Dodaj do ulubionych

chcę wstąpić do policji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 23:48
Witam!
Jestem studentem, a za rok, miejmy nadzieję, magistrem; studiuję na uczelni technicznej, lecz dopiero niedawno odkryłem swoje powołanie - praca w policyjnej jednostce antynarkotykowej; czy ktoś może wie jaka droga mnie czeka? jakie szczeble lub szkoły? i czy wyższe wykształcenie mi w czymś pomoże
RSVP
Obserwuj wątek
    • Gość: bugim Re: chcę wstąpić do policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 23:57
      Hugo Wraca Do Polsatu

Huraaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!
    • Gość: Mamlas Re: chcę wstąpić do policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 02:14
      Witam,no to być może spotkamy się na tym samym naborze :-)
      Wyższe wykształcenie to już żaden atut,to PODSTAWA żeby starać się o przyjęcie
      nie mając znajomości.Do tego uregulowany stosunek do służby wojskowej
      (najlepiej odłużone a nie rezerwa za friko),żelazne zdrowie,świetna kondycha no
      i równo pod sufitem ;-)
      Przydałyby się doświadczenia w jakichś sportach walki,z tego co wiem preferują
      krav magę (nota bene świetna sprawa,polecam!),duży plus także jeśli pracowałeś
      w agencji ochrony,straży miejskiej i tego typu formacjach - oczywiście jeśli
      referencje są dobre.A jak jesteś spadochroniarzem z Bielska to posada niemal
      pewna :-)
      To by było na tyle,ale dostać się ciężko jak cholera.
      Pozdrawiam
      • Gość: wilk Re: chcę wstąpić do policji IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:53
        Jak jesteś tępakiem , kablem , ciemniakiem to się nadajesz!
      • bejlerbej Re: chcę wstąpić do policji 02.11.05, 18:19
        Gość portalu: Mamlas napisał(a):

> Wyższe wykształcenie to już żaden atut,to PODSTAWA żeby starać się o
        przyjęcie
        > nie mając znajomości.

Wyższe wykształcenie to nadal atut a nie podstawa. Za mgr dostaniesz
        dodatkowych 8 pkt na 220 mozliwych do zdobycia. To naprawdę niedużo, zważywszy
        na to iż rekrutację przechodzi wg najnowszych statystyk zaledwie 5% kandydatów.
        Co do znajomości - nowe zasady naboru ( min. kodowane dane personalne) mają
        wyeliminować "plecaki". Wszyscy mają teoretycznie takie same szanse.Jak jest
        naprawdę okaże się za jakiś czas.

Do tego uregulowany stosunek do służby wojskowej
        > (najlepiej odłużone a nie rezerwa za friko),żelazne zdrowie,świetna kondycha
        no
        >
        > i równo pod sufitem ;-)
        > Przydałyby się doświadczenia w jakichś sportach walki,z tego co wiem
        preferują
        > krav magę (nota bene świetna sprawa,polecam!),

Za znajomość sztuk walki nie ma żadnych punktów preferencyjnych, co najwyżej na
        wywiadzie zorganizowanym mozna to podkreślić.
        Niewątpliwie znajomość sztuk walki bardzo się przyda później na szkoleniu
        podstawowym, gdzie jest tego dużo.
        Ja polecam sambo - tego się uczy min. specnaz oraz rosyjska i ukraińska milicja.
        Tu masz dużo o sambo :www.sambo.pl/index.php?
        option=com_frontpage&Itemid=1
        Jeśli jesteś z Warszawy to zapraszam na trening.

> To by było na tyle,ale dostać się ciężko jak cholera.
        To prawda, poprzeczke ustawiono wysoko.
        Zapomnij jednak o wydziale antynarkotykowym. Najpierw i to na dwa lata ulica -
        prewencja.
        Ciekawie jest w pogotowiu policyjnym (a tam w ramach praktyk trafisz na 100%)-
        wyjazdy do bójek, pobić, rozbojów i awantur domowych, zakłóceń porządku( to
        przede wszystkim).
        A więc pobite żony, 15 letnie bezczelne gnoje w kapturach,demolujace przystanki
        nasterydowane karki po speedzie, na które nie działa nawet silny gaz a przede
        wzystkim menele i jeszcze raz menele. W policji zobaczysz jak bardzo może się
        upodlić człowiek.
        Przemyśl to sobie dobrze, zapomnij o byciu detektywem, napierw ulica i same
        społeczne doły.
        Jeszcze raz polecam to co wielki_czarownik:

www.ifp.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewforum&f=9&sid=9f65daf1e3467fec7d11080976c99e28
        Masz wszystko podane na tacy.
    • Gość: zwiadowca Re: chcę wstąpić do policji IP: 204.151.5.* 02.11.05, 12:28
      CHwala Wam Dobrzy Policjanci ;-)

Lepiej pojdz do jakiejs porzadnej pracy - u niebieskich nie zarobisz na
      zycie... A w dodatku mozesz przypadkiem trafic do drogowki (w Policji nie ma
      racjonalnego naboru) - lubisz jak ludzie na Ciebie pluja?
    • hortor Re: chcę wstąpić do policji 02.11.05, 12:48
      zajrzyj na stronę komendy głównej, tam się dowiesz co i jak.
      testy sa trudne, ale do przejścia. kłania sie kondycja i sprawność fizyczna.
      nawet jeśli masz "równo pod sufitem", to i tak psycholog może stwierdzić, że się
      nie nadajesz do pracy w policji ze względu na brak jakiś tam cech charakteru.
      potem potrzebny jest ktoś, kto Cię wepchnie tam gdzie chcesz pracować...
      droga długa, ciężka, a praca niewdzięczna.
      powodzenia życzę mimo wszystko:)
      • Gość: axx Re: chcę wstąpić do policji IP: *.res.east.verizon.net 02.11.05, 13:07
        Zapomnij o wyksztalceniu. Dobrze jak jest ale nie przesadzaj. Dobra reka ,silny
        cios , dobra watroba to rzeczywiste zalety. A wybor super bo bedzie duze
        zapotrzebowanie i to juz niedlugo. No moze troche arabskiego by sie przydalo
        to i tlumacz zbedny.
    • wielki_czarownik Link 02.11.05, 14:23
      www.ifp.pl
      Tam znajdziesz to co chcesz.
    • james_bond_007 Re: chcę wstąpić do policji 02.11.05, 14:35
      A czemu wlaśnie prochy,kryminalna albo operacyjna cię nie interesuje? zresztą
      nie wiem czy jest w ogóle specjalny wydział antynarkotykowy czy to tylko
      komórka wyżej wymienionych.To nie USA!
    • ertres Re: chcę wstąpić do policji 02.11.05, 16:00
      spluwe dostaniez w kazdej ze sluzb. Do narkotykow sie nie nadasz jak nie
      odroznisz proszku do prania od hery albo marychy od majeranku a z ta wiedza
      raczej sie nie urodziles. Poza tym nie wiem jak ty ale ja bym sie zle czula z
      rozgrzewajaca sie powoli lokowka wsadzona mi w odbyt albo z przewiercanym
      kolanem tepym wiertlem. Jak masz ten dyplom i zaciecie naukawe to masz
      przerabane bo IQ musi byc ponizej 116 czyli tak jak u naszego wielkiego brata.
      Miekkosc w kolanach zawsze mile widziana a watroba tak jak axx zauwazyl,
      najlepiej dwie. Wez sie do porzadnej roboty, ciapciaku, od zycia nie
      uciekniesz, hihihi
    • Gość: absynt Re: chcę wstąpić do policji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.11.05, 22:03
      ty sie lepiej wez za elektronike tam przyszlosc swietlana. no a w morde zawsze mozna komus dac. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka