browiec1 23.08.11, 17:01 czyli jak ja piekny pokochalem bestie...;) Choc to platoniczne uczucie trwa juz bardzo dlugo:P www.youtube.com/watch?v=2bMfrixJyWc&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kstmrv Re: Shoot to thrill... 23.08.11, 22:24 browiec1 napisał: > czyli jak ja piekny pokochalem bestie...;) Choc to platoniczne uczucie trwa juz > bardzo dlugo:P > www.youtube.com/watch?v=2bMfrixJyWc&NR=1 Amerykanie nie posłali A-10 do Serbii (podobnie jak AH-64). Wiedzieli że SA-13/16/18 zrobią z nich miazgę. Odpowiedz Link Zgłoś
kstmrv Re: Shoot to thrill... 25.08.11, 21:41 browiec1 napisał: > Pomijajac realnosc,co z tego? Że narobić dużo huku i eksplozji potrafi nie tylko A-10 (co bardzo efektownie wygląda na takich filmikach). Tyle że rzeczywista efektywność A-10 na symetrycznym polu walki byłaby mała. Inaczej mówiąc efektowność nie równa się efektywność. Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: Shoot to thrill... 25.08.11, 22:42 Hej W wojnie w Kosowie A-10 jak najbardziej brały udział. www.scribd.com/doc/40033836/USAF-A-10s-Over-Kosovo-History Do wypraw na tyły wroga faktycznie ten samolot się za specjalnie nie nadaje, stworzono go bowiem pod kątem działań na polu walki i bliskim zapleczu. Odpowiedz Link Zgłoś
kstmrv Re: Shoot to thrill... 26.08.11, 14:57 speedy13 napisał: > Hej > W wojnie w Kosowie A-10 jak najbardziej brały udział. > www.scribd.com/doc/40033836/USAF-A-10s-Over-Kosovo-History > Do wypraw na tyły wroga faktycznie ten samolot się za specjalnie nie nadaje, st > worzono go bowiem pod kątem działań na polu walki i bliskim zapleczu. Tak, latając powyżej 4 km, gdzie zajmowały się tym czym reszta samolotów NATO czyli pudłowaniem do makiet. Chodziło mi o ich zaangażowanie w swoim normalnym profilu działań (Nap of Earth, analogicznie jak AH-64), ale to nie nastąpiło z przyczyn które wymieniłem. Odpowiedz Link Zgłoś