Dodaj do ulubionych

Trio z Belleville

08.01.04, 11:45
Co myślicie o tym? Zamierze się ktoś przejść?? Jak chyab tak, i zaliczę
kolejną kreskówkę w kinie ostatnimy czasy he he. Tym razem to już z
zapowiedzi raczej bajeczka dla dorosłych. Podobno bardzo dobrze zrobione od
strony technicznej, i ten urok brzydoty.. ;) Lubię pastisz, więc mam
nadzieję, że się nie zawiodę.

Ps.premiera 9stycznia.
Obserwuj wątek
    • Gość: zinek Re: Trio z Belleville IP: 212.122.206.* 09.01.04, 00:39
      Ja tez lubie pastisz.A widziałes kiedys Miasteczko Halloween Tima Burtona? Ale
      jazda!!! :))) Pozdrawiam
      • krotoss Re: Trio z Belleville 09.01.04, 10:48
        niestety nie, ale czas nadrobić zaległości, skoro polecasz :) 'The Nightmare
        Before Christmas' ciekawy orginalny tytuł he he..
        • Gość: zinek Re: Trio z Belleville IP: *.iweb.pl 09.01.04, 14:45
          Wybiore sie chyba tez na ta kreskówke.Chociaz niezmiernie drazni mnie jedzenie
          popcornu w czasie filmu i czasami komentarze.Kiedys siedziało sie i chłoneło
          film.Teraz sie zajada.Pozdr.
          • Gość: zinek Re: dotyczy "Miasteczka..." IP: *.iweb.pl 09.01.04, 14:47
            A "Miasteczko Halloween" było w kinach gdzies w 1995 roku.Niestety nie ma go
            na razie na vhs ani na dvd,z tego co wiem.A kupiłbym chetnie.
          • krotoss Re: Trio z Belleville 09.01.04, 15:18
            Mi też to jedzenie strasznie przeszkadza, no ale co zrobić, jak w multikinie
            prawie zawsze ktoś sie objada? N aszczeście przeważnie takei modele siedzą
            wysoko-nie wiem skad ta fama, że się tam lepiej ogląda, wystarczy kupić nieżej
            siedzonka i gra :) Poza tym idę dziś przetestować Adrię-leci Dark Water :) Jak
            już obejrzysz 'Trio' to napisz coś tutaj jak było itp. jak obejrzę, to też
            napisze.

A miasteczko to nawet nie szukałem na VHS.. choć ostanio mnie zdziwiło, że
            stygmaty były, także może wybór nie taki zły ;) Ale już załatwiam innymi
            drogami :)

Pozdrawiam
    • krotoss dobre wieści :) 03.02.04, 11:01
      W Adrii leci teraz 'Trio..' na pewno dziś i jutro o 17 i 18:30, w czwartek
      jest kabaret Ani Mru Mru, także już nie, ale w weekend zapewne znow, tylko że
      nie ma jeszcze repertuaru, jak będzie nowy, to dam znać. Ja mam zamiar się
      wybrać, szczególnie, że mi się Adria b.spodobała-to po prostu trzeba zoabczyć,
      jak teraz wygląda. No i bileciki tylko 10zł :)

Ps.Do Zinka:

oglądałem 'Miasteczko Haloween' przedwczoraj. Pięknie narysowane było, ktoś
      miał naprawde niezłe pomysły i wyobrażenia, tylko troche za krótkie mi się
      wydawało, no ale w końcu godzinę z paoma minutkami tylko trwało. Miałem
      niestety angielską wersje z polskimi napiasmi, co pewnie psuło efekt.
      • zinekk Re: dobre wieści :) 03.02.04, 11:31
        Krotoss,wybieram sie równiez na Trio,pod koniec tygodnia.Nic tu nie
        wpisywałem,czekałem na seans.Zazdroszcze obejrzenia Miasteczka :))Pozdrawiam.
      • da.killa Re: dobre wieści :) 03.02.04, 13:12
        krotoss napisał:

> oglądałem 'Miasteczko Haloween' przedwczoraj. Pięknie narysowane było,

To przecież nie jest rysowane, a kukiełkowa animacja poklatkowa!

> ktoś
        > miał naprawde niezłe pomysły i wyobrażenia,

Ten ktoś to pan Burton - ten od "Batmana", "Edwarda Nożycorękiego" czy "Jeźdźca
        bez głowy", "Soku z żuka", a ostatnio "Big fish"

da.killa
        • krotoss Re: dobre wieści :) 03.02.04, 15:16
          da.killa napisał:

> To przecież nie jest rysowane, a kukiełkowa animacja poklatkowa!

Ja jestem specem od oglądania, a nie produkcji ;) Ale faktyzcnie było zbyt
          fajne i inne niż normalne rysowanki-dzięki za techniczne info.

> Ten ktoś to pan Burton - ten od "Batmana", "Edwarda Nożycorękiego"
          czy "Jeźdźca
          > bez głowy", "Soku z żuka", a ostatnio "Big fish"

I Ty prowokacyjnie wciskałeś gdzieś tam, ze lubisz strzelanki itp. produkcje ;P
          • da.killa Re: dobre wieści :) 03.02.04, 15:47
            krotoss napisał:

> Ja jestem specem od oglądania, a nie produkcji ;) Ale faktyzcnie było zbyt
            > fajne i inne niż normalne rysowanki-dzięki za techniczne info.

Proszę bardzo. Chłopaki od "Miasteczka..." mogliby się obrazić za "rysowankę".
            Animacja poklatkowa, to chyba najbardziej upierdliwy i czaso-/pracochłonny
            sposób na uzyskanie ruchu na ekranie. W tej chcili nawet rudno mi wymienić "z
            czapy" inny film pełnometrażowy zrealizowany tą techniką.

Z ciekawostek dotyczących "Miasteczka... " warto dorzucić, że głos Jacka w
            czasie piosenek podkłada sam Danny Elfman - znany kompozytor muzyki filmowej (od
            "Gliniarza z Beverly Hills" i "Teksańską masakrę piłą łańcuchową 2" przez
            "Batmana" i "Sok z żuka" po "Mission: Impossible" i "Marsjanie atakują", razem
            ponad 100 filmów)

> I Ty prowokacyjnie wciskałeś gdzieś tam, ze lubisz strzelanki itp. produkcje
            > ;P

Bo tak jest! "Batman" to komiks, "Edward ..." to nuda i nie widziałem w całości,
            w "Jeźdźcu ..." się nieźle siekają a w "Soku z żuka" jest zadyma całkowita. Kino
            lekkie, zabawne i efektowne plastycznie. Bond to nie jest, ale da się obejrzeć :P

da.killa
    • da.killa Re: Trio z Belleville 03.02.04, 13:13
      A ja widziałem wczoraj. Super film. Cztery osoby na sali :)
      • krotoss Re: Trio z Belleville 03.02.04, 15:20
        ja chciałem dziś, ale się nie wyrobie. Dzwoniłem przed chwilą, i w przyszłym
        tygodniu też będą grać :)

Co do osób-przeszkadza Ci to? Mniej popcornu i komórek na sali.. i lekki
        ambiwalentny uśmiech na moich ustach, gdy pomyślę, że reszta ludzi siedzi w
        50% droższym multipleksie :]

Ps.do 'Dark Water' te 4 mi pasowały strasznie w Adrii, w multi by się to
        oglądało nazbyt przyjemnie..
    • krotoss pytanko do Zinka 10.02.04, 12:38
      i co byłeś, oglądałeś? :P
      • zinekk Re: pytanko do Zinka 10.02.04, 22:16
        Cholera nie byłem,weekend mam wolny.Musze Isc!!!
        • krotoss Re: pytanko do Zinka 10.02.04, 23:36
          no nieładnie tak kląć ;) Ostani seans jest w czwartek o 16;30 potem zaczynają
          sie ich repertuary w promocij walentynkowej. To właśnie miłość wchodzi, jeśli
          to kogoś zainteresuje, i nadal leci 'witajcie w dżungli'.
          • zinekk Re: pytanko do Zinka 17.02.04, 11:06
            Byłem Krotossie.Bardzo polecam.Nie tylko Tobie.Wszystkim.Ukryte żarty ,Madame
            Souza -taka zywcem wyjeta energiczna Babcio -Dama i piesek u jej boku.Trio
            zwawych staruszek spieszace odbic wnuczka Souzy.Swing.Tour de france.Mafia.Film
            raczej nie dla dzieciaków-dla dzieciaków raczej sposób opowiadanaia-
            animacja.Reszta zbyt wyrafinowana.
            • krotoss Re: pytanko do Zinka 17.02.04, 11:31
              coraz częściej animacja jest skierowana i do dorosłych, lub do obu grup (vide
              Epoka lodowcowa, Nemo, Shrek chyba też), coś jak komiks w końcu-są i myszki
              miki i Funky Kovale, tak jak z mangą :) Do Adrii niestety nie trafiłem, ale
              nadrobie zaległości przy najbliższej okazji. Za to byłem wczoraj na Gothice-i
              się zawiodłem :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka