.pl/831290,11,item.html
      -teraz przeglądam programy satelitarne może tam powiedzą coś o naszych
      radnych...ale draka hi hi..
    • Gość: Vader Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.03, 06:54
      Proponuję aby RADNA LPR dokonała przeszczepu muzgu.
      Było by to z korzyścią dla miasta i żyjących w nim ludzi.
      Jeżeli w inny sposób RADNA nie może zwrócić uwagi mieszkańców
      Białegostoku na swoją osobę to podane wyżej rozwiązanie jest
      idealne.
      • ormond Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z 21.11.03, 11:11
        Gość portalu: Vader napisał(a):

> Proponuję aby RADNA LPR dokonała przeszczepu muzgu.
        > Było by to z korzyścią dla miasta i żyjących w nim ludzi.
        > Jeżeli w inny sposób RADNA nie może zwrócić uwagi mieszkańców
        > Białegostoku na swoją osobę to podane wyżej rozwiązanie jest
        > idealne.

Mam nadzieje, ze nie sugerujesz przeszczepu mozgu radnej mieszkancom miasta. I
        bez tego (slusznie czy nie) Bialystok jest znany jako Ciemnogrod. ;)

• oszolom.z.radia.maryja Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z 21.11.03, 15:52
          ormond napisał:

> Gość portalu: Vader napisał(a):
          >
          > > Proponuję aby RADNA LPR dokonała przeszczepu muzgu.
          > > Było by to z korzyścią dla miasta i żyjących w nim ludzi.
          > > Jeżeli w inny sposób RADNA nie może zwrócić uwagi mieszkańców
          > > Białegostoku na swoją osobę to podane wyżej rozwiązanie jest
          > > idealne.
          >
          > Mam nadzieje, ze nie sugerujesz przeszczepu mozgu radnej mieszkancom miasta.
          I
          > bez tego (slusznie czy nie) Bialystok jest znany jako Ciemnogrod. ;)
          >
          > -czytaj uważnie kolego!tu była propozycja przeszcepu "muzgu" a nie mózgu
      • Gość: ziutek Do światłego Vadera IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 21.11.03, 11:35
        Widzę kolego, że tobie siły jasności już przeszczepiły "muzg" i masz go zamiast
        mózgu.
        • Gość: Vader Re: Do światłego Vadera IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.03, 20:18
          Jak słusznie ziutosławie zauważyłeś (co mnie cieszy) "muzg" bo prawdziwego
          mózgu jak mniemam ,już dawno brak.
          Z wyrazami głębokiego współczucia,
          Vader
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z 21.11.03, 15:51
        Gość portalu: Vader napisał(a):

> Proponuję aby RADNA LPR dokonała przeszczepu muzgu.
        > Było by to z korzyścią dla miasta i żyjących w nim ludzi.
        > Jeżeli w inny sposób RADNA nie może zwrócić uwagi mieszkańców
        > Białegostoku na swoją osobę to podane wyżej rozwiązanie jest
        > idealne.

- Jej mózg jest sto razy lepszy od twojego..hmmm...."muzgu"
    • Gość: Jarek Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.net.autocom.pl 21.11.03, 14:54
      Pani poseł - czy jej uczuć religijnych cokolwiek może NIE
      obrazić? A pan prezydent miasta drugi matoł, słuchać jęczenia
      takiej głupiej baby i doprowadzać do zdjęcia z wystawy tego
      dzieła.
      • Gość: aaa Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.piasta.pl 21.11.03, 16:00
        szkoda,że macie tak krótką pamięć, a co byłozz Konopielką, panowie Zimnoch i
        Tur(czytaj Akcja Katolicka) co zrobili?
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z 21.11.03, 16:30
          przeciw Konopielce protestował nasz senator Jan Szafraniec z LPR
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z 21.11.03, 18:16
      www.szafraniec.senatorowie.pl/referat02.htm
    • Gość: rober Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 21.11.03, 20:40
      piuk jest dobra i cnotliwa a to że anty to insze dzieło.
    • Gość: RyH Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z IP: *.tkb.net.pl 21.11.03, 22:37
      Cóż powiedzieć... A co by sie stało, gdyby moje uczucia
      religijne obrażały dzwony kościelne o 6 rano? Pewnie nic, gdyż
      jak wiadomo ok. 98% Polaków deklaruje się jako wyznawcy
      katolicyzmu - to nic, że już tylko połowa z nich wierzy w Trójce
      Świetą - prywatyzacja religii, z którą Kościół już sobie nie
      radzi. Nie pierwszy już raz uczucia religijne zostały urażone -
      to staje się modne. A kondycja sztuki współczesnej i tak ma już
      immanentnie wpisaną zagładę. Dziś, aby zaistnieć artysta musi
      szokować - najłatwiej "obrażając czyjeś uczucia" - najlepiej
      religijne... "Módlmy się" o to, by tego rodzaju ludzie - pokroju
      posłanki LPR - nie odwiedzali lepiej wystaw wszelakich. Kto wie,
      co ich jeszcze obrazi...
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Radna oburzona - czyli jak się usuwa prace z 21.11.03, 22:47
        posłanki powiadasz..ja też życzę tym paniom by zostały wybrane posłankami na
        sejm!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka