Dodaj do ulubionych

Marek żyje! I w formie

19.01.23, 16:12
,,franco.ff
3 godziny temu

Produkują tyle rakiet, co reszta świata razem wzięta, super. Tym się różni zakuty kacap od reszty świata - można było te środki przeznaczyć na rozwój nowych technologii, medycyny, farmacji, poprawę bytu społeczeństwa itp. To nie, lepiej się uzbroić po zęby i mordować innych. Debilizm kacapów jest nieskończony jak kosmos.
33 2Odpowiedz
Ukryj odpowiedzi (3)
Dodaj komentarz...
stasi1
SKOMENTUJ
marek_boa
2 godziny temu

@franco.ff
I to tylko przy budżecie MON około 68 mld $ (przeliczeniowo) a co tu mówić o USA? Budżet MON prawie 800 mld $ !!! A można by było rozdać emerytom-inwalidom w ciąży co nie?
Twoja hipokryzja jest większa niż wszechświat."
Może nie na temat ale ja go lubiłem
Obserwuj wątek
    • stary_chinczyk Re: Marek żyje! I w formie 19.01.23, 16:16
      Po co go tu cytujesz ? Forum bez tej ruskiej świni jest znacznie lepsze.
      • ignorant11 Re: Marek żyje! I w formie 19.01.23, 16:39
        stary_chinczyk napisał:

> Po co go tu cytujesz ? Forum bez tej ruskiej świni jest znacznie lepsze.

Moje jako element kabaretowy?
        :)))

Mnie rozbawił:))))
      • jorl11 Re: Marek żyje! I w formie 19.01.23, 17:09
        stary_chinczyk napisał:

> Po co go tu cytujesz ? Forum bez tej ruskiej świni jest znacznie lepsze.

Punkt widzenia, forum pelne amerykanskich swin jest idiotyczne.
        Np cos tak idiotycznego jak to:

bmc3i napisał:

>Orki kupują know how z Iranu

I w tamtym watku sa tez Twoje idiotyczne wpisy drogi s_ch.
        • stary_chinczyk Re: Marek żyje! I w formie 19.01.23, 21:19
          Jorl, jak zaglądam na to forum, to zawsze mam nadzieję zobaczyć jakąś ciekawą dyskusję np o wyższości Shermana nad Panterą, albo Spitfire nad BF-109, A nie przebijać się przez setki oderwanych od rzeczywistości propagandowych bzdur jakie wypisywał tu boa.
          • cojestdoktorku Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 11:01
            stary_chinczyk napisał:

> Jorl, jak zaglądam na to forum, to zawsze mam nadzieję zobaczyć jakąś ciekawą d
            > yskusję np o wyższości Shermana nad Panterą, albo Spitfire nad BF-109,

i w tym problem, ze nie chcesz czytać o wyższości Pantery nad Shermanem i BF-109 nad Spitfire :)
            posty uderzajace w nasze przekonania, drażniace nasze uczucia nie beda tolerowane!
            i własnie takie posty pisał marek
            • stary_chinczyk Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 17:07
              Po pierwsze to zwykły zdrajca na usługach wrogiego państwa.
              Po drugie nie pisał nic wartościowego. Nawet gdy pisał o historii czy technice, było to kompletnie oderwane od rzeczywistości i faktów. Jak majaczenia Miedwiedewa czy Pieskowa.
              Po trzecie co toleruję a czego nie, to moja sprawa. Tylko ostatnia cipa toleruje wszystko.
              • cojestdoktorku Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 17:48

> Po trzecie co toleruję a czego nie, to moja sprawa. Tylko ostatnia cipa toleruj
                > e wszystko.

ok, czyli tylko oficjalnie jesteś za demokracją i wolnością wypowiedzi
                • bmc3i Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 19:03
                  cojestdoktorku napisał:

>
                  > > Po trzecie co toleruję a czego nie, to moja sprawa. Tylko ostatnia cipa t
                  > oleruj
                  > > e wszystko.
                  >
                  > ok, czyli tylko oficjalnie jesteś za demokracją i wolnością wypowiedzi

Wolność wypowiedzi, jak każda inna wolność ma swoje granice. Inaczej demokracja nie będzie demokracją, lecz anarchią.
                • bmc3i Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 19:05
                  cojestdoktorku napisał:

>

Wolność wypowiedzi, jak każda inna wolność ma swoje granice. Inaczej demokracja nie będzie demokracją, lecz anarchią.
                  • ignorant11 Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 19:18
                    bmc3i napisał:

> cojestdoktorku napisał:
                    >
                    >
                    > >
                    > > ok, czyli tylko oficjalnie jesteś za demokracją i wolnością wypowiedzi
                    >
                    >
                    > Wolność wypowiedzi, jak każda inna wolność ma swoje granice. Inaczej demokracja
                    > nie będzie demokracją, lecz anarchią.

:))))Jest jeszcze wolnośc słuchania i wolnośc od słuchania lewackich bzdetów.
                    • bmc3i Re: Marek żyje! I w formie 21.01.23, 15:08
                      ignorant11 napisał:

> bmc3i napisał:
                      >
                      > > cojestdoktorku napisał:

> > > ok, czyli tylko oficjalnie jesteś za demokracją i wolnością wypowie
                      > dzi
                      > >
                      > >
                      > > Wolność wypowiedzi, jak każda inna wolność ma swoje granice. Inaczej demo
                      > kracja
                      > > nie będzie demokracją, lecz anarchią.
                      >
                      >
                      > :))))Jest jeszcze wolnośc słuchania i wolnośc od słuchania lewackich bzdetów.

Możesz nie słuchać jak sąsiad w ramach wolności wypowiedzi zacznie głosić po ulicach, że widział Twoją córkę z autobusem arabów.
                      • ignorant11 Re: Marek żyje! I w formie 21.01.23, 17:57
                        bmc3i napisał:

> > :))))Jest jeszcze wolnośc słuchania i wolnośc od słuchania lewackich bzde
                        > tów.
                        >
                        >
                        > Możesz nie słuchać jak sąsiad w ramach wolności wypowiedzi zacznie głosić po ul
                        > icach, że widział Twoją córkę z autobusem arabów.

Znowu myslisz pojęcia, bo wolnośc słowa nie oznacza wolnosci pomawiania.
                        • bmc3i Re: Marek żyje! I w formie 21.01.23, 18:09
                          ignorant11 napisał:

> bmc3i napisał:
                          >
                          > > > :))))Jest jeszcze wolnośc słuchania i wolnośc od słuchania lewackic
                          > h bzde
                          > > tów.
                          > >
                          > >
                          > > Możesz nie słuchać jak sąsiad w ramach wolności wypowiedzi zacznie głosić
                          > po ul
                          > > icach, że widział Twoją córkę z autobusem arabów.
                          >
                          > Znowu myslisz pojęcia, bo wolnośc słowa nie oznacza wolnosci pomawiania.

Pomawianie jest także wypowiedzią, i jako takie juz nie korzysta z wolności wypowiedzi? Lewak jakiś czy co?
                          • ignorant11 Re: Marek żyje! I w formie 21.01.23, 19:08
                            bmc3i napisał:

> ignorant11 napisał:
                            >
                            > > bmc3i napisał:
                            > >
                            > > > > :))))Jest jeszcze wolnośc słuchania i wolnośc od słuchania le
                            > wackic
                            > > h bzde
                            > > > tów.
                            > > >
                            > > >
                            > > > Możesz nie słuchać jak sąsiad w ramach wolności wypowiedzi zacznie
                            > głosić
                            > > po ul
                            > > > icach, że widział Twoją córkę z autobusem arabów.
                            > >
                            > > Znowu myslisz pojęcia, bo wolnośc słowa nie oznacza wolnosci pomawiania.
                            >
                            >
                            > Pomawianie jest także wypowiedzią, i jako takie juz nie korzysta z wolności wyp
                            > owiedzi? Lewak jakiś czy co?

Ok masz wolnosc powiedzenia, ze ukradłem Ci 20gr ale ja moge Ciebie pozwac na 100 000zł za pomówienie.
                            Oczywiscie zadnej cenzury prewencyjnej.
                            • bmc3i Re: Marek żyje! I w formie 21.01.23, 19:28
                              ignorant11 napisał:

> bmc3i napisał:
                              >
                              > > ignorant11 napisał:
                              > >
                              > > > bmc3i napisał:

> > > > > :))))Jest jeszcze wolnośc słuchania i wolnośc od słucha
                              > nia le
                              > > wackic
                              > > > h bzde
                              > > > > tów.

> > > > Możesz nie słuchać jak sąsiad w ramach wolności wypowiedzi za
                              > cznie
                              > > głosić
                              > > > po ul
                              > > > > icach, że widział Twoją córkę z autobusem arabów.

> > > Znowu myslisz pojęcia, bo wolnośc słowa nie oznacza wolnosci pomawi
                              > ania.

> > Pomawianie jest także wypowiedzią, i jako takie juz nie korzysta z wolnoś
                              > ci wyp
                              > > owiedzi? Lewak jakiś czy co?

> Ok masz wolnosc powiedzenia, ze ukradłem Ci 20gr ale ja moge Ciebie pozwac na 1
                              > 00 000zł za pomówienie.
                              > Oczywiscie zadnej cenzury prewencyjnej.

Nie ma mowy o żadnej cenzurze. Ale nie możesz sobie powiedzieć czego chcesz, z racji wielu ograniczeń wolności słowa wynikających z prawa. Jest ich sporo w kodeksie cywilnym, a nawet wynikających z kodeksu karnego. I wszystkie są konieczne w społeczeństwie demokratycznym. Teraz zapewne wyzwiesz mnie od lewaków, mimo ze poprzednim poście sam chcialeś korzystać z gwarancji prawnych jednego z tych ograniczeń wolności słowa. Voila.
                              • ignorant11 Re: Marek żyje! I w formie 23.01.23, 11:09
                                bmc3i napisał:

> Nie ma mowy o żadnej cenzurze. Ale nie możesz sobie powiedzieć czego chcesz, z
                                > racji wielu ograniczeń wolności słowa wynikających z prawa. Jest ich sporo w ko
                                > deksie cywilnym, a nawet wynikających z kodeksu karnego. I wszystkie są koniecz
                                > ne w społeczeństwie demokratycznym. Teraz zapewne wyzwiesz mnie od lewaków, mim
                                > o ze poprzednim poście sam chcialeś korzystać z gwarancji prawnych jednego z ty
                                > ch ograniczeń wolności słowa. Voila.

Nie musze Ciebie wyzywac, bo lewakiem jestes obiektywnie:)))
                                Jakich gwarancji ograniczeń wolnosci słowa chciałem?
                                • bmc3i Re: Marek żyje! I w formie 04.02.23, 22:49

> Nie musze Ciebie wyzywac, bo lewakiem jestes obiektywnie:)))
                                  > Jakich gwarancji ograniczeń wolnosci słowa chciałem?

Spojrz w poprzednie posty. Chciales mnie pozywać do sądu za gloszenie pibliczne ze Twoja córka z autobusem arabów... To jest wlasnie Twoja gwarancja ze nie przekroczę granic wolnosci slowa, ktora w ten sposób nie jest nieograniczona.
                                  • ignorant11 Re: Marek żyje! I w formie 04.02.23, 23:58
                                    bmc3i napisał:

>
                                    > > Nie musze Ciebie wyzywac, bo lewakiem jestes obiektywnie:)))
                                    > > Jakich gwarancji ograniczeń wolnosci słowa chciałem?
                                    >
                                    >
                                    > Spojrz w poprzednie posty. Chciales mnie pozywać do sądu za gloszenie pibliczne
                                    > ze Twoja córka z autobusem arabów... To jest wlasnie Twoja gwarancja ze nie pr
                                    > zekroczę granic wolnosci slowa, ktora w ten sposób nie jest nieograniczona.

Nie chciałem bo Ty tego nie powiedziałes.

Znowu nie rozumiesz. Wolnośc słowa nie oznacza wolnosci zniesławiania, czy wolnosci kłamania. Przeciwnie za kłamstwa sa wysokie kary np skłądanie fałszywych zeznan, poswiadczenie nieprawdy, czy oszustwo...
                                    • bmc3i Re: Marek żyje! I w formie 05.02.23, 00:04
                                      ignorant11 napisał:

> bmc3i napisał:
                                      >
                                      > >
                                      > > > Nie musze Ciebie wyzywac, bo lewakiem jestes obiektywnie:)))
                                      > > > Jakich gwarancji ograniczeń wolnosci słowa chciałem?
                                      > >
                                      > >
                                      > > Spojrz w poprzednie posty. Chciales mnie pozywać do sądu za gloszenie pib
                                      > liczne
                                      > > ze Twoja córka z autobusem arabów... To jest wlasnie Twoja gwarancja ze
                                      > nie pr
                                      > > zekroczę granic wolnosci slowa, ktora w ten sposób nie jest nieograniczon
                                      > a.
                                      >
                                      >
                                      > Nie chciałem bo Ty tego nie powiedziałes.
                                      >
                                      > Znowu nie rozumiesz. Wolnośc słowa nie oznacza wolnosci zniesławiania, czy woln
                                      > osci kłamania. Przeciwnie za kłamstwa sa wysokie kary np skłądanie fałszywych z
                                      > eznan, poswiadczenie nieprawdy, czy oszustwo...

Czyli cos zaczy a do Ciebie docierać. Ale dalej twierdzisz ze granice wolnosci słowa, to tylko u lewaków.

• ignorant11 Re: Marek żyje! I w formie 06.02.23, 10:56
                                        bmc3i napisał:

> Czyli cos zaczy a do Ciebie docierać. Ale dalej twierdzisz ze granice wolnosci
                                        > słowa, to tylko u lewaków.
                                        >
                                        >

Prosciej nie potrafie, bo nie studiowałem pedagogiki, a tym bardziej specjalnej:)))
                • menel13 Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 19:23
                  cojestdoktorku napisał:

>
                  > > Po trzecie co toleruję a czego nie, to moja sprawa. Tylko ostatnia cipa t
                  > oleruj
                  > > e wszystko.
                  >

Jeśli każdy ma prawo gadać co chce to ja też mam prawo powiedzieć każdemu że jest popieprzonym debilem.
                  Czyż nie?
                  • cojestdoktorku Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 19:59

> Jeśli każdy ma prawo gadać co chce to ja też mam prawo powiedzieć każdemu że je
                    > st popieprzonym debilem.
                    > Czyż nie?

no nie
                    masz prawo wyrażać każdy swój pogląd na rzeczywistość,
                    ale nie masz prawa obrażać dyskutanta
                    chodzi o wolnośc wymiany wymiany myśli, a nie wolność do obrażania plucia na siebie

co złego w tym ze poznasz poglad na rzeczywistosc marka, albo putina?
                    możeuznasz go za głupi, a moze dzieki innym pogladom sam udoskonalisz swoje

• menel13 Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 20:15
                      Skoro mogę opisać czyjś wzrost albo kolor oczu to dlaczego nie mogę opisać inteligencji.
                      Debil to termin medyczny.
                      • cojestdoktorku Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 20:22
                        > Debil to termin medyczny.

"kutas" czy "chuj" to z kolei anatomia, z "debilem" łaczy je to ze są to przy okazji są to słowa używane do obrażania adwersaża

nawet gdyby potraktować je na chłodno i w dosłownym klasycznym znaczeniu, to jednak ocena inteligencji rozmówcy czy też jego fizjonomii jest "atakiem ad personam" i w żaden sposób nie przybliża do rozstrzygnięcia omawianego tematu, taka argumentacja jest więc dodatkowo "nie na temat"
                        • menel13 Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 20:32
                          Teoretycznie masz rację. Ale co o mnie powiesz jeśli codziennie będę wstawiał 10 postów że "ziemia jest płaska"?
                          Tylko pamiętaj, bez obrażania adwersarza.
                    • hellcat_v8_hemi Re: Marek żyje! I w formie 23.01.23, 11:01
                      Rzecz w tym, że marek_boa nie prezentował swoich poglądów. To nie były żadne analizy sytuacji (niechby i krytyczne wobec Zachodu), oceny (choćby i subiektywne) jakichś rozwiązań technicznych w sprzęcie bojowym, decyzji wojskowych etc.

Całość jego twórczości to była celowa prorosyjska biegunka oraz dość sprytna socjotechnika mająca na celu rozwalenie dyskusji i skierowanie jej na nieistotne tory, bo ktoś np przekręcił nazwę jakiegoś karabinu i marek_boa tworzył wtedy offtop większy niż sam wiodący wątek.
                      Natomiast cała jego "wiedza techniczna" to wykucie na blachę np wszystkich wersji Tu-16, bez zrozumienia różnic, nowinek technicznych etc.
                      Jego nieobecność to nic straconego.
                      • ignorant11 Re: Marek żyje! I w formie 23.01.23, 11:14
                        hellcat_v8_hemi napisał:

>
                        > Całość jego twórczości to była celowa prorosyjska biegunka oraz dość sprytna so
                        > cjotechnika mająca na celu rozwalenie dyskusji i skierowanie jej na nieistotne
                        > tory, bo ktoś np przekręcił nazwę jakiegoś karabinu i marek_boa tworzył wtedy o
                        > fftop większy niż sam wiodący wątek.

Aby uzyc socjotechniki czyli gebelsowac to INFITEZYMALNY intelekt nie wystarczy:))) On zaspamowywał watki.
                        > Natomiast cała jego "wiedza techniczna" to wykucie na blachę np wszystkich wers
                        > ji Tu-16, bez zrozumienia różnic, nowinek technicznych etc.
                        > Jego nieobecność to nic straconego.

Chyba nawet nie wykuwał ale przepisywał sowieckie kacapskie źródła i to niskiej jakosci, tzn niekoniecznie oficjalne bzdety propagandowe ale wrecz jakis blogerów. No i zwyczajne wymysły bez podania źródla z odpowiedzią: wyszukaj sobie...
                      • odyn06 Re: Marek żyje! I w formie 24.01.23, 21:31
                        Moim zdanie każdego długoletniego, a znikającego z forum dyskutanta szkoda.
                        Zważcie, że forum militaria bardzo się skurczyło, a nowych za dużo nie ma.
                        Szkoda, ze nie można się dowiedzieć, co entuzjasta rosyjskiego sprzętu wojskowego ma do powiedzenia po „doświadczeniach” na Ukrainie. To mogłoby być ciekawe, a przecież na forum o to chodzi.
                        • menel13 Re: Marek żyje! I w formie 04.02.23, 22:37
                          odyn06 napisał:

> To mogłoby być ciekawe,
                          > a przecież na forum o to chodzi.

Mówisz masz
                          >>>marek_boa
                          7 godzin temu
                          Trzeba być albo głupim ,albo bardzo pijanym aby wypisywać takie bzdury.Rzeczywistość jest całkiem inna - Artiemowsk już znajduje się w okrążeniu - wszystkie drogi prowadzące są pod kontrolą Rosyjskiej artylerii a z Ugledaru Ukraińcy uciekają już od tygodnia. Pod Kupiańskiem Dwureczno (Charkowska obłast) właśnie przechodzi w ręce Rosjan. Tak jest praktycznie na całym froncie - Rosyjska ofensywa już się zaczęła.<<<

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,29429750,pod-wuhledarem-ukraincy-strzaskali-uderzenie-rosjan-na-tym.html
                          • wykrywacz_klamcow Re: Marek żyje! I w formie 06.02.23, 10:51
                            menel13 napisała:

> Mówisz masz
                            > >>>marek_boa
                            > 7 godzin temu
                            > Trzeba być albo głupim ,albo bardzo pijanym aby wypisywać takie bzdury.

milicjanta cenię za trzymanie poziomu i ciągłą samokrytykę ;) niewielu ruskich trolli jest w stanie się przyznać, że są głupi i pijani ;)
                            a bzdury, które on produkował to istny kabaret, a o produkcji Su-57, T-14 i remoncie Nachimowa to już legendarne bzdety - klasyka klasyki bzdetów sowieckich
                        • cojestdoktorku Re: Marek żyje! I w formie 07.02.23, 11:15
                          odyn06 napisał:

> Moim zdanie każdego długoletniego, a znikającego z forum dyskutanta szkoda.
                          > Zważcie, że forum militaria bardzo się skurczyło, a nowych za dużo nie ma.
                          > Szkoda, ze nie można się dowiedzieć, co entuzjasta rosyjskiego sprzętu wojskowe
                          > go ma do powiedzenia po „doświadczeniach” na Ukrainie. To mogłoby być ciekawe,
                          > a przecież na forum o to chodzi.

gdyby marek tu dalej pisał byłby zwymyslany i zwyzywany na maksa
                          byłyby petycje o zbanowanie "ruskiego trola"
                          a ze go nie ma to nagle sie zaczyna docierac ze opinie kogos o odmiennych pogladach mogłyby być interesujace nawet jeśli ich sie przyjmuje do wiadomosci
                          • menel13 Re: Marek żyje! I w formie 07.02.23, 11:23
                            cojestdoktorku napisał:

> a ze go nie ma to nagle sie zaczyna docierac ze opinie kogos o odmiennych pogla
                            > dach mogłyby być interesujace nawet jeśli ich sie przyjmuje do wiadomosci

Mów za siebie. Osobiście wolę słuchać takiego bełkotu w oryginale przynajmniej podciągam się z języka.
                      • niegracz Re: Marek żyje! I w formie 05.02.23, 08:35
                        hellcat_v8_hemi napisał:

> Rzecz w tym, że marek_boa nie prezentował swoich poglądów. To nie były żadne an
                        > alizy sytuacji (niechby i krytyczne wobec Zachodu), oceny (choćby i subiektywne
                        > ) jakichś rozwiązań technicznych w sprzęcie bojowym, decyzji wojskowych etc.
                        >
                        > Całość jego twórczości to była celowa prorosyjska biegunka oraz dość sprytna so
                        > cjotechnika mająca na celu rozwalenie dyskusji i skierowanie jej na nieistotne
                        > tory, bo ktoś np przekręcił nazwę jakiegoś karabinu i marek_boa tworzył wtedy o
                        > fftop większy niż sam wiodący wątek.
                        > Natomiast cała jego "wiedza techniczna" to wykucie na blachę np wszystkich wers
                        > ji Tu-16, bez zrozumienia różnic, nowinek technicznych etc.
                        > Jego nieobecność to nic straconego.

w punkt
                • stary_chinczyk Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 19:23

Ja jestem za zdrowym rozsądkiem. Demokracje traktuje jako środek, narzędzie a nie cel sam w sobie.
                  Podobnie jak wiarę. To tylko narzędzie, przydatne ale być moze nie konieczne do zbawienia, a nie cel sam w sobie :) Tak samo jest z demokracją.
                  • cojestdoktorku Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 20:04

> Ja jestem za zdrowym rozsądkiem.

no ale tylko za Twoim zdrowym rozsądkiem :)
                    np. zdrowy rozsądek dla osoby wierzącej i dla ateisty znaczy zupełnie co innego

też jestem za zdrowym rozsądkiem i m akurat onpodpowiada by słuchać kazdej ze stron a nie tylko tego co mi sie podoba, takie sortowanie wiadomosci to nie rozsądek tylko zamykanie sie we własnej tworzonej przez samego siebie klatce

słuchanie ludzi o odmiennych pogladach moze poszerzyć poglady, albo np. wymyślić nowe argumenty dla poparcia swojej narracji gdy dostrzeżemy luki w argumentacji adwersaża
                    słuchanie ludzi którzy myślą tak jak my, nie zmienia w nas absolutni nic i niczego nas nie uczy, to jak ciągłe uczenie sie tego samego wiersza
                    • stary_chinczyk Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 21:23
                      > też jestem za zdrowym rozsądkiem i m akurat onpodpowiada by słuchać kazdej ze s
                      > tron a nie tylko tego co mi sie podoba, takie sortowanie wiadomosci to nie rozs
                      > ądek tylko zamykanie sie we własnej tworzonej przez samego siebie klatce
                      >
                      > słuchanie ludzi o odmiennych pogladach moze poszerzyć poglady, albo np. wymyśli
                      > ć nowe argumenty dla poparcia swojej narracji gdy dostrzeżemy luki w argumentac
                      > ji adwersaża
                      > słuchanie ludzi którzy myślą tak jak my, nie zmienia w nas absolutni nic i n
                      > iczego nas nie uczy
                      , to jak ciągłe uczenie sie tego samego wiersza

Odmienne poglądy to jedno. A zwykłe kłamstwa i propaganda to drugie.
                      Zdrowy rozsądek polega min na odróżnieniu jednego od drugiego.
                      Je nie mam ochoty przebijać się przez kłamstwa i propagandę.
                      • ignorant11 Re: Marek żyje! I w formie 21.01.23, 17:58
                        stary_chinczyk napisał:

> Odmienne poglądy to jedno. A zwykłe kłamstwa i propaganda to drugie.
                        > Zdrowy rozsądek polega min na odróżnieniu jednego od drugiego.
                        > Je nie mam ochoty przebijać się przez kłamstwa i propagandę.

No własnie...
                    • bmc3i Re: Marek żyje! I w formie 10.02.23, 19:31
                      cojestdoktorku napisał:

> też jestem za zdrowym rozsądkiem i m akurat onpodpowiada by słuchać kazdej ze s
                      > tron a nie tylko tego co mi sie podoba, takie sortowanie wiadomosci to nie rozs
                      > ądek tylko zamykanie sie we własnej tworzonej przez samego siebie klatce
                      >
                      > słuchanie ludzi o odmiennych pogladach moze poszerzyć poglady, albo np. wymyśli
                      > ć nowe argumenty dla poparcia swojej narracji gdy dostrzeżemy luki w argumentac
                      > ji adwersarza

A oceniasz te cudze poglądy na podstawie kryteriów takich jak ten argument: "co by nie mówić, za Trumpa wojna jakoś nie wybuchła". To Twoje zdanie - jakby co - oczywiście zaczerpnięte z wypowiedzi innych. Pozornie logiczne, w rzeczywistości przewrotne i na bakier z logiką, bo ignorujące szereg czynników. Tak jak powiedzenie "szczepionki nie są ani skuteczne, ani potrzebne, bo nie zaszczepiłem się, a nie zachorowałem".
                  • bmc3i Re: Marek żyje! I w formie 10.02.23, 09:54
                    stary_chinczyk napisał:

> > ok, czyli tylko oficjalnie jesteś za demokracją i wolnością wypowiedzi
                    >
                    > Ja jestem za zdrowym rozsądkiem. Demokracje traktuje jako środek, narzędzie a n
                    > ie cel sam w sobie.
                    > Podobnie jak wiarę. To tylko narzędzie, przydatne ale być moze nie konieczne do
                    > zbawienia, a nie cel sam w sobie :) Tak samo jest z demokracją.

O widzę tu filozoficzną dyskusję :)
                    Demokracja jako środek? Środek do czego? Jeśli demokrację rozumiemy jako to, że masz swoje określone indywidualne i zbiorowe prawa, oraz gwarancję ze nikt - ani państwo, ani inny człowiek, czy też grupa ludzi - ich nie naruszy, to jest to środek ku czemu?
          • ignorant11 Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 12:21
            stary_chinczyk napisał:

> Jorl, jak zaglądam na to forum, to zawsze mam nadzieję zobaczyć jakąś ciekawą d
            > yskusję np o wyższości Shermana nad Panterą, albo Spitfire nad BF-109, A nie pr
            > zebijać się przez setki oderwanych od rzeczywistości propagandowych bzdur jakie
            > wypisywał tu boa.

jorl, boa misza, debily.., to umysły wybitnie infinitezymalne:)))
      • krzy-czy Re: Marek żyje! I w formie 19.01.23, 17:38
        no pewnie. lepsze.
        wywalim wszystkich i bdziem się mogli wzajemnie lizać po fiutach.
        • rambaldi Re: Marek żyje! I w formie 19.01.23, 20:28
          A te lizanie się po fiutach to jest wogole zgodne z rosyjska polityka jaka to nam prezentujesz od lat billy?
          • krzy-czy Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 08:28
            jeśli potrafisz zrozumieć, to napisałem o o wzjamenym onanizmie
            z ignorantami i ferajną.
        • cojestdoktorku Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 11:05

> no pewnie. lepsze.
          > wywalim wszystkich i bdziem się mogli wzajemnie lizać po fiutach.

robi sie coraz gorzej, bo pomysł ze można chocby rozmawiać z kimś kto trzyma z ruskimi staje się od razu zdradą
          konsekwencja tego faktu jest straszna: skoro nie chcemy rozmawiac z druga stroną to znaczy ze wojna ma trwać aż wszyscy rosjanie zginą, no chyb ze do momentu gdy oni zabiją nas wszystkich

jeśli wojna ma się jednak zakończyć zanim to sie stanie, to rozmowa z "orkami" staje się koniecznością
          • ignorant11 Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 12:24
            cojestdoktorku napisał:

>
            > > no pewnie. lepsze.
            > > wywalim wszystkich i bdziem się mogli wzajemnie lizać po fiutach.
            >
            > robi sie coraz gorzej, bo pomysł ze można chocby rozmawiać z kimś kto trzyma z
            > ruskimi staje się od razu zdradą
            > konsekwencja tego faktu jest straszna: skoro nie chcemy rozmawiac z druga stron
            > ą to znaczy ze wojna ma trwać aż wszyscy rosjanie zginą, no chyb ze do momentu
            > gdy oni zabiją nas wszystkich
            >
            > jeśli wojna ma się jednak zakończyć zanim to sie stanie, to rozmowa z "orkami"
            > staje się koniecznością

Nie orkom trzeba podyktowac warunki pokoju... ale najpierw musza zostac wyparci z terytorium Ukrainy. Ryzykownym jest czy w rekompensacie nie powinniśmy zając niektórych ich terytoriów ale do rozwazenia.

1. Pobicie kacapow
            2 zniszczenie potencjału militarnego
            3 narzucenie warunków pokoju
            4 wyzwolenie Białorusi i Królewca
            5 rozwiązanie frfr
            6 wydalenie z RB ONZ
            • cojestdoktorku Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 17:40

> 1. Pobicie kacapow
              > 2 zniszczenie potencjału militarnego
              > 3 narzucenie warunków pokoju
              > 4 wyzwolenie Białorusi i Królewca
              > 5 rozwiązanie frfr
              > 6 wydalenie z RB ONZ

no pięknie
              tylko teraz postaw sie po drugiej strony, załóż ze jesteś Putinem i powiedz z jakiego powodu miałbyś sie zgodzic na te warunki? gdyby ukraińcy oblegali Kreml powód do zaakceptowanie tych warunków byłby niezły, ale teraz jakie masz na to argumenty?
              • bmc3i Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 19:01
                cojestdoktorku napisał:

>
                > > 1. Pobicie kacapow
                > > 2 zniszczenie potencjału militarnego
                > > 3 narzucenie warunków pokoju
                > > 4 wyzwolenie Białorusi i Królewca
                > > 5 rozwiązanie frfr
                > > 6 wydalenie z RB ONZ
                >
                > no pięknie
                > tylko teraz postaw sie po drugiej strony, załóż ze jesteś Putinem i powiedz z j
                > akiego powodu miałbyś sie zgodzic na te warunki? gdyby ukraińcy oblegali Kreml
                > powód do zaakceptowanie tych warunków byłby niezły, ale teraz jakie masz na to
                > argumenty?

Zadałbyś analogiczne pytanie gdyby chodzilo o Hitlera a nie Putina?
              • menel13 Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 19:20
                cojestdoktorku napisał:

> gdyby ukraińcy oblegali Kreml
                > powód do zaakceptowanie tych warunków byłby niezły, ale teraz jakie masz na to
                > argumenty?
                Czy w lutym 1917 Niemcy oblegali Kreml?
                • cojestdoktorku Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 19:55
                  tam wtedy wybuchła rewolucja, mozliwe ze najwazniejsza w dziejach świata, a w zwiazku z tym rosjanie nie bardzo mieli czas na walkę

jeśli teraz w Rosji wybuchnie podobna wojna domowa to byłaby jakaś podkłądka pod te postulat igonoranta, ale dopiero wtedy, teraz nie
                  • menel13 Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 20:26
                    cojestdoktorku napisał:

> jeśli teraz w Rosji wybuchnie podobna wojna domowa to byłaby jakaś podkłądka po
                    > d te postulat igonoranta, ale dopiero wtedy, teraz nie
                    >
                    Niekoniecznie.

> tylko teraz postaw sie po drugiej strony, załóż ze jesteś Putinem i powiedz z j
                    > akiego powodu miałbyś sie zgodzic na te warunki?
                    >
                    Przykładowo twoje założenie że Putin żyje a do tego to on zgadza się lub nie może być błędne i podkładkę mamy już teraz.
                    Moim zdaniem jest wielce prawdopodobne że w Rosji wojna na Ukrainie już nikogo nie interesuje. Gra toczy się o władzę w Rosji po wojnie.
                    • ignorant11 Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 20:34
                      menel13 napisała:

> Moim zdaniem jest wielce prawdopodobne że w Rosji wojna na Ukrainie już nikogo
                      > nie interesuje. Gra toczy się o władzę w Rosji po wojnie.

To prawie pewne, ze sa tam walki buldogów pod dywanem. Zbyt duzo wpływowych ludzie poszło do lenina:))) Widocznie komus przeszkadzali...
              • ignorant11 Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 20:31
                cojestdoktorku napisał:

>
                > > 1. Pobicie kacapow
                > > 2 zniszczenie potencjału militarnego
                > > 3 narzucenie warunków pokoju
                > > 4 wyzwolenie Białorusi i Królewca
                > > 5 rozwiązanie frfr
                > > 6 wydalenie z RB ONZ
                >
                > no pięknie
                > akiego powodu miałbyś sie zgodzic na te warunki? gdyby ukraińcy oblegali Kreml
                > argumenty?

Nie jestem Rosjaninem i nie zamierzam byc:)))

Po prostu taki stan rzeczy jest przeze mnie postulowany:)))
      • stasi1 Re: Marek żyje! I w formie 23.01.23, 08:07
        W końcu jednak sporo tutaj się udzielał
    • jorl11 Re: Marek żyje! I w formie 19.01.23, 17:06
      Jego forum, wykastrowane. ale jest widoczne. Nawet wczoraj przetestowalem czy sie da watek zalozyc, da sie.
      forum.gazeta.pl/forum/f,253586,Sily_Zbrojne_Fed_Rosyjskiej_.html

Cenzura odpuszcza bo juz takie tylko idiotyzmy byly dopuszczone ze IQ Polakom by osiagnal wartosc <50?
      • ignorant11 Re: Marek żyje! I w formie 19.01.23, 18:35
        jorl11 napisał:

> Jego forum, wykastrowane. ale jest widoczne. Nawet wczoraj przetestowalem czy s
        > ie da watek zalozyc, da sie.
        > forum.gazeta.pl/forum/f,253586,Sily_Zbrojne_Fed_Rosyjskiej_.html
        >
        > Cenzura odpuszcza bo juz takie tylko idiotyzmy byly dopuszczone ze IQ Polakom b
        > y osiagnal wartość <50?
        >
        >

:)))) jorl nie jest Polakiem ale kacapem i ma jajko<< 10:)))
      • rambaldi Re: Marek żyje! I w formie 19.01.23, 20:44
        A tak jorl dobrze że żyjesz,obawiałem się że jakieś komando Smiersz Cie napotkało jak to w dobrych sowieckich zwyczajach bywało dla nieudolnych agentów za granica, no rożnym byłym sympatykom Kremla zdarzają się całymi rodzinami samobójstwa ostatnio, to pozdrawiam że jeszcze żyjesz a tak bo miałem się zapytać o to co pisałeś, że „niedługo Odessa wróci to Rosji” jak i o ten brak przepustowości gazu dla Baltic Pipe
        to co Odessie pisałeś to było parę miesięcy temu, nie mogę odnaleźć z braku czasu na forum kiedy to napisałeś ale to tak było gdzieś przed tym jak Chersoń wrócił do Ukrainy
        tak się miałem zapytać o ten Twój wpis o owe „niedługo” to znaczy jakie ramki czasowe orientacyjne jak byś coś okreslil orientacyjne ramki czasowe to będę wdzieczny
        a tak tym Batlic Pipe to płynie ten gaz do Polski czy nie płynie?
      • ignorant11 Re: Marek żyje! I w formie 05.02.23, 00:01
        jorl11 napisał:

> Jego forum, wykastrowane. ale jest widoczne. Nawet wczoraj przetestowalem czy s
        > ie da watek zalozyc, da sie.
        > forum.gazeta.pl/forum/f,253586,Sily_Zbrojne_Fed_Rosyjskiej_.html
        >
        > Cenzura odpuszcza bo juz takie tylko idiotyzmy byly dopuszczone ze IQ Polakom b
        > y osiagnal wartość <50?
        >
        >

Tia:)))) Kacapska ofensywa trwa juz rok...
    • bmc3i Re: Marek żyje! I w formie 19.01.23, 21:00
      Brexit był w UK, nie wiem więc czy dalej może pracować w ruskiej ambasadzie w Londynie.
      • rzewuski1 Re: Marek żyje! I w formie 20.01.23, 11:36
        jak to był Polak , moim zdaniem to był rusek z polskimi korzeniami udający milicjanta
        • krzy-czy Re: Marek żyje! I w formie 06.02.23, 10:07
          o to to właśnie.
          facet nie chciał już użerać się
          z takimi rzewuskimi, ignorantami, wykrywaczami i niegraczami.
          odpuścił se.
          ten wpis rzewuskiego-niezwykle błyskotliwy.
          • bmc3i Re: Marek żyje! I w formie 06.02.23, 10:14
            krzy-czy napisał:

> o to to właśnie.
            > facet nie chciał już użerać się
            > z takimi rzewuskimi, ignorantami, wykrywaczami i niegraczami.
            > odpuścił se.
            > ten wpis rzewuskiego-niezwykle błyskotliwy.

Tylko Ty billy wciaz jeszcze sie szarpiesz, prawda?
          • wykrywacz_klamcow Re: Marek żyje! I w formie 06.02.23, 10:53
            krzy-czy napisał:

> o to to właśnie.
            > odpuścił se.

raczej stchórzył, bo swoich bzdur o produkcji Su-57, T-14 i innych bredniach nie był w stanie już sensownie bronić, kiedy po latach okazywało się, że żadnej produkcji seryjnej nie było i nie ma :P
            • ignorant11 Re: Marek żyje! I w formie 06.02.23, 10:57
              wykrywacz_klamcow napisał:

> krzy-czy napisał:
              >
              > > o to to właśnie.
              > > facet nie chciał już użerać się
              > > z takimi rzewuskimi, ignorantami, wykrywaczami i niegraczami.
              > > odpuścił se.
              > > ten wpis rzewuskiego-niezwykle błyskotliwy.
              >
              >
              > raczej stchórzył, bo swoich bzdur o produkcji Su-57, T-14 i innych bredniach ni
              > e był w stanie już sensownie bronić, kiedy po latach okazywało się, że żadnej p
              > rodukcji seryjnej nie było i nie ma :P
              >

No i zapewnił, że amerykańskiego gazu ani ropy nie zobacze w Polsce:)))
          • rzewuski1 Re: Marek żyje! I w formie 07.02.23, 10:13
            krzy-czy napisał:

> o to to właśnie.
            > odpuścił se.

Uciekł bo kacapia ma problemy i się skompromitowała w Ukrainie.
            Jak zacznie kacap wygrywać to wróci.
            • krzy-czy Re: Marek żyje! I w formie 07.02.23, 12:20
              nie odpowiem ci, gdyż prawie każda moja odp.
              jest w krótkich abcugach likwidowana
              przez głupiutkiego psychusia.
              tzn. raczej nie będę sięz gamoniem użerał.
    • niegracz Re: Marek żyje! I w formie 07.02.23, 07:32
      "Marek" na pewno ucieszył sie z agresji Rosji na Ukrainę
      ale potem sie zapewne zmartwił gdy ofensywa utknęła
      ale na pewno nadal wierzy w siłe Rosji
      • menel13 Re: Marek żyje! I w formie 07.02.23, 12:29
        niegracz napisał:

> powtarzasz tu sowiecka narracje jakoby Stalin zawarł pakt z Hitlerem aby mieć c
        > zas do przygotowania sie do obrony przed nieuchroona agresją Niemiec\
        >
        A niby gdzie powtarzam?
        • krzy-czy Re: Marek żyje! I w formie 07.02.23, 17:18
          Ta narracja mówi też że
          odsunął o 300-400km granicę
          w wyniku czego niemcy
          mieli nie 600km do moskwy
          a cóś koło tysiąca.
          czy niejaki niegracz może zaprzeczyć?
      • stasi1 Re: Marek żyje! I w formie 08.02.23, 17:32
        Gdyby nie wierzył to by się tak nie wypowiadał
    • wykrywacz_klamcow nazistowska swołocz produkuje sowieckie kłamstwa 10.02.23, 09:35
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,29450644,rosja-pomaga-turcji-akcja-kieruje-zbrodniarz-wojenny-i-czlowiek.html#commentId68075740_
      ciekawe kiedy wreszcie gazeta zbanuje tego pachołka nazistowskiej rosji?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka