bhuzdur 03.08.06, 20:50 Silna armia zolnierze gotowi oddac zycie za Cesarza i Ojczyzne...:-) Robi wrazenie. www.youtube.com/watch?v=djx2yAVGOKg&search=japan%20army Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ignorant11 Re: Robi wrazenie!!! 03.08.06, 23:16 bhuzdur napisał: > Silna armia zolnierze gotowi oddac zycie za Cesarza i Ojczyzne...:-) Robi > wrazenie. > www.youtube.com/watch?v=djx2yAVGOKg&search=japan%20army Sława! Filmik jak filmik... Koreańczycy nawet z pólniocy tez byliby w stanie nakrecić podobny. Rzecz w czym innym. Mianowicie Japonia jest naprawde potega w akzdej dziedzinie. Glownie ekonomicznej, technologicznej, a militarnie jest nastawiona raczej pacyfistycznie. Jednak wspolnie z USA jest w stanie niepodzielnie panowac na Pacyfiku. Jak równiez w Azj wschodniej. Japonia jest jedynym prawdziwym mocartswem Azji w przeciwienstwie do zacofanych Chin czy równiez zacofanej i rywalizujacej z ... emiratami Rasiji. A w rodzinie cesarskiej coś dzieje sie nie bardzo, choc nie czytam prasy bulwarowej to jakies kłopoty z nastepca tronu. Moze dozyjemy republiki na wyspach? Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
bhuzdur Re: Robi wrazenie!!! 03.08.06, 23:25 Sława! > > Filmik jak filmik... > > Koreańczycy nawet z pólniocy tez byliby w stanie nakrecić podobny. > > Rzecz w czym innym. > > Mianowicie Japonia jest naprawde potega w akzdej dziedzinie. > > Glownie ekonomicznej, technologicznej, a militarnie jest nastawiona raczej > pacyfistycznie. > > Jednak wspolnie z USA jest w stanie niepodzielnie panowac na Pacyfiku. > > Jak równiez w Azj wschodniej. > > Japonia jest jedynym prawdziwym mocartswem Azji w przeciwienstwie do zacofanych > > Chin czy równiez zacofanej i rywalizujacej z ... emiratami Rasiji. > > A w rodzinie cesarskiej coś dzieje sie nie bardzo, choc nie czytam prasy > bulwarowej to jakies kłopoty z nastepca tronu. > > Moze dozyjemy republiki na wyspach? No polnocno koreanskie filmy to jest dopiero potega, przewaznie pokazuja zolniezy karatekow rozbiacych rzeczy w stylu bohatera filmu prod pln koreanskiej "Hongildong Karate Mistrz" (czy ktos jeszcze pamieta ten film, ow ludowy heros walczyl przy uzyciu fletu i warkocza, skakal przez drzewa itp, zorganizowal powstanie ludowe przeciw japonczykom). Japonia jest potega. Oni moga miec kazdy sprzet jaki zechca bo ich stac, sami opracowuja i produkuja najnowoczesniejsze technologie. Mi podobaja sie zwlaszcza sceny z flota japonska pod bandera z wschodzacym sloncem i defilada z samurajskimi mieczami. Pozdrawiam www.youtube.com/watch?v=Wahd2piIr4Q&search=idf%20brothers ja dzis uparce wysylam link do tego filmiku Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Robi wrazenie!!! 04.08.06, 00:42 Sława! Inne filmiki tez sa bardzo ciekawe, a wszystkich jeszcze nie objrzałem. ja tez jestem z miliotariów fanem raczej floty i lotnictwa, stad raczej nie specjalnie bawia mnie ruskie czy niemieckie czołgi. Jestes w UK? W czerwcu byłem w Portsmouth Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
bhuzdur Re: Robi wrazenie!!! 04.08.06, 10:24 ignorant11 napisał: > Sława! > > Inne filmiki tez sa bardzo ciekawe, a wszystkich jeszcze nie objrzałem. > > ja tez jestem z miliotariów fanem raczej floty i lotnictwa, stad raczej nie > specjalnie bawia mnie ruskie czy niemieckie czołgi. > > Jestes w UK? > > W czerwcu byłem w Portsmouth Zyje w UK juz ladnych pare lat... Odpowiedz Link Zgłoś
virra Re: Robi wrazenie!!! 04.08.06, 03:45 Silna Armia , nasycona wysoka technika ,ale widzicie ...bez jaj . Amerykanie oberwali tej armii jaja juz dawno a wyrosle pacyfistycznie nastawione spoleczenstwo japonskie nie pozwolilo aby armii wyrosly nowe "kochones" i dupa zimna.Sluzba w armii nie jest nobilitacja dla mlodziezy japonskiej , trafiaja mianowicie do niej odpadki ktore nie maja szans na kariere w normalnej korporacji a cos po studiach robic musza.To takie cos jak za "komuny" w Polsce...zawsze mozna bylo zrobic "kariere" w wojsku jak juz nigdzie indziej sie nie mogles dostac na studia :) Nie mniej powoli to sie zaczyna zmieniac i moze jak przyjdzie na nia czas (Japonie) to jej Armia bedzie "zwarta i gotowa" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
axx61 Re: Robi wrazenie!!! 04.08.06, 04:41 Dodam ze rowniez jest trzymana przez sovieckie rakiety i podskoczyc nie moze. A stala sie potega w wyniku prowadzenia wielu wojen i zagrabiania majatkow podbitych krajow. Cale szczescie ze USA daly jej dobry prezent w postaci 2 bomb atomowych. Jest o tym fakcie pamiec do dzisiaj i stad te pacyfistyczne ciagoty. Odpowiedz Link Zgłoś
bhuzdur Re: Robi wrazenie!!! 04.08.06, 10:27 axx61 napisał: > Dodam ze rowniez jest trzymana przez sovieckie rakiety i podskoczyc nie moze. A > > stala sie potega w wyniku prowadzenia wielu wojen i zagrabiania majatkow > podbitych krajow. Cale szczescie ze USA daly jej dobry prezent w postaci 2 bomb > > atomowych. Jest o tym fakcie pamiec do dzisiaj i stad te pacyfistyczne ciagoty > . Tez gdzies czytalem/ogladalem ze w Japonskim wojsku sluza przede wszystkim ci co nie zrobili kariery gdzie indziej:-) A co do pacyfizmu. to jest bardzo dobre, Ta armia nie jest po to zeby kogokolwiek atakowac a zeby obronic kraj przed atakiem. I sadze ze z takiego zadania Japonczycy wywiazali by sie znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 44mld$ to sporo 04.08.06, 11:02 bhuzdur napisał: > axx61 napisał: > > > Dodam ze rowniez jest trzymana przez sovieckie rakiety i podskoczyc nie m > oze. > A > > > > stala sie potega w wyniku prowadzenia wielu wojen i zagrabiania majatkow > > podbitych krajow. Cale szczescie ze USA daly jej dobry prezent w postaci > 2 > bomb > > > > atomowych. Jest o tym fakcie pamiec do dzisiaj i stad te pacyfistyczne > ciagoty > > . > > Tez gdzies czytalem/ogladalem ze w Japonskim wojsku sluza przede wszystkim ci > co nie zrobili kariery gdzie indziej:-) A co do pacyfizmu. to jest bardzo > dobre, Ta armia nie jest po to zeby kogokolwiek atakowac a zeby obronic kraj > przed atakiem. I sadze ze z takiego zadania Japonczycy wywiazali by sie > znakomicie. Sława! Military expenditures - dollar figure: $44.31 billion (2005 est.) Military expenditures - percent of GDP: 1% (2005 est.) www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/ja.html#Military A gdyby zwiekszyli do 2%GPB, to juz bedzie wiecej niz Chiny... Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
roman_g_love Re: Robi wrazenie!!! 04.08.06, 13:13 Pewnie! Moze warto im zapłacić za obronę naszego kraju! Flote mają, na bałtyk przypłyna lada dzień.A naszego wojska sie pozbędziemy bo tylko konserwy żre i narzeka że wypłaty mało. Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Robi wrazenie!!! 04.08.06, 13:15 roman_g_love napisał: > Pewnie! Moze warto im zapłacić za obronę naszego kraju! Flote mają, na bałtyk > przypłyna lada dzień.A naszego wojska sie pozbędziemy bo tylko konserwy żre i > narzeka że wypłaty mało. A może tobie warto zapłacić żebyś przestał wypisywać te swoje dyrdymały. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Robi wrazenie!!! 04.08.06, 16:42 wujcio44 napisał: > roman_g_love napisał: > > > Pewnie! Moze warto im zapłacić za obronę naszego kraju! Flote mają, na ba > łtyk > > przypłyna lada dzień.A naszego wojska sie pozbędziemy bo tylko konserwy ż > re i > > narzeka że wypłaty mało. > > A może tobie warto zapłacić żebyś przestał wypisywać te swoje dyrdymały. Sława! Dowiedz sie ile weźmie to ja sie tez dorzuce... :))) Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Robi wrazenie!!! 04.08.06, 23:58 Mnie to się wydaje ,że lepiej ,żeby nie przypływali do nas!:) Jak sama nazwa wskazuje "Japońskie Siły Samoobrony" to kto ich w Polsce zawłaszczy???:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Robi wrazenie!!! 05.08.06, 00:56 Bo głównodowodzący będzie się wtedy nazywał...Lepper-san!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: Robi wrazenie!!! 05.08.06, 02:18 No fakt. Nie to co te pokraki z IDF, ktore potrafia tylko zabijac kobiety i dzieci, a bez amerykanskiej pomocy to nie byliby w stanie obronic nawet sraczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Robi wrazenie!!! 05.08.06, 02:22 marek_ogarek napisał: > No fakt. Nie to co te pokraki ++To dobrze! Potrafia rozpedzic tych co potrafia tylko gwalcić Czeczenki a jeńcom strzelaja w tył glowy. Kuryle powinny wrócic do Japońskiej MAciezry. Sława! Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: Robi wrazenie!!! 05.08.06, 02:37 Po co im kuryle ? I tak niedlugo cala rosja bedzie jezdzic japonskimi samochodami. To sie japonczykom bardziej oplaci niz nowa Hiroszima. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Robi wrazenie!!! 05.08.06, 02:59 marek_ogarek napisał: > Po co im kuryle ? I tak niedlugo cala rosja bedzie jezdzic japonskimi > samochodami. To sie japonczykom bardziej oplaci niz nowa Hiroszima. Sława! No bo wtedy cala Japonia jeździłaby Zaporżcami... :))) Rzeczywiscie trzeba wiedziec z kim przegrywac wojny... Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś