Dodaj do ulubionych

Broń przeciwpancerna piechoty

IP: *.proton.net.pl / 192.168.100.* 14.07.03, 10:18
Po prostu:
pocisk dalekiego zasięgu - Spike-ER
pocisk średniego zasięgu - Spike-LR w niedalekiej przyszłości Javelin-P
pocisk małego zasięgu - Javelin
granatnik - RPG-29
(czego dowodem są te testy :
armor.kiev.ua/fofanov/Tanks/TRIALS/19991020.html)
Lub Panzerfaust-3IT600
pzdr
m4a1
Obserwuj wątek
    • Gość: dekoder Re: Broń przeciwpancerna piechoty IP: *.euv / 10.173.40.* 14.07.03, 16:01
      Co do Spike mam watpliwosci ze wzgedu na mala predkosc pocisku-moze byc przez
      to latwy w przyszlosci do zestrzelenia , czolg ma tez wiecej czasu na unik.
      Co do grantanikow bardzo podoba mi sie szwedzki MBT- tandemowa glowica, atak od
      gory, uklad korekcji lotu.
      • swarozyc Re: Broń przeciwpancerna piechoty 14.07.03, 16:18
        www.saab.se/dynamics/node1310.asp?langID=3&textString=&compID=8&sida=1&GWSLang=1&category=101&lang=&product=
        {283D68C5-3872-11D4-B72B-00508B63C9B4}

Poszczytujcie chopcy...
      • Gość: m4a1 Re: Broń przeciwpancerna piechoty IP: *.proton.net.pl / 192.168.100.* 14.07.03, 18:38
        Gość portalu: dekoder napisał(a):

> Co do Spike mam watpliwosci ze wzgedu na mala predkosc pocisku-moze byc
        przez
        > to latwy w przyszlosci do zestrzelenia , czolg ma tez wiecej czasu na unik.
        > Co do grantanikow bardzo podoba mi sie szwedzki MBT- tandemowa glowica, atak
        od
        >
        > gory, uklad korekcji lotu.

MBT - racja w jednym rzedzie z wymienionymi przeze mnie. Ale Spike tez ma układ
        korekcji lotu i moze manewrowac.
        pzdr
        pzdr
    • Gość: gaduła Re: Broń przeciwpancerna piechoty to pałatka IP: *.tera.com.pl 14.07.03, 17:37
      najlepsza broń przeciwpancerna piechoty to pałatka zarzucona na wieże czołgu !!
      ale z klejem poxipol - ma jedną wadę że trzeba czekać aż 10 minut na zwiazanie
      ale skutek gwarantowany !!
    • Gość: Speedy Re: Broń przeciwpancerna piechoty IP: *.3w.pl 15.07.03, 00:44
      Hej

No to moje typy:

Gość portalu: m4a1 napisał(a):

> Po prostu:
      > pocisk dalekiego zasięgu - Spike-ER
      > pocisk średniego zasięgu - Spike-LR w niedalekiej przyszłości Javelin-P

Ja bym tu obstawial ktorys z nowoczesnych pocisków kinetycznych. LOSAT moze za
      duzy troche, ale za to qrde nie ma zmiłuj. Nie pomoze zadna ERAWA i ARENA. A
      Ratheyon wlasnie testuje takiego mniejszego pieska, pocisk o predkosci ɮ km/s
      kompatybilny z istniejącymi wyrzutniami TOW.
      Co do sredniego zasiegu jesli wyroznic w ogole taką kategorie, to cos takiego
      zeby jednak mialo maly zasieg minimalny czyli jednak pocisk z gl. kumulacyjną.
      Moze cos w rodzaju ADATSa, kierowany laserem pocisk o predkosci jednak tych
      2,5-3 Machów.

> pocisk małego zasięgu - Javelin

Moze byc. Jakby zrobic jeszcze troche mniejszy to moze ta ostatnia kategoria
      zaniknie.

> granatnik - RPG-29
      > (czego dowodem są te testy :
      > armor.kiev.ua/fofanov/Tanks/TRIALS/19991020.html)
      > Lub Panzerfaust-3IT600

Ja bym obstawial Predatora, taki smieszny "niekierowany-kierowany". I ma od
      razu wersje przeciwko bunkrom (Kestrel, jeszcze dla niego punkty za odjazdową
      konstrukcję, glowica tandemowa w ktorej prekursor jest ZA ladunkiem burzacym,
      mającym w srodku kanal ktorym przelatuje strumien kumulacyjny)
      Pzdr
      Speedy
      • myth2004 Re: Broń przeciwpancerna piechoty 16.07.03, 22:14
        Carl Gustaf jak na granatnik wydaj się dość niezły.

A co powiecie na RPG-76?

Pzdrv
        • Gość: m4a1 Re: Broń przeciwpancerna piechoty IP: *.proton.net.pl / 192.168.100.* 17.07.03, 10:46
          myth2004 napisał:

> Carl Gustaf jak na granatnik wydaj się dość niezły.
          >
          Carl Gustav M3. Zgoda. Całkiem niezły, ale są od niego lepsze (większa
          przebijalność - za ERA CG przebija 600 mm, a Pzf3IT600 i RPG-29 są zdolne do
          penetracji KontaktV i za tym przebijaja 500-600 mm

> A co powiecie na RPG-76?
          >
          :)))))):DDDDDDD lol lol . Chyba tylko tyle .
          >
          > Pzdrv
          pzdr
        • Gość: Speedy Re: Broń przeciwpancerna piechoty IP: *.3w.pl 17.07.03, 14:21
          Hej

>myth2004 napisał:

> Carl Gustaf jak na granatnik wydaj się dość niezły.

Dosyc duzy i ciezki w stosunku do efektywnosci. No i staroc prawde mowiąc. Na
          plus to ta szeroka gama amunicji (pociski ppanc., burzace, dymne,
          oswietlajace...)

>
          > A co powiecie na RPG-76?

No ale to juz jest inna kategoria. Taki malutki pocisk pelniacy role takiego
          troche lepszego "handgranatu" :)Czyli w zasadzie w kategorii granatnika ppanc.
          tez wypadaloby zrobic podzial na lekkie i ciezkie.
          Sam RPG-76 nie jest zbyt udany, dosyc nieszczesliwy uklad miotający silnie
          oddzialujacy na strzelca, dosyc maly ladunek bojowy (czemu nie kumulacyjno-
          odlamkowy?)o niezbyt duzej przebijalnosci i w ogole taki niezbyt wygodny
          troche (dla mnie przynajmniej, mialem w rekach taki egz. szkoleniowy).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka