Dodaj do ulubionych

Najlepsze komputerowe gry strategiczne dot. 2 WW

IP: *.biaman.pl 08.10.03, 22:18
Stawiam na gry z początku lat 90-tych V Vor Victory - Stalingrad i Second
Front (obie - front wschodni). Czy według Was te gry to nie klimat narad
strategicznych sprzed 60 lat? Musisz podjąć decyzję o kierunku uderzenia,
jakimi siłami atakujesz itp. I najważniejsze - nie ma w nich zbyt wielu
przekłamań.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lechter Re: Najlepsze komputerowe gry strategiczne dot. 2 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.03, 23:17
      V Vor Victory - hmm, kiedy to było... miałem jeden odcinek pt Wielkie Łuki
      jeszcze na dyskietce 5,25" (pamiętacie takie cudo?). Do dziś zachowały mi się
      Caen i Market-Garden (owszem, z udziałem 1SBSp) - chodzą nawet pod WinXP!
      Dorzucam The Ardennes Offensive (można ściągnąć za darmo z CHIPa) - może mniej
      dokładna (poziom pułków, nie batalionów jak w VforV) ale lepiej się operowało
      artylerią. niestety w XP nie działa:-(
      PzDr
      • maniek182 Re: Najlepsze komputerowe gry strategiczne dot. 2 09.10.03, 01:39
        Odpowiedz jest tylko jedna na te pytanie :Panzer General I to ejst gra
        strategiczna wszechczasów!!!:)w 2 troche skiepszczone jest lotnictwo a w trójce
        to wogóle blee jakoś mi się nie podoba ale pierwsza częśc to bajer polecam
        wszystkim.Można niemiaszkami jak sie jest dobrym w 42 roku dojsc do
        waszyngtonu:))Pozdr
        • Gość: caton Re: Najlepsze komputerowe gry strategiczne dot. 2 IP: 217.153.114.* 09.10.03, 10:31
          grałem w tę grę (zresztą wszystkie części) i uważam, że była świetna, ale to
          była jednak baaaaardzo uproszczona strategia...
          grywalna - tak
          strategia - nie

pzdr.
        • Gość: Slav Re: Najlepsze komputerowe gry strategiczne IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 09.10.03, 19:23
          Dla mnie dwójka jest the best. Co tam niby spaprali z lotnictwem ???
          Jedynke tez mam, ale na nowym kompie juz nie chce mi chodzic :o((
          A trójke rzeczywiscie skiepscili. Co to k.... za sytstem awansów ? Nie ma to
          jak stare dobre "prestige points"
          Pzdr
    • maniek182 Re: Najlepsze komputerowe gry strategiczne dot. 2 09.10.03, 12:40
      Pamiętam kiedyś na Amidze była startegiczna a morze bardziej taktyczna gra czas
      akcji to I Wojna światowa niepamiętam tytułu ale to był mój 1 kontakt ze
      strategią:)Było to ładnych parę lat temu...
      • Gość: raznor Re: Najlepsze komputerowe gry strategiczne dot. 2 IP: *.teleton.pl 09.10.03, 13:06
        war in russia, pacific war.....każda około 1,5 mb - ale tak rewelacyjne i
        oddające rzeczywitość....
      • Gość: Mundus Vibius Re: Najlepsze komputerowe gry strategiczne dot. 2 IP: *.chocianow.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 14:42
        Maniek to było History line chyba ta strategia fajna gra mozna bylo w nia grac
        we dwoje

:)
        pozdrawiam
        • Gość: greyrat Re: Najlepsze komputerowe gry strategiczne dot. 2 IP: *.tvk.torun.pl / 80.51.243.* 09.10.03, 15:17
          mywebpage.netscape.com/spcamo/
          i same wspaniałe Steel Panthers WWII v6.0 do ściągnięcia w calości. oto
          najdoskonalsza strategia komputerowa wszechczasów!

www.pnw-listings.com/Wargames/SPWW2/Games-Upgrades-Patches/
          • Gość: grg Re: Najlepsze komputerowe gry strategiczne dot. 2 IP: *.jawnet.pl 09.10.03, 16:45
            Gość portalu: greyrat napisał(a):

Steel panthers to jest gra taktyczna. Ja polecam Close Combat 3: The Russian
            Front i fanowskie mody (Finlandia, Afryka, Pacyfik, Francja, Polska, Wietnam
            etc).

Gra na poziomie pojedynczych czolgow i druzyn piechoty/samotnych zolnierzy, 2D
            z gory, b. duzy realizm, mnostwo modyfikacji.
        • maniek182 Re: Najlepsze komputerowe gry strategiczne dot. 2 09.10.03, 16:07
          tak właśnie taka heksówka hehe ah te klimaty:P Pozdr
    • Gość: macek TalonSoft's Western i Eastern Front.... IP: *.acn.waw.pl 09.10.03, 17:00
      to była gierka.....
    • Gość: Kubeł Re: Najlepsze komputerowe gry strategiczne dot. 2 IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 23:11
      pamiętam taka gierke na amigę Universal Military Simulator, zero grafiki w
      zasadzie, ale na tamte czasy była kapitalna. Zwykła siatka i znaczniki
      jednostek, ale ile nocy sie przy tym spedzilo!
      Brakuje mi jak cholera jakiejs porzadnej strategii, bo Panzer General III to
      jednak nie to... irytuje mnie uproszczeniami. Masa T-35 jak sie wejdzie w
      Rosje, kurde no, przecież ich było tylko 65 i o ile wiem szlag je trafił. Poza
      tym nie za bardzo wiem czym dwoodze, korpusami? dywizjami?
      Nie wiecie nic o jakiejs fajnej symulacji wrzesnia 1939 na kompie? Albo XIX w. -
      z Napoleońskimi?
      • Gość: grg Re: Najlepsze komputerowe gry strategiczne dot. 2 IP: *.jawnet.pl 10.10.03, 00:22
        Gość portalu: Kubeł napisał(a):

> Nie wiecie nic o jakiejs fajnej symulacji wrzesnia 1939 na kompie?

Mod Poland'39 do CC3 (2 kampanie, kilkadziesiat bitew).

W jednej bitwie (z komputerem) 2 snajperami wytluklem kilkudziesieciu zolnierzy
        i ucieklem przed Panzerem :)
    • marcus_crassus podobno "decisive action" 10.10.03, 01:20
      www.hpssims.com/Pages/products/DA/decisive_action.html
      niestety nigdy nie dane mi bylo przyjemnosci tego sprawdzic - trzeba nad tym
      posiedziec a niestety nie mam czasu...

ale fajna byla dawno dawno temu jak sie bawilem w takie rzeczy "north and
      south" ;))))))

• marcus_crassus aha- to oczywiscie nie jest zaden link do 10.10.03, 01:23
        sciagniecia - tylko takie info jakby kogos zainteresowalo.
    • Gość: virra Znacie ? nie ? to poznajcie ! IP: *.117.susc.suscom.net 10.10.03, 01:37
      Panowie trzeba isc z postepem !...hehe.Proponuje CMBO i "tylko" 31 MB za demo.
      www.battlefront.com/index.htm
      • Gość: virra Re: Znacie ? nie ? to poznajcie ! IP: *.117.susc.suscom.net 10.10.03, 01:47
        A w sekrecie Wam powiem ze w sypialni mam podlaczony taki staroc jak TorboGrafx
        potrzebny do jednej jedynej gry...."Military Madness",i jest to jedyna rzecz o
        ktora moja slubna jest zazdrosna :)....
        Pozdrowienia.
    • Gość: ez Re: Najlepsze komputerowe gry strategiczne dot. 2 IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 10.10.03, 03:07
      A w Combat Mission ktos cial? Ja mialem okazje troche (z braku czqasu) i
      wygladala na diabelnie wciagajaca :D No i prawdziwe 3D dodaje jej duzo uroku i
      realizmu. A jesli ktos nic nie slyszal to jest to takie polaczenie real time i
      turowki (tura roskazow i tura rownoczesnego ruchu przeciwnikow na zmiane)
      pozdrowka
      • maniek182 Re: Najlepsze komputerowe gry strategiczne dot. 2 10.10.03, 14:02
        Co do tego Steel panters ta gra mnei nei kreci jest cholerni za skomplikowana
        na pierwszy raz i sie wiesza przynajmniej.Natomisat Panzer General to taka
        uproszczona strategia bardziej przyjemna tak mi sie przynajmniej wydaje.Ma ktos
        może linka do jakiejś stronki do ściągnięcia PG I lub II??byłbym wdzięczny:)
        • Gość: drwal Re: Najlepsze komputerowe gry strategiczne dot. 2 IP: 217.153.168.* 12.10.03, 13:52
          kiedys na amige afrika korps
          na atari eastern front
          close combat 3 niezla
          • goral11 Re: Najlepsze komputerowe gry strategiczne dot. 2 13.10.03, 11:04
            a graliscie w Blitzkrieg
            ja grałem tylko w demo które sciagnałem z internetu jakies 100mb
            fajna gra , troche duze wymagania sprzetowe ale wydaje mi sie calkiem dobra
            jezeli ktos w to grał to prosze o opinie na temat tej gry
            gra jest do sciagniecia na stronach pc world komputer na innych tez chyba jest
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka