anton_pl 01.11.14, 19:14 blogantonapl.blogspot.com/2014/11/rebelianci-syryjscy-zdobyli-karabiny.html Z amunicja może być problem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawitator Re: Rebelianci zdobyli karabiny MAS 36 01.11.14, 19:43 A nie MAS 49 tak zwany syryjski Po zdjęciu nie potrafię rozróżnić ale ponieważ dla Syrii wyprodukowano właśnie taka broń to byc może to ona została znaleziona w jakimś starym magazynie. Odpowiedz Link Zgłoś
jopekpl Re: Rebelianci zdobyli karabiny MAS 36 01.11.14, 19:57 kawitator napisał: > A nie MAS 49 tak zwany syryjski Po zdjęciu nie potrafię rozróżnić ale ponieważ > dla Syrii wyprodukowano właśnie taka broń to byc może to ona została znalezion > a w jakimś starym magazynie. To jednak MAS 36 poznać można po komorze zamkowej różnej dla obu modeli,no i MAS 49 ZASILANY JEST MAGAZYNKIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
kawitator Re: Rebelianci zdobyli karabiny MAS 36 01.11.14, 20:26 Dziękuje bo jak już napisałem nie znam tego sprzętu. Musze poczytać Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Rebelianci zdobyli karabiny MAS 36 01.11.14, 22:01 kawitator napisał: > Dziękuje bo jak już napisałem nie znam tego sprzętu. Musze poczytać To tak jak ja, patrze stare karabiny, jak w Syrii to pewnie francuskie mysle, i szukam Lebela, patrze to nie ten, ale uparcie szukam francuskich karabinów, bo mysle o wojnie w Indochinach i tam już raczej Lebeli nie używali, no i tak znalazłem.) Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: Rebelianci zdobyli karabiny MAS 36 01.11.14, 20:32 anton_pl napisał: > blogantonapl.blogspot.com/2014/11/rebelianci-syryjscy-zdobyli-karabiny.html > Z amunicja może być problem... > Eee... tam. Jeśli ktoś zmagazynował karabiny w ilości hurtowej :) to zapewne zmagazynował też odpowiednią ilość amunicji do nich. Ponadto MAS 36 to karabin powtarzalny, a więc broń o relatywnie niewielkiej szybkostrzelności, zużycie amunicji będzie więc umiarkowane. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Rebelianci zdobyli karabiny MAS 36 01.11.14, 22:04 speedy13 napisał: > Eee... tam. Jeśli ktoś zmagazynował karabiny w ilości hurtowej :) to zapewne zm > agazynował też odpowiednią ilość amunicji do nich. Może i była tam amunicja, ale na zdjęciach nie, ale jak w Afganistanie niedawno widziałem brytyjskiego Lee-Enfield, to dają rade :D Odpowiedz Link Zgłoś