rasmc 17.03.09, 07:13 Znownu wykształciuchy brużdżą... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zatroskany.7 sfałszowana wizualizacja 17.03.09, 11:13 pokazana wizualizacja "kolosa przy Warszawskiej" została celowo sfałszowana tak by ukryć prawdziwą wysokość budynku tzn - 6 kondygnacji [być może wewnątrz ostatnia ma podwójną wysokość, ale to nie istotne - z ulicy będzie to postrzegane jako 2 kondygnacje]. Dodatkowo obniżono narożnik od strony kościoła, tak by był od niego na perspektywie niższy. Szanowni inwestorzy - ten budynek popsuje otoczenie kościoła!!! Skalę fałszu można to zobaczyć na: www.hot.jpg.pl/index.php?t=kolos_przy_Warszawskiej&action=image&n=6dc225e5e393466bea4ec9a064a1 bbe8&m=1 Odpowiedz Link Zgłoś
zatroskany.7 Re: sfałszowana wizualizacja -właściwy link z foto 17.03.09, 11:17 www.hot.jpg.pl/index.php?t=kolos_przy_Warszawskiej&action=image&n=6dc225e5e393466bea4ec9a064a1 bbe8&m=1 Odpowiedz Link Zgłoś
zatroskany.7 wizualizacja link jeszcze raz 17.03.09, 11:49 może tym razem się uda www.hot.jpg.pl/zdjecie/86364/kolos_przy_Warszawskiej.html Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: wizualizacja link jeszcze raz 17.03.09, 11:51 A czy budowa takiego monstrum nie kwalifikuje się przypadkiem pod paragraf o naruszaniu uczuć religijnych? Odpowiedz Link Zgłoś
zatroskany.7 Re: wizualizacja link jeszcze raz 17.03.09, 11:53 Chyba już coś takiego było? - nazywało się Wieża Babel stachkonwa napisał: > A czy budowa takiego monstrum nie kwalifikuje się przypadkiem pod > paragraf o naruszaniu uczuć religijnych? Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: wizualizacja link jeszcze raz 17.03.09, 12:05 Nie wiem, na ile ta wizualizacja jest wiarygodna, ale to, co pokazuje wygląda na jakieś nieproporcjonalne zdeformowane monstrum. To ma być muzeum im. doktora Frankensteina? Choc nie: raczej imienia dzwonnika z Notre Dame. I jeszcze to zasmucające urzędnicze mataczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
rasmc Jeden plan - kilka interpretacji 17.03.09, 18:20 Grupa trzymająca władzę w Białymstoku pogrąża się jeszcze bardziej. I ten żałosny Poliński - "jest niższy niż 18m". Między słowami można odczytać, że budynek będzie miał 18m wysokości. Graficzne oszustwo to już dno, panie architekcie - Ten co panu dał dyplom - powinien się wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
smutas30 Jeden plan - kilka interpretacji 18.03.09, 12:05 "Towarzystwo jednak nie rezygnuje. Sprawą zainteresowało ..." a może zainteresuje się w końcu towarzystwo z ABW albo CBŚ, bo to ludzkie pojecie przechodzi a służby milczą... Odpowiedz Link Zgłoś
competer1 Re: Jeden plan - kilka interpretacji 18.03.09, 14:08 Tomasz Wiśniewski dobrze to określił w swoim artykule. Akceptacja projektu odbywała się na klęczkach. Idą wybory, cudów będzie chyba więcej :). Odpowiedz Link Zgłoś
s.piotrowska Re: Jeden plan - kilka interpretacji 18.03.09, 14:14 Mieszkańcy milczą - 0 poczucia obywatelskiego - powinien odbyć się głośny protest... coś na wzór marszu Jagielloni- wtedy władze wyjdą do nas Odpowiedz Link Zgłoś
inks Jeden plan - kilka interpretacji 18.03.09, 18:11 Że wiceprezydenta mamy wykształconego to - jeśli chodzi o zasadę- bardzo dobrze (oby jego następca był dobrany wedle tej samej zasady i - oby- tak szybko, jak to tylko możliwe). Pamiętam jak prezydent przedstawiał A. Polińskiego mówiąc o nim, że jest niezwykle skromny i pracowity. Uważam, że nie jest skromny, ale za słabo go znam, bo ja w ogóle znam mało osób z Tłuszcza. Jednak nic wtedy nie powiedział nasz Prezydent Truskolaski, że wice ma inny dar: niezwykle giętki język, potrafiący wyrazić gładko wszystko o czym nie pomyśli jakakolwiek głowa pełna szacunku dla białostockiej architektury... Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: Jeden plan - kilka interpretacji 18.03.09, 18:35 Gdybym uraził osoby z Białegostoku.. no cóż, urodziłem się w tym mieście,w nim wychowałem wyrosłem, co więcej moja babcia, pradziadek, prapradziadek oraz ojciec prapradziadka też, więc mam pewne prawo do takich słów: mam serdecznie dość różnorakich "przyjezdnych" decydujących o losach Białegostoku, traktujących go jako "stację przesiadkową" do dalszej kariery. Uważam, że tłumaczenia Polińśkiego są pokrętne, obrażają inteligencję wielu osób, no ale on najwidoczniej jest specjalistą od "obrotów"i słownych " kadryli" i nie tylko jak widać na parkiecie: www.youtube.com/watch?v=izgKZizAIGQ Odpowiedz Link Zgłoś
radek234-1 Jeden plan - kilka interpretacji 18.03.09, 18:21 protest w sobote 04.04.09! kto ma czas, by zarejestrowac demonstracje? Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: Jeden plan - kilka interpretacji 18.03.09, 18:38 Skoro w słusznej sprawie to poco rejestrować? Mnie niejaki Poliński nie pytał czy ja chcę, żeby na Warszawskiej stanął ten " marokański bunkier" w stylu muzułmańskim. Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: Jeden plan - kilka interpretacji 18.03.09, 18:40 ..więc i ja tam chyba mogę sobie trochę postać, co nie? Bez pytania kogokolwiek o zgodę... Ech, Panowie chyba właśnie już zaczęli przegrywać wybory. Myślę o stworzeniu jakiegoś związku rodowitych białostoczan... Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: Jeden plan - kilka interpretacji 18.03.09, 18:46 - Ograniczenie czterech kondygnacji dotyczy budynków zamieszkania lub dydaktycznych seminarium. Nowy budynek rzeczywiście będzie budynkiem w zespole czy też przy seminarium duchownym, ale jego podstawową funkcją będzie funkcja muzealna i archiwalna. Owszem, będzie również w pewien sposób pełnił funkcję dydaktyczną, ale nie będzie to funkcja główna. Dlatego też pozwolenie na budowę zostało wydane nie w oparciu o zapis dotyczący czterech kondygnacji, lecz o zapis o wysokości do 18 metrów - próbuje wyjaśniać wiceprezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: Jeden plan - kilka interpretacji 18.03.09, 18:48 Fragment wywiadu z A. Polińśkim ( przeprowadzanego przez Gazetę) "A z hip-hopem, z którego znani są białostoczanie pojawiający się w You Can Dance, by pan sobie poradził? Zaliczyłby pan na przykład "glebę", czyli upadek z rozbiegu, który wykonywał Maciej Florek, finalista pierwszego programu? - Gleby bym nie zaliczył, ale z hip-hopem miałem do czynienia prowadząc zajęcia z dziećmi, które wolały nowocześniejsze style tańca" Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: Jeden plan - kilka interpretacji 18.03.09, 18:51 No i jakby to określić...takimi tłumaczeniami w sprawie wydanego pozwolenia "zaliczył Pan glebę", panie wiceprezydencie... Odpowiedz Link Zgłoś