Dodaj do ulubionych

Gdzie kupić pościel do przedszkola?

13.05.09, 08:12
mój synek od września idzie do przedszkola; okazuje się, że
dzieciaczki śpią tam na takiej "dziwnej" pościeli (mam na myśli jej
wymiary). Wiecie może gdzie w naszym mieście można kupić taką
pościel ?
Obserwuj wątek
    • b.mamma Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 13.05.09, 17:33
      w centralu
      • olamortel Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 13.05.09, 19:57
        mysle ze blizej wrzesnia w kazdym sklepie z ubraniami dla dzieci typu
        Fartlandia, Bambino (ul.Handlowa),na TBs jest taki sklep Guffi
      • beckas27 Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 14.05.09, 12:35
        dzięki,
        central najbardziej mi po drodze...
      • monikasmolak Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 21.05.09, 19:24
        ja kupiłam na allegro kosztowało to ponad 80 zł ale przywieźli do domu i jestem
        zadowolona , W komplecie jest wsypa na kołdrę i poduszkę oraz dwie poszewki.
        www.allegro.pl/item633724818_633724818.html
        • sarah_black38 Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 21.05.09, 22:34
          Ja kiedyś starszej córce sama zrobiłam. Z materiału uszyłam długi
          worek z troczkami i włożyłam do środka stary kocyk.Tanie i
          praktyczne rozwiązanie.
    • czarnulka297 Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 09.07.09, 21:07
      W hurtowni Bambino na Handlowej 7. Sama kupiłam w zeszłym tygodniu.
      Razem w komplecie jest worek do jej przechowywania. Jest dużo taniej
      niż w Centralu.
      • villem0 Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 10.07.09, 08:18
        A ile kosztuje taki komplet w bambino? I co w nim jest dokładnie?
        • figamarta Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 14.07.09, 22:31
          W Bambino jest kołdra 80*250, jasiek 40*40 i worek w cenie 45 zł

Poszewka na koldre i poszewka na jasiek w cenie 38 zł
          • figamarta Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 17.07.09, 22:17
            Na ryneczku przy Gajowej kołdry 80*250 sprzedają po 30 zł, poduszki
            50*50 po 5 zł. Fajne sa, bo w białym poszyciu.

Poszewki na kołdre i poduszke w cenie 40 zl.
            • kasza82 Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 17.07.09, 22:42
              a ja mam ceny z kawaleryjskiej:
              kołdra z poduszką 41 zł
              pościel 36 zł, 28,50zł, 25,50 zł
              worek na pościel 7 zł
              • sikorka.1 Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 18.07.09, 07:23
                czyli....kołderkę z poduszka i workiem taniej w Bambino:)
                a poszewki na Kawaleryjskiej...
                już robicie zakupy do przedszkola?
                listy sa w przedszkolach co kupić
          • villem0 Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 20.07.09, 07:41

Czyli jednak taniej wyjdzie, gdy sama uszyję.
            W hurtowni materiałów pościelowych Scorpion, obok mnie mb tkaniny pościelowej kosztuje 6-7,5 zł. Za 40 zł będę miała dwa komplety.
            Kołdrę kupię zwykłą i przetnę na pół, przyda się druga na wszelki wypadek a jeśli ten nie nastąpi to Asia jest w kolejce do przedszkola na przyszły rok.
            Dzięki za info.
            • kokardka_80 do villem 20.07.09, 20:19
              a gdzie bedziesz kupowala koldre? no i jak toto ciąć i w ogóle? daj pomysła
              • villem0 Re: do villem 20.07.09, 23:26
                kokardka, kupię zwykłą kołdrę gdzieś w auchanie, czy gdzie będzie w miarę tanio. Przetnę zwykłymi nożycami krawieckimi, brzegi "wsypy" podłożę i zaszyję maszynowo.
                Wpadł mi taki pomysł, gdy w przedszkolu panie pokazując pościel dla dzieci powiedziały, ze równie dobrze można złozyć koc na pół i powlec.

Myślałam, że ceny tkanin pościelowych sa większe, dlatego nie wiedziałam czy opłaca sie samej szyć pościel czy nie, ale zaszłam do hurtowni i zobaczyłam, ze są bardzo niskie. Flanelka 6 zł/mb a kora 7,5 zł/mb.
                Szerokość 1,6 m więc wystarczy nabrać długość, te 2,2 mb i złożyć na pół + poszewka na poduszkę i mieścimy się w 20 zł :)
                • figamarta Re: do villem 21.07.09, 21:01
                  Cienkie fizelinowe kołderki sa teraz w promocji w Realu, 155*200 w
                  cenie 10 zł. Troche krotka, ale one fajnie sie zszywaja, wiec z
                  tego co sie zetnie z boku spokojnie można doszyc dlugosc.
                  Najlepiej najpierw przeszyc, a pozniej ciac :)
                  • kketi Re: do villem 07.08.09, 07:35
                    a ja właśnie składałam koc na pół i było dobrze. Poszewki dostałam od kuzynki
                    więc dokupiłam tylko jaśka i ok.
                    • anet77 ja już mam pościel 07.08.09, 18:58
                      Ja kupiłam tu wooltex.com.pl/ Jest telefon podany, wiec mozna zadzownic i
                      dowiedzieć sie jakie są ceny itd. Ja nie bardzo pamiętam,b o oprócz poscieli
                      przedszkolnej kupowałam jeszcze inne rzeczy. Tylko trzeba tam pojechac po ta
                      posciel,wiec nie wiem czy sie opłaci. Mi akurat siostra odebrała przy okazji,
                      wiec droga nic mnie nie kosztowała.
                      • kluska125 Re: ja już mam pościel 09.08.09, 21:09
                        kupiłam w sobotę w bambino, pościel: kołdra, poduszka i worek z
                        kartą stałego klienta 42 zł, poszewki 37 zł. Wydaję mi sie, że w
                        miarę tanio, bo w centralu to ok. 70 zł za samą pościel, podobno w
                        koralu ceny zbliżone.
                        • sikorka.1 Re: ja już mam pościel 11.08.09, 14:33
                          dzięki:)
                          pościel kupię w bambino, a poszewki uszyje mi mama, materiał tylko
                          dokupię. Tanio chyba jest na Składowej????
                • fishka79 Re: do villem 12.08.09, 23:04
                  villem, czy w tej Twojej hurtowni naprawdę są takie ceny? Ja byłam
                  dziś w Dortex na Składowej i tam kora kosztuje 10zł/mb a flanelka
                  14zł/mb.
                  Więc aż mi się nie chce wierzyć, że tak tanio. Napiszesz mi gdzie
                  dokładnie jest ta hurtownia?Czy jest jakiś wybór wzorów dziecięcyh
                  czy nie bardzo?
                  Wszywałaś do poszewek takie specjalne zameczki, czy rzepy, czy może
                  guziczki?
                  • villem0 Re: do villem 13.08.09, 07:35
                    fishka, tak, w scorpionie są właśnie takie ceny: 1mb flanelki z wzorem typowo dziecięcym kosztuje 6 zł a za 1mb kory 7,5 zł.
                    Wybór wzorów dziecięcych jest bardzo duży jak na tak mały sklep ;)
                    Lokalizacja: Gajowa 75, niedaleko pętli autobusowej linii nr 16 i 19. Sklep znajduje się w tym samym budynku co przychodnia lekarzy rodzinnych, czynny 8-16, w sobotę w wakacje, zdaje się, nieczynne.

Wczoraj szczęka mi opadła, gdy się dowiedziałam ile na naszym bazarku kosztuje worek na pościel. Zwykły worek z tkaniny jak na podszewkę z naszytą plakietką do wpisania nazwiska dziecka - 10 zł.

Jeszcze nic nie wszywałam, bo pościel będę szyć w ostatnim tygodniu sierpnia, gdy wrócimy z wakacji ;)
                    Obejrzę sobie w sklepie taką pościel i zobaczę jakie ma praktyczne rozwiązania.

A teraz zadam dziwne pytanie ;)
                    Tą całą wyprawkę niesie się prowadząc dziecko do przedszkola 1 września czy nieco wcześniej?
                    • villem0 dortex 13.08.09, 07:38
                      Nie wiem jak jest teraz, ale kilka lat temu, gdy jeszcze zaopatrywałam się w dortexie, ceny nie były tam takie niskie ;)
                      Mocno się cenią jak na hurtownię :/
                    • fishka79 Re: do villem 13.08.09, 09:22
                      villem, dzięki wielkie,jakoś się zorganizuję,żeby tam podjechać,
                      chociaż i ja pracuję w takich samych godzinach...

Jeśli chodzi o wyprawkę, to u nas pani powiedziała, że o wszystkim
                      poinformuja na zebraniu z rodzicami, chyba zaraz na początku
                      września.Można wpłacić 70zł i oni sami kupią, albo przynieść
                      samemu.Myślę,że u nas zorganizują to zebranie pewnie w pierwszych
                      dniach.
                    • fishka79 kupiłam :) 14.08.09, 09:32
                      hej,udało mi się wczoraj podjechać i kupiłam na razie na 1
                      komplet.Zobaczymy co wyjdzie. Tylko flanelka była po 9,50zł/mb.
                      A kora rzeczywiście po 7,więc taniej niż w tym Dortexie :)
                      dzięki villem :)
    • sanderczak Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 22.08.09, 11:03
      Ja mojej Kasi kupowałam w sklepie internetowym PUCHLAND.COM na zamówienie, bo nigdzie nie mogłam znaleźć. Podajesz wymiary i szyją jaka tylko Ci się podoba.
    • cyunczyki Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 08.07.10, 11:02
      Ja swojemu synkowi kupilam w galerii Kwadrat , jest taki sklep morfeusz z
      art.sypialnianymi i są poscielki do przedszkola i nie tylko
    • nikitka78 Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 18.08.10, 14:23
      Pościel do przedszkola można kupić w hurtowni Paulina na szosie zabłudowskiej.
      • iwela Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 19.08.10, 13:07
        Witam
        Pare dni temu kupilam posciel w Centralu-aktualne ceny 39 zl-
        wypelnienie i 40 poszewki na koldre i poduszke. Nie wiem jakie ceny
        sa gdzie indziej (pewnie przeplacilam) ;)
        • villem0 Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 19.08.10, 13:29
          Przepłaciłaś i to 2x ;)
          U nas na bazarku komplet kosztuje 40 zł.
          • iwela Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 19.08.10, 13:42
            Wow, glowy do interesow to ja nie mam...coz wychodzi na to ze pewnie
            Central do najdrozszy punkt. Trudno...
          • ismerila Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 19.08.10, 19:18
            O jakim bazarku piszesz? I 40 zł za pościel + wypełnienie + worek? Najświeższe
            dane z Gajowej, 80 zł za wszystko. Ciekawa jestem, ja pewnie też przepłaciłam...
      • oro28 Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 21.08.10, 16:22
        Ile kosztuje posciel w tej hurtowni?
        • nikitka78 Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 22.08.10, 07:28
          ok 76zł, ze zniżką-kartą klienta 72
    • iwela Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 19.08.10, 13:50
      Wow, glowy do interesow to ja nie mam ;)Lenistwo kosztuje :)
      • anet77 nawet na ryneczku na wierzbowej jest pościel 22.08.10, 22:13
        • cyunczyki Re: nawet na ryneczku na wierzbowej jest pościel 23.08.10, 10:06
          gratuluję pomysłowości kupowania malemu dziecku pościeli na rynku. skąd wiecie jak to jest przechowywane...a pościel za 40 zł to sory ale nie jest pościel tylko kawałek taniej szmatki.
          • anet77 Re: nawet na ryneczku na wierzbowej jest pościel 25.08.10, 16:28
            Ktoś pytał to napisałam gdzie akurat widziałam. Sama kupowałam w zakładzie,
            gdzie szyją taką posciel ale nie będę polecała, bo zapewne nikt tak daleko po
            wioskach nie bedzie jeździł i szukał pościeli. A co do ceny to nie mam pojecia
            ile na rynku kosztuje, bo nie zwróciłam nawet uwagi, skoro mi nie jest juz
            potrzebna.
            • b.mamma ja mogę sprzedać 25.08.10, 17:16
              mój mały urzywał w przedszkolu tylko 1,5 roku a i tak więcej
              chorował i nie spał
              kupiłam w centralu za 40 sprzedam za 20
              • mama_amelii Re: ja mogę sprzedać 25.08.10, 18:57
                W tej chwili w Centralu są po 40zł.
                • nikitka78 Re: ja mogę sprzedać 25.08.10, 20:50
                  40zł to cena za komplet pościel+poszewki czy za samą kołderkę i poduszkę?
                  • mama_amelii Re: ja mogę sprzedać 26.08.10, 09:20
                    To cena za komplet bez pościeli.Trudno mi uwierzyć,żę za 40zł można kupić kołdrę,poduszkę i pościel:)
                    Ja kupiłam śpiworek Disneya i poduszkę 40/40.Tym bardziej,że moja 4 latka spać i tak nie będzie,bo nie robi tego od 2 lat,ale będzie chciała z dziećmi leżakować(śpiworek kupiłam na wakacje,więc teraz go wykorzystam i nie będę kupowała pościeli z poszewką).
                    • nikitka78 Re: ja mogę sprzedać 26.08.10, 09:44
                      Dopytuję, bo też ciężko mi w to uwierzyć ;)
                      Na allegro widziałam pełne komplety po 80zł+ przesyłka, w tej hurtowni o której pisałam jest taniej niż na alle więc te 40zł wydawało mi się dziwne.
                      • b.mamma Re: ja mogę sprzedać 27.08.10, 08:18
                        w centralu 40 kosztuje sama kołderka bez pościeli i poduszki
                        • villem0 Re: ja mogę sprzedać 27.08.10, 15:23
                          Przepraszam was bardzo za wprowadzenie w błąd, ale zasugerowałam się wieściami od sąsiadki. Potem z ciekawości zapytałam na bazarku, ile kosztuje CAŁA pościel i okazało się, że 80 zł, tak więc nie przepłaciłyście :)

Ja rok temu sama szyłam, więc cała pościel wyniosła mnie 30 zł ;)
                          W tym roku już nie muszę szyć, bo syn już nie będzie spał, więc córka dostanie pościel w spadku ;)
                          • mama_amelii W Centralu 40zł za kołdrę i poduszkę-komplet 27.08.10, 19:05
                            z tego co wiem to w hurtowni Bambino to samo za 50zł.
    • szan-eta Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 06.04.11, 19:35
      Bardzo fają pościel można kupić w sklepie internetowym www.an-dom.istore.pl kupowałam tam kilka rzeczy i jestem zadowolona
      • memida ciekawa pościel z podpisem 23.05.11, 16:16
        Ciekawe wzory pościeli wraz z wypełnieniem i podpisanym woreczkiem do jej przechowywania znajdziecie tutaj: www.memida.na.allegro.pl
    • juliak82 Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 08.07.11, 13:40
      Witam :)
      Wiecie może jakie są teraz aktualne ceny pościeli do przedszkola?
      Nie mam zamiaru jeździć po jakichś rynkach, chyba przejadę się do Bambino, bo pewnie w Centralu drozej.
      • mimarika Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 09.07.11, 10:58
        ja wałśnie kupowałam synkowi w bambino - 85 zł. służyła dobrze.
      • nikitka78 Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 11.07.11, 11:02
        Aktualnych cen nie znam, ale chciałam tylko poradzić żeby nie kupować silikonowych wypełnień do pościeli. Mój Młody kilka razy zasikał pościel i po 3 praniach wypełnienie było do niczego. Poza tym poduszka (z kompletu) była za wysoka. Po jakimś czasie wymieniłam kołderkę na wełniany koc, a poduszkę na płaską.
        • patyczako Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 14.08.11, 18:09
          fajną pościel kupiłam w sklepie internet. earlydays.pl
          oto link www.earlydays.pl/KOMPLET_POSCIELI_DO_PRZEDSZKOLA-k168-0-3-default.html
      • juliak82 Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 19.08.11, 11:41
        Byłam wczoraj w Bambino.
        Kołderka 80 x 250 i jasiek 40 x 40 kosztuja 45 zł.
        Poszewki do tego - 41 zł.
        • kasienia-0 Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 17.07.12, 12:56
          może i w bambino są, i tanie ale jakość koszmarna- nawet wyprasować się nie da bawełna szorstka, niemiła w dotyku.
          Ja pochodziłam, popatrzyłam i kupiłąm w Kwadaracie na Andersa, może i nie była tania, ale przynajminiej dobra jakościowo, w końcu kupujemy dla swojego dziecka

posciel.biz/c/2662/posciel-do-przedszkola-4-elementowa-artykuly-dzieciece.html
          • beakarp Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 18.07.12, 21:56
            A jak w tym roku? Gdzie się udać po pościel? Gdzie najtańsze zestawy?
    • zabieganamama.pl Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 17.07.13, 11:57
      Pościel do przedszkola - poszewki, kołderka w roz.80/250 i 40/45 poduszka + worek można kupić w sklepie Baby na ul.Upalnej 58 cena 105zł moim zdaniej bardzo dobra jakość.
    • agas-30 Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 21.07.13, 07:14
      Ja dla starszej i młodszej córki miałam ta sama pościel z centralu.. Różnica była jedna przy młodszej nie odnalazłam podszewki i Poprostu nie nakladałam. Różnicy nie było gdyż sama kolderka była kolorowa w misie.
    • zabieganamama.pl Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 22.07.13, 14:44
      To fajnie , że dałaś radę jednak kilka razy ja musiałam zabrać poszewki do wypranie i dziecko korzystało tak jak u ciebie.
    • beakarp Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 14.08.13, 22:57
      W końcu kupiłam cały zestaw na Kawaleryjskiej, jakoś tak wyszło poniżej 100zł
    • folk13 Re: Gdzie kupić pościel do przedszkola? 15.07.15, 09:57
      Pościel można zamówić np. w Drewnianym Guziku. Pościel szyta jest na wymiar, może mieć zwykły kształt poduszki lub formę ptaszka, auta, sowy.
      Tutaj można zobaczyć ofertę pościeli do przedszkola - www.drewnianyguzik.pl/kategoria/posciel
      • forumkazforum ile kosztuje twoja reklama na forum ??? 28.07.15, 13:24

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka