wiarusik 09.01.13, 00:27 www.youtube.com/watch?v=V3uUBUGEox0 10ta pancerna w okolicach mamonowo. a ta moja symulacja skutkiem tego: dziennikzbrojny.pl/aktualnosci/news,1,3119,aktualnosci-z-polski,mon-jednak-rozmawia-o-kolejnych-leopardach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adam_al Leo 09.01.13, 08:37 > mon-jednak-rozmawia-o-kolejnych-leopardach Pozyskanie kolejnej partii Leo + modernizacja posiadanych to rozsądny kierunek. Kupimy czas na prace nad własnym "Rydwanem". Mam nadzieję, że nasza armia wejdzie również w posiadanie rozsądnej porcji nowoczesnej amunicji 120 mm, jak na razie sytuacja w tej materii wygląda chyba blado. Czekamy na nowe "twitty" Pana Ministra ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aso62 Re: Leo 09.01.13, 10:16 Rydwan to przecież BWP będzie, nie ma bezpośredniego związku z Leo. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Leo 09.01.13, 11:28 aso62 napisał: > Rydwan to przecież BWP będzie, nie ma bezpośredniego związku z Leo. W warunkach polskich pociagnie na czolga. Jak TKSy w 1939. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_101 Re: Leo 09.01.13, 12:27 misza_kazak napisał: > > aso62 napisał: > > > Rydwan to przecież BWP będzie, nie ma bezpośredniego związku z Leo. > > W warunkach polskich pociagnie na czolga. Jak TKSy w 1939. I gadaj tu z debilem Odpowiedz Link Zgłoś
adam_al Re: Leo 09.01.13, 12:51 > I gadaj tu z debilem Jak na wojnie - szybka riposta, ale dostało się nie temu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_101 Re: Leo 09.01.13, 13:15 Adam, nic sie nie boj ;-) on moze przekazac moja riposte swojemu kolezce o333 z GRU/SWD czy kto tam u nich w bylym ZSRR obsluguje od strony propagandowej to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
aso62 Re: Leo 09.01.13, 14:16 misza_kazak napisał: > W warunkach polskich pociagnie na czolga. Jak TKSy w 1939. Coś w tym jest. W porównaniu do T-72/90 każdy przyzwoity BWP "pociągnie na czołga". Odpowiedz Link Zgłoś
adam_al Re: Leo 09.01.13, 12:58 > Rydwan to przecież BWP będzie, nie ma bezpośredniego związku z Leo Rydwan to kod programu rozwoju nowej platformy gąsienicowej, jak wynika z przekazu również bojowej. Czyli nasz przyszły, mam nadzieję, że doszły program będzie stanowił pień zarówno dla platformy lżejszej np. BWP jak i cięższej - bojowej. Raczej "samodzielnego" MBT to my tworzyć nie będziemy. Odpowiedz Link Zgłoś