spoleczniczka7 13.08.09, 23:52 Dzisiaj w Obiektywie słyszłam o Akademii Spraw Publicznych, ciekawy projekt się wydaje. Nie wiecie, czy ciężko tam się dostać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spoleczniczka7 Re: Akademia Spraw Publicznych 14.08.09, 20:36 Cisza.... sama sprawdziłam. Trzeba złożyć formularz do końca sierpnia, nie decyduje kolejność zgloszeń, tylko będzie ocena formularzy, a potem rozmowa kwalifikacyjna nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny_hrabia13 Re: Akademia Spraw Publicznych 15.08.09, 12:16 Akademia Spraw Publicznych? Kto to w ogole organizuje i co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
ultramontanist1 Re: Akademia Spraw Publicznych 15.08.09, 19:45 Jest to typ Akademii w sam raz dla hrabiow... Odpowiedz Link Zgłoś
spragniony_bidet Re: Akademia Spraw Publicznych 15.08.09, 20:14 To jest Akademia w sam raz dla spłeczniczki . Daje , ale nie wie po co , dlaczego , jak i komu :) Tylko orgazm ciągle ten sam :) Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Akademia Spraw Publicznych 15.08.09, 20:57 mam nadzieje, ze limit wieku w tej akademii, nie obowiazuje...! hrabowie, to najgorsza swolocz byla... !!! ultramontanist1 napisał: > > Jest to typ Akademii w sam raz dla hrabiow... Odpowiedz Link Zgłoś
ultramontanist1 Re: Akademia Spraw Publicznych 16.08.09, 18:31 Boje sie wszelkich "Akademii Spraw Publicznych" - czy moze bowiem byc cos bardziej ogolnego? "Akademia Bytu Ogolnoludzkiego" (ze zwroceniem uwagi na detal by nie pomylic "bytu" z "odbytem"). Albo "Akademia Spraw Ostatecznych" (w odroznieniu od spraw statecznych). Jeszcze inna Akademia - "Akademia Wyzszosci Swiat 1-go Maja Nad Swietami Narodowymi" jest juz bardzo blisko slynnej niegdysiejszej Akademii nazywanej "Wieczorowy Uniwersytet Marxizmu-Leninizmu przy KW PZPR". Niegdysiejsi nieliczni swieci zas, ktorym dane bylo chodzic po naszej ziemi w nagrode za bycie super swietymi, mogli uczeszczac nawet na Uniwersytet Marxizmu-Leninizmu przy KC PZPR". Piekni precedesorzy Akademii Spraw Publicznych. Pozniejszy aspirant takiej akademii czy inny magister zapytany: "Panie a na czym pan sie zna?", odpowie pewnie - "jakto na czym?", na "sprawach publicznych przecie"... Czyli na wszystkim. I na niczym... ... Polsce, niczym slynnej kani dzdzu, potrzeba zas ludzi z konkretna wiedza: matematykow, elektronikow, krawcowych, polonistow, lekarzy, logikow, budowlancow, programistow software... Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka50 Re: Akademia Spraw Publicznych 18.08.09, 10:26 > Boje sie wszelkich "Akademii Spraw Publicznych" - czy moze bowiem byc cos > bardziej ogolnego? Może. Jest taka, ponoć dobra, książka "Ogólna teoria wszystkiego". Właśnie zamierzam ją nabyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ultramontanist1 Re: Akademia Spraw Publicznych 19.08.09, 07:27 "Iwonka" chwali sie, iz znalazla nazwe bardziej ogolna nizli "Akademia Spraw Publicznych", a mianowicie ksiazke "Ogolna Teoria Wszystkiego". Zgoda, swiat jest na tyle stary, iz gdyby tak poskrobac nawet gdzies po wypalonej skale, hen gdzies w Afryce, to mozemy trafic na stare inskrypcje np., pisma runowego. Czyli, jak mowi vulgata Biblii - Nihil Novi sub Sole (nic nowego pod sloncem). A jednak, mimo tak ogolnego tytulu, daje 90 procent, ze to pewnie bedzie ksiazka dosc specjalistyczna o fizyce i metafizyce bo jest bardzo podobna do tytulu trzeciej teorii Einsteina, ktora zaczal pisac w Princeton w Ameryce i wlasnie tak nazwanej czyli The Theory of Everything. Dlugo by opowiadac. Nawiazujac natomiast do moich poprzednich obaw to ciagle jeszcze utrzymuje, iz facet klasy Einsteina, ktory dal swiatu dwie teorie wzglednosci nie dal rady dokonczyc wlasnie teorii wszystkiego. Juz pomine drobiazg, ze chociem przeciwny "ogolnomanii" to wyjatkowo chetnie posluchalbym co na temat teorii "wszystkiego" mialby do powiedzenia wlasnie Einstein. Moje obawy natomiast, tak teraz jak i przedtem, dotycza przygotowania bialostockich naukowcow do wykladow (teorii?), o "wszystkim". Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Akademia Spraw Publicznych 17.08.09, 23:18 "hrabowie, to najgorsza swolocz byla... !!! " Za dużo się propagandowych broszurek w dzieciństwie naczytałeś. Gdybym był tobą, napisałbym ci, że jesteś rasista i pogardzasz ludźmi, więc jesteś po stokroc gorszy od młodocianych bandytów uparcie polujacych na centrum esperanto. Ale nie jestem, więc zalecam ci jedynie wybicie sobie z pamięci tychże broszurek. Odpowiedz Link Zgłoś
aifa Re: Akademia Spraw Publicznych 31.08.09, 19:26 Moim zdaniem to jest kolejne nabijanie kabzy podlaskim politykom (bo oni tam głównie będą wykładać i to nie za darmo). Jakby oni kasy nie mieli...Ja do tego reki nie przyłożę. Odpowiedz Link Zgłoś