Dodaj do ulubionych

Mig 25 i Bielenko

15.09.12, 23:15
akurat na Discovery był program o uprowadzeniu Mig 25 przez tego pilota.
ale co mnie zaskoczyło, pokazano że w jego rodzinnym mieście jest ulica jego imienia. Ciekawią motywy i rok nadania.
Pzdr
Obserwuj wątek
    • marek_boa Re: Mig 25 i Bielenko 16.09.12, 00:13
      Hm?! Muszę Cię zmartwić Patmate - w Nalcziku nie ma ulicy imienia Bielenki! Są ulice sławnych pilotów jak Czkałowa czy Gagarina ale raczej Bielenko do tej kategorii nie należy!
      -Pozdrawiam!
      • patmate Re: Mig 25 i Bielenko 16.09.12, 00:19
        Marku, wiem, ale w programie była przebitka z takąż nazwą wymalowaną cyrylicą (iałe na niebieskim). Nie podejżewam, że jest to nazwa w amerykańskiej dierewnii. Program pewnie będzie jeszcze powtarzany, więc mozemy pooglądać.

Pzdr
        • o333 Re: Mig 25 i Bielenko 16.09.12, 00:51
          sprawdziłem, nie ma takiej ulicy w Nalczikie
          • patmate Re: Mig 25 i Bielenko 16.09.12, 01:14
            też sprawdziłem, nie ma. Muszę złapać powtórkę programu, bo wyraźnie tabliczka pisana cyrylicą.
            PZdr
      • patmate Re: Mig 25 i Bielenko 16.09.12, 01:31
        marek_boa napisał:

> Hm?! Muszę Cię zmartwić Patmate - w Nalcziku nie ma ulicy imienia Bielenki!

nie Marku nie zmartwiłeś :)

> Są
        > ulice sławnych pilotów jak Czkałowa czy Gagarina ale raczej Bielenko do tej kat
        > egorii nie należy!

Domyślam się. najwyżej mógłby mieć tabliczkę po drugiej stronie Pacyfiku.
        Zasstanowił mnie realizator filmu, bo odniosłem wrażenie jakby relacjonował wydarzenia od sowieckiej strony, wywiady były tylko z Rosjanami.

Pzdr
        • marek_boa Re: Mig 25 i Bielenko 16.09.12, 10:33
          No cóż - niestety w historycznych programach Discovery powoli schodzi na psy!:(
          -Pozdrawiam!
    • d.mar-r Re: Mig 25 i Bielenko 17.09.12, 12:11
      nie oglądałem tego ale trochę mi się nie chce wierzyć

Rosjanie inaczej podchodzą do takich kwestii. Nie sądzę żeby tam pojawił się ichni odpowiednik ul. Kuklińskiego czy innego tego typu zasrańca. Niezależnie od racji jakimi ów zasraniec się kierował. A jak wiemy mają oni wielu takich od Własowa począwszy.
      Za Matuszku Rassiju się w razie potrzeby ginie i kropka. Jaka by ta matuszka w danej chwili nie była. A jak ktoś nie chce za nią ginąc to j... jewo mać.

• o333 Re: Mig 25 i Bielenko 17.09.12, 12:16
        d.mar-r napisał(a):

> nie oglądałem tego ale trochę mi się nie chce wierzyć
        >
        > Rosjanie inaczej podchodzą do takich kwestii. Nie sądzę żeby tam pojawił się ic
        > hni odpowiednik ul. Kuklińskiego czy innego tego typu zasrańca. Niezależnie od
        > racji jakimi ów zasraniec się kierował. A jak wiemy mają oni wielu takich od Wł
        > asowa począwszy.
        > Za Matuszku Rassiju się w razie potrzeby ginie i kropka. Jaka by ta matuszka w
        > danej chwili nie była. A jak ktoś nie chce za nią ginąc to j... jewo mać.
        >
        >
        ano... nic dodać nic ująć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka