Dodaj do ulubionych

Demonstracja

25.03.13, 16:49
Homoseksualne lobby doprowadziło do tego, że strach odezwać się źle w temacie gejów, lesbijek itp. Zaraz okrzykną Cię homofobem, zacofańcem, katolem. A tu proszę,we Francji
wiadomosci.onet.pl/swiat/gigantyczna-demonstracja-przeciwko-malzenstwom-hom,1,5452419,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: Demonstracja 25.03.13, 17:08
      Oj, nie przesadzaj. Nikt nie każe ci ich kochać. Ja osobiście nie mam nic przeciwko nim, są i istnieją i niekoniecznie trzeba ich wymyslać od zboczeńców i pedofilów. A czy muszą móc zawierać małżeństwa to zupełnie inna sprawa. Ja myślę że powinien im wystarczyć zwiazek partnerski prawnie usankcjonowany (papierek w razie choroby, smierci,spadku itp)
      • pia.ed Re: Demonstracja 25.03.13, 17:21
        Związki partnerskie dla każdego istnieją we Francji już od lat ...
        wiec demonstranci uważają, ze to powinno wystarczyć ...
        • jaga_22 Re: Demonstracja 25.03.13, 17:40
          Związek partnerski jak najbardziej,ale co z dziećmi?,
          matce dziecka chyba nie zabiorą? trochę to trudne.Wolałabym
          aby dziecko miało ojca i matkę,ale przecież wiemy jak wyglądają związki prawdziwie małżeńskie,gdzie dzieckiem zajmuje się najczęściej matka
          po odejściu męża.
          • iryska2604 Re: Demonstracja 25.03.13, 19:06
            Zdaniem przeciwników projektu "całkowicie niszczy on społeczeństwo, negując naturalne rodzicielstwo", a "skutki gospodarcze, społeczne i etyczne będą nieuniknione".

Trochę to twierdzenie chyba jest na wyrost bo kto neguje naturalne rodzicielstwo? Czy homoseksualizm jest zaraźliwy i nagle wszyscy sie staną kochającymi inaczej i nie będą sie w naturalny sposób rozmnażać? Czy nagle z kątów powyłazi ich tyle, że ich liczebność przekroczy tych "normalnych"? To jakas histeria. Co do adopcji - no nie wiem czy byłaby taka zła.Jeśli dziecko miałoby mieć dom, w miarę normalny, a nie bidul gdzie na pewno nie jest szczęśliwe - to czemu nie? Oczywiście należałoby chcących adoptować dziecko dobrze przeswietlić. Czy dzieci sa szczęsliwe w rodzinach gdzie ojciec czy matka są alkoholikami,gdzie sa codzienne awantury...
            Nie wiem, to sa takie moje gdybania.Choć widok dwóch (pań) panów biorących ślub robi na mnie dziwne wrażenie. Wydaje mi się że nie byłoby takiego zamieszania wokół tej sprawy gdyby społeczeństwo akceptowało inaczej odmiennosć i nie patrzyło na nich jak na obmierzłe gady.
            • polnaro Re: Demonstracja 25.03.13, 19:39
              Naprawdę uważasz, że społeczeństwo tak na nich patrzy?
              Nieprawda.
              Mierzi ludzi jednak natarczywość z jaką wciąż wypychają swoje żądania na czołówkę, ale czy to na pewno oni tylko?
              Pewnie są i tacy, którzy ich nie tolerują, ale na to nie ma lekarstwa, bo oleju nie da się dolać pod czerep.
            • 111111l Re: Demonstracja 26.03.13, 00:20
              iryska2604 napisała:
              Homoseksualista tez moze byc alkoholikiem , narkomanem i czesto jest.
              > ć. Czy dzieci sa szczęsliwe w rodzinach gdzie ojciec czy matka są alkoholikami
              > ,gdzie sa codzienne awantury...
              > Nie wiem, to sa takie moje gdybania.Choć widok dwóch (pań) panów biorących ślu
              > b robi na mnie dziwne wrażenie. Wydaje mi się że nie byłoby takiego zamieszan
              > ia wokół tej sprawy gdyby społeczeństwo akceptowało inaczej odmiennosć i nie pa
              > trzyło na nich jak na obmierzłe gady.
          • 111111l Re: Demonstracja 26.03.13, 00:10
            jaga_22 napisała:

> po odejściu męża.
            Po wyrzuceniu meza....
            • jaga_22 Re: Demonstracja 26.03.13, 11:22
              111111l napisał:

> jaga_22 napisała:
              >
              > > po odejściu męża.
              > Po wyrzuceniu meza....

Uważasz,że to żony znęcają się nad mężami i ich wyrzucają z domu?
              Pewnie,że to nie jest reguła,ale najczęściej to chłopom wisi wszystko koło nosa.
          • pia.ed Re: Demonstracja 26.03.13, 01:16
            Jaga, nikt nie potrzebuje "zabierać dziecka matce" ...
            Na ulicach dużych miast w Ameryce łacińskiej żyją dziesiątki tysięcy porzuconych dzieci,
            głodnych, żyjących z kradzieży, narażonych co nocy na utratę życia przez patrole śmierci
            które "oczyszczają ulice z robactwa"...
            Takie dzieci byłyby chętnie adoptowane przez pary homoseksualne, ale nawet tego im się zabrania.
      • 111111l Re: Demonstracja 26.03.13, 00:07
        w
        razie choroby - kazdy moze opiekowac sie znajomym , znajoma
        w razie smierci - kazdy moze pochowac znajomego , znajoma
        spadek - kazdy ma prawo do zrobienia testamentu..
        • zajbel Re: Demonstracja 26.03.13, 08:54
          No cóż, zabiorę i ja głos, homoseksualiści są jednak gorzej traktowani niz pijacy i narkomani, bo i pijaństwo i narkomanie ludzie tłumacza a to tym że wpadli w złe towarzystwo a to cieżkim zyciem a to innymi okolicznościami które niejako zmusiły ich do siegnięcia po używki. No i to że z tego można wyjść, wyleczyć się, znów funkcjonować normalnie. A homoseksualista człowiek sie rodzi i jest nim całe życie więc żadnej nadziei że sie otrząśnie, że wyleczy i tym podobne. Gdy ludziom brak argumentów w dyskusji lub gdy chcą dopiec do zywego wyzywaja innych od ciot i pedałów , a także od żydów . I o to chodzi a nie o jakieś przywileje większe niz nasze. Gdyby byli traktowani normalnie nie byloby takiego szumu. A jak sie u nas traktuje innośc to wiem na własnym przykładzie gdy bez ślubu trafiłam na patologie ciaży i gdy położna asystujaca lekarzowi tak wyżywała sie na mnie aż lekarz wyprosił ja z sali zabiegowej i poprosil inna. I tak miałam na każdym kroku, gdy brakowało ludziom argumentów to wyzywali mnie i moje dzieci mimo iz mieszkałam z obecnym meżem i żylismy przykladniej niz niejedno małżeństwo. Niestety takie były uwarunkowania że nie od razu ślub mogliśmy wziąć ale i dzisiaj słyszę od księdza że my to taka niekatolicka rodzina i nieraz dawano mi do zrozumienia że cokolwiek bym nie zrobiła to i tak jestem gorsza , zreszta i w rodzinie moja bratowa juz nieżyjaca nie życzyła sobie kontaktów ze mna bo nie mam ślubu kościelnego. Skoro tak traktuje sie ludzi w zwiazku bądź co bądź sankcjonowanym prawem to nie wierzę że traktuję sie lepiej pary homoseksualne chociażby w sprawie wizyt w szpitalu lub pochówku czy też testamentu. Mozna w majestacie prawa uprzykrzać im zycie na każdym kroku. Nic dziwnego że takie postepowanie budzi nieraz reakcje niewspółmierne do zachowań innych.
          • jaga_22 Re: Demonstracja 26.03.13, 11:18
            Dopóki kościół nie zmieni swojego nastawienia do tych ludzi,to tak będzie.
            Biedni ludzie,nie mają swojego rozumu ,ani serca,trzeba im wszystko powiedzieć,a mówi się zupełnie coś odwrotnego.
            Pokładam nadzieję w nowym papieżu,on każe wszystkich kochać.
            Niech ludzie zobaczą prawdziwe zło w pijakach,awanturnikach,mordercach.
            • anoagata Re: Demonstracja 26.03.13, 12:28
              Nie wiele tu kościół zdziała,jeżeli ktoś ma to zakorzenione w swoim łbie.
              Chyba juz pisałam jak moja kuzynka powiedziała,ze by 'takich' to od razu do komory gazowej...
              Ani ksiądz ani Papież takiej już nie przekona.
              • jaga_22 Re: Demonstracja 26.03.13, 12:57
                anoagata napisała:

> Nie wiele tu kościół zdziała,jeżeli ktoś ma to zakorzenione w swoim łbie.
                > Chyba juz pisałam jak moja kuzynka powiedziała,ze by 'takich' to od razu do kom
                > ory gazowej...
                > Ani ksiądz ani Papież takiej już nie przekona.

A ja nie jestem pewna,czy to przekonanie jest akurat jej
                i czy ona potrafi jeszcze myśleć.wink
                • anoagata Re: Demonstracja 26.03.13, 13:09
                  Znając JĄ to śmiem twierdzić,że to jej przekonanie.
                  I mysleć jeszcze potrafi,no ale myśli inaczej.
                  • jaga_22 Re: Demonstracja 26.03.13, 13:30
                    Aha...inaczej myśląca? no i klops,bynajmniej nie świateczny. http://s16.rimg.info/5c2d80e7461fc11601487b12ca26ecf6.gif
    • stedo A Wałęsa.. 26.03.13, 13:34

..chce obarczyć gejów za stratę jaką poniósł po swojej wypowiedzi:
      www.tvn24.pl/walesa-chce-wystawic-rachunek-gejom-stracilem-juz-70-tysiecy-dolarow,314506,s.html
      Jemu już chyba "cholerol" zatkał mózg.
      • stedo Re: A Wałęsa.. 26.03.13, 13:36
        P.S. Dzisiaj będzie u Olejnik o 20.00.
      • pia.ed Re: A Wałęsa.. 26.03.13, 15:01
        Az mnie zatkało kiedy przeczytałam, ile Wałęsa.otrzymuje za jeden wykład ...
        Mam gorącą nadzieje, ze teraz cały świat dostrzegł jego ograniczenie,
        i dochody się skończą. Interesuje mnie tez, czy Wałęsa płaci z tych pieniędzy
        podatki do skarbu państwa.

"Byly prezydent ... stracił 70 tysięcy dolarów."

• anoagata Re: A Wałęsa.. 26.03.13, 15:27
          Już się tak nie podniecajcie kwotą.
          Nie byłyście Prezydentami i niczego nie wykładaliście nikomu po tym forum,to nie możecie wiedzieć co ile komu za co i po co wynoszą kaszty.
          • amityr Re: Szczepkowsk 26.03.13, 15:36
            Wydaje mi się ,że tym razem nawiedzona Szczepkowska ma rację.
            www.tvn24.pl/kropka-nad-i,3,m/szczepkowska-taryfa-ulgowa-dla-gejow-powinna-sie-skonczyc,314420.html
            • anoagata Re: Szczepkowsk 26.03.13, 16:24
              Amityr to dobrze ,ze Ci tylko się wydaje.
              Aktorka zawsze gra,choć nie gra to gra i ja nie wiem co naprawdę ona mysli,jest za ?? czy przeciw??
              • iryska2604 Re: Szczepkowsk 26.03.13, 17:44
                Wydaje mi sie że im wcale nie chodzi o taryfę ulgową. Nie byłoby calego szumu gdyby nie to że przez lata byli uważani za podludzi i gorszy sort. Oni chcą zyc normalnie tylko społeczeństwu nie chce to wejsc do glowy bo to jest inne.P.Szczepkowska już kiedys oglosiła upadek komuny i wystarczy. Niech pisze artykuły do Wysokich obcasów" Bo to jej akurat wychodzi.
                A co do wykładów Wałęsy to nie mam pojęcia co on moze z jego wykształceniem wykladać i ktpo z takim namaszczeniem go słucha....I to za takie pieniądze.
                • jaga_22 Re: Szczepkowsk 26.03.13, 18:35
                  No tak! zamiast siebie winić,to obarcza jeszcze gejów.
                  Coraz głupiej postępuje.wink
                  Nie rozumiem po co zaprosili Szczepkowską,nic mądrego nie powiedziała.
                  • amityr Re: Szczepkowsk 26.03.13, 19:52
                    Przecież wychowała się w środowisku gejów i lesbijek(jak sama powiedziała),to powinna te środowiska najlepiej ogarniać???
                    • anoagata Re: Szczepkowsk 26.03.13, 19:59
                      amityr napisał:

> Przecież wychowała się w środowisku gejów i lesbijek(jak sama powiedziała),to p
                      > owinna te środowiska najlepiej ogarniać???

No i ogarnęła.
                      Poniedziałek dziś we wtorek ją skomentował.
                      • m4-6 Re: Szczepkowsk 26.03.13, 20:54
                        Widocznie sama się musi najpierw ogarnąć p.Szczepkowska, już niedobrze się robi od tej dyskusji...może następnymi na tapecie będą za chudzi albo za grubi, rudzi albo piegowaci, blondyni albo szatyni, za niscy, za wysocy...
                        Wiecie co ...byłam ostatnio na imieninach i nie zdzierżyłam pewnej pani mgr emerytowanej nauczycielki, a raczej tego co mówiła z takim obrzydzeniem o gejach i lesbijkach, że zadałam jej bezczelnie pytanie, czy jest taka do końca pewna jak zachowałaby się, gdyby to w przyszłości dotyczyło jej wnuków, które teraz są malutkie.
                        • iryska2604 Re: Szczepkowsk 26.03.13, 23:06
                          No właśnie - jak to łatwo oceniać, krytykować, przypinać łatki. Życie pisze dziwne scenariusze i kazdy kto nie zetknał sie z tym problemem czy z innymi jak np. alkoholizm, narkomania czy inne draństwo z góry się odżegnuje bo mnie to nie spotka, mnie to nie dotyczy. A nigdy nie wiadomo co człowieka spotka. Syn pracował tyle lat jako terapeuta to się napatrzyłam i nasłuchałam - jacy ludzie się leczą.Wcale nie margines. Niektórych sie rodziny wyrzekły.Ot, życie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka