sea9 17.10.06, 01:33 gdzie dobre zajecia z Jogi - chodzi mi o JOGE a nie fitness z elentami jogi :) czyli zajecia prowadzone przez nauczyciela jogi z cwiczeniami pranajamy ,medytacja,praca z czakrami Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
catalunya72 Re: GDANSK ???? 17.10.06, 11:50 Z tego tego co piszezsz wygląda, że najbardziej odpowiadałaby ci sivananda www.sivananda.org/ lub kundalini www.kundaliniyoga.pl/ Niestety szybkie googlowanie nie wykazało istnienia tych szkół w Gdańsku ;( Spróbuj poszukać jednak warsztatów organizowanych przez Hari Dev. No i nie zniechęcaj się do Iyengara - asany to medytacja w ruchu, poszczególne grupy asan mają wpływ na określone czakry (zobacz wątek obok), a pranayama jest nauczana dopiero gdy ciało jest już odpowiednio przygotowane przez wykonywanie asan, min. po 6 miesiącach praktyki. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
sea9 Re: GDANSK ???? 17.10.06, 13:01 dziekuje ci:))) ja joge cwicze od dawna :) ok 2 lata ale jestem samoukiem Odpowiedz Link
catalunya72 Re: GDANSK ???? 17.10.06, 20:50 ups, to przepraszam, że tak łopatologicznie napisałam ;) ale dobrze trafiłam z tą sivanandą lub kundalini? Odpowiedz Link
loolamoon Re: GDANSK ???? 17.10.06, 13:09 w sopocie prywatne zajecia z instruktorem, ktory uczyl sie w Indiach. Jedno ale jest anglo i francusko jezyczny. Odpowiedz Link
kasiantek Re: GDANSK ???? 05.12.06, 00:32 ja też bardzo polecam tą szkołę, chodzę tam już dłuższy czas, warto Odpowiedz Link
kariera Re: GDANSK ???? 22.10.06, 10:04 To jest osoba polecana przez szkołę hathajogi w Warszawie. Szukałem dla dziecka..ale niestety ona zajmuje sie raczej dorosłymi. Mimo wszystko polecam: Gdańsk, Renata Koba tel. 0502-500215 www.yoga-re.pl Odpowiedz Link
hekuba Re: GDANSK ???? 08.02.07, 23:19 rowniez szukam czegos w trojmiescie, ale chcialabym miec mozliwosc uczeszczania najlepiej codziennie, a jak nie to ze 3 razy w tygodniu minimum.. mieszkam na polankach wiec najbardziej interesuje mnie rejon oliwa-wrzeszcz, ale nie wylacznie Odpowiedz Link
joseichan Re: GDANSK ???? 11.04.07, 20:21 Bardzo ciekawe zajęcia z jogi prowadzone są w Ośrodku Terapii Komplementarnych i Edukacji Prozdrowotnej (Fuji-San) na ul. Traugutta 82. Wiecje informacji o prowadzonych tam zajęciach można znaleźć na stronie www.fujisan.pl :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link
hekuba Re: GDANSK ???? 25.04.07, 15:42 trafilam na swietnego nauczyciela -Maciej prowadzacy joge w szkole Renaty Kobe. zajecia w gdansku glownym, w 1LO. polecam! Odpowiedz Link
hekuba Re: GDANSK ???? 25.04.07, 15:43 Maciek prowadzi rowniez raz w tygodniu joge w tigergym-ie Odpowiedz Link
alicja733 Re: GDANSK ???? 21.11.07, 15:10 Witam, chodziłam na joge do Renaty Kobe - było to 2 lata temu, ale nie sądze żeby coś się zmieniło. Zajecia odbywały sie w szkole w Sopocie - mata na macie, człowiek na człowieku, wcale nie tanio, p. Renata jak była to fajnie, choc przy takiej ilosci osób nie była w stanie korygować błędów wszystkich osób. A jak nie było p. Renaty, to zajęcia prowadził ktoś inny, łacznie z osobą, która pomagała sobie notatkami z zeszytu. Od nauczyciela jogi oczekuje jednak zdecydowanie czegoś więcej. Zrezygnowałam. Nie polecam tych zajęc! pozdrawiam Odpowiedz Link
hekuba Re: GDANSK ???? 22.11.07, 10:24 a ja zdecydowanie nie polecam samej renaty, natomiast macka pracujacego u niej polecam! choc ostatnio zaczyna mi brakowac czegos w tych sesjach.. moze dlatego ze liznelam nieyiengarowskiej jogi? Odpowiedz Link
jeevmoksha Re: GDANSK ???? 03.12.18, 11:38 I am personally recommended Jeevmoksha Yoga Gurukul. The best Traditional Yoga Teacher training Institute. Visit: jeevmokshayoga.com Odpowiedz Link