Dodaj do ulubionych

Farnborough - Rosjanie nie polataja

13.07.14, 07:23
I z kontraktow tez zbyt wiele nie bedzie. Brytyjczycy nie dali wiz.
www.independent.co.uk/news/uk/home-news/uk-government-bars-russian-delegates-from-this-years-farnborough-international-airshow-9602151.html
Obserwuj wątek
    • marek_boa Re:Brytyjczycy nie zarobią!:( 13.07.14, 12:03
      Aj waj! Straszne rzeczy! "Brytyjczycy się nie dali" - jak to pięknie brzmi!:) Kilka milionów funtów zamiast do Brytyjskiej kasy, poszło się jeb...ać! Kontraktów z Farnborough NIGDY nie było więc akurat tym nie mają się co martwić! Za to jak znam życie Brytole "MosAeroShow" będą oglądać w telewizji w ramach retorsji!
      • bmc3i Nie możliwe 13.07.14, 14:51
        marek_boa napisał:

> Aj waj! Straszne rzeczy! "Brytyjczycy się nie dali" - jak to pięknie brzmi!:) K
        > ilka milionów funtów zamiast do Brytyjskiej kasy, poszło się jeb...ać! Kontrakt
        > ów z Farnborough NIGDY nie było więc akurat tym nie mają się co martwić! Za to
        > jak znam życie Brytole "MosAeroShow" będą oglądać w telewizji w ramach retorsji
        > !

przecież Wy towarzysze "nie potrzebujecie wiz do UK"....
        • marek_boa Re: Nie możliwe 13.07.14, 15:03
          Pewnie ,że nie możliwe! Za to Wy cameraden potrzebujecie wiz do USA!
          • bmc3i Re: Nie możliwe 13.07.14, 15:28
            marek_boa napisał:

> Pewnie ,że nie możliwe! Za to Wy cameraden potrzebujecie wiz do USA!

Ale my nie mowimy ze nie potrzebujemy :)
            • marek_boa Re: Nie możliwe 13.07.14, 15:39
              A ja mówiłem ,że ja nie potrzebuję! Wyobraź Sobie ,że do Rosji również nie potrzebuję - mam stałą!:)
              • bmc3i Re: Nie możliwe 13.07.14, 20:52
                marek_boa napisał:

> A ja mówiłem ,że ja nie potrzebuję! Wyobraź Sobie ,że do Rosji również nie potr
                > zebuję - mam stałą!:)

Nie, pisales ze ROsjanie nie potrzebuja.
                • marek_boa Re: Nie możliwe 13.07.14, 22:01
                  Matrek Zacznij kupować jakieś leki wzmacniające pamięć!
              • ignorant11 Re: Nie możliwe 14.07.14, 01:14
                marek_boa napisał:

> A ja mówiłem ,że ja nie potrzebuję! Wyobraź Sobie ,że do Rosji również nie potr
                > zebuję - mam stałą!:)

Trudno aby ich czlowiek nie mial stalej...
          • stary_chinczyk Re: Nie możliwe 13.07.14, 17:27
            Ale to jedna z pozostałości po 45 latach najlepszego we wszechświecie ustroju więc proponuję ogon pod siebie towarzyszu.
            • marek_boa Re: Nie możliwe 13.07.14, 18:22
              Łał! Już Ci pisałem ,że ten tytuł mnie nie przysługuje! W ten sposób zwracają się do siebie Europosłowie! Najlepszy ustrój jest wtedy kiedy "bogatemu wszystko wolno" - Jesteś niewolnikiem tego ustroju i jeszcze Sobie go Chwalisz?! :)
              • antyk-acap Re: Nie możliwe 13.07.14, 18:28
                Jak ci ten nie odpowiada to granice na wschodzie są otwarte. Jeszcze...
                • marek_boa Re: Nie możliwe 13.07.14, 18:41
                  Babci Zamelduj - mnie Możesz w d..ę Pocałować ale dopiero jak zęby Umyjesz!:)
                • ignorant11 Re: Nie możliwe 14.07.14, 01:20
                  antyk-acap napisał:

> Jak ci ten nie odpowiada to granice na wschodzie są otwarte. Jeszcze...

Oj to daleko musialby jechac, bo w takiej rasiji to wolno cokolowiek tylko bogatemu a bogaty jest en komu liliputler pozwoli
              • stary_chinczyk Re: Nie możliwe 13.07.14, 18:37
                > Łał! Już Ci pisałem ,że ten tytuł mnie nie przysługuje! W ten sposób zwracają s
                > ię do siebie Europosłowie! Najlepszy ustrój jest wtedy kiedy "bogatemu wszystko
                > wolno" - Jesteś niewolnikiem tego ustroju i jeszcze Sobie go Chwalisz?! :)

Nie jestem zadnym niewolnikiem. I nie specjalnie widze zeby wszystko mi bylo wolno.
                Wiezienia w USA sa pelne bogatych, ktorym sie tak wydawalo. Nie slyszalem natomiast o zadnym PRLowski bonzie, ktoremu by krzywda sie kiedykolwiek stala.
                • marek_boa Re: Nie możliwe 13.07.14, 18:44
                  Żeby "wszystko Ci było wolno" to najpierw Musiałbyś Byś bogaty! Oj daleko Ci do tego Ogarek, daleko!:( Nie Rozśmieszaj mnie bo zajadów dostanę:
                  www.wykop.pl/link/1779464/pijany-16-sto-latek-potraca-smiertelnie-4-osoby-zbyt-bogaty-na-wiezienie/
                  To w PRL-u było czy w Stanach?!
                  • stary_chinczyk Re: Nie możliwe 13.07.14, 19:20
                    Boa, towarzyszu drogi, to ze psyholog cos powie to jedna sprawa, to co lawnicy zdecyduja zupelnie inna. Jak zwykle manipulujesz faktami. Lub mowiac wprost, klamiesz.
                    • marek_boa Re: Nie możliwe 13.07.14, 19:23
                      To "nie towarzyszu tani" Dobrnij do końca tego procesu i Napisz czy został skazany czy nie! Według moich informacji (pewnie kłamliwych bo źródło Amerykańskie) siedzieć nie poszedł!
                      • stary_chinczyk Re: Nie możliwe 13.07.14, 19:59
                        No fsktycznie, nie poszedl. Jeszcze nie poszedl bo gubernator Teksasu juz zapowiedzial apelacje.
                        Tylko ze powodem lagodnego wyroku nie byl status majatkowy, a totalny brak wychowania mlodzienca. Moze to i kpina z system, ale wciaz to co ty usilujesz wcisnac jest manipulacja.
                        Na marginesie, ile setek ludzi zabito w PRL i nikt za to nie odpowiedzial do dzis ?
                        • marek_boa Re: Nie możliwe 13.07.14, 22:02
                          Rozumiem ,że Masz jakiś dowód na te "setki ludzi zabitych w PRL" co nikt za to nie odpowiedział?!
                          • stary_chinczyk Re: Nie możliwe 14.07.14, 03:50
                            Kpisz czy o droge pytasz ? A o tzw laczce na warszawskich Powazkach slyszales ? A malo to ludzi nazabijali w 1970 czy w stanie wojennym. A to tylko wybrane incydenty z bogatej kolekcji z czasow PRL.
                            • marek_boa Re: Nie możliwe 14.07.14, 10:36
                              Kpisz czy o drogę Pytasz?! Nie zostały tamte zbrodnie osądzone??! Winni nie ponieśli kary?! Wybrane incydenty - konkrety poproszę a nie bicie piany!
                              • stary_chinczyk Re: Nie możliwe 15.07.14, 17:54
                                Tak? A kto poniosl kare za grudzien 70?
                                Glowni sprawcy dozywaja spokojnie swoich dni pobierajac wysokie emerytury.
                                Konkrety chcesz? O masakrze robotnikow w Poznaniu nie slyszales? Co?
                                O Radomiu tez nie? O kopalni Wujek tez? Co nie pisza o tym w ruskich szmatławcach ktore czytujesz?
                                • marek_boa Re: Nie możliwe 15.07.14, 18:41
                                  Przestań wypisywać takie Dyrdymały bo szkoda tego czytać! O procesach ludzi ,którzy są winni tym zajściom nie Słyszałeś?! Bo jak nie to Przewertuj ostatnie pitawale za poprzednie 20 lat! Nie piszą o tym w Jankeskim papierze toaletowym?! Może nie udało im się podsłuchać i dlatego nie wiedzą?!
                                  • stary_chinczyk Re: Nie możliwe 15.07.14, 20:15
                                    PRL skonczyl sie 25 lat temu. Procesy z ostatnich 20stu lat o ktorych piszesz, byly mozliwe tylko dzieki temu ze sie skonczyl. Nie opowiadaj wiec jak to PRL wszystko ladnie rozliczal.
                                    Zreszta czesto te procesy, dzieki takim wlasnie jak ty, wciaz ciagna sie od 25 lat.
                                    • marek_boa Re: Nie możliwe 15.07.14, 21:28
                                      No ba! Który raz ma napisać ,że Stan Wojenny to moje dzieło?! To kiedy będą rozliczać Amerykańską administracje za oszukanie całego świata i wywołanie wojny z Irakiem?! Zabili "tylko" około miliona ludzi i przez nich giną tam na dal! Te Twoje USA jest gorsze niż 1000 PRL-ów razem wziętych! I to właśnie dzięki takim jak Ty!
                                      • stary_chinczyk Re: Nie możliwe 16.07.14, 03:50
                                        Zalosni jestescie towarzyszu, zalosni. Opowiadacie bzdury a jak sie was przycisnie to probujecie zmienic temat na temat wytrych, czyli "jakie te USA paskudne".

PS. To nie Amerykanie detonowali bomby na irackich targowiskach.
                                        • marek_boa Re: Nie możliwe 16.07.14, 12:32
                                          Ależ oczywiście ,ze nie! Te bomby detonowały zapalniki - Amerykanie je tylko zrzucali z samolotów! Oj żałośni Jesteście Jankesi ,żałośni - jak się was przyciśnie to swoje sprawki zwalacie na "mitycznych" terrorystów! Tylko czemu tych terrorystów w Iraku przed wojną nie było?!
                      • bmc3i Re: Nie możliwe 13.07.14, 21:00
                        marek_boa napisał:

> To "nie towarzyszu tani" Dobrnij do końca tego procesu i Napisz czy został skaz
                        > any czy nie! Według moich informacji (pewnie kłamliwych bo źródło Amerykańskie
                        > ) siedzieć nie poszedł!

W USA to lawa przysieglych decyduje o tym, czy ktos pojdzie siedziec, czy nie. Sedzia decyduje tylko o tym na ile. A czlonkiem lawy przysieglych, moze byc kazdy. Sam dostalem ostatnio list wzywajacy mnie do obowiazkowej rejestracji na liscie do losowania czlonkow lawy przysieglych. Sadzisz ze kilkunastu ludzi z lapanki, nie stwierdza ze ktos jest winny tylko dlatego ze jest bogaty?
                        • marek_boa Re: Nie możliwe 13.07.14, 22:05
                          Matrek w nosie mam kto decyduje! Szczyl nie siedzi w pierdlu a zabił 4 osoby! Uzasadnienie psychologa Przeczytałeś?! W razie co z Polskiego podwórka też mogę przypomnieć "pomroczność jasną" wymyśloną dla synalka Wałęsy!
                          • bmc3i Re: Nie możliwe 13.07.14, 22:06
                            marek_boa napisał:

> Matrek w nosie mam kto decyduje! Szczyl nie siedzi w pierdlu a zabił 4 osoby! U
                            > zasadnienie psychologa Przeczytałeś?! W razie co z Polskiego podwórka też mogę
                            > przypomnieć "pomroczność jasną" wymyśloną dla synalka Wałęsy!

Uzasadnienie psychologa jest rownie istotne jak Twoje. Prawdziwe uzasadnienie znajduje sie w wyroku.
                            • marek_boa Re: Nie możliwe 13.07.14, 23:07
                              Ty nie Ucz ojca dzieci robić co?! Napisz jeszcze ,że uzasadnienie i sam wyrok nie jest w żaden sposób zależne od opinii biegłych psychiatrów to będę miał polewkę cały dzień!
                              • bmc3i Re: Nie możliwe 13.07.14, 23:09
                                marek_boa napisał:

> Ty nie Ucz ojca dzieci robić co?! Napisz jeszcze ,że uzasadnienie i sam wyrok n
                                > ie jest w żaden sposób zależne od opinii biegłych psychiatrów to będę miał pole
                                > wkę cały dzień!

Chcesz znac uzasadnienie wyroku i ustalony stan faktyczny bedacy jego podstawa, musisz zajrzec do tyekstu uzasadnienia, a nie do czyichs swobodnych wypowiedzi.
                                • marek_boa Re: Nie możliwe 14.07.14, 01:17
                                  Od kiedy to opinia biegłego lekarza sądowego wydana na polecenie sądu jest "swobodną wypowiedzią" Matrek?!
                                  • bmc3i Re: Nie możliwe 14.07.14, 22:33
                                    marek_boa napisał:

> Od kiedy to opinia biegłego lekarza sądowego wydana na polecenie sądu jest "swo
                                    > bodną wypowiedzią" Matrek?!

Od zawsze. Sad zadaje pytanie, a biegly ma prawo i obowiazek oprzec swoja opinie wylacznie na wlasnej ocenie.
                                    • marek_boa Re: Nie możliwe 15.07.14, 00:19
                                      I to jest "swobodna wypowiedź"??! Ty Byłeś kiedyś w sądzie??! Napisz jeszcze raz tylko najpierw się dobrze Zastanów - Czy opinia biegłego składana w sądzie pod przysięgą jest "swobodną wypowiedzią"?!
                                      • bmc3i Re: Nie możliwe 15.07.14, 22:40
                                        marek_boa napisał:

> I to jest "swobodna wypowiedź"??! Ty Byłeś kiedyś w sądzie??! Napisz jeszcze ra
                                        > z tylko najpierw się dobrze Zastanów - Czy opinia biegłego składana w sądzie po
                                        > d przysięgą jest "swobodną wypowiedzią"?!

Jest. Sa pytania zamkniete i otwarte. Odpowiedz na pytanie zamkniete, ma postac tak, nie. Odpowiedz na pytanie otwarte jest swobodna wypowiedzia na zadany temat,
                                        • marek_boa Re: Nie możliwe 15.07.14, 23:17
                                          To chyba z filmów?!
                                • ignorant11 Re: Nie możliwe 14.07.14, 09:11
                                  bmc3i napisał:

> marek_boa napisał:
                                  >
                                  > > Ty nie Ucz ojca dzieci robić co?! Napisz jeszcze ,że uzasadnienie i sam w
                                  > yrok n
                                  > > ie jest w żaden sposób zależne od opinii biegłych psychiatrów to będę mia
                                  > ł pole
                                  > > wkę cały dzień!
                                  >
                                  > Chcesz znac uzasadnienie wyroku i ustalony stan faktyczny bedacy jego podstawa,
                                  > musisz zajrzec do tyekstu uzasadnienia, a nie do czyichs swobodnych wypowiedzi
                                  > .
                                  I pomyslec, ze taki jelop byl polskim policjantem.
                                  On nie wie, ze opinie bieglych sa jedynie pomocnicza wskazowka dla sadow ale to sady decyduja i obie strony moga i kwestiono2ac i przedstawiac opinie wielu bieglych...
                                  No ale ktos ma stala wize rosyjska..
                  • bmc3i Re: Nie możliwe 13.07.14, 20:56
                    marek_boa napisał:

> Żeby "wszystko Ci było wolno" to najpierw Musiałbyś Byś bogaty! Oj daleko Ci do
                    > tego Ogarek, daleko!:( Nie Rozśmieszaj mnie bo zajadów dostanę:
                    > www.wykop.pl/link/1779464/pijany-16-sto-latek-potraca-smiertelnie-4-osoby-zbyt-bogaty-na-wiezienie/
                    > To w PRL-u było czy w Stanach?!

Pewnie. Kilka miesiecy temu rozmawialem z przedstawicielem mniejszosci zydowskiej w Nowym Yorku. Pytal mnie czy w Polsce tez idzie sie do wiezienia z podatrki. Po nitce do klebka, okazalo sie Sad Najwyzszy utrzymal w mocy wyrok 30 lat wiezienia za niezaplacone podatki.
                    Jak widzisz, w USA nawet najbogatsi ida do ancla i to nie na 3 mce w zawiasach.
                    • marek_boa Re: Nie możliwe 13.07.14, 22:06
                      Widocznie nie był taki bogaty!:)
                      • bmc3i Re: Nie możliwe 13.07.14, 22:07
                        marek_boa napisał:

> Widocznie nie był taki bogaty!:)

A CEO Lehman Brothers byl wystarczajaco bogaty?
                        • marek_boa Re: Nie możliwe 13.07.14, 23:09
                          Czasami kogoś ze świecznika odstrzeliwują!Tylko jakoś nie chce to być regułą!:)
                          • bmc3i Re: Nie możliwe 13.07.14, 23:10
                            marek_boa napisał:

> Czasami kogoś ze świecznika odstrzeliwują!Tylko jakoś nie chce to być regułą!:)

Zwlaszcza gdy regula jest Twoje widzimisie.
                            • marek_boa Re: Nie możliwe 14.07.14, 01:21
                              No ba - pewnie ,że moje "widzimisię"! Synalek Wałęsy miał oczywiście "pomroczność jasną" a urząd skarbowy zapomniał przez 5 lat pobrać od Wałęsy podatku od miliona dolarów ,który to milion otrzymał od "Werner Bros" za film ,który mieli o nim kręcić!:) Matrek koniowi Zamelduj tylko nie polnemu bo mu łeb rozsadzi ,że "wszyscy są równi wobec prawa"!:) Nigdy tak nie było ,nie ma i nie będzie!
                              • bmc3i Re: Nie możliwe 14.07.14, 22:35
                                marek_boa napisał:

> No ba - pewnie ,że moje "widzimisię"! Synalek Wałęsy miał oczywiście "pomroczno
                                > ść jasną" a urząd skarbowy zapomniał przez 5 lat pobrać od Wałęsy podatku od mi
                                > liona dolarów ,który to milion otrzymał od "Werner Bros" za film ,który mieli o
                                > nim kręcić!:) Matrek koniowi Zamelduj tylko nie polnemu bo mu łeb rozsadzi ,że
                                > "wszyscy są równi wobec prawa"!:) Nigdy tak nie było ,nie ma i nie będzie!

To sie nazywa wykorzystywanie luk w prawie i nic wiecej. Kazdy moze je wykorzystywac, nawet zur spod budki z piwem bez grosza przy duszy.
                                • marek_boa Re: Nie możliwe 15.07.14, 00:24
                                  Odpowiedź nie na temat - jak zwykle z resztą! Wymyślenie "pomroczności jasnej" to nie była żadna luka prawna tylko stworzony pseudonaukowy werdykt tylko po to by synalek prezydenta nie poszedł siedzieć za spowodowanie wypadku samochodowego! "Zapomnienie" o zaległym podatku od miliona dolarów przez urząd skarbowy również nie było żadną luką prawną - to było świadome przeczekanie przez skarbówkę upłynięcia karencji przedawnienia!
                                  • bmc3i Re: Nie możliwe 15.07.14, 23:10
                                    marek_boa napisał:

> Odpowiedź nie na temat - jak zwykle z resztą! Wymyślenie "pomroczności jasnej"
                                    > to nie była żadna luka prawna tylko stworzony pseudonaukowy werdykt tylko po to
                                    > by synalek prezydenta nie poszedł siedzieć za spowodowanie wypadku samochodowe
                                    > go! "Zapomnienie" o zaległym podatku od miliona dolarów przez urząd skarbowy ró
                                    > wnież nie było żadną luką prawną - to było świadome przeczekanie przez skarbówk
                                    > ę upłynięcia karencji przedawnienia!

To sa populistyczne bzdety. Demokracja ma to do siebie ze jest wieloplaszczyznowa i wielopoziomowa kontrola urzednikow, tak formalna jak i nieformalna. Oznacza to, ze nawet jesli jakis urzednik bedzie chcial cos ukryc, znajdzie sie 10 chetnych aby mu tym rzucic w twarz. Urzad Skarbowy jest kontrolowany przez Izbe Skarbowa, a kazdy z nich jest kontrolowany przez UKS, NSA i policje skarbowa. Ukryc cos mozesz, albo ukrecic leb, na bardzo krotki czas jedynie.
                                    • marek_boa Re: Nie możliwe 15.07.14, 23:19
                                      Matrek nie ma "populistycznych bzdetów" w przypadku łamania i naginania prawa ze względu na zajmowane stanowisko! Albo prawo jest dla wszystkich albo dla nikogo!
                                      • bmc3i Re: Nie możliwe 15.07.14, 23:31
                                        marek_boa napisał:

> Matrek nie ma "populistycznych bzdetów" w przypadku łamania i naginania prawa z
                                        > e względu na zajmowane stanowisko! Albo prawo jest dla wszystkich albo dla niko
                                        > go!

Wszędzie sa ludzie którzy lamia prawo wykorzystując zajmowane stanowisko. Problemem w tej dyskusji jak rozumiem jest nie to czy tacy ludzie istnieja, czy tez nie, lecz to czy w krajach demokratycznych mozna lamac prawo bez konsekwencji, jesli jestes bogaty lub zajmujesz wysokie stanowisko. W USA na przyklad, jedna z prerogatyw prezydenta jest mozliwosc darowania dowolnej kary zasadzonej przez sady, z wyjatkiem kary za przestepstwa zwazane z wykonywaniem funkcji publicznych czy zwlaszcza urzedniczych. Prezydent moze darowac kare za potrojne morderstwo ze szczególnym okrucieństwem, ale nie ma mozliwosci darowania urzednikowi panstwowemu kary za przestepstwa zwiazane z wykonywaniem przez niego obowiazkow sluzbowych.
                                        • marek_boa Re: Nie możliwe 16.07.14, 01:20
                                          Nie możliwe!:) Czyli potwierdziłeś wcześniej napisane przez mła słowa?!:) Czasami aby prawda się do Ciebie przebiła trzeba inaczej zadziałać!:)
                                          • bmc3i Re: Nie możliwe 16.07.14, 01:31
                                            marek_boa napisał:

> Nie możliwe!:) Czyli potwierdziłeś wcześniej napisane przez mła słowa?!:) Czasa
                                            > mi aby prawda się do Ciebie przebiła trzeba inaczej zadziałać!:)

A konkretnie ktore Twoje slowa potwierdzilem? Moglbys osobiscie je zacytowac?
                                            • marek_boa Re: Nie możliwe 16.07.14, 01:34
                                              Że nie ma i nigdy nie było tak ,iż wszyscy ludzie są równi według prawa!
                                              • bmc3i Re: Nie możliwe 16.07.14, 01:50
                                                marek_boa napisał:

> Że nie ma i nigdy nie było tak ,iż wszyscy ludzie są równi według prawa!

Wobec prawa wszyscy sa rowni. Przxynajmniej w wiekoszosci krajow zachodnich. Czasami jednak zdarzaja sie skandale. Co nie oznacza ze prawo nie dziala w ich przypadku. Gdyby prawo w ich przypadku nie dzialalo, to szef LB - jako jedna z wiekszych szyszek w tym kraju - nie poszedlby siedziec.
                                                • marek_boa Re: Nie możliwe 16.07.14, 02:59
                                                  Czyli jednak Według Ciebie teoria przewyższa praktykę?!:( Ciekawe kiedy do Ciebie w końcu dotrze ,że to nie możliwe?!
                                • ignorant11 Re: Nie możliwe 15.07.14, 22:18
                                  bmc3i napisał:

> marek_boa napisał:
                                  >
                                  > > No ba - pewnie ,że moje "widzimisię"! Synalek Wałęsy miał oczywiście "pom
                                  > roczno
                                  > > ść jasną" a urząd skarbowy zapomniał przez 5 lat pobrać od Wałęsy podatku
                                  > od mi
                                  > > liona dolarów ,który to milion otrzymał od "Werner Bros" za film ,który m
                                  > ieli o
                                  > > nim kręcić!:) Matrek koniowi Zamelduj tylko nie polnemu bo mu łeb rozsad
                                  > zi ,że
                                  > > "wszyscy są równi wobec prawa"!:) Nigdy tak nie było ,nie ma i nie będzi
                                  > e!
                                  >
                                  > To sie nazywa wykorzystywanie luk w prawie i nic wiecej. Kazdy moze je wykorzys
                                  > tywac, nawet zur spod budki z piwem bez grosza przy duszy.
                                  >

To niech ten nasz supermilicjant forumowy jak jakis Borowicz wykryje jaks afere niech sie wykaze, zamiast uprawiac propagande kacapstwa i zbrodniczego systemu
                            • ignorant11 Re: Nie możliwe 14.07.14, 09:14
                              bmc3i napisał:

> marek_boa napisał:
                              >
                              > > Czasami kogoś ze świecznika odstrzeliwują!Tylko jakoś nie chce to być reg
                              > ułą!:)
                              >
                              > Zwlaszcza gdy regula jest Twoje widzimisie.
                              >
                              On o swojej rosyjskiej rzecxywistosci..
      • stary_chinczyk Re:Brytyjczycy nie zarobią!:( 13.07.14, 17:04
        Boa, sankcje nie sa wprowadzane po to zeby na tym zarobic. Twoje pojmowanie swiata jest na poziomie pieciolatka. Oczywiscie ze Brytyjczycy nie zarobia. Tyle ze Rosjanie tez nie. Zeby sprzedac produkt, trzeba go wpierw pokazac, a tu umyka im najlepsza w roku okazja.
        Na wszystkich rosyjskich imprezach tak czy siak pies z kulawa noga z calego zachodu sie nie pojawi co znacznie zredukuje ich range.
        • marek_boa Re:Brytyjczycy nie zarobią!:( 13.07.14, 18:28
          Udajesz głupszego jak Jesteś Ogarek?! A co KIEDYKOLWIEK Rosjanie sprzedali na Farnborough?! Tym bardziej ,że na Rosyjski sprzęt jest inna klientela ,która na ten salon i tak nie zagląda?! Rosjanom wisi jak kilo kitu ,że na ich imprezach nie pojawi się żaden Zachodni sprzedający a nawet jest to dla nich pociecha - konkurencja odpada sama! Jest tyle różnych salonów ,że jeden mniej nie robi im różnicy! W tym roku już mają kontraktów na około 50 mld $ więc nie ma problemu!
          • stary_chinczyk Re:Brytyjczycy nie zarobią!:( 13.07.14, 18:42
            Uwazaj co i do kogo mowisz.
            Rosjanie maja najwyrazniej inna opinie na ten temat:
            "One weapons exporter, Rosoboronexport, reportedly said that talks with their foreign partners had been “ruined” due to the visa refusals."
            • marek_boa Re:Brytyjczycy nie zarobią!:( 13.07.14, 19:27
              Zazwyczaj uważam co i do kogo mówię a wiadomości czytam w oryginale a nie Angielskie tłumaczenia! Nigdy ,żadnych kontraktów na tym salonie Rosja nie zawarła jeśli chodzi o sprzedaż broni i zawierać nie zamierzała! Dla Rosji to salon WYŁĄCZNIE wystawowy i nic ponad to! Kontrakty podpisują na salonie w Moskwie lub Czelabińsku! Po za tym na salonach Azjatyckich!
              - Nie interesują mnie dopiski Angielskich dziennikarzy!
              • stary_chinczyk Re:Brytyjczycy nie zarobią!:( 13.07.14, 20:01
                > Zazwyczaj uważam co i do kogo mówię a wiadomości czytam w oryginale a nie Angie
                > lskie tłumaczenia!

Ah, i tam wyczytales o kontraktach na 50mld$ podpisanych w tym roku ???
                • marek_boa Re:Brytyjczycy nie zarobią!:( 13.07.14, 22:08
                  O kontraktach wartości 50 mld $ ,które ma podpisane Rosja na ten rok wyczytałem ze źródła ,które się tym zajmuje - Rosoboroneksportu a nie od Angielskich dziennikarzy!
                  • stary_chinczyk Re:Brytyjczycy nie zarobią!:( 14.07.14, 04:49
                    Zebys jeszcze rozumial co czytasz. Zamowien eksportowych o wartosci 50mld$ to owszem, maja. Tylko ze nie sa to ani zamowienia na ten rok, ani z tego roku, ale ich calkowity portfel zamowien.
                    • buona_parte Re:Brytyjczycy nie zarobią!:( 14.07.14, 08:59
                      stary_chinczyk napisał:
                      Zamowien eksportowych o wartosci 50mld$ to owszem, maja. Tylko ze nie sa to ani zamowienia na ten rok, ani z tego roku, ale ich calkowity portfel zamowien.

No ale to jest stan zamówień na 2014 rok. :)

Jak się ktoś nie wczyta to pomyśli, że kontraktów na 50 mld $ podpisali w pół roku.
                      I to się nazywa propaganda. Niewinne niedopowiedzenie...

No ale w gruncie rzeczy Boa nie bierze odpowiedzialności jak kto interpretuje co on pisze, poza tym to Rosjanie tak to sobie wymyślili. :)
                    • marek_boa Re:Brytyjczycy nie zarobią!:( 14.07.14, 10:47
                      Odbijam piłeczkę - NIE ROZUMIESZ co Czytasz! >> w tym roku mają kontraktów na około 50 mld $<< Nie napisałem ,że na ten rok tylko ,że "w tym roku"! Od 1 stycznia do 1 lipca 2014 podpisanych zostało kontraktów na ponad 15 mld $!
        • ignorant11 Re:Brytyjczycy nie zarobią!:( 14.07.14, 09:17
          stary_chinczyk napisał:

> Boa, sankcje nie sa wprowadzane po to zeby na tym zarobic. Twoje pojmowanie swi
          > ata jest na poziomie pieciolatka. Oczywiscie ze Brytyjczycy nie zarobia. Tyle z
          > e Rosjanie tez nie. Zeby sprzedac produkt, trzeba go wpierw pokazac, a tu umyka
          > im najlepsza w roku okazja.

Temu miliCjantowi wydaje sie, ze mln £ to dla UK jakas ni3botyczna suma..

> Na wszystkich rosyjskich imprezach tak czy siak pies z kulawa noga z calego zac
          > hodu sie nie pojawi co znacznie zredukuje ich range.

Jak to nie z zachodu pojawi sie lukaszenka jakis z Kuby Wenezueli Nikaragui....
    • gangut Sami sobie strzelili w stopę 14.07.14, 09:56
      Albo jest impreza międzynarodowa, albo towarzystwo wzajemnej adoracji dla "swoich".
      • marek_boa Re:Ależ Ci Rosjanie są złośliwi!:) 14.07.14, 19:56
        W dniu dzisiejszym na Farnborough podpisali kontrakt pomiędzy ZAO "GSS" a Kazachską firmą lotniczą "BEK AIR" kontrakt na sprzedaż 7 samolotów pasażerskich SSJ-100! Ceny kontraktu nie podano do wiadomości publicznej - można domniemywać ,że chodzi o około 260 mln $ (cena 103 miejscowego SSJ-100 to około 37 mln $)! Maszyny mają być dostarczone w 2015 - 3 sztuki i w 2016 - 4 sztuki!
        -Pozdrawiam!
        • stary_chinczyk Re:Ależ Ci Rosjanie są złośliwi!:) 14.07.14, 22:52
          Ej Boa, ci których wpuścili zawarli kontrakty, ci których nie wpuścili, kontraktów nie zawarli.
          Takie to dla ciebie trudne do pojęcia?
          • marek_boa Re:Ależ Ci Rosjanie są złośliwi!:) 15.07.14, 00:27
            Ej Ogarek - nie wpuścili mechaników lotniczych i część pilotów aby nie mogły odbyć się pokazy w powietrzu! Dwa lata temu zespół akrobacyjny "Russkije Witiazi" nie dostał wiz i nie mógł odbyć się zapowiedziany pokaz! Takie to dla Ciebie trudne do pojęcia?!
      • ignorant11 ???? 15.07.14, 22:10
        gangut napisał:

> Albo jest impreza międzynarodowa, albo towarzystwo wzajemnej adoracji dla "swoi
        > ch".

Wydaje sie Tobie jak wszystkim kacapofilom, ze bez dzikusow z moskwy to impreza nie miedzynarodowa?

A przeciez nawet Kanada, Brazylia Szw3cja UK Franca czy Japonia maja znacznie wiecej do powiedzenia w lotnictwieniz kacapobarbaria...
      • bmc3i Re: Sami sobie strzelili w stopę 15.07.14, 22:41
        gangut napisał:

> Albo jest impreza międzynarodowa, albo towarzystwo wzajemnej adoracji dla "swoi
        > ch".

Swoi to w tym przypadku panstwa utrzymujace pewne standfardy. Jesli ktos ich nie przestrzega, samo sie wyklucza z kregu swoich.
        • marek_boa Re: Sami sobie strzelili w stopę 15.07.14, 23:20
          I wtedy tych "swoich" nazywamy towarzystwem wzajemnej adoracji!
          • bmc3i Re: Sami sobie strzelili w stopę 15.07.14, 23:24
            marek_boa napisał:

> I wtedy tych "swoich" nazywamy towarzystwem wzajemnej adoracji!

Ty mozesz nazywac jak chcesz.
            • marek_boa Re: I tak trzymać! 16.07.14, 01:30
              Ze słów Rosyjskiego zastępcy szefa Minpromtorgu Jurija Sliusara wynika ,że najprawdopodobnie tego roczny salon w Farnborough będzie ostatnim salonem w Wielkiej Brytanii na ,który Rosjanie przyjechali! Po zakończeniu obecnego Rosyjskie przedsiębiorstwa ,których pracownicy nie dostali wiz będą domagać się od organizatora Salonu zwrotu kosztów wynajętych i nie wykorzystanych powierzchni wystawowych a także po otrzymaniu odpowiedzi na notę protestacyjną jaka organizacja/urząd odmówiła wydania wiz będą domagać się od tej organizacji/urzędu zwrotu kosztów opłaconych miejsc noclegowych i pomieszczeń socjalnych!
              • bmc3i Re: I tak trzymać! 16.07.14, 01:51
                marek_boa napisał:

> Ze słów Rosyjskiego zastępcy szefa Minpromtorgu Jurija Sliusara wynika ,że najp
                > rawdopodobnie tego roczny salon w Farnborough będzie ostatnim salonem w Wielkie
                > j Brytanii na ,który Rosjanie przyjechali! Po zakończeniu obecnego Rosyjskie pr
                > zedsiębiorstwa ,których pracownicy nie dostali wiz będą domagać się od organiza
                > tora Salonu zwrotu kosztów wynajętych i nie wykorzystanych powierzchni wystawow
                > ych a także po otrzymaniu odpowiedzi na notę protestacyjną jaka organizacja/urz
                > ąd odmówiła wydania wiz będą domagać się od tej organizacji/urzędu zwrotu koszt
                > ów opłaconych miejsc noclegowych i pomieszczeń socjalnych!

CO za bezsens. A jaka "organizacja"urzad" moze odmowic wydania wiz? W kazdym kraju jest tylko jedna "organizacja/urzad" ktora sie tym zajmuje.
                • marek_boa Re: I tak trzymać! 16.07.14, 03:12
                  Matrek streściłem Ci wypowiedź Rosyjskiego oficjela! Nie powiedział konkretnie od kogo się będą domagać zwrotu kosztów za poza-salonowe sprawy! Jeśli chodzi o "salonowe" to facet wkur...ony był na maksa bo część powierzchni wystawowych ,które zostały opłacone przez Rosję firma organizująca salon jeszcze przed tym jak się okazało ,że część Rosyjskiej delegacji nie dostanie wiz odsprzedała drugi raz Amerykanom! Ogólnie będzie jazda pomiędzy MSZ-tami! Nie licząc oficjeli z konkretnych firm, wiz nie dostali technicy z obsługi, personel wystawowo-reprezentacyjny,część dziennikarzy i ....piloci "Superjeta"!
                  Dzisiaj wieczorem Rosyjska ambasada zaleciła zaprzestać wcześniejszych rezerwacji hoteli,sal konferencyjnych i powierzchni wystawowych na wszelkie imprezy z Rosyjskim udziałem w Wielkiej Brytanii aż do momentu przyznania wiz lub rządowych gwarancji ,że wizy zostaną przyznane! Oj je..nie to hotelarzy po kieszeniach!
        • gangut Re: Sami sobie strzelili w stopę 16.07.14, 09:24
          Tych standardów nie przestrzega nikt z USA na czele. Mnie tam wisi Farnborough, po prostu smutno że Europa znowu się podkłada, zupełnie bez sensu.
    • antyk-acap Re:Ależ Ci Rosjanie są złośliwi!:) 14.07.14, 20:50
      Dziękuję że potwierdziłeś swoje kłamstwo na początku.
      • marek_boa Re:Ależ Ci Rosjanie są złośliwi!:) 14.07.14, 20:54
        Potwierdziłem ,że Jesteś Głupszy niż Polska norma wskazuje! No ale nie Jesteś Polakiem to będzi Ci to wybaczone! Widocznie norma głupoty na Ukrainie jest na innym poziomie!
        • marek_boa Re:Kolejna Rosyjska złośliwość!:) 14.07.14, 21:01
          Amerykański Boeing podpisał 8 letni kontrakt na zakup tytanowych części produkowanych przez Rosyjską spółkę "WSMPO-AWISMA"! Ceny kontraktu do wiadomości publicznej nie podano! Jedyna informacja jaka się pojawiła to inwestycje Boeinga w wysokości 27 mld $ przeznaczona na pozyskanie tytanowych części,konstrukcji aerokosmicznych i produkcję części zamiennych do samolotów Boeinga!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka