tempe Re: pani Mmmal - rady potrzebuję 21.05.06, 23:32 jak najmniej - max 1500 - ale chętnie mniej Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: pani Mmmal - rady potrzebuję 21.05.06, 23:34 np 230 - allegro.pl/item104766795_lekki_rower_trekingowy_krakow_.html Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: pani Mmmal - rady potrzebuję 21.05.06, 23:36 Nie wiem czy dasz radę wdepnać w pedały. Przełożenie oste :) Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: pani Mmmal - rady potrzebuję 21.05.06, 23:38 roborobi napisał: Nie wiem czy dasz radę wdepnać w pedały. Przełożenie oste :) ? ??? napotkałem fachowca? Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: pani Mmmal - rady potrzebuję 21.05.06, 23:41 Nie koniecznie, ale zebatka z tyłu mała więc trzeba troszke siły w nogach aby ruszyć, a u Was troszke więcej górek niz w Warszawie :). Ja tylko zadaje pomocnicze pytania, aby Mmmal już bardziej fachowo się wypowiedziała :) Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: pani Mmmal - rady potrzebuję 21.05.06, 23:34 A do czego potrzebujesz? Ile masz zamiar robić kilometrów dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: pani Mmmal - rady potrzebuję 21.05.06, 23:42 robi - nie mam pojęcia chcę do pracy i na weekend i żeby był lekki i minimalny bo lubię i może nie mieć przerzutek - bo rzadko używam /btw. jak sie pisze, może przeżu tka używałem czasem treka 7300 i bardzo mi odpowiadał po sezonie bym kupił /z przeceny a teraz nie /bo hopssa lubię dobrze zrobione rzeczy a ten mi sie taki wydawał notojak? Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: pani Mmmal - rady potrzebuję 21.05.06, 23:49 Ja ostatnio juz sie zastanawiałem nad kołami 28" i oponami miejskimi, ale brak funduszy i nawet przestałem sie rozgladać :(. Lekki bo po schodach trzeba wnosić? Wystarczy chyba jak aluminiową rame bedzie miał :) Przerzutki to dobrz rzecz, tak łatwo z nich nie rezygnuj :). Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: pani Mmmal - rady potrzebuję 21.05.06, 23:57 no właśnie duże koła jeździłbym do pracy przez park a potem Wisłą - o! a co sądzisz o używanych? ten trochę brzydki ale pasuje allegro.pl/item103024886_bianchi_spillo_757_28_trekkingowy_meski.html i ma eliptyczną korbę przednią - co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: pani Mmmal - rady potrzebuję 22.05.06, 00:05 Nie mam pojecia (o tej korbie), ale podoba mi się przerzutka (niezłej klasy) :). Odpowiedz Link Zgłoś
cezar8 Re: pani Mmmal - rady potrzebuję 21.05.06, 23:40 ja lata temu, jezdzilam na Scot'cie. Ukradli mi go a ja do dzisiaj nie kupilam nowego. Przyznam sie, ze w piatek ogladalam kilka modeli w Décathlonie i ceny bardzo mnie zaskoczyly, czyt. wysokie jak na te marke. Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: pani Mmmal - rady potrzebuję 21.05.06, 23:42 Troche zależy od osprzętu, czyli marki przerzutek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal Dżiz! Jak mogłaś! ;-))) 22.05.06, 08:49 Szkociki to najlepsiejsze rowery na świecie! Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal Re: Dżiz! Jak mogłaś! ;-))) 22.05.06, 08:49 Tylko niektóre łamią jeźdźcom nóżki ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal Re: Dżiz! Jak mogłaś! ;-))) 22.05.06, 08:50 Nie ma to jak obiektywna/fachowa wypowiedź, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: Dżiz! Jak mogłaś! ;-))) 22.05.06, 08:52 Widzę, że humorek dopisuje :) Witaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal Re: Dżiz! Jak mogłaś! ;-))) 22.05.06, 08:57 Hej, Robi ;) Cudny dzień - słońce i od samego rana wątki rowerowe - jak się tu smucić ;) Czyli co - ogłaszamy nieszewski poniedziałek? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal ten pierwszy 22.05.06, 08:55 To nie trekking, tylko szosóweczka, za czasów mejmłodości zwana wdzięcznie kolarzówką ;P W każdym razie to bicykl na szosę, w żadnym razie nie na jazdę po miejskich krawężnikach ani w leśnych ostępach. Chyba że lubisz tak extremmmalnie ;) Nie znam się na osprzęcie szosówek, niemniej niska cena oznacza zazwyczaj kiepską klasę. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal uwaga natury ogólnej ;) 22.05.06, 09:00 ...żeby mnie nie traktować jako autorytet i nie łudzić się, że wiem coś więcej ponad to, że Scott Boulder to najpiękniejszy rower świata ;P Się zapytam fachowca albo go tu przyślę, to Ci, Tempe, udzieli rady absolutnie fachowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: ten pierwszy 22.05.06, 09:00 Też mi się tak wydawało, poza tym kiepsko widać :(. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal Re: ten pierwszy 22.05.06, 09:08 ale rasowe to to nie jest, kierownica nie jest od szosówki chyba nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: ten pierwszy 22.05.06, 09:11 Bardziej do mnie przemawia ten drugi, chociaż głupio wyglada :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal Re: ten pierwszy 22.05.06, 09:15 Colera, nie znam się, nic mi nie mówią nazwy osprzętu. Niepokoi mnie ta cena. Tyle to może koza kosztować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: ten pierwszy 22.05.06, 09:19 Na allegro często wystawia się od 1 zł (prowizja mniejsza), poza tym mozna się umówić i z bliska poogladać, a to już nie wiele kosztuje. Jak sobie patrzyłem po stronkach kiedyś to Krosy nie wygladaja tak źle, tylko przeraża mnie nisko obsadzona kierownica :(. P.S. Poza tym jest masa rowerów holenderskich, ale do końca nie jestem przekonany czy to rower dla faceta :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal Re: ten pierwszy 22.05.06, 09:27 Eno, kozy są boskie :))) Faceci na nich także :P Tylko ciężkie to machiny, a stare bez przerzutek. Idealne do pełnego godności pedałowania nadwiślańskimi bulwarami ;) A nisko osadzona kierownica konieczna, gdy się chce albo pobrykać, albo prędkość nadświetlną rozwinąć ;) Aha, jeśli cena od zeta, to faktycznie trzeba zobaczyć, wsiąść i POSŁUCHAĆ, bo potem się okaże, że kupiłeś głównie kosmiczne skrzypienie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: ten pierwszy 22.05.06, 09:42 Ja jakoś jeszcze nie czuję się na kozie, ale może za 20 lat :) Widziałem pare wersji z przerzutkami :) Z tą prędkością to nie przesadzajmy, bo wtedy to i przełożenie jest potrzebne jak w kolarce i wdepnięcie byka :) Nie ma to jak słyszeć, że się jedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal no co Ty... ;-) 22.05.06, 10:41 Wszak to sam wdzięk i gracja... ;) Sama wkrótce nabędę i z wysokości sprężynującego (być może skórzanego) siodełka świat zaszczycać będę powłóczystemi spojrzeniami ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal Tempe! 22.05.06, 09:13 Skoro mnie prowokujesz do wymądrzania się (a nie wiele trzeba;)), to radzę Ci udać się w miejsce (typu sklep), gdzie najdziesz sporo rowerów, i spokojnie przymierz sobie kilka, by ocenić, jaki rozmiar ramy Ci odpowiada, i poczuć różnicę pozycji na różnych rowerkach. Na szosóweczce pedałujesz wiecznie pochylony (poza machaniem ramionami na mecie;)), podobnie na góralu (który również na nadwiślańskich alejkach się nie sprawdza). To tyle, zapytam znawcę, może on Ci znajdzie coś na Allegro. Rozumiem, że do odbioru w Kraku. Odpowiedz Link Zgłoś
jadzka42 no kurde tempuś 22.05.06, 09:43 nie wydaj wszystkich pieniedzy na rower bo przeciez tyle akcesorii jeszcze potrzeba: ubranie, kask, okulary, komputer itp nie znam siem na rowerach, mam jakas koze co prawda i jest ok ale ciuchy to moja specjalnosc wiec moge ci pomoc musisz myslec o bezpieczenstwie misiu, zaplakalabym siem gdyby ci siem co stalo a krakowskie ulice to nawet niebezpieczne jak sie w samochodzie siedzi znalazlam juz cos dla ciebie allegro.pl/item104854187_extrem_kask_bike_show_cross_tylko_119_max_wybor.html no i to allegro.pl/item103732923_profesjonalna_zbroja_buzer_pelna_ochrona_.html no i bendem szukac dalej Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Niesamowita jesteś :) Czad do kwadratu :) 22.05.06, 10:08 Jeszcze o oswietleniu trzeba pamiętać :) Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: no kurde tempuś 22.05.06, 11:18 ten w nakazy mijania mi podpasował tylko kolor i jaszczurek mało blyskawice się leniwią a na mym rowerze już szykuja szkliwio Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Kurde... 22.05.06, 10:34 Nie. To Matka Przyroda!;) A wracając do tematu to kupiliśmy sobie statnio rowery trekingowe(?), przerzutki, bagażnik światełka, wygodne siodełko, prosta kierownica (jedziesz wyprostowany jak król), hamulce całkiem dobrej (?) klasy, opony miejsko-górskie za 600 zł w GO Sporcie w M1. Wada - jest pioruńsko ciężki. Jakbym mieszkał na drugim pięrze to już bym się zasapał. Ale śmiga ładnie, i po betonie, i w terenie. Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: Kurde... 22.05.06, 10:41 Brzmi nieźle, hamulce tarczowe czy V-breki? Opony myślę, że teraz są takie najlepsze? Na początku wszystkie Ładnie śmigają, jest tylko bytanie jak długo, i jak często jest serwisowany (czyszczenie i smarowanie). Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Kurde... 22.05.06, 10:43 V-brake'i. To dobrze czy źle? Ważne, żeby pośmigał tak gdzieś ze dwa lata. Więcej nie potrzebuję.;) Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal Re: Kurde... 22.05.06, 10:44 Tzn. dobre tarczowe kosztowałyby pewnie więcej niż cały rower ;) Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: Kurde... 22.05.06, 10:45 Ja jeszcze nie jeździłem na tarczowych, ale chyba łatwiej je ustawić przy scentronym kole :) Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: Kurde... 22.05.06, 10:47 Mmmalia pewnie w sezonie robi ok. 5000 kilometrów to sie nie dziw, że tak narzeka, ale jak ograniczysz sie do 1000 to powinien wystarczyć na dwa sezony :) Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Kurde... 22.05.06, 10:50 Ze 30 dziennie jest. Ale ja neofita jestem. A poza tym Kraków mi się zaczyna kończyć.;) Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal Re: Kurde... 22.05.06, 11:13 No to nie wiem, w tv są czasem jakieś zawody ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Kurde... 22.05.06, 11:20 Oglądanie w tv wyścigu kolarskiego? Koszmar mrugowy.;) Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Kurde... 22.05.06, 11:26 Bez przesadyzmu.;) Ja narzekacz pospolity jestem.;) Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: Kurde... 22.05.06, 11:17 Ale nie ma to jak właśnie rozwinać stałą predkość 20-25 km/h i popedałować nie używając hamulców :) Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: Kurde... 22.05.06, 11:20 jakto? przeciez to meczące i liczniki są takie drogie! Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Kurde... 22.05.06, 11:21 Ktoś może popychać z tyłu. Na przykład ciężarówka...;) Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: Kurde... 22.05.06, 11:28 ale jak można pedałowac nie używając hamulców? jak zaczynam pedałować to kurczowo łapię za kierownicę w miejscach gdzie właśnie są hamulce Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Kurde... 22.05.06, 11:31 Ty hardkorowiec jesteś, jak widzę. Zwiększasz obciążenie dla kończyn dolnych w ten sposób i rozwijasz muskuły. A później podudzia jak uda. Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: Kurde... 22.05.06, 11:36 dlatego sie nie ruszam sprzed tv sławna metoda Maxa Broda Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal Re: Kurde... 22.05.06, 10:42 mrug napisał: > A wracając do tematu to kupiliśmy sobie statnio rowery trekingowe [...] Własnie, ostatnio. I dlatego jeszcze jeżdżą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Kurde... 22.05.06, 10:46 Dwa tygodnie i jeszcze jeżdżą. A katowane są sporo. Tylko dętka mi poszła... Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal Re: Kurde... 22.05.06, 10:47 Dętka to w ramach chrztu bojowego ;) Nie chcę gderać, tylko martwię się, co by Cię osprzęt rychło nie zawiódł. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Kurde... 22.05.06, 10:49 Dwa lata ma wytrzymać. Potem sprzedam za 700 złotych.;) Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal Re: Kurde... 22.05.06, 11:02 Kupiłeś rower z oprocentowaniem wyższym od inflacji? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: Kurde... 22.05.06, 11:16 hehe - przeczytałem, choć trochę kask polecon Jagusin mie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal Re: Kurde... 22.05.06, 11:22 jeszcze osobny hełmik na język niewyparzony hełmzyk Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: Kurde... 22.05.06, 11:26 zapisałem w kołonotatniku hihistoria kołonotatnikiem sie toczy Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: Kurde... 22.05.06, 11:29 spoko - kartki się skleją jak kupie ten rower za 230 to odkupisz go za 750? wiesz że warto - spokokolarzówka Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Kurde... 22.05.06, 11:32 Możemy się wymienić. Ja Ci dam koła, a Ty mi kolarzówkę. I bidon. Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Kurde... 22.05.06, 11:24 To znaczy, że cała reszta była gratisem do opon. Pożądny sklep! Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: Kurde... 22.05.06, 11:26 to ja poproszę ten rower bez opon i będzie lżejszy! Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: Kurde... 22.05.06, 11:31 i postawię przed telewizorem będzie pewnie wyścig, przecież mamy maj czerwony ze wstydu rower sam po opony pojedzie byle nie wziął tych za 600 Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: Kurde... 22.05.06, 11:43 dodatkowe dynamo obok lampki? dziękuję bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Kurde... 22.05.06, 11:51 Możesz na lewą stronę wywrócić. Nie poznają... Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: Kurde... 22.05.06, 11:53 sugerujesz że na nice? szydderco zakamuffflowany Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal Re: Uwaga! Uwaga! 22.05.06, 11:33 Z przyjemnością ustępuję miejsca zapowiedzianemu Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal Re: Uwaga! Uwaga! 22.05.06, 11:34 długo oczekiwanemu (spał pewni, qrde) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal a z innej beczki 22.05.06, 11:44 to mi się ton w tem wountku nie podoba NIE PODOBA MI SIĘ Wy sobie, qwa, kpicie ze spokokolarskiej instytucji Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal Re: a z innej beczki 22.05.06, 11:49 szydercy zakammmuflowani w skrócie mmufflony Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: a z innej beczki 22.05.06, 11:50 mrug napisał: My wielbimy! wszystkie instytucje! Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: a z innej beczki 22.05.06, 11:52 spokokolarze w ich przyciasnych majteczkach Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal Re: a z innej beczki 22.05.06, 11:52 A teraz ukłoń się ładnie. Nadchodzi Ten, Który Się Zna Na Rowerach i może o nich aż do znudzenia... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawymundek Re: a z innej beczki 22.05.06, 11:55 Cze. Ten pierwszy był lepszy. Mundek. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawymundek Re: a z innej beczki 22.05.06, 11:55 Troche ygląda mi na wytwór szaleńca ale o ile rama nie złamie się wpół-i po lekkim upgrade-powinien być spoko maszyną;) Mundek:) Odpowiedz Link Zgłoś
tempe aha 22.05.06, 11:58 dziękuję bardzo /jak się złamie to Mrug ode mnie koła kupi - on kupuje koła po 600 właśnie właśnie: jaki upgrade?- i czy grubsza oponkę można? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawymundek Re: aha 22.05.06, 12:18 Pod pojęciem upgrade miałem na myśli ewentualną wymiane niesprawnych elementów osprzętu na podobne klasą lub lepsze. Choć stare sprzęty są dużo solidniejsze od ich dzisiejszych odpowiedników. Mundek Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: aha 22.05.06, 12:19 Czyli, generalnie, mógłby go kupić i wymienić wszystkie elementy? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawymundek Re: aha 22.05.06, 12:21 Mógłby go kupić i jeździć na tym co jest teraz a jeśli w trakcie jazdy zechce pokombinować z ulepszeniami to może wymieniac do woli i według możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: aha 22.05.06, 12:24 A rama jaka? Do miejsko-niskogórskiego jeżdżenia? Że tak na przyszłość zapytam. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawymundek Re: aha 22.05.06, 12:32 Z tańszych rowerków polecałbym do miasta stare ramy metalowe z rowerów wyższej klasy niż marketowce-są cieżkie ale i dosć elastyczne, rower wówczas pewniej jedzie i dłużej utrzymuje, gdy się go rozbuja-dłużej utrzymuje predkosć-to opcja minimalna. Ideałem byłaby ramka chromowo-molibdenowa.Dosć uniwersalna, miekka(wyłapująca część nierównośći-sztywne aluminium już tego nie daje), zgrabna. Wiele osób dziaj wraca do tych ramek uznając je za najlepsze. Mozna czasem upolowac wiekowy rowerek na allegro za nieduże pieniądze,z ramką Cro-mo i całkiem niezłym osprzętem do 500plnów. Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: aha 22.05.06, 12:41 Rama 19 marki Kross, nie wiem z czego, ale ciężkawa. Hamulce: Shimano V-brake Przerzutki: Shimano Tourney SIS Index (cytuję jak leci; nie mam zielonego pojęcia o tym); 3 z przodu, 7 z tyłu Amortyzatorów brak Bajery: tylny bagażnik, dynamo, światełka, dzwonek. Całość: 600 zł. Opłacało się? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawymundek Re: aha 22.05.06, 12:45 Przede wszystkim zapraszam na forum rowerowe: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=372 Co do opisanego przez Ciebie rowerka-hmmm...nie były to z pewnościa wyrzucone pieniądze w błoto:) Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: aha 22.05.06, 12:51 Generalnie wyszedłem z założenia, że nie kupię roweru w cenie małego auta, a taki, który mi się za szybko nie rozwali... Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: aha 22.05.06, 12:45 Nie fachowo ale przerzutki kiepskie :(, zmiana przerzutek pokretłem? Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: aha 22.05.06, 12:51 roborobi napisał: > Nie fachowo ale przerzutki kiepskie :(, zmiana przerzutek pokretłem? To znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: aha 22.05.06, 12:53 Postaram się zaraz jakiś obrazek znaleść to wrzucę, bo fachowej nazwy nie znam : ( Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: aha 22.05.06, 13:02 Najbardziej lubię taki sposób zmnieniania biegów: allegro.pl/item103023866_wyprzedaz_modeli2005_kelly_s_magnus_tylko_2159z.html Nie wiem gdzie sie otworzy, jak nie na zdjęciu to na dole strony są zdjęcia i wybierz trzecie zdjęcie :) Poszukam jeszcze "pokręteł" :) Odpowiedz Link Zgłoś
roborobi Re: aha 22.05.06, 13:05 a tutaj czwarte zdjęcie ;) Zapewne masz taką zmiane przerzutek allegro.pl/item103101027_pokaz_sie_6_cio_szprychowe_kola_tarcza_wawa.html Odpowiedz Link Zgłoś