ignorant11 14.04.10, 22:29 Sława! w ogóle lotu na teren zsrr, ups frfr jako strefy niebezpiecznej dla jego statku??? Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bibolek1234 Re: A moze Pilot powinien był odmowic? 14.04.10, 22:30 eh Ignorant komu miał odmówić?Prezydentowi? Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: A moze Pilot powinien był odmowic? 15.04.10, 07:38 Zamiast pisać bzdury forumowi harcownicy powinni wejść na forum nfow.pl i poczytać, co anonimowo piszą piloci 36. pułku. Włos się na głowie jeży! Wylot, nie z winy pilotów, został (jak zwykle)opóźniony o ponad pół godziny. Resztę znamy. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: A moze Pilot powinien był odmowic? 15.04.10, 10:24 A wiecie szanowni forumowicze, co spotkało pilota, który odmówił ś.p. Prezydentowi lądowania w podobnych warunkach w Gruzji? Został "zesłany" na etat nawigatora na Jak-40. Wnioski? Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: A moze Pilot powinien był odmowic? 15.04.10, 10:39 odyn06 napisał: > A wiecie szanowni forumowicze, co spotkało pilota, który odmówił ś.p. > Prezydentowi lądowania w podobnych warunkach w Gruzji? > Został "zesłany" na etat nawigatora na Jak-40. > Wnioski? Zadne! Bo wielka krzywda mu sie nie stała. Raczej powiedz czemu dopiero sąd uniewinnił pilota Millera? A jesli xle sie dzieje w pułku to wine ponosi dowódca i MON. Cywile nie musza sie znac. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: A moze Pilot powinien był odmowic? 15.04.10, 11:04 Ignoruś, a wiesz co to oznacza dla pilota? To tak jakby podwodniaka przenieśc do służby na trałowcu czy ścigaczu. A Kubice to pracy w zespole mechaników. Odpowiedz Link Zgłoś
brigada_di_bandito Re: A moze Pilot powinien był odmowic? 15.04.10, 11:07 maxi nie ważna jest kara jaką otrzymał ważna jest nagroda że przeżył on i pasażerowie których przewoził. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: A moze Pilot powinien był odmowic? 15.04.10, 11:13 Racja. A wiesz, jakie są tego następstwa? To że darował życie prezydentowi na krótki czas, a w nagrodę skreślili go z listy przeszkoleniowej na Embraiery.. To zawodowa śmierć, bo Jaki w tym roku kończą resursy. Mam nadzieję, że ten dzielny chłop odnajdzie się w LOT-ie. Serdecznie mu tego życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: A moze Pilot powinien był odmowic? 15.04.10, 14:00 Mnie tego nie musisz mówić. Zrobił to co należało. Tylko czy dożyje czasów, kiedy przestrzeganie regulaminu nie będzie w polskiej armii karane pozaregulaminowo. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: A moze Pilot powinien był odmowic? 17.04.10, 08:36 Piszę to z goryczą i z własnego doświadczenia. Od pewnego szczebla nie obowiązują procedury, regulaminy, punktualność, prawo i sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: A moze Pilot powinien był odmowic? 15.04.10, 11:14 Zgadzam się. Cywile (niektórzy) są zwolnieni z wyciągania wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Wiemy 15.04.10, 11:14 odyn06 napisał: > A wiecie szanowni forumowicze, co spotkało pilota, który odmówił ś.p. > Prezydentowi lądowania w podobnych warunkach w Gruzji? Tak, wiemy. Dostal srebrny krzyz za zaslugi dla obronnosci. Za wlasciwe rozumienie pojecia odpowiedzialnosc za pasazerow, w tym i prezydentow. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Wiemy 15.04.10, 13:59 Konia z rzędem kto znajdzie takie odznaczenie w Polsce ;-) Dostał srebrny medal za zaslugi dla obronnosci, kiedyś odznaczenie przyznawane z rozdzielnika średnio po 8 latach słuzby. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Wiemy 15.04.10, 14:08 maxikasek napisał: > Konia z rzędem kto znajdzie takie odznaczenie w Polsce ;-) > Dostał srebrny medal za zaslugi dla obronnosci, kiedyś odznaczenie przyznawane > z rozdzielnika średnio po 8 latach słuzby. czyli dodatek do przyszlej emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Wiemy 15.04.10, 14:42 Nie. To nie ma nic wspólnego z pieniędzmi. W wojsku nazywają to "zagłuszką":-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Wg Rosjan, nie było zadnych naciskow 15.04.10, 15:05 odyn06 napisał: > Nie. To nie ma nic wspólnego z pieniędzmi. W wojsku nazywają to "zagłuszką":-)) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7775125,Interfax__Na_pokladzie_Tu_154_nie_bylo_naciskow__by.html Cala ta afera z naciskami, to jak zwykle dzielo naszych wrednych mediów. Wrednych, bez najmniejszego cudzyslowu. \ Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Wg Rosjan, nie było zadnych naciskow 15.04.10, 15:27 Tak. Powstaje nowe pojęcie: "histeryczna polityka medialna". Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Wg Rosjan, nie było zadnych naciskow 15.04.10, 15:32 krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,7773181.html Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Wg Rosjan, nie było zadnych naciskow 15.04.10, 21:24 bmc3i napisał: > odyn06 napisał: > > > Nie. To nie ma nic wspólnego z pieniędzmi. W wojsku nazywają to "zagłuszk > ą":-)) > > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7775125,Interfax__Na_pokladzie_Tu_154_nie_bylo_naciskow__by.html > > Cala ta afera z naciskami, to jak zwykle dzielo naszych wrednych mediów. > Wrednych, bez najmniejszego cudzyslowu. i róznych odynów... Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Wg Rosjan, nie było zadnych naciskow 16.04.10, 01:11 A juz jestescie pewni?Wrozki czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Wg Rosjan, nie było zadnych naciskow 16.04.10, 01:17 browiec1 napisał: > A juz jestescie pewni?Wrozki czy jak? To przeciez nie my mamy byc pewni, lecz Ci ktorzy takie oskarżenia rzucaja. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Wg Rosjan, nie było zadnych naciskow 16.04.10, 01:21 Ale ta wrersje moze potwierdzac znany przypadek z Gruzji.Tak wiec spokojnie,nie ma co odrzucac jakiejkolwiek mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Wg Rosjan, nie było zadnych naciskow 16.04.10, 01:22 browiec1 napisał: > Ale ta wrersje moze potwierdzac znany przypadek z Gruzji.Tak wiec > spokojnie,nie ma co odrzucac jakiejkolwiek mozliwosci. Nie, tej wersji przypadek gruzinski nikakich nie potwierdza. Stanowi jedynie powód spekulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Wg Rosjan, nie było zadnych naciskow 16.04.10, 01:24 Moze zle tu ujalem-znajac to co bylo wczesniej wersji takiej wykluczyc nie mozna bo jest prawdopodobna. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Wg Rosjan, nie było zadnych naciskow 16.04.10, 01:43 browiec1 napisał: > Moze zle tu ujalem-znajac to co bylo wczesniej wersji takiej > wykluczyc nie mozna bo jest prawdopodobna. Niemozna, ale skala tego gdybania urosla juz w mediach niemal do rangi udowodnionego faktu - nie widzisz tego? Dyskutuje sie o tym jakby to juz bylo wiadome! To juz zyje wlasnym zyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Wg Rosjan, nie było zadnych naciskow 16.04.10, 05:04 No wyscie to tak napisali ze mozna bylo zrozumiec ze to obraza boska brac to pod uwage.Ale podam to na przykladzie Gdyby znajomi Matrka wiedzieli ze lubi on dac w palnik a potem wsiadac za kolko,na czym raz juz go policja zlapala,to w momencie gdy Matrek zalicza drzewo ze skutkiem smiertelnym(czego Ci bron boze nie zycze oczywiscie) co mysla znajomi i policja przed koncem dochodzenia? Ze matrek byl tak rozmodlony czy nawalony ze drzewa nie zauwazyl?Obie wersje sa mozliwe,ale jedna bardziej prawdopodobna co nie znaczy ze prawdziwa rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Wg Rosjan, nie było zadnych naciskow 16.04.10, 10:20 browiec1 napisał: > No wyscie to tak napisali ze mozna bylo zrozumiec ze to obraza boska > brac to pod uwage.Ale podam to na przykladzie > Gdyby znajomi Matrka wiedzieli ze lubi on dac w palnik a potem > wsiadac za kolko,na czym raz juz go policja zlapala,to w momencie > gdy Matrek zalicza drzewo ze skutkiem smiertelnym(czego Ci bron boze > nie zycze oczywiscie) co mysla znajomi i policja przed koncem > dochodzenia? Ze matrek byl tak rozmodlony czy nawalony ze drzewa nie > zauwazyl?Obie wersje sa mozliwe,ale jedna bardziej prawdopodobna co > nie znaczy ze prawdziwa rzecz jasna. Nie, to nie jest sytuacja ze mattrek "lubi dac w palnik" to sytuacja ze raz prowadzil na rauszu. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Wg Rosjan, nie było zadnych naciskow 18.04.10, 04:29 Oj raczej jest tak jak pisalem,tylko raz "Cie" zlapali publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Wg Rosjan, nie było zadnych naciskow 16.04.10, 08:08 Hello! Z trepowskim pozdrowieniem Czubku Odpowiedz Link Zgłoś
maciek_nowy Re: Wiemy 16.04.10, 20:28 bmc3i napisał: > maxikasek napisał: > > > Konia z rzędem kto znajdzie takie odznaczenie w Polsce ;-) > > Dostał srebrny medal za zaslugi dla obronnosci, kiedyś odznaczenie przyzn > awane > > z rozdzielnika średnio po 8 latach słuzby. > > > czyli dodatek do przyszlej emerytury. Głupoty piszesz z niewiedzy. Ten medal to odznaczenie resortowe, przyznawane przez ministra. Jak pisał Odyn, nazywane bywa "zagłuszką" bo zagłusza oczekiwanie na odznaczenie orderem państwowym przyznawanym przez Prezydenta. Jednocześnie skutecznie odsuwa w czasie przyznanie orderu, bo przepisy przewidują karencje pomiędzy odznaczeniami. Karencja jest możliwa do pominięcia w wyjątkowych wypadkach, ale idę o każdy zakład, że w tym wypadku pan Prezydent nie przyznałby pilotowi orderu. Obecnie żadne polskie odznaczenie, prócz Orderu Orła Białego, nie łączy się z gratyfikacjami finansowymi, ani do wynagrodzenia, ani do świadczeń emerytalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Wiemy 16.04.10, 22:45 > Obecnie żadne polskie odznaczenie, prócz Orderu Orła Białego, nie łączy się z > gratyfikacjami finansowymi, ani do wynagrodzenia, ani do świadczeń emerytalnych A skąd to wiesz? Bo w 1991 zniesiono chlebowe dodatki- zostawiono je tylko 80-latkom. W 1998 ostatecznie zniesiono wszelkie dodatki za odznaczenia. COś się zmieniło w ostatnich latach? Odpowiedz Link Zgłoś
maciek_nowy Re: Wiemy 17.04.10, 08:19 maxikasek napisał: > > Obecnie żadne polskie odznaczenie, prócz Orderu Orła Białego, nie łączy s > ię z > > gratyfikacjami finansowymi, ani do wynagrodzenia, ani do świadczeń emeryt > alnych > A skąd to wiesz? Bo w 1991 zniesiono chlebowe dodatki- zostawiono je tylko 80-l > atkom. W 1998 ostatecznie zniesiono wszelkie dodatki za odznaczenia. COś się zm > ieniło w ostatnich latach? Skąd wiem o Orderze Orła Białego? W zasadzie to napisałem nieściśle, bo prawo nie przewiduje automatycznego naliczania żadnych gratyfikacji kawalerom tego orderu. Ale zdaje się, że należy do zwyczaju przyznawanie im renty specjalnej. Nie wiem tego na pewno, piszę o tym co usłyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
bibolek1234 Re: A moze Pilot powinien był odmowic? 15.04.10, 17:03 ja czytam i robi mnie się smutno Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A moze Pilot powinien był odmowic? 15.04.10, 17:17 Jak chyba kazdemu.Niestety juz zaczela sie gra polityczna polaczona z kampania wyborcza i darcie geby przez popluczyny typu Pospieszalski i pewne gazetki. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A moze Pilot powinien był odmowic? 15.04.10, 21:24 browiec1 napisał: > Jak chyba kazdemu.Niestety juz zaczela sie gra polityczna polaczona > z kampania wyborcza i darcie geby przez popluczyny typu > Pospieszalski i pewne gazetki. A co powiedzial Pospieszalski? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A moze Pilot powinien był odmowic? 16.04.10, 01:15 On prowadzil jak zwykle m.gazeta.pl/mobile/Wiadomosci/1,80269,7772577,Oskarzenia_i_agitacja_na_zywo_u_Pospieszalskiego.html Zaloba po ch.ju. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i "taki zamach, jaka wizyta". 16.04.10, 01:25 Pospieszalski jest "popłuczyną", bo sobie to zdanie wymyslił, a ono nigdy nie padło? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: "taki zamach, jaka wizyta". 16.04.10, 01:32 Klopoty z czytaniem?czy nie przeczytales lub nie zrozumiales? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: "taki zamach, jaka wizyta". 16.04.10, 01:50 browiec1 napisał: > Klopoty z czytaniem?czy nie przeczytales lub nie zrozumiales? Zrozumialem bardzo dobrze. Wg Ciebie, Pospieszalski jest popluczyną, bo zgodnie z tytm artykulem smie nie przerywac publicznego wypominania takich rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: "taki zamach, jaka wizyta". 16.04.10, 05:01 Masz racje,to po prostu kanalia,z wyrobiona "renoma".Jesli to miala byc relacja z zaloby to takich zalobnikow najwiekszemu wrogowi nie zycze.Bo mowiac obrazowo Jarus chce na trumnie brata do palacu wjechac.Co jak widac z tamtego tekstu (i po wypowiedzi I11) sie mu zaczyna udawac.Dla mnie natomiast podloscia wobec Kaczynskiego,Lecha oczywiscie,jest urzadzanie politycznej szopki i przedwyborczej agitki pod jego i jego zony(szczegolnie) trumna.A zadaniem Pospieszalskiego jako prowadzacego bylo do tego nie dopuscic-tyle ze to bylo wygodne i potrzebne.No chyba ze mi powiesz ze te dziesiatki tysiecy ludzi reprezentowaly te same poglady wiec byly te glosy reprezentatywne a celem spotkanie nie bylo oddanie czci zmarlemu prezydentowi tylko polityczny jarmark i powtarzanie Komorowski jest zly,przy okazji glosujmy emocjami a nie glowa.I to jest zaloba?Bo mnie to bardziej przypomina wiejski festyn z woda i kielbasa z grilla gdzie kandydaci namawiaja by na nich glosowac i mowic tamci sa be.Ale ja wiem,warto rozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: "taki zamach, jaka wizyta". 16.04.10, 07:16 Z Pospieszalskim Browiec?! Nie warto rozmawiać! Włączyłem wczoraj wieczorem TVP-1 na chwilę i trafiłem na jakiś jego program! Wszystkie wypowiedzi jakie zostały przedstawione w programie mówiły tylko i wyłącznie o tym ,że to na pewno Rosjanie są winni - nie przedstawił ANI JEDNEJ z inną tezą! Na POLSACIE zaś kilka godzin wcześniej były wyniki sondy przeprowadzonej ostatnio na ten temat! Ze wszystkich opcji wynika w sondażach ,że w taką teorię wierzy 1 procent Polaków!!! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: "taki zamach, jaka wizyta". 18.04.10, 04:18 Ale ja to wszystko marku wiem.Dziwi mnie tylko ze tak inteligentny facet nie zauwazyl mojej "delikatnej" zlosliwosci wzgledem pewnej telewizyjnej hieny. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i A nie odmowil? 15.04.10, 14:16 Skad w ogole przeswiadczenie ze pilot byl naciskany przez kogokolwiek z prezydenta? Ktos widzial jakies przeslanki ku takiemu striwerdzeniu poza spekulacjami mediów? Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: A nie odmowil? 15.04.10, 14:44 wejdź na nfow.pl, to przeczytasz jakiego dostał kopa w d... Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: A nie odmowil? 15.04.10, 15:41 nie slyszszałes o Gruji? Poseł Karski z PiSu złozył doniesienie do prokuratory na pilota, poseł Bielan nazwał go tchórzem, a Gosiewski wystosował oficjalne zapytanie chyba do chyba ,sam prezydent mówił ze oficer nie powinien byc lekliwy a ty sie pytasz skad takie przypuszczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: A nie odmowil? 15.04.10, 15:49 politbiuro.gazeta.pl/politbiuro/1,85402,5591590,Prezydent_grozil_kapitanowi_swojego_samolotu___Zrobimy.html politbiuro.gazeta.pl/politbiuro/1,85402,5580837,Prezydent__Nie_boje_sie__Pracownik_BOR_u__To_glupota.html newsgroups.derkeiler.com/Archive/Soc/soc.culture.polish/2010-04/msg01498.html Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A nie odmowil? 15.04.10, 16:10 rzewuski1 napisał: > nie slyszszałes o Gruji? > Poseł Karski z PiSu złozył doniesienie do prokuratory na pilota, > poseł Bielan nazwał go tchórzem, a Gosiewski wystosował oficjalne > zapytanie chyba do chyba ,sam prezydent mówił ze oficer nie > powinien byc lekliwy a ty sie pytasz skad takie przypuszczenia? To o niczym nie rpzesadza. Zwlkaszcza ze tamta sprawa zakonczyla sie dobrze dla pilota, a nawet zostal odznaczony. Piloci wiedza juz, ze maja prawo odmowic nawet prezydentowi. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: A nie odmowil? 15.04.10, 16:21 To o niczym nie rpzesadza. Zwlkaszcza ze tamta sprawa zakonczyla sie dobrze dla > pilota, a nawet zostal odznaczony. Piloci wiedza juz, ze maja prawo odmowic > nawet prezydentowi. pisałes jakie przesłanki były ku temu wiec ci odpowiadam były własnie zwiazane z ta sprawa > Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A nie odmowil? 15.04.10, 21:18 Matrek nie skończyła się dobrze! Pilot został"awansowany" na nawigatora samolotów Jak-40 ,którym w tym roku kończy się resurs i nie dostał skierowania na kurs szkoleniowy na nowe samoloty! Do emerytury będzie siedział za biurkiem! Ten medal dla niego to takie "masz i się odp..l"! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A nie odmowil? 15.04.10, 21:23 marek_boa napisał: > Matrek nie skończyła się dobrze! Pilot został"awansowany" na nawigatora > samolotów Jak-40 ,którym w tym roku kończy się resurs i nie dostał skierowania > na kurs szkoleniowy na nowe samoloty! Do emerytury będzie siedział za biurkiem! > Ten medal dla niego to takie "masz i się odp..l"! Jakie szkolenie na nowe samoloty?! Co Ty chrzanisz, skoro nawet procedury nie zaczete, a co dopiero mowic o typie nowego samolotu... Odpowiedz Link Zgłoś
bibolek1234 Re: A nie odmowil? 15.04.10, 21:28 www.militarium.net/forum/viewtopic.php?t=1688&postdays=0&postorder=asc&start=380 czy nie wydzierżawia embraerów a potem jak pisze remov poleci; Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A nie odmowil? 15.04.10, 21:32 Sprawa Embarerów juz upadla na szczescie, o ile wiem,. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: A nie odmowil? 15.04.10, 21:34 bmc3i napisał: > Sprawa Embarerów juz upadla na szczescie, o ile wiem,. > Sława! Upadła??? A czemu sie cieszysz? Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A nie odmowil? 15.04.10, 21:37 ignorant11 napisał: > bmc3i napisał: > > > Sprawa Embarerów juz upadla na szczescie, o ile wiem,. > > > > Sława! > > Upadła??? > > A czemu sie cieszysz? Bo to jest skandal! Jeden z powodow za ktore Klich powinien byc pozbawiony stanowiska. Chodzi o samoloty pozyskane bez przetargu, ktore w wielu zrodlach okreslane sa jako nie przystosowane do tego typu celów. Na dodatek, jak twierdzi Hypki, Embarery to wynik dzialalnia lobby tego producenta, ktore doprowadzilo do zerwania juz dwoch przetargow w ktorych startowac mial Boeing i Airbus. Odpowiedz Link Zgłoś
bibolek1234 Re: A nie odmowil? 15.04.10, 21:46 Matrek pod stołem rączki już się wyciągają;4 embraery i 2 większe stawiam na coś ze stajni boeinga Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: A nie odmowil? 15.04.10, 22:00 bmc3i napisał: > ignorant11 napisał: > > > bmc3i napisał: > > > > > Sprawa Embarerów juz upadla na szczescie, o ile wiem,. > > > > > > > Sława! > > > > Upadła??? > > > > A czemu sie cieszysz? > > Bo to jest skandal! Jeden z powodow za ktore Klich powinien byc pozbawiony > stanowiska. Chodzi o samoloty pozyskane bez przetargu, ktore w wielu zrodlach > okreslane sa jako nie przystosowane do tego typu celów. Na dodatek, jak twierdz > i > Hypki, Embarery to wynik dzialalnia lobby tego producenta, ktore doprowadzilo d > o > zerwania juz dwoch przetargow w ktorych startowac mial Boeing i Airbus. > No ale skad wiesz, ze upadła, bo ja nie znam zródła. A Klich odgrazał sie ze nikt go teraz nie powstrzyma. > Odpowiedz Link Zgłoś
bibolek1234 Re: A nie odmowil? 15.04.10, 22:04 ozcywiście że nikt go nie powstrzyma przed wzięciem;-] Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie odmowil? 16.04.10, 01:10 Ze zrywano przetargi?Toz to stare jak swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie odmowil? 16.04.10, 01:10 W pelni sie zgadzam,poza tm nie trzeba byc wielkim specem zeby wiedziec ze te samoloty na glowne maszyny sie nie nadaja-moze jako zastepstwo jakow,ale nie Tu. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i A jakie samoloty wchodza w gre? 16.04.10, 01:15 browiec1 napisał: > W pelni sie zgadzam,poza tm nie trzeba byc wielkim specem zeby > wiedziec ze te samoloty na glowne maszyny sie nie nadaja-moze jako > zastepstwo jakow,ale nie Tu. Jakie samoloty mogły by wchodzic w gre jako "maszyny głowne"? Jak na moj gust, w gre moglby dzisiaj wchodzic jedynie Boeing 787, bo Airbus A330 po ostatnim wypadku Air France nie budzi zaufania. Poza tym, A330 to juz nie jest ostatni krzyk technologii, a na europejskiego konkurenta 787 przyjdzie jeszcze dlugo czekac, o ile w ogole powstanie. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 16.04.10, 01:22 No 787 bylby najlepszy.Tylko jak piszesz my oficjalnie czasu nie mamy.A praktycznie?Zanim cos kupia to 787 bedzie juz stary:) Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 16.04.10, 08:13 Matrek. Trochę rozsądku. Nam jest potrzeba 1 samolot " za Atlantyk" i kilka "podmiejskich". Wcale nie muszą być amerykańskie. Niech będą bezpieczne i relatywnie tanie, bo Polska to nie Arabia Saudyjska. --- Historia uczy nas jednego. Ze jeszcze nikogo,nigdy i nic nie nauczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 16.04.10, 10:36 odyn06 napisał: > Matrek. Trochę rozsądku. > Nam jest potrzeba 1 samolot " za Atlantyk" i kilka > "podmiejskich". Wcale nie muszą być amerykańskie. > Niech będą bezpieczne i relatywnie tanie, bo Polska to nie Arabia Saudyjska. Mniejwiecej sie zgadzam, ale jeden to raczej nie. Jeden zawsze bowiem moze nie byc zdatny do lotu akurato wowczas gdy bedzie potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 16.04.10, 11:50 Mnie też się wydaje że powinny być raczej 2 dalekiego zasięgu + 2 średniego (Europa) do tego 4-6 śmigłowców. Nie ma co rozpieszczać naszych władców. I broń Boże, 737-900 czy coś tej wielkości. Taki na 50 miejsc- inaczej za jakiś czas znowu będą się wycieczki wozić. Bo dalej nie wiem po kiego grzyba leciał tam np. Skrzypek. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 16.04.10, 11:54 maxikasek napisał: > Mnie też się wydaje że powinny być raczej 2 dalekiego zasięgu + 2 średniego (Eu > ropa) do tego 4-6 śmigłowców. Nie ma co rozpieszczać naszych władców. I broń Bo > że, 737-900 czy coś tej wielkości. Taki na 50 miejsc- inaczej za jakiś czas zn > owu będą się wycieczki wozić. Bo dalej nie wiem po kiego grzyba leciał tam np. > Skrzypek. Szefowa Naczelnej Rady Adwokackiej poleciala tam z powodu rozstrzelanych w adwokatów. Strzelam, ze szef NBP polecial z powodu zamordowanych bankowców. Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 16.04.10, 15:10 > Szefowa Naczelnej Rady Adwokackiej poleciala tam z powodu rozstrzelanych w > adwokatów. Strzelam, ze szef NBP polecial z powodu zamordowanych bankowców. A nie było tam lekarzy, pocztowców, kolejarzy itp. A nie było na pokładzie szefów PKP, POczty czy Telekomunikacji ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 16.04.10, 15:25 maxikasek napisał: > > Szefowa Naczelnej Rady Adwokackiej poleciala tam z powodu rozstrzelanych > w > > adwokatów. Strzelam, ze szef NBP polecial z powodu zamordowanych bankowcó > w. > A nie było tam lekarzy, pocztowców, kolejarzy itp. A nie było na pokładzie szef > ów PKP, POczty czy Telekomunikacji ;-). Byli, ale dlaczego Ci fakt wyjazdu do Katynia szefa NBP, czy szefowej Naczelnej Rady Adwokackiej tak przeszkadza? Co Cie w tym tak potęznie rani? Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 16.04.10, 16:37 Tym, że robią sobie prywatne wycieczki za państwową kasę. Bo wersja o składaniu hołdu poległym....(tu wstawić odpowiedni zawód) do mnie nie przemawia. Podobnie jak wylot wszystkich dowódców rodzajów wojsk + d-cy garnizony W-wa. Wystarczyłby Szef SG+ kapelani. Chyba, że polegli w KAtyniu też żołnierze sił specjalnych? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 16.04.10, 16:49 maxikasek napisał: > Tym, że robią sobie prywatne wycieczki za państwową kasę. Bo wersja o składaniu > hołdu poległym....(tu wstawić odpowiedni zawód) do mnie nie przemawia. Podobni > e jak wylot wszystkich dowódców rodzajów wojsk + d-cy garnizony W-wa. Wystarczy > łby Szef SG+ kapelani. Chyba, że polegli w KAtyniu też żołnierze sił specjalnyc > h? Bez przesady z ta panstwowa kasa. Ile mniej paliwa spaliby samolot gdyby nie bylo na pokladzie szefa nbp i rady adwokackiej? Przeporaszam, ale to co piszesz to czysty populizm. Jesli bardzo martwisz sie o publiczne pieniadze, to zacznij myslec o kuriozalnych zakupach niepotrzebnych Bryz na przyklad, za kilkukrotnosc ceny, albo o sprzedawanie spolek skarbu panstwa za cene mniejsza niz wartosc nalezacych do nich nieruchomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 18.04.10, 04:37 Nie chodzi o paliwo a o bezpieczenstwo panstwa.Co do reszty (szczegolnie Bryz o ktorych pisalem wiele razy)pelna zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 18.04.10, 04:40 browiec1 napisał: > Nie chodzi o paliwo a o bezpieczenstwo panstwa.Co do reszty > (szczegolnie Bryz o ktorych pisalem wiele razy)pelna zgoda. W tym momencie rozmawiamy o pieniadzach akurat, czyli o wartosci paliwas. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 18.04.10, 04:47 Ale "wycieczki" na koszt panstwa(kazdy kto da rade sie wepchac) tak wygladajace koncza sie tak jak sie koncza. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 18.04.10, 04:52 browiec1 napisał: > Ale "wycieczki" na koszt panstwa(kazdy kto da rade sie wepchac) tak > wygladajace koncza sie tak jak sie koncza. Tak, i dlatego ze kazdy sie wpych na wycieczki kto da rade sie wepchnac, kilka osob ktore mialy zginąc, na prosbe pozwolily aby sobie zgineli inni. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 18.04.10, 04:59 Moze brutalnie to brzmi,ale tak wlasnie bylo.Niestety.Dzis chyba Bogu dziekuja ze odstapili swoje miejsca.I "dzieki" temu chocby nie zyje tarnowski posel Woda.A mogl to byc Zelichowski. Ja lece spac,trzymaj sie ostatni dzis wartowniku na forum:)Awe. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 18.04.10, 04:35 Bo to byl debilizm za ktory teraz Polska(czyli my wszyscy) placimy? Nie tylko finansowo. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 18.04.10, 04:34 Zalapal sie ten kto mogl.Tu za to slono zaplacili. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 18.04.10, 04:32 Ty nie strzelaj bo to robilo NKWD-nam strzelac nie kazano... Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 18.04.10, 04:31 I takie byly zalozenia.A co z tego wyszlo?Chyba pisac nie musze. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 16.04.10, 12:15 Kasa, Matrek, kasa.... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 16.04.10, 13:24 odyn06 napisał: > Kasa, Matrek, kasa.... Odynie. Nie akceptuję takiego postawienia sprawy. Po prostu - z szacunku dla wlasnego panstwa. Nie mowimy o wielkiej flocie B787, lecz o powiedzmy dwoch maszynach. Jeden kosztuje 200-250 mln USD, a nie mowimy o jakiejs gminie lecz o przecietnie rozwinietym panstwie europejskim. Komercyjne firmy kupuja dziesiatki tych samolotow, a my mowimy o 36-milionowym panstwie. Dla mnie to niepojete. Jak moze byc nie stac nas na wszystko. Nie stac nas na okrety podwodne, na nowe elektrownie ktorych nie zbudowalismy od 20 lat ani jednej, na samoloty dla najwyzszych urzednikow panstwa, etc., etc., To na co my wydajemy pieniadze? Jeszcze troche zaczna sie argumenty ze nie stac nas na samochody dla Policji i kazemy jej jezdzic rowerami. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 16.04.10, 22:00 Matrek sorry ale teraz to Ty głupoty Wypisujesz! Poczytaj ILE TRACĄ kasy przewoźnicy lotniczy bo samoloty nie mogą latać! Firmy stać na zakup takich samolotów bo poprzez loty szybko się zwracają! Zakup takich samolotów w budżecie zawsze wyjdzie in minus! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 16.04.10, 22:09 marek_boa napisał: > Matrek sorry ale teraz to Ty głupoty Wypisujesz! Poczytaj ILE TRACĄ kasy > przewoźnicy lotniczy bo samoloty nie mogą latać! Firmy stać na zakup takich > samolotów bo poprzez loty szybko się zwracają! Zakup takich samolotów w budżeci > e > zawsze wyjdzie in minus! moze przestan szermowac zwrotem "piszesz glupoty", nawet gdy masz inne zdanie, niz ktos inny. Przechodzac do rzeczy, zakup kazdych samolotow wychodzi "na minus w budzecie". Nie tylko jak piszesz "takich". Zakup Volkswagenow dla Policji tez wychodzi na minus w budzecie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 16.04.10, 22:30 No to skoro Wiesz o co biega to po kiego grzyba takie porównanie Stosujesz?! W policji WSZYSTKO wychodzi in minus a najgorzej statystyka pod tytułem "wykrywalność"! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 16.04.10, 22:32 marek_boa napisał: > No to skoro Wiesz o co biega to po kiego grzyba takie porównanie Stosujesz?! W > policji WSZYSTKO wychodzi in minus a najgorzej statystyka pod tytułem > "wykrywalność"! Bo kupuje sie zawsze za twarde pieniadze. bez wzgledu na to kto kupuje, nawet jesli - jak zwykle - kupuje sie na kredyt. Wciaz pozostaje aktualne pytanie, na co Polske stac.... Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 18.04.10, 04:42 na wybijanie szefow/dowodcow z duza czestotliwoscia? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 18.04.10, 04:33 masz 100% racji.A to: "nie stac nas na samochody dla Policji"-nie jest prawda,samochody sa,ale paliwa nie ma.Ze o takich luksusach jak komputer czy prad nie wspomne.Ale ZUS ma sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 18.04.10, 04:30 na poczatek jeden nowy(czyli najczesciej sprawny) styknie. Odpowiedz Link Zgłoś
cie778 Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 17.04.10, 00:03 bmc3i napisał: > w gre moglby dzisiaj wchodzic jedynie Boeing 787 Nic z tego. VIPów się sadza do samolotów które nie są już nowoczesne - czyli innymi słowy wylatano na nich już tyle godzin, że to co miało się zepsuć to na pewno się zepsuło. Czyli B787 odpada, za młody jest. Inna sprawa, że samolot musi być dalej w produkcji, coby zapewnić realny serwis. Do tego dochodzi jeszcze wymaganie lotów transatlantyckich - czy na loty do Wuja Sama wystarczą bizesjety czy też trzeba zabrać ze sobą wszystkich świętych. Jeśli zasięg europejski to A320BBJ i B7327BBJ, jeśli transatlantycki to B767 i A330. Pomysł używania Embraerów to jest horror i proszenie się o kolejne kłopoty. > Airbus A330 po ostatnim wypadku Air France nie budzi zaufania. A sądzisz, że po tym wypadku nie poprawili paru rzeczy? Właśnie o to chodzi - żeby używać sprzęt który został przetestowany w skrajnych warunkach. pozdrawiam jasiol Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 17.04.10, 07:58 Jasiol tudzież jednak Embraery o ile się orientuję mają zastąpić tylko i wyłącznie Jaki-40! Czyli krótsze trasy! Nikt chyba nie myślał o zstąpieniu nimi Tu-154?! Na dalsze trasy stawiał bym jednak na B-767! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 18.04.10, 04:44 Cie ma racje-a dlaczego napisalem w innym poscie. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A jakie samoloty wchodza w gre? 17.04.10, 13:16 cie778 napisał: > bmc3i napisał: > > > w gre moglby dzisiaj wchodzic jedynie Boeing 787 > > Nic z tego. VIPów się sadza do samolotów które nie są już nowoczesne - czyli > innymi słowy wylatano na nich już tyle godzin, że to co miało się zepsuć to na > pewno się zepsuło. Czyli B787 odpada, za młody jest. Ok, nie bede sie spieral jesli jest tak jaki piszesz. > Inna sprawa, że samolot musi być dalej w produkcji, coby zapewnić realny serwis > . > Do tego dochodzi jeszcze wymaganie lotów transatlantyckich - czy na loty do Wuj > a > Sama wystarczą bizesjety czy też trzeba zabrać ze sobą wszystkich świętych. > Jeśli zasięg europejski to A320BBJ i B7327BBJ, jeśli transatlantycki to B767 i > A330. > Pomysł używania Embraerów to jest horror i proszenie się o kolejne kłopoty. > > > Airbus A330 po ostatnim wypadku Air France nie budzi zaufania. > > A sądzisz, że po tym wypadku nie poprawili paru rzeczy? Właśnie o to chodzi - > żeby używać sprzęt który został przetestowany w skrajnych warunkach. > No wlasnie nie bardzo poprawili. We Francji sa nawet strajki pilotów z powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A nie odmowil? 16.04.10, 07:31 Toż przecież Browiec tylko w takim przypadku są rozpatrywane! Jakom-40 kończą się resursy i za chwilę nie będzie "mniejszych" samolotów rządowych! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie odmowil? 18.04.10, 04:21 Jesli odpisuje na to o czym mysle to Marku nie.To ma byc podstawowy samolot VIP,a nie zastepca jaka. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A nie odmowil? 18.04.10, 10:41 Browiec gdzieś czytałem ,że jednak ma być/miał być rozpisany przetarg na dwa "duże" (ponoć brany pod uwagę był/jest B-767) i do tego te 6 Embraerów! No ale jak na razie to i tak gdybanie! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie odmowil? 18.04.10, 16:23 Chyba raczej mial.I nic z tego nie wyszlo i pewnie nie wyjdzie.Szczegolnie ze jak czytalem LOT oglosil ze natychmiast udostepnia jedna z tych maszyn-a jak juz bedzie to i reszte sie przejmie. P.S.Mam kolejne potwierdzenie niecheci i zlosliwosci Rosjan-mogli przeciez rozpedzic ten pyl-maja z chmurami doswiadczenie nad Moskwa. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie odmowil? 18.04.10, 17:07 Tu jest cos o tym biznes.onet.pl/co-dalej-z-samolotami-prezydenta-i-premiera,18571,3207833,1,news-detal Te nasze Tu-154 roznily sie wiekiem? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A nie odmowil? 18.04.10, 18:35 Nie! Oba zostały wyprodukowane w 1990 roku! "Wiekiem" różni się wcielenie do pułku specjalnego - ten ,który się rozbił( Nr 101) został zakupiony od razu do pułku rządowego a ten drugi (Nr 102) latał jeszcze 4 lata w "LOT", po czym w 1994 został odkupiony przez MON i do 1995 roku przerobiony na wersję rządową! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A nie odmowil? 19.04.10, 06:07 Błąd to mało powiedziane! To jest po prostu Onet Browiec! Chyba ,że autor artykułu brał pod uwagę to ,że Tu-154M jest młodszy o 10 lat od samolotów Jak-40?! Wtedy była by to częściowa prawda! Częściowa dlatego ,że 2 Jaki-40 (Nr.44/Nr.45) zostały wyprodukowane w 1979 roku (czyli o 11 lat starsze od Tu-154M) a pozostałe 2 (Nr.47/Nr.48) w 1960 roku czyli o 10 lat starsze od Tu-154M! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie odmowil? 16.04.10, 01:20 jestes pewien,bo ten wypadek chyba im "pomoze"? news.money.pl/artykul/beda;wreszcie;nowe;samoloty;dla;vip-ow,96,0,609120.html Tu jest o tym "niepowstrzymanym".Umowa inna,maszyny te same.Poza tym gdzies czytalem ze zaraz po katastrofie LOT osiwadzyl ze natychmiast jeden taki samolot przekaze do uzytku.To tez ciekawe wyborcza.biz/biznes/1,101562,7607586,Lotnicza_spolka_MON_zostawila_na_lodzie_swoich_partnerow.html I jeszcze tech.wp.pl/kat,1009791,title,Czym-lataja-rzady-innych-krajow,wid,12170220,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A nie odmowil? 16.04.10, 01:35 browiec1 napisał: > jestes pewien,bo ten wypadek chyba im "pomoze"? > news.money.pl/artykul/beda;wreszcie;nowe;samoloty;dla;vip-ow,96,0,609120.html "Przypomniał, że w ciągu ostatniej dekady postępowania przetargowe zostały trzy razy unieważnione. - Ostatnie nasze działania z zeszłego roku, w sytuacji kiedy zabrakło pieniędzy, poszły nie w kierunku zakupu, ale pozyskania samolotu. Najpierw sprawdzaliśmy opcję leasingową, krytykowaną przez wielu, nawet doszło do tego, że w Sejmie zaczęły być zbierane podpisy pod wnioskiem o odwołanie mnie ze stanowiska, pod zarzutem, że idę na skróty - mówił Klich." Nie wspomnial tylko ze ostatni raz za jego kadencji.... Brak pieniedzy powiada? A to szkoda tez ze nie wspomnial o tym, ze na remonty 2 starych Tupolewow w Rosji wydal 70 mln dolarow, czyli akurat tyle ile wydalby na zakup jednego nowego Airbusa czy Boeinga 737-900ER Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie odmowil? 16.04.10, 01:42 Prawda,ale jak widzisz dalej sporawa "lotowska" raczej nie upadla,a moze ma sie wrecz bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A nie odmowil? 16.04.10, 07:35 Matrek a zanim by tego B-737-900ER kupili,wyprodukowali,dostarczyli,zmodernizowali do spec zadań to czym by Polscy politycy latali przez te 3-4 lata???! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: A nie odmowil? 16.04.10, 08:35 Tylko czym by latali do momentu otrzymania nowej maszyny? Przetarg, ewenutalne protesty, zamówienie, dostawa- conajmniej 1,5 roku. LOT-em? Co do Embraerów- LOT juz dawno próbuje wcisnąc je komuś, bo wtopił. Kupili bo tanie (?), ale okazało się że koszty eksploatacji są wysokie. Swego czasu była nawet dyskusja, czy nie odstawić ich wogóle od lotów. Co przyniesie mniejsze straty. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie odmowil? 16.04.10, 01:11 Dlatego marek napisal ze go udupili. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A nie odmowil? 16.04.10, 07:26 Matrek jak zwykle nie Jesteś w temacie?!?:( Po zakończeniu eksploatacji samolotów Jak-40 na ich miejsce mają wejść Embraery! Fakt ,że chyba jeszcze nie zdecydowano na jakich zasadach - czy leasing,czy dzierżawa ,kupno! POmimo tego lista pilotów ,którzy mają się na nowy typ samolotów przeszkalać jest już zamknięta! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie odmowil? 16.04.10, 01:12 Sie Marek powozicie:) moto.pl/MotoPL/1,88389,7771698,Alfa_Romeo_159_w_Policji.html Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A nie odmowil? 16.04.10, 01:27 browiec1 napisał: > Sie Marek powozicie:) > moto.pl/MotoPL/1,88389,7771698,Alfa_Romeo_159_w_Policji.html Czym tu sie podniecac? Normalny samochod klasy sredniej jakich wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie odmowil? 16.04.10, 01:29 Niczym,po prstu do marka jako Policjanta napisalem. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A nie odmowil? 16.04.10, 07:49 Browiec sorry za tekst ale a Idź Ty w cholerę z tymi samochodami!:( Nie wiem czy jest jeszcze jakaś policja na świecie,która utrzymuje w swoim parku technicznym tyle różnych typów samochodów od tylu różnych producentów! To jest koszmar logistyczny Browiec! W dodatku praktycznie w całej Polsce zlikwidowano etaty mechaników przy Komendach Powiatowych! Do samochodów konstrukcji Amerykańskiej,Francuskiej,Niemieckiej,Japońskiej,Czeskiej,Włoskiej i gdzie nie gdzie Koreańskiej dojdzie kolejny typ Włoskiej!:( W dodatku co zakup to głupszy!:( Jak się chłopaki przesiadali z Polonezów na Thalie to myśleli ,że Boga za nogi złapali - jak się okazało ,że po dwóch-trzech godzinach stania na "kogutach" Thalie trzeba...pchać bo fabryczne akumulatory zdychały to nie jeden za Polonezem zatęsknił! Osobiście mam to szczerze głęboko w ...poważaniu bo z racji sprawowanej funkcji i stopnia to nie ja jeżdżę tylko mnie wożą!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie odmowil? 18.04.10, 04:23 To masz racje,ale do tych zadan sie nadaja.poza tym lepsze zakupy Alfy niz kolejne wykrecone zarowki w komisariatach.galeria zdjec radiowozow swiata tez niezla:) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A nie odmowil? 18.04.10, 04:28 marek_boa napisał: > Browiec sorry za tekst ale a Idź Ty w cholerę z tymi samochodami!:( Nie wiem > czy jest jeszcze jakaś policja na świecie,która utrzymuje w swoim parku > technicznym tyle różnych typów samochodów od tylu różnych producentów! To jest > koszmar logistyczny Browiec! A to mareczku stary problem o ktorym pisalem Ci w innym poscie, w ktory ty jednak ni echailes wierzyc - na nic jak zwykle nas nie stac. W tym p[trzypadklu na jeden duzy przetarg i zakup kompeltu samochodpow na raz. MSWiA kupuje wiec na raty, klepiac 50 roznych przetargow, ktore wygrywa 50 roznych modeli i marek Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A nie odmowil? 18.04.10, 10:47 Guzik prawda Matrek! Zmiana koncepcji zakupu marki samochodów w Polskiej policji niestety zmienia się w momencie...nastania nowego Komendanta Głównego!:( To jest jak na razie typowo Polski problem! Nie jest to kwestia czy nas na coś stać czy nie tylko zwykła,ordynarna ,każdorazowa zmiana koncepcji! No i brutalna prawda - każdy przetarg można tak ustawić aby wygrał konkretny typ samochodu! Reszta protestów zgłaszać nie będzie bo ma nadzieję ,że w następnym przetargu to oni będą faworyzowani! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie odmowil? 18.04.10, 16:17 "każdy przetarg można tak ustawić aby wygrał konkretny typ"-a ilez ja to razy powtarzalem w wypadku smiglowcow:) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A nie odmowil? 18.04.10, 18:36 No to teraz już Wiesz ,że tak można ze wszystkim zrobić! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie odmowil? 18.04.10, 21:24 Ale ja to doskonale wiem,tylko Grogreg przyjac tego do wiadmosci nie chcial:) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A nie odmowil? 18.04.10, 20:42 marek_boa napisał: > Guzik prawda Matrek! Zmiana koncepcji zakupu marki samochodów w Polskiej > policji niestety zmienia się w momencie...nastania nowego Komendanta Głównego!: > ( > To jest jak na razie typowo Polski problem! Nie jest to kwestia czy nas na coś > stać czy nie tylko zwykła,ordynarna ,każdorazowa zmiana koncepcji! No i brutaln > a > prawda - każdy przetarg można tak ustawić aby wygrał konkretny typ samochodu! > Reszta protestów zgłaszać nie będzie bo ma nadzieję ,że w następnym przetargu t > o > oni będą faworyzowani! Nie wiesz o czym piszesz. Gdyby nie dzielono zakupow na mniejsze, gdyby na raz p kupiono wszystkie potrzebne samochody, nie byloby miejsca na - jak piszesz - "kazdorazową zmiane decyzji". Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie odmowil? 18.04.10, 21:25 Tylko do tego trzeba by jakiegos specjalnego programu,a jak sie kapie co roku z budzetu to tak to wlasnie wyglada.Kazda komenda sobie i tyle.A dochodza jeszcze samorzady. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A nie odmowil? 21.04.10, 13:58 browiec1 napisał: > Tylko do tego trzeba by jakiegos specjalnego programu,a jak sie > kapie co roku z budzetu to tak to wlasnie wyglada.Kazda komenda > sobie i tyle.A dochodza jeszcze samorzady. A o czym ja pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie odmowil? 21.04.10, 14:10 To nie mozna zrobic programu dla MW a Ty myslisz ze wypali jakis dla calej Policji,kiedy maja nakaz zarowki wykrecac? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A nie odmowil? 21.04.10, 14:39 browiec1 napisał: > To nie mozna zrobic programu dla MW a Ty myslisz ze wypali jakis dla > calej Policji,kiedy maja nakaz zarowki wykrecac? Wlasnie o tym pisze, ze w :Polsce nie ma na nic pieniedzy. Na zaden calosciowy program. Tylko takie dziubanie na raty. I w koncy wychodzi drozej, niz wyszloby gdyby kupiono od razu wszystko na raz. TRak w przypadku MW (1,5 mld za jedna korewte, i nie koniec...) jak i w przypadku samochodow dla Policji. tez wyszloby znacznie taniej, gdyby MSW zamowilo na raz 10 tys - czy tam ile - samochodow na raz dla wszystkich komend, niz jak sciubią malymi przetargami po kilkanascie samochodzików. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie odmowil? 21.04.10, 14:55 Alez ja tego nie kwestionuje-pisze tylko ze to nierealne.Ciesze sie ze w koncu na korwete tez tak patrzysz:P Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A nie odmowil? 21.04.10, 15:20 browiec1 napisał: > Alez ja tego nie kwestionuje-pisze tylko ze to nierealne.Ciesze sie > ze w koncu na korwete tez tak patrzysz:P A kiedy patrzylem inaczej? Zawsze pisalem ze to chore, iz zamiast kupic od razu kilka, zrezygnowalismy z tych kilku, na skutek czego na jedną nawet nie skonczona juz wydalismy tyle ile wydalibysmy za 3-4 juz skonczone, gdyby byly na raz zamowione i prawidlowo finansowane. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie odmowil? 21.04.10, 15:24 No ale te kilka musialoby byc wyprodukowane w Niemczech;) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A nie odmowil? 21.04.10, 17:18 Znowu Matrek nie Masz pojęcia o czym Piszesz?! Poczytaj ile zakupiono samochodów Niemieckich, później Francuskich a jeszcze później Włoskich a teraz Japońskich! To były właśnie duże kontrakty liczone w tysiącach sztuk a nie pojedynczych egzemplarzach! Odpowiedz Link Zgłoś
ramyus Re: A nie odmowil? 21.04.10, 18:24 marek_boa napisał: > Znowu Matrek nie Masz pojęcia o czym Piszesz?! Poczytaj ile zakupiono samochodó > w > Niemieckich, później Francuskich a jeszcze później Włoskich a teraz Japońskich! > To były właśnie duże kontrakty liczone w tysiącach sztuk a nie pojedynczych > egzemplarzach! Chodzi chyba o to, że nie zakupiono na raz wszystkich niezbędnych dla całego kraju, lecz dzielono zamówienie na mniejsze kontrakty - bez względu na to jak rzeczywiście duże. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie odmowil? 21.04.10, 18:39 Ale to jest najnormalniej w swiecie NIEREALNE. Odpowiedz Link Zgłoś
ramyus Re: A nie odmowil? 21.04.10, 18:44 browiec1 napisał: > Ale to jest najnormalniej w swiecie NIEREALNE. Najnormalniej w świecie to jest nie tylko realne, ale tak sie właśnie robi w świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A nie odmowil? 21.04.10, 20:12 Znaczy się sęk w tym ,że w świecie to ZAZWYCZAJ policja jeździ na samochodach produkowanych w kraju! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie odmowil? 21.04.10, 21:34 Tam gdzie sie samochody produkuje,a i to nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie odmowil? 21.04.10, 21:33 Ale ja pisze o tym co jest u nas,jak sie na swiecie to robi to ja wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A nie odmowil? 21.04.10, 20:11 Chodzi o to ,że wraz ze zmianą "głowy" zmieniała się koncepcja - na tym polega cały nieśmieszny dowcip! Dla CAŁEJ policji kupowano Niemieckie samochody,później Francuskie itpd!:( -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A nie odmowil? 21.04.10, 20:37 marek_boa napisał: > Chodzi o to ,że wraz ze zmianą "głowy" zmieniała się koncepcja - na tym polega > cały nieśmieszny dowcip! Dla CAŁEJ policji kupowano Niemieckie samochody,późnie > j > Francuskie itpd!:( > -Pozdrawiam! Ale gdyby za jednej glowy kupiono wszystkie, to po zmianie glowy nastepca nie mialby juz czego kupowac. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A nie odmowil? 21.04.10, 21:32 Matrek co to znaczy WSZYSTKIE?! Wiesz co to jest "modernizacyjna wymiana parku samochodowego"?! Do wszystkich komend zakupiono najpierw Volkswageny wszelkich maści - po kilku latach zdecydowano ,ze zastąpi je się Renaultami itpd - w między czasie nastała "Wolna Amerykanka" i po Renówkach kupowano już jak leci - Fiaty,Ople,Kie,Nissany,Fordy i co tam jeszcze Chcesz! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie odmowil? 21.04.10, 21:35 Tylko brylanty sa wieczne,samochody nie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A nie odmowil? 19.04.10, 06:25 Matrek niestety znowu wychodzi na to ,że Sam nie masz bladego pojęcia o czym Piszesz! Znowu się Ciebie teoria z praktyką pomieszała! Pomimo tego ,że Zaczęliśmy z Browcem dyskusję w tym temacie od za przeproszeniem "gów..o" zakupu a bodaj 6 samochodów dla jakiejś tam komendy to później dyskusja zeszła na kompleksowe wyposażenie policji w środki transportu! Czyli o kontrakty na zakup samochodów dla CAŁEJ policji w Polsce! Raz wygrała koncepcja Niemiecka,następnym razem Francuska,później Włoska, a jeszcze później Japońska! W międzyczasie były kupowane samochody konstrukcji Amerykańskiej,Czeskiej,Koreańskiej - w tym przypadku były to samochody fundowane policji poprzez starostwa,urzędy wojewódzkie etc.! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie odmowil? 19.04.10, 17:29 No dokladnie o to samo mi chodzilo.A dyskusja ogolnie to zaczela sie od zakupienia 120 samochodow Alfa Romero z wideorejestratorami. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: A nie odmowil? 16.04.10, 08:04 Ten medal dla niego to takie "masz i się odp..l"! akurat tu sie z toba nie zgodze dostał ten medal bo został zaatakowany przez PiS wlasnie dlatego PO chciało bronic pilota i nagłosnili te sprawe notabene drugimpilotem w Gruzji był własnie pierwszy pilot tego tragicznego lotu Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: A nie odmowil? 16.04.10, 08:17 Ten medal, to PR-owska zagrywka. Pilota i tak zgnoili. Aby nie było wątpliwości-wiadomość z pierwszej ręki.... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A nie odmowil? 16.04.10, 08:18 Ależ Drogi Rzewuski Masz niezaprzeczalne prawo to zrobić! Tylko jak Myślisz czemu tego typu medale nazywane są nadal w Polsce z Rosyjska "zagłuszkami"?! Przypomnę ,że ten medal nie należy do tak zwanych "chlebowych" i w związku z nim nie ma ŻADNYCH dodatkowych świadczeń finansowych! Poczytaj definicję komu nadaje się "Medal za zasługi dla obronności kraju" - Pilot znalazł się po tym odznaczeniu w "elitarnej" grupie...rodziców ,których troje lub czworo dzieci pełniło nienagannie czynną służbę wojskową!:( -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: A nie odmowil? 16.04.10, 08:29 tak ale pilot ten dostał sie w tryby walki miedzy PiSem a PO PiS chciało go zgnoic bo sprzeciwił sie ich wodzowi i nie chciał byc kamikadze a PO chciało pokazac Polsce jak to broni niewinego człowieka przed zemstą Prezydenta i jego swity nie znam sie na medalach ale najwazniejsze medale przyznaje prezydent a nie minister obrony chociaz moge sie mylic czy minister mógl cos wiecej dac ? nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A nie odmowil? 16.04.10, 08:42 Jeśli chodzi o medale i krzyże wojskowe to nadaje i wręcza prezydent ale NA WNIOSEK MINISTRA OBRONY NARODOWEJ! Śmiem wątpić czy L.Kaczyński nadał by jakiś medal temu pilotowi choćby i Klich przez trzy lata wnioskował go co dziennie! -Pozdrawiam! P.S.Niestety tak jest to usankcjonowane prawnie w Polsce ,że minister MON sam z siebie nie może dać więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: A nie odmowil? 16.04.10, 08:42 Czy gwaizd estrady, które odwaliły jeden koncert gdzieś w Iraku czy Bosni (oczywiście ekstra płatny). Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A nie odmowil? 18.04.10, 04:26 Co do tego medalu(obronnosc) to osobiscie znam bardzo ciekawy przypadek-ale ze musialbym nazwiskiem rzucic to na forum tego nie zapidam:) W kazdym razie smiech na sali,a ile sie z ministerstwa nadzwonili;) Odpowiedz Link Zgłoś
jopekpl Ito jest właśnie dyskusja z wszyskowiedzącym... 18.04.10, 20:15 Matrak to tak samo jakby ciebie z kierowniczego stanowiska awansowano na gońca ,w trosce o twoją nadwagę,ale ty i tak tego nie zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane Re: A nie odmowil? 16.04.10, 07:21 . Piloci wiedza juz, ze maja prawo odmowic > nawet prezydentowi. > oczywiście zwłaszcza jak się jest pilotem który już raz odmówił prezydentowi z powodu choroby a za plecami ma się całe dowództwo WP to wcale nie jest stresująca sytuacja Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 A czy pilot USAF No1 odmawiał? 15.04.10, 14:25 Sława! Słynny lot Busha do Bagdadu. Bali sie i to mocno zestzrelenia z ziemii, misja była tajna nawet pozorowano lot zamiennika na terenie USA lub do Europy Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A moze Pilot powinien był odmowic? 15.04.10, 16:14 Odmowic to on sobie mogl kielicha na urodzinach kumpla.Jak sie leci z taka ekipa,w tym wszystkimi dowodcami wojska to nawet jakies naciski nie sa potrzebne,to sie wie ze nie mozna dac ciala i doprowadzic do kompromitacji(to odnosnie ogolnie odmawiania),a lotu na wschod nie bylo powodu odmawiac - latali tam wiele razy,w Afganistanie tez bywali,po prostu trzeba bylo wyleciec dzien wczesniej albo sie jednak spoznic,tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: A moze Pilot powinien był odmowic? 16.04.10, 08:01 czy Bielan i Karski przeprosili pilota? Gosiewski i Prezydent juz nie moga Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: A moze Pilot powinien był odmowic? 16.04.10, 08:03 A czy Oni kiedykolwiek i kogokolwiek bez nakazu sądu Przeprosili???! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
wladca_pierscienii Re: Pilot powinien był odmowic? - Tbilisi 21.04.10, 13:55 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7796230,W_Smolensku_zginal_pilot__ktorego_Kaczynski_kiedys.html (...) A jak wpłynęła na pilotów słynna sytuacja, kiedy naciskano na pilota, by lądować w Tbilisi? Mieli wówczas presję, żeby lądować. Pamięta pan, że prokuraturę zawiadomiono, że pilot był wyzywany od tchórzy - mówiła prowadząca program Monika Olejnik. Arkadiusz Protasiuk w 2008 roku był wtedy drugim pilotem w załodze, która odmówiła lądowania. Czaban odpowiedział, że wtedy sytuacja była inna, ponieważ lotnisko w Tbilisi było zamknięte i nie przyjmowało samolotów. - On i jego koledzy z załogi zostali nazwani tchórzami po odmowie lądowania ze względu na złe warunki - mówił. Zaznaczył też, że załogi nie spotkały żadne przykre konsekwencje, a Protasiuk był w tamtym locie drugim pilotem. (...) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Pilot powinien był odmowic? - Tbilisi 21.04.10, 14:12 Wlasnie mialem napisac post "Czy leci z nami tchorz". A Czaban nie sobie pitoli co chce,jaka presja ciazyla na pilotach domysla sie kazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
lqnorant11 ten film wiele wyjaśnia... 21.04.10, 17:25 redtube.com/32280 Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: ten film wiele wyjaśnia... 21.04.10, 20:10 Ktoś kto podszywa się pod ignoranta ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Presji na pilota nie było 21.04.10, 20:39 browiec1 napisał: > Wlasnie mialem napisac post "Czy leci z nami tchorz". > A Czaban nie sobie pitoli co chce,jaka presja ciażyla na pilotach > domysla sie kazdy. . no bo niby jaka? VIP miałby mu kazać: Ląduj niezależnie od warunków ? Choćby waliły pioruny, wiał huraganowy wiatr, widoczność była zero ? Choćby miał narazić życie ? swoje, życie załogi ? życie pasażerów Bzdura Pilot ma podstawowy obowiązek - latać maksymalnie bezpiecznie - Jeżeli podjął taka decyzje -fatalnie błędna to na swój rachunek i nic go nie usprawiedliwia Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Presji na pilota nie było 21.04.10, 21:40 "VIP miałby mu kazać: Ląduj niezależnie od warunków ? "-witamy w realnym swiecie,a ostrzegalem zebys sie zastanowil czy wziac nieieska czy czerwona pigulke:) Teraz juz nie ma odwrotu,matrix sie skonczyl:P "Pilot ma podstawowy obowiązek - latać maksymalnie bezpiecznie"- owszem,w cywilnych liniach,gdy jako pasazerow nie ma wszystkich swoich mozliwych przelozonych. Poza tym w wypadku(nomen omen) o ktorym rozmwaiamy nikt nawet nic nad Smolenskiem nie musial mowic-wszystko bylo jasne przed wylotem:kombatanci czekaja,nie mozemy sie spoznic i narazic na szwank wizerunku Pana Prezydenta,a dzien wczesniej nam sie leciec nie chcialo. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek_nowy Re: Presji na pilota nie było 22.04.10, 07:49 browiec1 napisał: > Poza tym w wypadku(nomen omen) o ktorym rozmwaiamy nikt nawet nic > nad Smolenskiem nie musial mowic-wszystko bylo jasne przed > wylotem:kombatanci czekaja,nie mozemy sie spoznic i narazic na > szwank wizerunku Pana Prezydenta,a dzien wczesniej nam sie leciec > nie chcialo. W dyskusjach na NFOW pojawia się motyw "rozkazów dorozumianych". Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Presji na pilota nie było 22.04.10, 07:56 Tylko ,że choćby i sam pilot w postaci ducha tłumaczył to NNN Niegraczowi to gwarantuję po kilkuset dyskusjach z Nim ,że ni cholery nie zrozumie! To jest Beton odporny na wiedzę i argumenty! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maciek_nowy Re: Presji na pilota nie było 22.04.10, 08:42 marek_boa napisał: > Tylko ,że choćby i sam pilot w postaci ducha tłumaczył to NNN Niegraczowi to > gwarantuję po kilkuset dyskusjach z Nim ,że ni cholery nie zrozumie! Może w wojsku nie był? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Presji na pilota nie było 22.04.10, 08:56 A to , to akurat jest więcej jak pewne! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Presji na pilota nie było 22.04.10, 15:49 O i o to mi szlo,chyba najlepiej ujete jak to tylko mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Presji na pilota nie było 22.04.10, 22:14 browiec1 napisał: > > "Pilot ma podstawowy obowiązek - latać maksymalnie bezpiecznie"- > owszem,w cywilnych liniach,gdy jako pasazerow nie ma wszystkich > swoich mozliwych przelozonych. . czyli - gdyby pilotem tego lotu byłby cywil do katastrofy by nie doszło jest widocznie jakiś bład w szkoleniu pilotów wojskowych którzy przekraczaja granice ryzyka wniosek jest prosty: zakaząc pilotom wojskowym przewożenia ludzi - uchroni to w przyszłości przed kolejnymi katastrofami > Poza tym w wypadku(nomen omen) o ktorym rozmwaiamy nikt nawet nic > nad Smolenskiem nie musial mowic-wszystko bylo jasne przed > wylotem:kombatanci czekaja,nie mozemy sie spoznic i narazic na > szwank wizerunku Pana Prezydenta,a dzien wczesniej nam sie leciec > nie chcialo. .... taaa i powiesz jeszcze że Pan Prezydent znal sie na radarach urzadzeniach naprowadzania w skrajnych warunkach itd. i coś sensownego mógł w sprawie ladowania powiedzieć- a pilot to ciele co bezmyslnie idzie na zarżniecie tym bardziej pilotów wojskowych trzeba by trzymać jak najdalej od samolotów pasażeerskich Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Presji na pilota nie było 22.04.10, 23:25 Niegracz to może Byś się w końcu na coś Zdecydował?! Bo strasznie Niekonsekwentny Jesteś! Jeszcze kilka dni temu z oślim uporem Twierdziłeś ,że to nie pierwszy pilot-dowódca załogi jest carem i bogiem na pokładzie samolotu tylko jest jakiś "odpowiedzialny" człowiek na pokładzie i on decyzję podejmuje! Teraz się znowu okazuje ,że furda tam prezydent na pokładzie i generalskich gwiazdek ,że oślepnąć można bo przecie "pilot nie cielę"....! - Ech! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Presji na pilota nie było 23.04.10, 01:49 ja tu Marku jeszcze dodam to www.tvn24.pl/-1,1653272,0,1,dowodztwo-splt-nie-moze-latac-tu_154,wiadomosc.html www.tvn24.pl/-1,1653276,0,1,tylko-szesc-samolotow-dla-vip_ow,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Presji na pilota nie było 23.04.10, 06:07 Coś mnie się zdaje Browiec ,że ta "usterkowość" sprzętu Spec-pułku strasznie wzrosła po katastrofie! Piszą ,że Mi-8 nie latają a przez dwa tygodnie przed katastrofą chyba ze trzy razy widziałem lecącego nad Kozienicami rządowego Mi-8! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Presji na pilota nie było 23.04.10, 01:47 Chyba wlasnie powinno byc tak jak piszesz.poczytaj Millera,a na dokladke masz to wiadomosci.onet.pl/2159753,11,lecialem_do_katynia_razem_z_premierem__to_bylo_nierozsadne,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
ale.sobie.konto.wymyslilem Re: Presji na pilota nie było 23.04.10, 08:40 Nie chce mi się szukać tej wypowiedzi Millera o której piszesz i być może zdubluję newsa, ale parę dni temu czytałem jak Miller wspominał że zdarzało mu się latać razem z Kwaśniewskim kiedy byli premierem i prezydentem. A co do Pawlaka no to właśnie o nim powiedziano że 'premierowi się nie odmawia'... Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A moze Pilot powinien był odmowic? 22.04.10, 18:03 No to ciekawa wypowiedz,potwierdzajaca to co kazdy sie mogl domyslac.A czy tu tez tak bylo?Zobaczymy.Albo i nie. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7803834,Miller__Trzeba_zadac_pytanie__kto_personalnie_ponosi.html Odpowiedz Link Zgłoś