Dodaj do ulubionych

Postulat odebrania uprawnien Psychomaszynie

20.11.07, 20:12
Powod 1: Tnie watki jak popadnie, wg zupelnie subiektywnego kryterium -
wlasnego widzimisie. Nie wazne jest dla niego, ze watek nie zawiera ani
jednego epitetu, ani jednej obelgi, ze tematycznie scisle wiaze sie z
przemiotem forum, ze nikogo nie obraza. Z sobie tylko znanych wzgledow -
ewentualnie laskawie wyslanych na maila - dokonuje aktow cenzury nawet nie
prewencyjnej, bo do tyczy to niejednokrotnie neutralnych watkow, co do
ktorych nikt z piszacych w nim nie ma zastrzezen.

Powod 2: Na tym forum, obrona cietych przez niego postow i watkow, pochlania
zbyt duzo czasu i energii - zbyt czesto jego ciecia sa zbyt kontrowersyjne.
Nawet na tym, dosc mocno skonfliktowanym forum, jego dzialalnosc spotyka sie z
powszechna krytyka - bez wzgledu na dzielace piszacych tu poglady, bez wzgledu
na wszelkie podzialy, sympatie i antypatie. Forum jest dla piszacych tu, a nie
dla moderatora i to oni, a nie on, sa najwazniejsi.

Powod 3; usuwa posty i watki krytykujace jego dzialanlosc, co juz nazywa sie
totalitaryzmem. A przeciez nikt nie powie, ze posty i watki o sposobie
zarzadzania tym forum, naruszaja jego zasady.
Obserwuj wątek
    • psychomaszyna Re: Postulat odebrania uprawnien Psychomaszynie 20.11.07, 20:15
      Napisz na forum@agora.pl
      • matrek Re: Postulat odebrania uprawnien Psychomaszynie 20.11.07, 20:16
        psychomaszyna napisał:

> Napisz na forum@agora.pl
        >

Tym razem to zrobie, mozesz byc pewny. Chce jednak najpierw dyskusji o tym na
        tym forum.
        • psychomaszyna Re: Postulat odebrania uprawnien Psychomaszynie 20.11.07, 20:20
          O nadaniu i odebraniu uprawnień decyduje administracja forum portalu
          gazeta.pl

Najlepszym kontaktem z administracją jest podany mail -
          forum@agora.pl
          • matrek Re: Postulat odebrania uprawnien Psychomaszynie 20.11.07, 20:30
            psychomaszyna napisał:

> O nadaniu i odebraniu uprawnień decyduje administracja forum portalu
            > gazeta.pl
            >
            > Najlepszym kontaktem z administracją jest podany mail -
            > forum@agora.pl
            >
            >

Wiem juz to, jednakze zanim cokolwiek zrobie, chce miec opinie w tej sprawie
            innych forumowiczow.
            • axx611 Re: Postulat odebrania uprawnien Psychomaszynie 20.11.07, 20:44
              Nic Mu nie mozna odebrac poniewaz wykonuje swoja robote dobrze i
              skutecznie. Wyika to z faktu ze ma besposrednie dyspozycje w tym
              temacie od tych panow z Rakowieckiej a moze i innej ulicy. Musze Ci
              powiedziec ze ci panowie naprawde czytaja te wypociny na tym
              forum i to w czasie pracy a nawet namietnie je komentuja. Stad te
              instrukcje dla cenzora. Cenzor chodzi niewyspany bo musi czatowac
              na te posty z drugiej strony ale ma za to wiecej godzin
              nadliczbowych oplacanych besposrednio z kasy MON. Jedyne co mozna
              zrobic to olac go i po prostu nie pisac bo szkoda czasu. Majac
              wiecej czasu moze mozna by sie zaczac onanizowac przed ekranem. To
              podobno nowe zboczenie jak czytalem kilka dni temu a jezeli (a
              wiadomo) narodzilo sie w USA to trzeba prosze soldateski zaczac
              malpowac i to. Zatem dobrego onanizmu zycze wszystkim a cenzorowi w
              szczegolnosci. Teraz mozesz mne skasowac przed telefonem od Niego.
              • billy.the.kid Re: Postulat odebrania uprawnien Psychomaszynie 20.11.07, 21:03
                psychusiu-dlaczego na jamiś tam forum agora-skoro dotyczy to tylko
                tego jednego foruma.
    • jorl Re: Postulat odebrania uprawnien Psychomaszynie 20.11.07, 21:59
      Byl przed chyba 2 tygodniami watek zalozony przez matrka gdzie przytoczyl opinie
      tego Afgano/Polaka Sikorskiego podwojnego ministra z roznych parti nie majacego
      doglebnych przemyslen. Powiedzial on ze Niemcy mieli dobrze bo ich wyzwolily
      czolgi z biala gwiazda a nie z czerwona.
      Na to ja przytoczylem ze jakby politycy polscy byli w 1938r madrzejsi i
      rusofobia nie zaciemniala im umyslu to by razem z ZSRR nie dali Hitlerowi
      Czechoslowacji a w zwiazku z tym by nie bylo 2 WS czyli by nie bylo kwestii tych
      martkowo/Sikorskich czolgow z gwiazdami.
      Oczywiscie tych zaleznosci i konsekwecji swoich wlasnych dzialan od ktorych
      akurat moze duzo zalezec jako ze Polska miala swoje 5 minut w Historii ani
      Sikorski ani Matrek i tez psychomaszyna nie widzi. Za trudne po prostu no i
      lepiej tkwic w swojej "madrosci".
      Psychomaszyna watek skasowala jak otworzylem nastepny z pytaniem dlaczego tez
      skasowala na pytania na Mail odpowiedz "nie ma zwiazku te tematem forum".
      Oczywiste klamstwo psychomaszyny ale po prostu mu sie te zaleznosci nie podobaly
      i stad cenzura.
      Pozdrowienia

• matrek Re: Postulat odebrania uprawnien Psychomaszynie 20.11.07, 22:19
        jorl napisał:

> Byl przed chyba 2 tygodniami watek zalozony przez matrka gdzie przytoczyl opini
        > e
        > tego Afgano/Polaka Sikorskiego podwojnego ministra z roznych parti nie majacego
        > doglebnych przemyslen. Powiedzial on ze Niemcy mieli dobrze bo ich wyzwolily
        > czolgi z biala gwiazda a nie z czerwona.
        > Na to ja przytoczylem ze jakby politycy polscy byli w 1938r madrzejsi i
        > rusofobia nie zaciemniala im umyslu to by razem z ZSRR nie dali Hitlerowi
        > Czechoslowacji a w zwiazku z tym by nie bylo 2 WS czyli by nie bylo kwestii tyc
        > h
        > martkowo/Sikorskich czolgow z gwiazdami.
        > Oczywiscie tych zaleznosci i konsekwecji swoich wlasnych dzialan od ktorych
        > akurat moze duzo zalezec jako ze Polska miala swoje 5 minut w Historii ani
        > Sikorski ani Matrek i tez psychomaszyna nie widzi. Za trudne po prostu no i
        > lepiej tkwic w swojej "madrosci".
        > Psychomaszyna watek skasowala jak otworzylem nastepny z pytaniem dlaczego tez
        > skasowala na pytania na Mail odpowiedz "nie ma zwiazku te tematem forum".
        > Oczywiste klamstwo psychomaszyny ale po prostu mu sie te zaleznosci nie podobal
        > y
        > i stad cenzura.
        > Pozdrowienia
        >

Matrek zwyczajnie nie zgadza sie z Twoja opinia, ze otweorzenie wowczas bram
        Rosjanom zapobiegloby wojnie at all, po drugie uwaza, ze skutki wcale nie bylyby
        lepsze. Moze? Ma do tego prawo? A moze ty tego nie widzisz?
    • grogreg Tak w ogole to ten watek powinien zostac wyciety. 20.11.07, 22:17
      Nie pokrywa sie z tematyka forum.
      Prawda?
      • matrek Re: Tak w ogole to ten watek powinien zostac wyci 20.11.07, 22:20
        grogreg napisał:

> Nie pokrywa sie z tematyka forum.
        > Prawda?

Watek o sposobie zarzadzania forum, ma prawo byc na forum ktorego dotyczy.
        • grogreg Re: Tak w ogole to ten watek powinien zostac wyci 20.11.07, 22:23
          Pozwolilem sobie na sarkazm.
          Osoba do ktorej to bylo skierowane to odczytala to wlasciwie.
    • jorl Re: Postulat odebrania uprawnien Psychomaszynie 20.11.07, 22:27
      matrek napisał:

> Matrek zwyczajnie nie zgadza sie z Twoja opinia, ze otweorzenie wowczas bram
      > Rosjanom zapobiegloby wojnie at all, po drugie uwaza, ze skutki wcale nie bylyb
      > y
      > lepsze. Moze? Ma do tego prawo? A moze ty tego nie widzisz?

Widzisz matrek, historia powinna uczyc. Aby jak juz sie raz blad zrobilo nie
      powtarzac go. Ale to zaklada ze sie historie traktuje powaznie i analizuje sie
      takoz.
      Bo inaczej nie ma sie zadnej nauki. Ten Sikorski ma byc ministrem (?), a
      analizowac nie potrafi.
      OK, matrek napisz uczciwie czy PRZED moimi postami w ktorych pisalem o tych 5
      minutach Polski w 1938r KIEDYKOLWIEK sie zastanowiles jakie by byly konsekwencje
      wlasnie pomoc Czechoslowacii w tym 38r przepuszczajac ZSRR tak jak tego chcial
      Benesz?
      Wiec ja twierdze ze NIE. Dlaczego? Przeciez to jest b. wazna sprawa!
      A Ty "noz w plecy" czyli 17.09.39 itd.
      Ze Ty mozesz sobie nie analizowac to niewiele znaczy. Ale jak taki Sikorski
      podobnie mysli a ma kierowac ministerstwem spraw zagr. to juz duzo powazniejsza
      sprawa.
      Pozdrowienia
      • matrek Re: Postulat odebrania uprawnien Psychomaszynie 20.11.07, 22:57
        jorl napisał:

>
        > Widzisz matrek, historia powinna uczyc. Aby jak juz sie raz blad zrobilo nie
        > powtarzac go. Ale to zaklada ze sie historie traktuje powaznie i analizuje sie
        > takoz.
        > Bo inaczej nie ma sie zadnej nauki. Ten Sikorski ma byc ministrem (?), a
        > analizowac nie potrafi.
        > OK, matrek napisz uczciwie czy PRZED moimi postami w ktorych pisalem o tych 5
        > minutach Polski w 1938r KIEDYKOLWIEK sie zastanowiles jakie by byly konsekwencj
        > e
        > wlasnie pomoc Czechoslowacii w tym 38r przepuszczajac ZSRR tak jak tego chcial
        > Benesz?
        > Wiec ja twierdze ze NIE. Dlaczego? Przeciez to jest b. wazna sprawa!
        > A Ty "noz w plecy" czyli 17.09.39 itd.
        > Ze Ty mozesz sobie nie analizowac to niewiele znaczy. Ale jak taki Sikorski
        > podobnie mysli a ma kierowac ministerstwem spraw zagr. to juz duzo powazniejsza
        > sprawa.
        > Pozdrowienia

Jorl, mialem kiedys o Tobie gorsze zdanie, widzialem w tobie taka druga eve15 co
        to niemieckiego jeszcze sie nie nauczyla, polskiego juz zapomniala - wlasciwie
        to zrozum - jakis czas temu zyskales swoimi opiniami sporo w moich oczach, ale
        to nie znaczy ze bede sie z toba zgadzal w kazdej sprawie.

Owszem, myslalem o calej sprawie przepuszczenia rosjan do Polski na wiele lat
        zanim w ogole powstalo to forum i od razu odrzucilem taka mozliwosc. Piszesz ze
        powinno sie uczyc na histori - alez wlasnie dlatego ze historia magistra vita
        est, uwazam ze to nie skonczyloby sie dobrze dla Polski.

Pozwol jednak ze nie bede kontynuowal tego merytorycznego tematu, w tym
        niemerytorycznym, lecz formalnym watku.
    • misza_kazak NIech zostaje! 21.11.07, 10:03
      Matrku, mimo ze calkowicie zgadzam sie z podanymi przec ciebie powodami, to jednak wole zeby nasz Psycho "Lord Vader" Maszyna zostal.
      Bo obawiam sie ze to byla najlepszy ze wszystkich kto na jego miejsce kadydowal.
      M.in. niejaki wiarusik! Slawa Allahu, Jegowie i wszelkim idolom poganskim ze jednak wybrali psychomaszyne.
      POmysl sam - jesli TEN jest najlepszy z tych ktorych wybrali, to jacy byli INNI!?! :)
      Wiec, mimo ze co drugi moj watek jest kasowany niezaleznie od tresci, to wole zeby chociaz druga polowa watkow miala szanse na bycie :)))

Pozdro
      Misza
      • mechanior Re: NIech zostaje! 21.11.07, 10:22
        Słuszne Misza i logiczne tłumaczenie:)
        Władzy w realu jak i na forum się nie "podskakuje", bo na forum wytnie a w realu
        łeb utnie:)
        • misza_kazak Re: NIech zostaje! 21.11.07, 10:27
          mechanior napisał:

> Słuszne Misza i logiczne tłumaczenie:)
          > Władzy w realu jak i na forum się nie "podskakuje", bo na forum wytnie a w real
          > u
          > łeb utnie:)

Dzieki! Jestem realista :)
          I wiem ze czesto nowe jest gorsze od starego. Od PM wiemy czego oczekiwac i do tego jest CALKOWICIE niezalezny - czyli nie zalezy mu kto jest autorem watku, jakie ma poglady polityczne czy kraj pochodzenia. Sam nie uczestniczy w dyskusjach.
          Ma wlasny "kodeks" i jego sie trzyma! I za to go jednak szanuje :)
          Bo gdyby postawiono jakiegos prorosjanina czy proamerykanca, to byla by dopiero "bitwa" :)
          PM, nie odchodz!! Nie poddawaj sie na prowokacje! :)
          • matrek Re: NIech zostaje! 21.11.07, 10:39
            misza_kazak napisał:

> mechanior napisał:
            >
            > > Słuszne Misza i logiczne tłumaczenie:)
            > > Władzy w realu jak i na forum się nie "podskakuje", bo na forum wytnie a
            > w real
            > > u
            > > łeb utnie:)
            >
            > Dzieki! Jestem realista :)
            > I wiem ze czesto nowe jest gorsze od starego. Od PM wiemy czego oczekiwac i do
            > tego jest CALKOWICIE niezalezny - czyli nie zalezy mu kto jest autorem watku, j
            > akie ma poglady polityczne czy kraj pochodzenia. Sam nie uczestniczy w dyskusja
            > ch.
            > Ma wlasny "kodeks" i jego sie trzyma! I za to go jednak szanuje :)
            > Bo gdyby postawiono jakiegos prorosjanina czy proamerykanca, to byla by dopiero
            > "bitwa" :)
            > PM, nie odchodz!! Nie poddawaj sie na prowokacje! :)
            >

U nas sie mowi "lepsze jest wrogiem dobrego", sek w tym ze on tnie zupelnie
            kuriozalnie niekiedy, taki ktore sa niemal niewinne. Ani kogos obrazajace, ani
            poza tematem forum, czasem sie zastanawiam, czy on nie rzuca przypadkiem kostka.
            • o333 Re: NIech zostaje! 21.11.07, 10:57
              wszyscy wiemy że tnie wątki z dupy , bo wydaje mu się że to nie jest
              na temat , jednak jest lepszym moderatorem niż który kolwiek z nas ,
              a zwłaszcza lepszy niż gdybyś był to ty :)
              • matrek Re: NIech zostaje! 21.11.07, 11:10
                o333 napisał:

> wszyscy wiemy że tnie wątki z dupy , bo wydaje mu się że to nie jest
                > na temat , jednak jest lepszym moderatorem niż który kolwiek z nas ,
                > a zwłaszcza lepszy niż gdybyś był to ty :)

Po piewrsze nie wiesz jakim bylbym ja, po drugie ani mysle starac sie o ta
                zaszczytna funckcje.
                A jakim bylbys Ty?
            • odyn06 Psychomaszyna jest 21.11.07, 11:04
              i może dlatego jest spokój? Proponowałem na początku jego kadencji,
              aby mu dać trzy miesiące. Trzy miesiące mija i ja jestem zadowolony
              mimo, że mnie pary razy wyciął, ale MIAŁ RACJĘ! Poniosło mnie, a nie
              powinno:-))
              Pozdrawiam Psychomaszynę i wszystkich Kolegów na forum z Miszą i
              Foxbatem włącznie:-)) Idzie Wigilia, wszyscy wszystkim wtedy
              wybaczają, a mój pies powie mi jakim jestem dla niego sukinsynem:-))
              • misza_kazak Re: Psychomaszyna jest 21.11.07, 11:49
                odyn06 napisał:

> i może dlatego jest spokój?

Zgadza sie - jest pewnym "gromowodem" - cala negatywna reakcja wyladuje sie w niego :) Ale w koncu jest psycholem i jemu chyba o to chodzi :)

> Pozdrawiam Psychomaszynę i wszystkich Kolegów na forum z Miszą i
                > Foxbatem włącznie:-)) Idzie Wigilia, wszyscy wszystkim wtedy
                > wybaczają, a mój pies powie mi jakim jestem dla niego sukinsynem:-))

Dzieki za pozdrawienia! Ja cie tez pozdrawiam, mimo ze jestes rusofobem, to chyba najbardziej mi z nich podobasz :))
            • misza_kazak Re: NIech zostaje! 21.11.07, 11:43
              matrek napisał:

> U nas sie mowi "lepsze jest wrogiem dobrego",

U nas tez i wlasnie to chcialem napisac :)
              Luczszeje wrag choroszego :)

sek w tym ze on tnie zupelnie
              > kuriozalnie niekiedy, taki ktore sa niemal niewinne. Ani kogos obrazajace, ani
              > poza tematem forum, czasem sie zastanawiam, czy on nie rzuca przypadkiem kostka
              > .

Moze to wogole "robot" - komputerowy scrypt :) ?

>
              • o333 Re: NIech zostaje! 21.11.07, 12:14
                e tam odyn nie jest rysofobem , ma inne pogląd na sprawę poprostu .
                Tak samo jak ja nie nienawidzę "zachodu" :D to raczej wynika z
                mojego chorego poczucia humoru i nieumijętności wyłapywania
                sarkazmu , niektóre moje posty są lustrzanym odbiciem
                retoryki "amerykanofili" tylko że oni tego nie zauważają :P i
                najbardziej mi się obrywa za żarty :) .
                PS. Matrek , był bym jeszcze gorszym modem , bo jestem mało
                tolerancyjny .
                • matrek Re: NIech zostaje! 21.11.07, 12:27
                  o333 napisał:

> PS. Matrek , był bym jeszcze gorszym modem , bo jestem mało
                  > tolerancyjny .

ja natomiast cialbym mniej tak w ogole - bylbym bardziej tolerancyjny co do
                  trzymania sie przedmiotu forum (co nie oznacza ze pozwalalbym na wszystko), w
                  szczegolach jednak cialbym wiecej osobistych wycieczek i obelg. Jednak nie
                  chcialbym tej funkcji, bo czulbym sie nia ograniczony.
                • misza_kazak Re: NIech zostaje! 21.11.07, 12:28
                  o333 napisał:

> e tam odyn nie jest rysofobem , ma inne pogląd na sprawę poprostu .

Wlasnie dalteo jest moim "ulubionym rusofobem" :)

> Tak samo jak ja nie nienawidzę "zachodu" :D

Bo nie jestes glupi :)
                  Nie ma sensu nienawidziec Zachod, trzeba poprostu jego wlasciwie pragmatycznie oceniac - bez szczeniaczego zachwytu (jak u obecnych tu amerykanofili) lub prozjuganowskiej nienawisci. Tak jak to robi nasz prezydent Putin - nazwa ich partnerami - bo wlasnie tymi sa. Partnerzy, z ktorymi trzeba robic biznes i nic wiecej :)

Pozdro
                  Misza
                  • billy.the.kid Re: NIech zostaje! 21.11.07, 12:43
                    jak sama nazwa wskazuje zamontowano nowy-choc niezbyt dobry kompjutr.
                    tnie coś, co ma w programie do wycinania.raz lepiej-raz gorzej.
                    eksperyment ten zostanie przeniesiony do wojskowych służb
                    specjalnych.
                    a wy chłopaki piszecie do niego jak do człowieka.
                • odyn06 Re: NIech zostaje! 21.11.07, 12:56
                  Otriku dorogoj. Cztoby Misza znał, kak on oszybaetsija. Takoj sa
                  mnie rusofob kak z kozłowoj żopy trubka:-))
    • wladca_pierscienii historia uczy obalania tyranów... 27.11.07, 11:16
      historia uczy, że przy obalaniu tyrana (zamachu stanu itp. itd.)
      trzeba mieć gotową nową dobrą włAdzę w miejsce starej złej

tymczasem jak kiedyś była tu dyskusja, kto powinien być moderatorem
      to WSZYSCY rusofile karnie zagłosowali na rusofila Marka_Boa
      a reszta wysuwała najróżniejsze kandydatury...
      :-((((((
      • misza_kazak Re: historia uczy obalania tyranów... 27.11.07, 11:27
        wladca_pierscienii napisał:

> historia uczy, że przy obalaniu tyrana (zamachu stanu itp. itd.)
        > trzeba mieć gotową nową dobrą włAdzę w miejsce starej złej
        >
        > tymczasem jak kiedyś była tu dyskusja, kto powinien być moderatorem
        > to WSZYSCY rusofile karnie zagłosowali na rusofila Marka_Boa
        > a reszta wysuwała najróżniejsze kandydatury...
        > :-((((((

Nie pamietam zebym glosowal na kogokolwiek. Do tego na ile wiem Marek_Boa nigdy nie zgodizl by sie na moderacje jakiegokolwiek resursu :)
        Jedyna mnie znana osoba ktora kandydaowala sie na moderatora to jeden z najzagorzalszych rusofobow i najwiekszych amerykanowfilow wiarusik :)
        Na szczescie jego olano - z niego taki byl by moderator jak z gowna kula :))
        • wladca_pierscienii Re: historia uczy obalania tyranów... 28.11.07, 10:03
          misza_kazak napisał:

> wladca_pierscienii napisał:
          > > to WSZYSCY rusofile karnie zagłosowali na rusofila Marka_Boa
          > > a reszta wysuwała najróżniejsze kandydatury...
          > > :-((((((
          >
          > Nie pamietam zebym glosowal na kogokolwiek.

ale ty tu jesteś PŁATNYM PROPAGANDYSTĄ więc nazwać cię "rusofilem"
          to tak jakby prostytutkę nazwać "nimfomanką"...

tak czy siak forum nie jest w stanie wystawić jednego kandydata na
          moderatora...
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=539&w=45802529&a=45802529
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka