anton_pl 19.03.12, 07:00 www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zVJjHM-MJfw Zwraca uwagą niewielki odrzut - nadmienię że Czesi kupili takie karabiny na wyposażenie swojej armii, żabojady chyba też... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anton_pl Re: Gostek przycina z Mk48 19.03.12, 07:49 Faktycznie mógłby pociągnac, ale pewnie chciał się popisać przed kumplami że trafi w tarcze :D Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Rufus przycina z... 19.03.12, 18:34 ...procy: www.youtube.com/watch?v=AEIzuv9obd8 zapamiętaj to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
remov Re: anton 19.03.12, 22:08 o333 napisał: > www.vesti.ru/only_video.html?vid=403145 A jakieś wyjaśnienie, jak mu to wychodzi? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: anton 20.03.12, 00:02 remov napisał: > o333 napisał: > > > www.vesti.ru/only_video.html?vid=403145 > A jakieś wyjaśnienie, jak mu to wychodzi? ;-) > Gość mówi że ma 4 punktowe podparcie. Swoją drogą jako fachowiec mógłbyś skomentować to co się dzieję z PKMem na początku, bo ja zbierałem szczękę z podłogi jak to zobaczyłem. Mój znajomy rusznikarz stwierdził że na początku podejrzewał że chodzi o wagę i siłe jego mościa ale 52 kilogramowa dziewczyna wyprowadziła go z błędu. No i seria ze Steczkina. Odpowiedz Link Zgłoś
remov Re: anton 20.03.12, 00:46 o333 napisał: > Gość mówi że ma 4 punktowe podparcie. To nic nie znaczy. Zdajesz sobie sprawę, że to jest wyjaśnienie mniej więcej takie, jakiego udziela czarodziej po występie? Ale w filmie są numery patentów, dasz radę odnaleźć ich treść w rosyjskim urzędzie www.rupto.ru/ ? ;-) > Swoją drogą jako fachowiec mógłbyś skomentować to co się dzieję z PKMem > na początku, bo ja zbierałem szczękę z podłogi jak to zobaczyłem. Z PKM-em nic się nie dzieje. Natomiast nadal nie wiem, jak facet tak stabilnie potrafi trzymać broń, szczególnie pistolet automatyczny. Jedyne, co mogę napisać, to podejrzewam, że on nauczył się jakiejś "stabilnej nierównowagi", czyli wysunięcia środka ciężkości podczas strzelania tak, aby równoważyć odrzut i podrzut broni. Niemniej, nie wyjaśnia to wyczynów z pistoletem automatycznym. > Mój znajomy rusznikarz stwierdził że na początku podejrzewał że chodzi > o wagę i siłe jego mościa ale 52 kilogramowa dziewczyna wyprowadziła > go z błędu. Tylko, że jej idzie to o rząd wielkości gorzej. Pomijam, że z ukaemu nie strzelała, ani z pistoletu, a jedynie z karabinka automatycznego i to do amunicji 5,45 mm, co jakby nieco zmniejsza skalę trudności. Natomiast faktycznie robi to dosyć stabilnie. > No i seria ze Steczkina. To faktycznie było niezłe. Ja trochę doświadczenia z pistoletami automatycznymi (a nie samopowtarzalnymi) mam. Gdy ja strzelałem z podobnej zabawki, to jedynie pierwszym pociskiem w coś trafiłem, reszta poszła w kosmos, a do małych i lekkich nie należę. Oczywiście pomijam CAŁKOWITY BEZSENS strzelania z pokazanej na filmie broni ogniem ciągłym do jakiegokolwiek celu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: anton 21.03.12, 17:12 browiec1 napisał: > No wlasnie.Fajny fil ale cos konkretniej. Ale co konkretnie? W wywiadzie jest powiedziane że gość nie mówi jak to robi. Jest instruktorem UFSB i MVD . Odpowiedz Link Zgłoś
remov Re: anton 24.03.12, 14:11 o333 napisał: > Ale co konkretnie? W wywiadzie jest powiedziane że gość nie mówi jak to robi. > Jest instruktorem UFSB i MVD . Nie bardzo. Szkoli funkcjonariuszy z różnych jednostek, ale nie jest ich instruktorem. Pomijając już, że ani w rosyjskim, ani w Polskim nie ma litery "v", a w transkrypcji rosyjskie Ministerstwo Spraw Wewnętrznych to MWD. Tak samo, jak karabin Dragunowa to SWD i tak dalej. Przypominam, że jest to polskojęzyczne forum. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: anton 20.03.12, 08:37 o333 napisał: > rel="nofollow">www.vesti.ru/only_video.html?vid=403145 Niesamowity gostek, Bóg mi świadkiem, pierwszy raz coś takiego widzę :D Odpowiedz Link Zgłoś