misza_kazak 07.03.12, 19:20 pics.livejournal.com/putnik1/pic/0074kyr3/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lew.erwin Re: Bardzo ciekawa mapa Swiata 08.03.12, 07:39 Libie mozesz z tej mapy juz spokojnie wykreslic. Iran niedlugo pewnie tez, a Wenezuele w jakiejs tam najblizszej przyszlosci. :) Odpowiedz Link Zgłoś
argonauta10 Re: Bardzo ciekawa mapa Swiata 08.03.12, 10:29 Papua Nowa Gwinea i Nowa Zelandia finansuja reszte swiata? Jakis zart? Rosja zadnych dlugow nie ma? Moze w tej chwili nie ma, bo z ropy idzie finansowac kraj ale co z tego jak przecietnym Rosjanom sie marnie zyje w porownaniu do przecietnego Niemca, Francuza, Dunczyka, Holendra, Belga itp. Rosjanie znow wybrali bat na siebie w wyborach i tych kilkust zlodziejow z Moskwy bedzie dalej trzymac lapska na calych zyskach z surowcow naturalnych, i taki Misza nic z tego nie bedzie mial mimo ze Rosja zaznaczona jest na rowni z taka Norwegia, ale jednak Norweg cos z tej ropy i gazu ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Na czarno to 3ci swiat:)) 08.03.12, 10:58 Sława! Pokrywa sie idealnie pl.wikipedia.org/wiki/Wska%C5%BAnik_rozwoju_spo%C5%82ecznego Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Ja wolę być winny... 08.03.12, 14:00 No jak już znacie Żydów (lubią forsę) wiec jeśli on jest winny mnie to cały czas ja myślę czy on zapłaci na czas, to bardzo męczy mnie i nie daje mi spać po nocach... Jeśli ja jestem winny, wtedy ja śpię dobrze po nocach a on męczy się czy oddam na czas.... Odpowiedz Link Zgłoś
panzerviii z obydwu map wynika, że 08.03.12, 18:09 bieden społecześntwa kredytorów finansują rozwój bogatych debetorów, nie wiem czy to obraz prawdziwy, ale róznica cisnien niepokojąca. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: z obydwu map wynika, że 09.03.12, 16:34 panzerviii napisał: > bieden społecześntwa kredytorów finansują rozwój bogatych debetorów, > > nie wiem czy to obraz prawdziwy, ale róznica cisnien niepokojąca. Zawsze tak było i dlatego sa bogaci bo wiedza co robic z pieniedzmi:)) To Kulczyk pozycza miliardy a CZarnecki zbiera je od biednych ciułaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Ja wolę być winny... 08.03.12, 18:28 Ja, browiec, ja nie lubie. I dodam ze moi obecni wspolplemiency tak samo. W wiekszosci. Ale Grecy, Polacy Amerykanie lubia. Wiem. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ja wolę być winny... 09.03.12, 00:59 A od kiedy Niemcy nie lubia pieniedzy? Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ja wolę być winny... 09.03.12, 16:39 mosze_zblisko_daleka napisał: > No jak już znacie Żydów (lubią forsę) wiec jeśli on jest winny mnie to cały cza > s ja myślę czy on zapłaci na czas, to bardzo męczy mnie i nie daje mi spać po n > ocach... > Jeśli ja jestem winny, wtedy ja śpię dobrze po nocach a on męczy się czy oddam > na czas.... No i warto zwrócic uwage, ze USA i UEsame drukuja te walute:))) Czyli co? Wydrukuja zrobia inflacje i dług spadnie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Bardzo ciekawa mapa Swiata 08.03.12, 18:26 misza_kazak napisał: > rel="nofollow">pics.livejournal.com/putnik1/pic/0074kyr3/ Nieprawdziwa. Niemcy, Holandia itp powinny byc tez na czarno. Zreszta jak definiujesz tych pozyczajacych i tych bioracych kredyty misza? Najlepiej to ocenic kto z kogo zyje na podstawie bilansu handlowego. Kraje majace nadwyzki i tych co maja deficyt. Ci co maja deficyt zyja z innych. Lepsza tabela jest ta: fotoforum.gazeta.pl/photo/0/qc/hi/pnou/XUbGPTsjaJa8zUJR1X.png Ci czerwoni zyja czarnych. Toaest na rok 2010, lepsza bylaby informacja skumulowane deficyty/nadwyzki za np. ostatnie 10 lat ale tendencja jest prawdziwa. Najwiekszym okradaczem Swiata sa USA. Wlasnie dlatego potrzebne byly jej wyganie 1W, 2WS i Zimnej Wojny. Dalekosiezna polityka ale sie na niej przejada. P.S. wiem ze jestem winny odpowiedzi w innym watku, jak znajde czas moze jutro napisze. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
aso62 Re: Bardzo ciekawa mapa Swiata 08.03.12, 18:55 jorl napisał: > Najlepiej to ocenic kto z kogo zyje na podstawie bilansu handlowego. Kraje maja > ce nadwyzki i tych co maja deficyt. Ci co maja deficyt zyja z innych. Oj Jorl, ty naprawdę żyjesz w rzeczywistości z XIX wieku. Co mnie zresztą specjalnie nie dziwi, połowa Niemców tak ma. Wyobraź sobie taką sytuację - niemiecka firma postanawia przenieść produkcję czegoś do Polski. Dalmy na to, że jest to Volkswagen - mają w Polsce kupię filii, jedna mniej, jedna więcej nie zrobi im różnicy. Organizują w Polsce firmę Volkswagen Polska Małe Motorki Elektryczne SA, przesyłają z Niemiec na konto tej firmy 100 mln EUR jako kapitał założycielski. Następnie ta nowa polska filia za te 100 mln sprowadza z Niemiec maszyny do produkcji tych małych motorków elektrycznych. Jak to wygląda w statystyce? Ano tak, że Polska właśnie wygenerowała 100 mln deficytu w handlu z Niemcami. Ale czy w tej operacji ktoś z kogoś żyje? Twoje pytanie o metodologię sporządzenia tej mapki jest oczywiście jak najbardziej zasadne. Odpowiedz Link Zgłoś
panzerviii w kwestii formalnej 08.03.12, 20:17 akurat z Niemacami to Polska ma nadwyżkę w bilansie handlowym, zresztą na wspólpracy z niemcami to bardzo dobrze wychodzimy, i powodzenie niemieckiej gospodarki lezy w interesie Polski. na marginesie z większością Panstw Unii Polska ma nadwyżki w bilansie. Dołuje nas ujemny bilans z Rosją - polityka - my ciągle musimy kupowac ich weglowodory, a ich rynek jest skutecznie zamknięty. oraz ujemny bilnas z Chinami - kopać się z koniem :) po drugie, akurat w prównaniu do niemeickiego długu, nasz jest pikusiwaty i to zarówno w proprocji do PKb jak i wartościach bezwzględnych. Odpowiedz Link Zgłoś
argonauta10 a Misza i tak mieszka w "lepszym" kraju 08.03.12, 22:07 wg mapy, bo to wszyscy inni dluznicy a bogata Rosja kredytuje pewnie nawet pindosow, taki dobrobyt w Rosji. Tak slyszalem ze w jezyku rosyjskim nie ma slowa "dobrobyt" - prawda to? Jeszcze lepiej bedzie po ostatnich wyborach, jak w Czeczeni frekwencja byla 99% z czego 99.7% glosow oddanych na wszechimperatora Putina Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: a Misza i tak mieszka w "lepszym" kraju 08.03.12, 22:11 i się dziwisz ze tak glosują? tam jest naprawdę super maja super rzad i ekstra prezydenta wiec o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
argonauta10 Re: a Misza i tak mieszka w "lepszym" kraju 08.03.12, 23:00 rzewuski1 napisał: > i się dziwisz ze tak glosują? > tam jest naprawdę super > maja super rzad i ekstra prezydenta > wiec o co ci chodzi? Niedlugo Misza bedzie tu pisal jak to Putin&Spolka kradna a narod nic nie ma w tym "lepszej" Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
aso62 Re: a Misza i tak mieszka w "lepszym" kraju 08.03.12, 23:13 Jak raz prawdę napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: a Misza i tak mieszka w "lepszym" kraju 09.03.12, 17:53 ale on Putina nie lubi Stalin jakby ożył to było najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: a Misza i tak mieszka w "lepszym" kraju 09.03.12, 16:45 argonauta10 napisał: > wg mapy, bo to wszyscy inni dluznicy a bogata Rosja kredytuje pewnie nawet pind > osow, taki dobrobyt w Rosji. Tak slyszalem ze w jezyku rosyjskim nie ma slowa " > dobrobyt" - prawda to? Podobno Eskimosi maja ponad 50 okresleń sniegu.., Al pewnie tez nie maja słowa tropik np Tak samo Rosjanie... > Jeszcze lepiej bedzie po ostatnich wyborach, jak w Czeczeni frekwencja byla 99% > z czego 99.7% glosow oddanych na wszechimperatora Putina To i tak dobrze, ze nie frekwencja 250% a głosów np 220% :))) Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Bardzo ciekawa mapa Swiata 08.03.12, 22:54 jorl napisał: > Nieprawdziwa. Niemcy, Holandia itp powinny byc tez na czarno. > Zreszta jak definiujesz tych pozyczajacych i tych bioracych kredyty misza? To nie ja definuje tylko miedzynarodowy fundusz walutowy :) > Ci czerwoni zyja czarnych. Toaest na rok 2010, lepsza bylaby informacja skumulo > wane deficyty/nadwyzki za np. ostatnie 10 lat ale tendencja jest prawdziwa. > Najwiekszym okradaczem Swiata sa USA. Wlasnie dlatego potrzebne byly jej wygani > e 1W, 2WS i Zimnej Wojny. Dalekosiezna polityka ale sie na niej przejada. Prawda. USA i inne "cywilizowane" panstwa od kilkuset lat zyja kosztem innych kolonizowanych panstw. > Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Bardzo ciekawa mapa Swiata 09.03.12, 16:23 misza_kazak napisał: > Prawda. USA i inne "cywilizowane" panstwa od kilkuset lat zyja kosztem innych k > olonizowanych panstw. Od kilkuset lat? Napisz od kilku tysięcy. Ty wiesz ile USA mają lat w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Bardzo ciekawa mapa Swiata 09.03.12, 16:52 wujcio44 napisał: > misza_kazak napisał: > > > Prawda. USA i inne "cywilizowane" panstwa od kilkuset lat zyja kosztem in > nych k > > olonizowanych panstw. > > Od kilkuset lat? Napisz od kilku tysięcy. Ty wiesz ile USA mają lat w ogóle? On nic wie siedzi w swoim kolchozie i wydaje mu sie radziecki traktor to szczyt swiatowej techniki Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Bardzo ciekawa mapa Swiata 09.03.12, 16:51 misza_kazak napisał: > > Najwiekszym okradaczem Swiata sa USA. Wlasnie dlatego potrzebne byly jej > wygani > > e 1W, 2WS i Zimnej Wojny. Dalekosiezna polityka ale sie na niej przejada. Chcesz nam wmówic ze USA a nie Niemcy z Rosja rozpetały obie WS..? Tys głupszy nawet ustawa przewiduje, oczywiscie dumy:))) > > Prawda. USA i inne "cywilizowane" panstwa od kilkuset lat zyja kosztem innych k > olonizowanych panstw. Wy od kilkuset lat kolonizujecie a nadal macie syf i malarie:))) > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Bardzo ciekawa mapa Swiata 20.03.12, 11:37 aso62 napisał: > Oj Jorl, ty naprawdę żyjesz w rzeczywistości z XIX wieku. Nie aso rzeczywistosc jest ciagle taka sama. Od poczatku dziejow ludzkosci. Zawsze byli tacy co kombinowali konsumowc wiecej jak sami wytwarzali czyli zyc na koszt innych. Napewno juz jaskiniowcy byli tacy sami. Ale XXI wiek po prostu potrafi jeszcze lepiej ogromnym biciem piany te proste sprawy zaciemniac i to tak ze ci co okradaja innych, bo z nich zyja, przedstawiaja sie jako ich zbawcy. Bo np. daja im prace aby wytwarzali produkty dla tych okradaczy. >Co mnie zresztą specj > alnie nie dziwi, połowa Niemców tak ma. No popatrz, polowa Niemcow jest glupich a Ty Polak madry. A moze do tego jest tez tak jak w niemieckim przyslowiu ze najglupsi chlopi zbieraja najwieksze kartofle? > Wyobraź sobie taką sytuację - niemiecka firma postanawia przenieść produkcję cz > egoś do Polski. Dalmy na to, że jest to Volkswagen - mają w Polsce kupię filii, > jedna mniej, jedna więcej nie zrobi im różnicy. Organizują w Polsce firmę Volk > swagen Polska Małe Motorki Elektryczne SA, przesyłają z Niemiec na konto tej fi > rmy 100 mln EUR jako kapitał założycielski. Następnie ta nowa polska filia za t > e 100 mln sprowadza z Niemiec maszyny do produkcji tych małych motorków elektry > cznych. Jak to wygląda w statystyce? Ano tak, że Polska właśnie wygenerowała 10 > 0 mln deficytu w handlu z Niemcami. Ale czy w tej operacji ktoś z kogoś żyje? Prymitywny przyklad drogi aso. Bo wyrwales jeden przypadek i do tego z jednego momentu czasowego. Wlasnie jak powstaje inwestycja czyli Montownia im Balcerowicza. Jakby w Polsce (przyklad) powstala tylko ta jedna Montownia w calych 20latach i wzielibysmy tylko ten moment jej zakladania to mialbys racje. Ale to by byla bzdura takie zalozenie robic. Nawet Twoja Montwnia drogi aso to maszyny, dokumentacja do produkcji, oprzyrzadowanie, zostalo do Polski przyslane aby w Polsce na tych maszynach robotnicy te silniczki na komando produkowali. I wysylali do Niemiec. W cenie tych silniczkow wysylanych do Niemiec bedzie wliczana amortyzacja tych maszyn, cena donumentacji wizyty poganiaczy niewolnikow przyjezdzajacych z Niemiec do Polski i cena pracy, fakt mizerna ale zawsze, polskich robotnikow i majstrow. Czyli w koszcie tych silniczkow byloby z 80% kosztow przyslanych z Niemiec i 20% kosztow tej najgorszej i najtanszej bo prymitywnej pracy Polakow. I jakos taka Montownie ma sens tylko wtedy jak po kilku latach w sumie wiecej bedzie z tej filli wyslane do Niemiec jak z Niemiec do Polski bo conajmniej maszyny sie musza zamortyzowac. A ze takich Montownie w Polsce jest tysiace i nie powstaly w jednym czasie wiec powinna Polska wiecej do Niemiec exportowac jak importowac. Ale tak nie jest. Nastepnie imputujesz swoim przykladem drogi aso ze kraj jak Polska z Montowniami im. Balcerowicza musi miec deficyt handlowy, a z drugiej strony kraj jak Niemcy musi wtedy miec nadwzki. W przypadku Polski i Niemiec tak i jest, ale rozejrzymy sie po Swiecie jak jest. Polska wiecej importuje jak exportuje. Ale Chiny calkiem odwrotnie a zyja z tego ze maja jak Polska tez Montownie im Balcerowicza. Wiec jakos moze byc roznie z tej strony prawda? A wedlug Ciebie musialoby Chiny miec deficyt handlowy a tak nie jest (OK tak bedzie zapewne niedlugo ale to inna sprawa wiele lat nie bylo). Teraz popatrzymy na Niemcy, maja duza nadwyzke exportu na importem, co wg Ciebie ma udowodnic Twoje twierdzenie. Ale czy zawsze kraj wysokorozwiniety, bo takowe sa tymi co w innych buduja Montownie im Balcerowicza, musi miec nadwyzki handlowe? Wezmy USA, czyta sie czesto zawodzenia i na forach jak to USA wyexportowala swoje fabryki co np. Chin Mexyku i dlatego nie ma miejs pracy w samych USA, co najmniej tych przemyslowych. No wiec jak tak ma byc to przeciez wg. Ciebie drogi aso USA powinno miec przez ten export fabryk czyli maszyn itd nadwyzki handlowe. A nie ma, ma ogromny deficyt i to wiele juz lat z rzedu. Calkiem odwrotnie jak Niemcy. Dzwine prawda? Dla Ciebie ale nie dla mnie. Jak widac Twoje twierdzenie mozesz sobie drogo aso o kant d... rozbic bo Swiat jakos jest inny. A jaki? Napewno nie dziala wg Twoich przymyslen ale zapewne takowe masz bo widzisz tylko jego maly wycinek. Polska no i jak co Niemcy. I na tej podstawie ukladasz bzdurne teorie ktore przy tych samych zalozeniach gdzies indziej sie calkowicie nie spelniaja. A jak jest? Krotko. Balcerowicz posprzedawal polskie banki ktore sa filiami zachodnich. Powstaly tez inne nowe filie zachodnich bankow. Ich matki netto pompuja kase do Polski, polscy konsumenci, indywidualnie jak i panstwowi, netto biora wiecej kredytow jak inni Polacy czy firmy polskie maja w polskich bankach oszczednosci, wiec i to pociaga za soba kupno netto towarow z zagranicy przez Polakow co uwidacznia sie deficytem handlowym Polaki. Wlasnie finansowanym poprzez naplyw kapitalu netto z Zachodu glownie z Niemiec bo w Niemczech jest dokladnie odwrotnie. Wiecej ludzie oszczedzaja w bankach jak biora kredyty i ta nadwyzka kasy jest najpierw exportowana np. i do Polski a to pociaga za soba automatycznie nadwyzke niemieckiego exportu nad importem. A w Polsce deficytem. Wystarczy na teraz, jestem na urlopie, wiec nareszcie znalazlem troche czasu napisze inne zalegle posty a teraz sie poopalac. > Twoje pytanie o metodologię sporządzenia tej mapki jest oczywiście jak najbardz > iej zasadne. Mapka jest idiotyczna ale ona jest z livejurnal a to jest amerykanska strona przeznaczona do prania mozgow Rosjan. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Ty jorl/misza nic nie rozumiesz:)) i... 21.03.12, 11:12 jorl napisał: .. uprawiasz idiotyczna propagande:)) Wlasnie jak powstaje inwestycja czyli Montownia im Balcerowi > cza. Dlaczego dla Ciebie gdy GMC ma słaba afbryke w Bochum, do któej dopłaca i która produkuje kopromitujac GMC jakosciowo to jest wielkie niemieckie osiagniecie? A znacznie lepsza fabryka w Gliwicach, najlepsza na swiecie filia GMC jest juz montownia Balcerowicza? Przeciez GMC chce zamkanc cudowna:)) fabryke w Bochum a rozwijac w gliwicach? W cenie tych silniczkow wysylanych do Niemiec bedzie wliczana amor > tyzacja tych maszyn, cena donumentacji wizyty poganiaczy niewolnikow przyjezdza > jacych z Niemiec do Polski i cena pracy, fakt mizerna ale zawsze, polskich robo > tnikow i majstrow. Jakos nikt nie uwaza ich za poganiaczy niewolników, przeciwnie na ogól kadra jest polska i to najwyzsza:)) Co wiecej polska kadre firmy zachodnie czesto biora do Rosji iinnych krajów nie tylko jak Rosja 3ciego swiata:)) Czyli w koszcie tych silniczkow byloby z 80% kosztow przysla > nych z Niemiec i 20% kosztow tej najgorszej i najtanszej bo prymitywnej pracy P > olakow. Dziwne ze owa prymitywna praca jest bardziej ceniona przez amerykanów z GMC niz wyrafinowana praca Niemców??? I jakos taka Montownie ma sens tylko wtedy jak po kilku latach w sumie > wiecej bedzie z tej filli wyslane do Niemiec jak z Niemiec do Polski bo conajmn > iej maszyny sie musza zamortyzowac. Jakie maszyny??? W Bochum i w Gliwicach pracuja na maszynach i technologiach amerykańskich, które w Poslce lepiej sa wdrazane niz w niemieckim partactwie:)) A ze takich Montownie w Polsce jest tysiace > i nie powstaly w jednym czasie wiec powinna Polska wiecej do Niemiec exportowa > c jak importowac. Ale tak nie jest. Akurat teraz mamy nadwyzke juz w handlu z Niemcacmi i jestesmy dla Niemiec wiekszym partnerem handlowym niz Rasija:)) A my surowców do Niemiec nie wysyłamy.., co wiecej niedługo bedziemy tam wydobywac surowce... A nie ma, ma ogromny deficyt i to w > iele juz lat z rzedu. Calkiem odwrotnie jak Niemcy. Dzwine prawda? Dla Ciebie a > le nie dla mnie. W handlu z Niemcami mamy nadwyzki podobnie jak z Włochami czy UK... Ale juz z Rosja deficyt, ale i to sie wkrótce zmieni bo surowe weglowodry beda kosztowały 1/5 obecnmej ceny no i bedziemy miec włąsne bo starczy ich nam na 100 lat:)) A to da natychmiast kilka mld$ na plusie nawet gdybysmy nie exportowali weglodorów:)) > Jak widac Twoje twierdzenie mozesz sobie drogo aso o kant d... rozbic bo Swiat > jakos jest inny. Napewno nie jest taki jaki wyłania sie z Twoich wizji:)) czy juz nauczyłes sie ze wspołczesna elektronika rzadzi mechanika kwantowa? Czy douczyłes sie ze rzadzi nia technologia CYFROWA? Czy douczyłes sie ze nie surowce i nie produkcja stali staniowia o sile ekonomicznej kraju, ale usługi, nowczesne przemysly i napewno nie samochodowy? Czy wiesz, ze niektórych produktów nie opłaci sie wytwarzac w nowoczesnym kraju? Czy zrozumiałes juz ze autarkia nie jest oznaka siły ekonomicznej? Wszak to w Polsce inwestuja czołowe swiatowe firmy w nowoczsny przemysł lotniczy a nie w Niemczech.. :)) > A jak jest? Krotko. Balcerowicz posprzedawal polskie banki ktore sa filiami zac > hodnich. Powstaly tez inne nowe filie zachodnich bankow. No ic oc z tego? A czy wiesz, ze nawet detsche bank nie jest niemiecki? Podobnie jak deimler-benz? Ze to kapitał turecki czy arabski, Opel to GMC..? Wiesz o tym? Ze jedyna nowoczesna produkcje elektroniczna nie robia Niemcy ale Intel w Drexnie? Ze to Niemców bardzo prestizowa inwestycja? Wlasnie finansowanym poprzez n > aplyw kapitalu netto z Zachodu glownie z Niemiec bo w Niemczech jest dokladnie > odwrotnie. Jak widzisz kapitał, który nie moze zainwestowac u siebie idzie na emigracje. Kapitał jak czlowiek musi zarabiac i mamy w Polsce rowniez niemieckich gastarbeiterów:)) O powodzenia Polski zaleza losy milionów niemieckich ciułaczy:)) Wiecej ludzie oszczedzaja w bankach jak biora kredyty i ta nadwyzka > kasy jest najpierw exportowana np. i do Polski a to pociaga za soba automatyczn > ie nadwyzke niemieckiego exportu nad importem. A w Polsce deficytem. Bzdrura bo jest odwrotnie to włąsnie napływa kapitału z całego swiata napedza rozwój USA i finasuje ich deficyt w wymianie handlowej, który równiez jest iluzoryczny. Skoro to amerykańskie firmy produkuja w Chinach.., nawet podatki płacone przez nich w Chinach szybciutko wracaja do amerykańskich banków i finasuja budzet USA- obligacje:))) Podobnie choc na znacznie mniejsza skale jest wPolsce:)) > > Wystarczy na teraz, jestem na urlopie, wiec nareszcie znalazlem troche czasu na > pisze inne zalegle posty a teraz sie poopalac. Alez opalaj sie za swoje centy:)) a co kupiłes se tania wycieczke za 500Eu do cieplych krajów:)) > > > > > > > > Twoje pytanie o metodologię sporządzenia tej mapki jest oczywiście jak na > jbardz > > iej zasadne. > > Mapka jest idiotyczna ale ona jest z livejurnal a to jest amerykanska strona pr > zeznaczona do prania mozgow Rosjan. > > Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Bardzo ciekawa mapa Swiata 20.03.12, 21:55 misza_kazak napisał: > To nie ja definuje tylko miedzynarodowy fundusz walutowy :) Ta mapka ktora podales misza jest z livejournala a nie z Funduszu Walutowego, nawet jak sie na niego powoluja. Ten livejournal jest to strona CIA dla prania mozgow Rosjanom. Juz sie z nia spotykalem i wiem ze jest dobrze robiona. Dla tego celu. Nawet w tym przypadku podaja takie klamstwa abys mial przekrecony poglad na rzeczywistosc. I masz. Sadze tez wlasnie oni chwala nacjonalistow i bolszewikow w Rosji, tez podaja jakich to macie miliarderow chociaz w tym Forbes pomaga. Jest to skuteczne co widac i po Tobie. Jak juz o tych miliarderach czyli oligarchach wg Forbesa. Jakos podawany jest ich majatek ale ani slowa nie sa podane ich dlugi w bankach. A maja je ogromne i nawet nie wiem czy jakis wasz oligarcha nie ma wiecej kredytow jak majatku czyli tak naprawde ma majatek ponizej zera. W Polsce jest podobnie, jakis czas temu usmialem sie o Palikocie. Podawano ze niebiedny ale jak byl w Sejmie (w poprzedniej kadencji) podliczano im (obowiazek jako posla) jego majatek. Mial jakis ale tez kredyty i pod odjeciu kredytow byl ponizej zera. Zreszta ci polscy Kulczyki itp tez sa podobnymi po odjeciu od majatku kredytow nie wiem czy wystaja powyzej zera. W Rosji macie podobnie. Ale pranie mozgow wam robia i to skutecznie a po to abyscie nie budowali kapitalizm a znowu cudowali komuna. I ten livejournal robi tez ta robote. > Prawda. USA i inne "cywilizowane" panstwa od kilkuset lat zyja kosztem innych k > olonizowanych panstw. Niemcy jakos koloni nie mieli a jak mieli to krotko. Tak naprawde kolonie az tak sie nie oplacaly co takiego ciekawego jacys Murzyni potrafili zrobic? Jedna powazna sprawa to bylo ze kolonie zapewnialy surowce ale z biednych Murzynow to sie wiele nie sciagnelo. To tez z livejournala? Mysle ze tez Misza, coz dobrze pierze mozgi, CIA nie jest glupia. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Tak, mówi nam, że 21.03.12, 11:29 poziom zadłużenia o niczym jeszcze nie świadczy. Można długów nie mieć bo ... jest się takim dziadem, że nikt pożyczyć nie chce. Można długi mieć kolosalne ale i ogromna zdolność ich spłacania. === Tak samo jest na poziomie gospodarstw domowych. By wziąć duży kredyt trzeba wykazać się zdolnością jego spłacenia. Odpowiedz Link Zgłoś