Dodaj do ulubionych

AEROKLUB BYDGOSKI

IP: *.limes.com.pl 11.01.04, 17:00
Prponuje zapoznanie sie z problemami Aeroklubu Bydgoskiego. Zachęcam do
odwiedzenia strony gbook.ibt.com.pl/gbook.php?id=forumab . Prosze o
rady i komentarze w tej sprawie. Pozdro!!
Obserwuj wątek
    • radca Re: AEROKLUB BYDGOSKI 11.01.04, 17:13
      Gość portalu: BOCIEK napisał(a):

> Prponuje zapoznanie sie z problemami Aeroklubu Bydgoskiego. Zachęcam do
      > odwiedzenia strony gbook.ibt.com.pl/gbook.php?id=forumab . Prosze o
      > rady i komentarze w tej sprawie. Pozdro!!

- bylem kiedys na szkoleniu spadochronowym w AEROKLUBIE PODKARPACKIM .
      Tam rowniez zaliczylem kilka skokow spadochronowych.

W Aeroklubie Bydgoskim nie mialem jakos okazji skakac.Z checia sie zapoznam za
      chwile - ze strona.

a moze o cos napisze ... ?

pozdrowienia od skoczka spadochronowego :)

radca
      • Gość: marzyciel Re: AEROKLUB BYDGOSKI IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 11.01.04, 23:14
        a ja jak miałem 14 lat to chciałem latać szybowcami i nie mogłem się doczekać
        osiemnastki!!!

teraz po 10 latach nadal o tym marzę i mam nadzieję że się to spełni :)
        • Gość: BOCIEK Re: AEROKLUB BYDGOSKI IP: *.limes.com.pl 11.01.04, 23:33
          Jak chcesz sie wyszkolić na szybowcach to powinieneś się spieszyć, bo do władzy
          w Aeroklubie Bydgoskim dorwali się ludzie, którzy nie mają pojęcia o ideach
          jakie przyświecają Aeroklubowi.. Są nastawieni tylko na kase i zniszczą ten
          Aeroklub... A ZACZNĄ OD SEKCJI SZYBOWCOWEJ!! smutne :(
          • Gość: rep Re: AEROKLUB BYDGOSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 00:08
            Bocku!Przeciez ci faceci dowadzacy Aeroklubem jak nie zarobia to znikad nie
            dostana pieniedzy .Czasy utrzymywania Aeroklubow przez Panstwo juz
            minely.Dotacji z miasta tez nie ma .Powiedz Bocku co takiego zrobiles dla
            klubu ,ze masz taka ocene .A moze wiesz ,gdzie zdobyc forse na funkcjonowanie ?
            Ja zas dziekuje wladzom Aeroklubu ,ze on jeszcze w Bydgoszczy jest.
            • Gość: BOCIEK Re: AEROKLUB BYDGOSKI IP: *.limes.com.pl 12.01.04, 00:19
              Zarabianie poprzez wyprzedawanie sprzętu?? Nie tędy droga!!!! To, że ten
              Aeroklub istnieje nie jest zasługą obecnych władz. Aeroklub jeszcze istnieje,
              ale wkrótce przestanie. Stanie się przedsiębiorstwem nie mającym nic wspólnego
              z lotnictwem. Chyba nie o to chodzi?? Bydgoszcz bez Aeroklubu nie bedzie taka
              sama... Jak bedziemy wygladać?? Inowrocław, Grudziądz, Toruń.. wszyscy mają
              aerokluby, a my zostaniemy bez.. Zachecam do poczytania postów na FORUMAB.
              • Gość: jackblack Re: AEROKLUB BYDGOSKI IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 11:14
                10 myślę że latanie dało mi bardzo dużo to szkoła charakteru pasja
                interesowałem sie od małego ojciec były pilot odrzutowców szkołę jego chamy
                czerwone rozwiązali jak część pilotów w latach 50 tych uciekła do szwecji i juz
                nie latał, sam nie przykładałem starań do nauki w podstawówce i wylądowałem w
                zawodówce tu jednak i poprzez lotnictwo zrozumiałem że ucieka mi pociąg mojego
                życia wziąłem się do nauki i doskonalenia siebie poprzez szybownictwo tak
                wspaniała szkoła latania i wspaniali ludzie z tego okresu to juz nie to samo
                teraz teraz ekonomia i twarde realia rynku zabijaja każde przedsięwzięcie i
                zrobiłem technikum w trakcie latania i przerwa wojsko i potem jak zacząłem
                pracowa ć studia administracyjne i drugie politologiczne a także studia
                poduplomowe rozpocząłem także pisanie doktoratu z indoktrynacji jednostki przez
                systemy rządy i czerwonych kmerów stalin lenin breżniew i innych jak chociażby
                husajn tak też indoktrynowal społeczeństwo pozdrawiam lotników warto latać
                likwidacja aeroklubu to już szczyt chamstwa i nieodpowiedzialności mam nadzieję
                że do tego nie dojdzie
                JACEK LEBIODA(vegasmus@wp.pl)
                czas wpisu: 2004-01-15 10:59:36

9 latałem w ae bydgoskim w latach 1980 1986 wspominam to jako najwspanialszy
                okres ale szasy sie zmieniły i tak już jest że nie może być inaczej SZEF TORZ
                CZY INSTRUKTOR BOGUSŁAW WĘGIERSKI TO WSPANIALI LUDZIE I PASJONACI LOTNICTWA SAM
                NIM JESTEM ALE TAKIE CZASY ŻE BRAK JUŻ NA TO ( jak ktoś chce sie ze mną
                skontaktować to proszę o kontakt pod numer 3487606 lub 0-608648454

• Gość: Ventus2 Re: AEROKLUB BYDGOSKI IP: *.limes.com.pl 12.01.04, 11:05
        > W Aeroklubie Bydgoskim nie mialem jakos okazji skakac.Z checia sie zapoznam
        za
        > chwile - ze strona.
        >
        > a moze o cos napisze ... ?
        >
        > pozdrowienia od skoczka spadochronowego :)
        >
        > radca

W Aeroklubie Bydgoskim nie ma sekcji spadochronowej, więc tutaj radco sobie nie
        poskaczesz.
        Dzięki za pozdrowienia.
        Również pozdrawiam skoczków.
        • sator_arepo Re: AEROKLUB BYDGOSKI 12.01.04, 13:26
          Gość portalu: Ventus2 napisał(a):

> W Aeroklubie Bydgoskim nie ma sekcji spadochronowej, więc tutaj radco sobie
          nie
          > poskaczesz.
          > Dzięki za pozdrowienia.
          > Również pozdrawiam skoczków.

Fakt, Daymos, choć ma adres na Biedaszkowie jednak jest prywatną firmą szkolącą
          skoczków. Pozdrowienia dla Daymos-owców przy okazji. Dzięki nim zaliczyłem -
          choć na razie tylko w tandemie z zawodowym skoczkiem - swój pierwszy i jedyny
          jak dotąd ''desant'' :-)

Swoją drogą może to jednak prywatne firmy są przyszłością szkolenia lotniczego?
          I może w tę stronę nieuchronnie jednak będą żeglować Aerokluby? Wszak - per
          analogiam - yacht-kluby zdaje się też nie mają własnych jednostek pływających,
          ale zapewniają ich obsługę i hangarowanie właścicielom-klubowiczom.
          • Gość: Ventus2 Re: AEROKLUB BYDGOSKI IP: *.limes.com.pl 12.01.04, 18:24
            > Fakt, Daymos, choć ma adres na Biedaszkowie jednak jest prywatną firmą
            szkolącą
            >
            > skoczków. Pozdrowienia dla Daymos-owców przy okazji. Dzięki nim zaliczyłem -
            > choć na razie tylko w tandemie z zawodowym skoczkiem - swój pierwszy i jedyny
            > jak dotąd ''desant'' :-)
            >
            > Swoją drogą może to jednak prywatne firmy są przyszłością szkolenia
            lotniczego?
            >
            > I może w tę stronę nieuchronnie jednak będą żeglować Aerokluby? Wszak - per
            > analogiam - yacht-kluby zdaje się też nie mają własnych jednostek
            pływających,
            > ale zapewniają ich obsługę i hangarowanie właścicielom-klubowiczom.
            >

Daymos ma adres bydgoski, ale ostatnio rzadko skacze w Bydgoszczy..
            Spadochroniarze, których czasem widać na niebie to wojkowi ćwiczą...

Na lotnictwo jest nałożone zbyt wiele koncesji, certyfikatów i opłat, żeby
            powstały prywatne szkoły lotnicze. Potrzebny jest wykwalifikowany personel do
            obsługi sprzętu. Koszty działania takich szkół byłyby olbrzymie. Aerokluby mają
            jednak pewne ulgi w opłatach, co pozwala im przeżyć. Aerokluby to jedyna szansa
            dla młodych ludzi uparujących swoją przyszłość w lotnictwie aby sie wyszkolić
            za i tak duże pieniądze. Czasy, gdy aerokluby były darmowe dawno minęły
            (niestety).
        • radca AEROKLUB BYDGOSKI - SZYBOWISKO FORDON 12.01.04, 14:24

> > W Aeroklubie Bydgoskim nie mialem jakos okazji skakac.Z checia sie zapozna
          > m
          > za
          > > chwile - ze strona.
          > >
          > > a moze o cos napisze ... ?
          > >
          > > pozdrowienia od skoczka spadochronowego :)
          > >
          > > radca

> W Aeroklubie Bydgoskim nie ma sekcji spadochronowej, więc tutaj radco sobie
          nie
          >
          > poskaczesz.
          > Dzięki za pozdrowienia.
          > Również pozdrawiam skoczków.

-:))) dzieki za pozdrowienia
          lecz slyszalem,ze skakano w Aeroklubue Bydgoskim

Kiedys byl tam rowniez Pan Torz ( albo Tosz ) nie znam dokladnej pisowni.
          Znalem Go osobiscie i rowniez prasa dawniej o Nim pisala ( wiec moge sobie
          pozwolic na Jego wspomnienie :)

Rowniez w roku 1998 spotkalem dawnego kolege ze Starego FORDONU - ktory mowil,ze
          lata helikopterem sanitarnym.

Mozesz cos wspomniec ciekawego o tym ? Napewno sa to ciekawe i pasjonujace
          tematy.

Ja ze swej strony moge rowniez wspomniec SZYBOWISKO z FORDONU :)
          Bywalem tam czesto - w dawnych latach.Pamietam SZYBOWCE, DWUPLATOWCE - " AN-2 "
          popularnie zwane " ANTKAMI " :)))

Pamietam rowniez ogromne ilosci spadachronow na NIEBIE FORDONSKIM :)

Byl to przepiekny widok i niesamowita atrakcja dla mieszkancow nadwislanskiego
          miasteczka FORDON.

eeeech... dlugo moglbym tutaj opisywac :)

pozdrowienia dla lotnikow, szybownikow i oczywiscie dla spadochroniarzy :)

radca
          • Gość: Ventus2 Re: AEROKLUB BYDGOSKI - SZYBOWISKO FORDON IP: *.limes.com.pl 12.01.04, 18:35
            Kiedyś była sekcja spadochronowa, ale została zlikwidowana pare lat temu.

Pan Torz to też odległa historia. Teraz jest inny Szef Szkolenia.

Jest dwóch pilotów latających w Bydgoszczy w Sanitarnym :-) Baardzo mili
            panowie. :-)

AN-2 wciąż lata.. Bardziej historycznym samolotem z czasów Szkoły Szybowcowej w
            Fordonie jest PO-2 (też dwupłat). Aeroklub Bydgoski w swoim warsztacie robi
            rekonstrukcję tego samolotu. Polecam zobaczyć. Podobno już za 2 lata ma LATAĆ!!

Spadochrony na bydgoskim niebie to teraz tylko Wojsko, aeroklub nie ma sprzętu.

Pozdrawiam wszystkich lotników.
            Ventus2

• radca Re: AEROKLUB BYDGOSKI - SZYBOWISKO FORDON 12.01.04, 20:51

> Kiedyś była sekcja spadochronowa, ale została zlikwidowana pare lat temu.

- to sie moze zgadzac, bo ostatni raz slyszalem o spadochroniarzach bydgoskich
              akurat ( pare lat temu )
              nie wiem.... czy mnie pamiec nie zawodzi ? lub czego nie pomylilem ?
              ale.... czy nie byl kiedys jakis wypadek z dziewczyna ?

> Pan Torz to też odległa historia. Teraz jest inny Szef Szkolenia.

- no tak .... czas leci i pozastaje tylko Legenda ( podobnie jak
              z Szybowiskiem w FORDONIE.

> Jest dwóch pilotów latających w Bydgoszczy w Sanitarnym :-) Baardzo mili
              > panowie. :-)

- napewno :)
              ten moj kolega z dziecych i mlodziezowych lat - z FORDONU ,to wesoly, mily i
              sympatyczny gosc :)
              wiec wcale sie nie dziwie,ze tak okreslasz :)
              jesli spotkasz Jego - to prosze przekasz serdeczne pozdrowienia odemnie
              chetnie bym odwiedzil Szybowisko - przy nastepnym pobycie w Bydgoszczy
              o ile mogloby to byc mozliwe ?

> AN-2 wciąż lata.. Bardziej historycznym samolotem z czasów Szkoły Szybowcowej
              > w Fordonie jest PO-2 (też dwupłat).

- tak,tak :)))
              oczywiscie,ze pamietam tego " dwuplata" :)
              Pamietam jak lotnicy zakrecali smigla tego samolotu - by go uruchomic.
              Pamietam jego wspanialy warkot - stojacego jeszcze na ziemi, ale
              najswspanialszym jego " glosem" - byl warkot dwuplata w przestworzach
              nad " Niebem Fordonskim "

To wlasnie z tego samolotu - potocznie zwanego " dwuplatem " ,aby skoczyc
              ze spadochronem nalezalo w czasie lotu wyjsc na zewnatrz - stanac na skrzydle
              i wyskoczyc w przestworza.Mysle,ze w tamtych czasac - trzeba bylo miec
              niesamowita odwage - by tego dokonac :)

> Aeroklub Bydgoski w swoim warsztacie robi rekonstrukcję tego samolotu.
              >Polecam zobaczyć. Podobno już za 2 lata ma LATAĆ!!

- oczywiscie, z przyjemnoscia popatrze i jak juz wczesniej wspomnialem -
              chetnie obejrzalbym Szybowisko i byc moze jeszcze cos wiecej - na wlasne oczy

> Spadochrony na bydgoskim niebie to teraz tylko Wojsko, aeroklub nie ma
              > sprzętu.

- czekaj,czekaj - znajda sie pasjonaci,ktorzy zaczna cos rozkrecac.
              Rosnie nowe pokolenie i nadchodza nowe i lepsze czasy - dajace coraz to
              wiecej mozliwosci do roznych dzialan i wyczynow sportowych
              glowa do gory :)

Dodam moze tak przy okazji tematu SZYBOWISKA w FORDONIE, ze ogromnym
              milosnikiem i pasjonatem lotnikow i skoczkow spadochronowych - byl ksiadz
              z parafii swietego Mikolaja - ks ADAM ASZYK.

Znany byl z tego rowniez na drugim koncu Polski.

Dodam rowniez,ze bardzo wielu pozniejszych pilotow i skoczkow spadochronowych
              w Polsce - pierwsze swe kroki stawialo wlasnie na SZYBOWISKU - FORDON.

i takich mialem okazje osobiscie poznac :)

> Pozdrawiam wszystkich lotników.
              > Ventus2

- ja wprawdzie lotnikiem nie jestem
              ale z radoscia rowniez pozdrawiam lotnikow i skoczkow spadochronowych

i piszcze o swoich przygodach koledzy spadochroniarze i lotnicy - bo to sa
              naprawde wspaniale i ciekawe tematy - ktrych sluchac by sie chcialo
              bez konca :)

radca

• Gość: Cobra Re: AEROKLUB BYDGOSKI - SZKOLENIE IP: *.limes.com.pl 12.01.04, 21:18
      Strasznie wysokie są ceny za szkolenie w Aeroklubie.
      - 3000 złotych za 3 klasę pilota szybowcowego. Kupa kasy. A podobno od tego
      roku mają ceny jeszcze wzrosnąć. Kogo będzie stać na takie szkolenie??
      - 20000 za szkolenie samolotowe.. i to jest cena dla ludzi wyszkolonych juz na
      szybowcach i z dofinansowaniem przez Aeroklub.
      Jak ma rosnąć nowe pokolenie lotników w takich warunkach??
      • radca Re: AEROKLUB BYDGOSKI - SZKOLENIE 12.01.04, 21:31
        Gość portalu: Cobra napisał(a):

> Strasznie wysokie są ceny za szkolenie w Aeroklubie.
        > - 3000 złotych za 3 klasę pilota szybowcowego. Kupa kasy. A podobno od tego
        > roku mają ceny jeszcze wzrosnąć. Kogo będzie stać na takie szkolenie??
        > - 20000 za szkolenie samolotowe.. i to jest cena dla ludzi wyszkolonych juz
        na
        > szybowcach i z dofinansowaniem przez Aeroklub.
        > Jak ma rosnąć nowe pokolenie lotników w takich warunkach??

- no nie dramatyzujmy.Przeciez nikt nie musi odrazu stac sie juz lotnikiem.
        Szczegolnie tez - gdy wspominasz o " mlodym pokoleniu i Kursach lotnikow".

Najpierw mozna zorganizowac rozne pokazy i festyny.Ukazac rozne ciekawostki
        z tej dyscypliny sportu i rekreacji.Zachecic do roznych spotkan i byc moze
        zorganizowac np. " KLUB MILOSNIKOW SZYBOWNICTWA I SPAFDOCHRONIARSTWA ".
        Oglosic rozne konkursy i przede wszystkim zainteresowac tym sponsorow.

Pomalu,pomalu - przeciez to jest sport i rekreacja.Czyli przyjemne z pozytecznym
        a jak sie bardzo chce - to i pieniadze sie z czasem znajda :)

radca
        • Gość: Cobra Re: AEROKLUB BYDGOSKI - SZKOLENIE IP: *.limes.com.pl 12.01.04, 21:48
          Festyny są przynajmniej 2 razy do roku. Ludzie chcą latać, ale ceny
          odstraszają. Bieda jest w tej Polsce. Ludzie wolą popływać na żaglówkach, bo
          jest to dużo tańsza rozrywka.

Pozdrowienia dla żeglarzy ;-)
          • radca Re: AEROKLUB BYDGOSKI - SZKOLENIE 12.01.04, 22:05
            Gość portalu: Cobra napisał(a):

> Festyny są przynajmniej 2 razy do roku. Ludzie chcą latać, ale ceny
            > odstraszają. Bieda jest w tej Polsce. Ludzie wolą popływać na żaglówkach, bo
            > jest to dużo tańsza rozrywka.
            >
            > Pozdrowienia dla żeglarzy ;-)

- jesli jestes lotnikiem lub spadochroniarzem - nie mozesz nigdy sie
            zalamywac :) - to pierwsza i bardzo wazna zasada.
            odwaga, odwaga i jeszcze raz odwaga :)

Nastepny jest potrzebny do tego optymizm :) bez tego nie warto nawet
            zaczynac - chyba,ze chce sie i ma sie silna wole - to w sobie wyrobic
            i wyszkolic.

czy wiesz... ze mam kolege w pracy - ktory jest skoczkiem spadochronowym ?
            Prawdziwy pasjonat i moglby opowadac bez konca w tym temacie :)

Organizowane sa Festyna dwa razy w roku - powiadasz ?
            Czy ktos dokonal analizy - co i jaki cel osiagnelo organizowanie tych festynow ?
            Ciekawy jestem - jakie sa oceny ?

Odnosnie plywania zagowkami ... ?
            Jeden lubi wode i sporty wodne - inny pasjonuje sie lotnictwem lub
            spadochroniarstwem.

pozdrowienia
            radca

• Gość: Cobra Re: AEROKLUB BYDGOSKI - SZKOLENIE IP: *.limes.com.pl 13.01.04, 21:28
              Ja się nie łamie, ale jak Aerokluby przestaną istnieć to będę musiał przerzucić
              się na żaglówki.
    • Gość: BOCIEK Re: AEROKLUB BYDGOSKI IP: *.limes.com.pl 13.01.04, 01:06
      Aeroklub tworzą ludzie a pasjonatów coraz mniej :(

Ludzie gonią za pieniędzmi, może i mają ochote latać, ale nie potrafią sobie
      zorganizować czasu na przyjemności.

PRAWDZIWI LOTNICY WYTRFAJĄ :)
    • Gość: flower Re: AEROKLUB BYDGOSKI IP: *.limes.com.pl 14.01.04, 09:21
      Aeroklub to super miejsce! Można tam poznać bardzo przystojnych PILOTÓW. :-)
    • wsn Re: AEROKLUB BYDGOSKI 14.01.04, 21:17
      jedna małpa długiej małpie obskłobała kałpie
      • Gość: BOCIEK Re: AEROKLUB BYDGOSKI IP: *.limes.com.pl 15.01.04, 00:18
        Ciekawe, tylko chyba troche niezwiązane z tematem. :)
        • Gość: Łabędź Re: AEROKLUB BYDGOSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.04, 00:20

Ja myslę boćku, ze to jest ok.
          Po prostu Ty tego nie rozumiesz i tyle
          :-)
          • Gość: BOCIEK Re: AEROKLUB BYDGOSKI IP: *.limes.com.pl 15.01.04, 00:28
            może mi ktoś wytłumaczy??
            • Gość: ŁABĘDŹ Re: AEROKLUB BYDGOSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.04, 00:31

No niestety, musisz na Wyzszy Szkołę Rozumienia panny wsn
              Tu na tym forum takich mądrych nie ma
              • Gość: BOCIEK Re: AEROKLUB BYDGOSKI IP: *.limes.com.pl 15.01.04, 00:37
                wsn to panna? tak, to by troche tłumaczyło. nawet nie staram już się
                zrozumieć. :) szkoła raczej nie pomoże w takim wypadku. :)
                • Gość: Ventus2 Re: AEROKLUB BYDGOSKI IP: *.limes.com.pl 16.01.04, 02:07
                  Ja tam chętnie bym ją poznał.
    • Gość: Władek Re: AEROKLUB BYDGOSKI IP: *.limes.com.pl 17.01.04, 00:23
      Po co wogóle latać?? Grawitacja chyba jest po coś wymyślona.
    • Gość: JARZĄBEK WACŁAW Re: AEROKLUB BYDGOSKI IP: *.limes.com.pl 18.01.04, 20:55
      ŁUBU DUBU, ŁUBU DUBU.. [...] NASZEGO AEROKLUBU, NIECH ODEJDZIE SAM..
    • Gość: J.W. Re: AEROKLUB BYDGOSKI IP: *.limes.com.pl 20.01.04, 15:33
      PREZES POWINIEN ODEJŚĆ.
      • Gość: bik Re: AEROKLUB BYDGOSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 18:07
        Wez facet sobie tableteczke pewnie jestes chory.Aby formulowac wnioski tego
        typu trzeba miec nastepce oraz pieniadze .Od samej zmiany nic w Aeroklubie nie
        przybedzie.
        • Gość: J.W. Re: AEROKLUB BYDGOSKI IP: *.limes.com.pl 20.01.04, 19:53
          Chodzi o to, że to PREZES powinien brać leki, a może przestać brać (??).

Następca - znajdzie się, nikt nie jest niezastąpiony.

Pieniądze - obecny Prezes nie generuje żadnych pieniędzy. Chyba, że przez
          wyprzedaż sprzętu. Tak to przedszkolak by nawet potrafil.
        • Gość: pavulon Re: AEROKLUB BYDGOSKI IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 21.01.04, 11:26
          Nam zależy na tym, żeby w Aeroklubie ubylo: bufonada, arogancja, ignorancja,
          deprecjonowanie zaangażowania i pracy osób tworzących spoleczność lotniczą,
          brak poszanowania godności czlowieka, kult jednostki, ingerencja dyletantów nie
          posiadających żadnych uprawnień lotniczych, którzy nie są w stanie opanować
          przepisów w organizację lotów sprawowaną przez osoby ze stosownymi
          uprawnieniami, nieprawidowe wydatkowanie środków finansowych jakimi dysponuje
          AB, brak dbalości o sprzęt latający itd.
          Ten facet, jak go pogardliwie nazwal niejaki bik nie wymaga leczenia
          farmakologicznego. Może raczej osoba, która taką tezę raczyla sformulować winna
          zglębić fakty a nie silić się na porady pseudomedyczne.
          pavulon
    • Gość: J.W. Re: AEROKLUB BYDGOSKI IP: *.limes.com.pl 25.01.04, 18:23
      Cisza.......... nic sie nie dzieje. Tak bedzie niedlugo w AB.
      • radca Re: AEROKLUB BYDGOSKI 25.01.04, 18:56
        Gość portalu: J.W. napisał(a):

> Cisza.......... nic sie nie dzieje. Tak bedzie niedlugo w AB.

- nie zalamuj sie :)

radca
      • Gość: Leo Re: AEROKLUB BYDGOSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 23:51
        Witam Wszystkich!!
        Chciałem się podzielić swoimi przemyśleniami na temat tego co dzieje się w AB.
        Dyrektor i prezes powinni sobie uświadomić że aeroklub to nie same budynki,
        rabatki, kwiatki itd. To przede wszystkim ludzie i to nie tylko Ci, którzy już
        się wyszkolili ale też nowi chętni do latania. Co z tego że będziemy
        mieli "ładny sklep" i miłą obsługę jak nie będzie w nim "towaru" w postaci
        latania. Chyba że zamierzają stworzyć elitarny klubik dla zamożniejszych
        ludzi, którzy skłonni będą zapłacić nawet dosyć dużą składkę, tylko za to że
        będą wśród znajomych mogli się pochwalić że są członkami "Aeroklubu" i
        obracają się wśród pilotów. Nie tędy droga panowie. Niech "dyrekcja" zamiast
        zaangażowania w sadzenie kwiatków weżmie się za szeroko pojęty marketing.
        Rozumiem że w obecnych czasach trudno znaleźć pieniądze na działalność
        statutową, ale przecież taki jest cel działania aeroklubu, szkolić i dać latać
        wszystkim, którzy wyrażają chęć latania i są do tego uprawnieni. Czy
        wydawaliśmy pieniądze na szkolenie tylko po to by uzyskać licencję i na tym
        koniec?? Nie, nie chcemy szpanować (albo szperować) tak jak pan prezes
        mianem "pilot", my chcemy latać.
        Przepraszam za nieład w tekście i jeszcze raz pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka