Dodaj do ulubionych

Biesłan po latach

14.10.14, 22:31
Czy była chociaż jedna osoba która nie została ranna?
"1 września 2004 roku czeczeńscy rebelianci, domagający się wycofania rosyjskich wojsk federalnych z Czeczenii, zajęli szkołę w Biesłanie, biorąc ponad 1100 zakładników, głównie dzieci, które uczestniczyły w uroczystym rozpoczęciu roku szkolnego. 3 września rosyjskie siły specjalne zajęły budynek szturmem. Zginęły 334 osoby, w tym 186 dzieci. Rannych zostało 810 osób."
810+334=1144
Obserwuj wątek
    • marek_boa Re: Biesłan po latach 14.10.14, 23:11
      Stefan czasami mnie się wydaje ,że nie jestem w stanie przeczytać więcej głupot a Ty mnie jednak Zaskakujesz!:(
      1100 osób było zakładnikami a kilka tysięcy (rodziny i znajomi) w pobliżu szkoły!
      Co do zabitych:
      - 186 - dzieci od 1 do 17 lat
      - 118 - rodziny, goście i znajomi uczniów
      - 17 - nauczycieli i pracowników szkoły
      - 10 - specjalistów z FSB
      - 2 - pracownicy MCzS
      - 1 - milicjant z MWD
      Co do rannych nie ma podziału na tych co byli w środku i na zewnątrz!
      • kzet69 Re: Biesłan po latach 14.10.14, 23:32
        I te 186 zabitych dzieci powinno straszyć Putina każdej nocy, akcja w Biesłanie to hańba i całkowita kompromitacja rosyjskich służb specjalnych, które udowodniły że mentalnie i operacyjnie pozostały na poziomie II WŚ
        • marek_boa Re: Biesłan po latach 15.10.14, 00:48
          A te prawie 4000 ludzi zabitych w WTC powinni straszyć po nocach młodszego Buszmena! Takiej kompromitacji służb i upokorzenia nikomu nie udało się załatwić Amerykanom jak jemu!
          • kzet69 Re: Biesłan po latach 15.10.14, 00:50
            ???? To WTC odbijali amerykańscy komandosi??? Nie bredź, chociaż tutaj i przez wzgląd na rodziców tych dzieci...
            • kzet69 Re: Biesłan po latach 15.10.14, 00:51
              i rodziny strażaków , którzy polegli ratując ofiary WTC...
              • marek_boa Re: Biesłan po latach 15.10.14, 01:06
                Jesteś Głupi czy głupka Udajesz?! Bo już tu jeden jest na forum ,który się cieszył z tego co się w Biesłanie stało i ,że zginęły dzieci!
                • kzet69 Re: Biesłan po latach 15.10.14, 01:15
                  Ja się z tego cieszę|??? Pijany jesteś???
                  • marek_boa Re: Biesłan po latach 15.10.14, 01:59
                    Nie napisałem ,że Ty się z tego Cieszysz tylko ,że jest taki jeden na forum - no niestety sprawa z Ukrainą przycichła , z Szucha pewnie przestali płacić to i Anty-cośtam mniej na forum!
                    • sjs2011 Re: Biesłan po latach 15.10.14, 06:51
                      Chcesz powiedzieć, że sowieckie służby nie usunęły przed akcją rodzin i osób postronnych? Powtórzyłem pytanie - usunęli czy nie przed akcją ludzi z pobliża szkoły?
                      • marek_boa Re: Biesłan po latach 15.10.14, 12:06
                        Chcesz powiedzieć ,że 23 lata po rozpadzie ZSRR nie Zauważyłeś ,że takiego państwa nie ma?! Nie wiem jak odpowiedzieć na pytanie ,które nie ma sensu?! Bo jak "sowieckie służby" miały usunąć ludzi z miejsca akcji w 2004 roku skoro przestały istnieć w 1991?!
                        • sjs2011 Re: Biesłan po latach 15.10.14, 13:30
                          Rozumiem że od 1991 roku do 2001 roku nastąpiła całkowita wymiana kadr sowieckich na...wyszkolone przez sowieckich....
                          • marek_boa Re: Biesłan po latach 15.10.14, 13:45
                            Rozumie, ,że takie "drobne" 13 lat nie robi różnicy?!:) Jeszcze tylko Zapodaj co mają wspólnego metody szkolenia z tą całą sytuacją bo nie za bardzo rozumiem?! Czy w Polsce szkolenie kompanii honorowej zmieniło się od 40 lat??! No to śmiało Możesz Napisać ,że nie ma Polskich Sił Zbrojnych tylko jest LWP! Rozumiem też ,że w Polsce nie ma policji tylko jest milicja bo prawo użycia broni nowelizowane kilka razy po 1989 roku nadal bazuje na podstawach z przed 1989 roku!
            • marek_boa Re: Biesłan po latach 15.10.14, 01:04
              A co ma do rzeczy jakoweś odbijanie?! CIA miało dostatecznie dużo informacji o zbliżającym się zamachu - część zbagatelizowali a część uznali za zbyt fantastyczne!
      • sjs2011 Re: Biesłan po latach 15.10.14, 00:13
        1100 osób było zakładnikami a kilka tysięcy (rodziny i znajomi) w pobliżu szkoły!
        Chcesz powiedzieć, że sowieckie służby nie usunęły przed akcją rodzin i osób postronnych?
        To by była heca gdyby to było prawdą
        a wracając do tematu - ktoś z zakładników wyszedł z tej super akcji bez obrażeń?
        • marek_boa Re: Biesłan po latach 15.10.14, 01:02
          Chcę powiedzieć ,że Musisz Zacząć uważać Na Radzieckich,Czechosłowackich i NRD-wskich szpiegów - pewnie siedzą pod stołem i nagrywają! Widzisz Stefan cały pic polega na tym ,że gdyby się ZSRR nie rozpadł to najprawdopodobnie młodemu Basajewowi lokalna komórka KGB urwała by łeb zanim by jeszcze pomyślał o czymś takim! W ZSRR nie było terrorystów a przyjezdni znali mniej wyrafinowane sposoby na popełnienie "samobójstwa" niż jakiś atak na obywateli tego kraju!
          Nie to nie była by heca - tam były dzieci - bez użycia siły nie dało się usunąć ludzi a nikt nie był na tyle głupi aby zacząć do nich strzelać!
          - Ponoć około 300 osób!
    • ignorant11 putlerowi zalezalo na stratach 15.10.14, 03:27
      Z tego samego powodu, dla ktorego wysadzal domy z mieszkancami.
      Potrzebowal drastycznego zdarzeniaabyuzasadnic ludobojstwo w Czeczeni i aby oczernic Czeczenow.
      Podobnie jak z tym teatrem w Moskwie gdzie znowu wytrulponad setke ludzi...
      Sława!
      Forum Słowiańskie
      gg 1728585
    • gangut Jak dla mnie - kompromitacja Czeczeńców 15.10.14, 10:58
      którzy najpierw wzięli dzieci na zakładników, a potem je wymordowali.
      • ignorant11 raczej prowokacja kremlinow 15.10.14, 12:53
        Cos tam bylo nt agentur i sama akcja poprowadzona tak aby byly jak najwieksze straty...
        Na tym putlerowi zalezalo aby skompromitowac Czeczenow.
        • sjs2011 Re: raczej prowokacja kremlinow 15.10.14, 13:32
          Sądząc po reakcji rodziców którzy poszli ze skargą do Strasburga to jednak skompromitował się Putin..i jego służby
          • marek_boa Re:Koniec snów o Iczkerii! 15.10.14, 13:51
            Sądząc po tym ,że praktycznie po tym zamachu Basajew stracił oparcie nawet wśród Czeczenów w Czeczenii a poparcie to przejął Achmat Kadyrow ciężko powiedzieć aby Czeczeńcy coś ugrali na tym akcie terroryzmu!
            • a12avenger2 Re:Koniec snów o Iczkerii! 15.10.14, 21:22
              Konkludując, Sjs ma rację pisząc, iż ta krwawa prowokacja (tzw. inside job) rosyjskich służb specjalnych (FSB? GRU?) się udała czy wręcz wyszła wyśmienicie.

Wróg został skompromitowany i pozbawiony władzy, podmieniony na sojusznika, natomiast własne społeczeństwo dało całkowite poparcie dla podboju i okupacji Czeczenii.
              • marek_boa Re:Koniec snów o Iczkerii! 16.10.14, 00:01
                Konkludując - jakże sprawnie wyszła Amerykanom prowokacja z WTC co nie?! Od tamtego czasu w imię walki z terroryzmem zabili lub przyczynili się do zabicia mnóstwo cytrynowa siła ludzi i ponoć nikt im tego nie ma za złe?!
                • jopekpl Re:Koniec snów o Iczkerii! 16.10.14, 00:09
                  marek_boa napisał:

> Konkludując - jakże sprawnie wyszła Amerykanom prowokacja z WTC co nie?! Od ta
                  > mtego czasu w imię walki z terroryzmem zabili lub przyczynili się do zabicia mn
                  > óstwo cytrynowa siła ludzi i ponoć nikt im tego nie ma za złe?!

Dokładnie marku .zamach na WTC był taką prowokacją.
      • jopekpl Re: Jak dla mnie - kompromitacja Czeczeńców 15.10.14, 22:29
        gangut napisał:

> którzy najpierw wzięli dzieci na zakładników, a potem je wymordowali.
        W Czeczeni zamordowano jak podają źródła czeczeńskie 200tys ludzi w tym ok 50 tys dzieci , ich jakoś nie żałujesz i nie piszesz ze Rosja się skompromitowała, gdyby mi wymordowano rodzinę tez pewnie nie miałbym skrupułów.
        • marek_boa Re: Jak dla mnie - kompromitacja Czeczeńców 16.10.14, 00:19
          To jeszcze Napisz ile dzieci Rosjanie "zamordowali" na Ukrainie,w Kazachstanie,w Arabii Saudyjskiej, w Rosji, Inguszetii,Kabardyno-Bałkarii,na Zabajkalu, w Osetii ?! W skład grypy terrorystycznej wchodzili:
          - 12 Czeczenów
          - 2 Czeczenki
          - 9 Inguszy
          - 3 Rosjan
          - 2 Arabów z Arabii Saudyjskiej
          - 2 Osetyńców
          - 1 Tatar -
          - 1 Kabardyniec
          - 1 Zabajkalec (Guran)
          Zobacz Sobie po ile lat mieli ci "bohaterowie"
          www.utro.ru/articles/2004/09/24/354155.shtml
          Pozdrawiam!
        • gangut Re: Jak dla mnie - kompromitacja Czeczeńców 16.10.14, 09:00
          Tak? Gdyby Ci jakiś oprych wymordował, nie daj Boże, rodzinę - wziąłbyś gnata i wystrzelał dzieciaki w okolicy jego domu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka