Dodaj do ulubionych

Shoot to thrill...

23.08.11, 17:01
czyli jak ja piekny pokochalem bestie...;) Choc to platoniczne uczucie trwa juz bardzo dlugo:P
www.youtube.com/watch?v=2bMfrixJyWc&NR=1
Obserwuj wątek
    • kstmrv Re: Shoot to thrill... 23.08.11, 22:24
      browiec1 napisał:

> czyli jak ja piekny pokochalem bestie...;) Choc to platoniczne uczucie trwa juz
      > bardzo dlugo:P
      > www.youtube.com/watch?v=2bMfrixJyWc&NR=1

Amerykanie nie posłali A-10 do Serbii (podobnie jak AH-64). Wiedzieli że SA-13/16/18 zrobią z nich miazgę.
      • browiec1 Re: Shoot to thrill... 25.08.11, 15:08
        Pomijajac realnosc,co z tego?
        • kstmrv Re: Shoot to thrill... 25.08.11, 21:41
          browiec1 napisał:

> Pomijajac realnosc,co z tego?

Że narobić dużo huku i eksplozji potrafi nie tylko A-10 (co bardzo efektownie wygląda na takich filmikach). Tyle że rzeczywista efektywność A-10 na symetrycznym polu walki byłaby mała. Inaczej mówiąc efektowność nie równa się efektywność.
      • speedy13 Re: Shoot to thrill... 25.08.11, 22:42
        Hej
        W wojnie w Kosowie A-10 jak najbardziej brały udział.
        www.scribd.com/doc/40033836/USAF-A-10s-Over-Kosovo-History
        Do wypraw na tyły wroga faktycznie ten samolot się za specjalnie nie nadaje, stworzono go bowiem pod kątem działań na polu walki i bliskim zapleczu.
        • kstmrv Re: Shoot to thrill... 26.08.11, 14:57
          speedy13 napisał:

> Hej
          > W wojnie w Kosowie A-10 jak najbardziej brały udział.
          > www.scribd.com/doc/40033836/USAF-A-10s-Over-Kosovo-History
          > Do wypraw na tyły wroga faktycznie ten samolot się za specjalnie nie nadaje, st
          > worzono go bowiem pod kątem działań na polu walki i bliskim zapleczu.

Tak, latając powyżej 4 km, gdzie zajmowały się tym czym reszta samolotów NATO czyli pudłowaniem do makiet. Chodziło mi o ich zaangażowanie w swoim normalnym profilu działań (Nap of Earth, analogicznie jak AH-64), ale to nie nastąpiło z przyczyn które wymieniłem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka