Dodaj do ulubionych

SP 18- Pijarów

15.01.04, 06:44
lata piękne siedemdziesiąte:) Dyr. Urbańska, Oskwarek !
Obserwuj wątek
    • Gość: Anja Re: SP 18- Pijarów IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 19.01.04, 20:45
      Lata te same, ale bez P. Urbańskiej tylko wszechobecny Dyr Oskwarek-koło
      napędowe szkoły oraz wożny-"Iwan Grożny". Było miło.
      • Gość: mk Re: SP 18- Pijarów IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.INTELINK.pl 29.01.04, 21:44
        To były cudowne lata młodości, wspaniali ludzie, którzy teraz są gdzieś...
        Mieliśmy okazję spotkać się na zjeździe kilka lat temu i wspomnienia wróciły.
        Wspomnienia z lat siedemdziesiątych :-)
        • elodia Re: SP 18- Pijarów 02.02.04, 07:59
          Buuuuuu a ja nie wiedziałam, szkoda:( Miło wspominam osiemnastkę, ale tutaj coś
          nas mało, pozdrawiam wszystkich:)
          Aaa Ochimowskiego ktoś pamięta, był moim wychowawcą - hmmm... nietuzinkowy
          nauczyciel:)
    • Gość: Iwona Re: SP 18- Pijarów IP: 64.27.146.* 10.02.04, 17:43
      Ja rowniez uczeszczalam do 18-stki w latach 70-tych. Moim wychowawca byl wtedy
      pan Matuszewski - rok skonczenia szkoly 1979. Dzis po latach mile wspominam
      tamten czas. Chcialabym skontaktowac sie z kolezankami i kolegami z mojej klasy
      oraz innymi osobami z tamtych lat. Odezwijcie sie !!!!!!!!!!!!
      Pozdrowienia dla wszystkich.
      • Gość: Jaca Re: SP 18- Pijarów IP: *.bydg.pdi.net 19.02.04, 10:54
        Ukończyłem "ją" w 1980 :). Wychowawca A. Chmara... Mam podejscie do zycia
        bezstresowe i pogodne , wiec nie pamietam urazow i trzaskajacego po lepetynach
        Czesia przed matmą i fizą....... :)
        Zjazd byl super , cala "8a" byla najliczniejsza i pozniej najbardziej pijana.
        Jesli ktos pamieta Kotka , Wróbla , Gerhmanna , Szulca ..... to wlasnie my .
        Jacek Wróbel
      • Gość: Anja Re: SP 18- Pijarów IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.INTELINK.pl 27.02.04, 17:19
        Moim wychowawcą był również Pan Matuszewski, a jego żona uczyła j. polskiego.
        W mojej klasie były trzy Iwonki, albo jak mówiła "Blasia" -Jiownki.
        Przypomnę "Blasia" zajęcia praktyczne.
        Z portalu dowiedziałam o zejezdzie absolwentów szkoły. Chyba było nieciekawie
        skoro nie odbiło się to echem?

• Gość: Iwona Re: SP 18- Pijarów IP: 64.27.146.* 01.06.04, 20:45
          Ty musialas byc w mojej klasie, poniewaz ja jestem jedna z trzech "Iwonek".
          Czy Ty Aniu mieszkalas na ulicy Ornej ?
    • Gość: agata Re: SP 18- Pijarów IP: *.tvgawex.pl 20.02.04, 19:49
      hej chodziłam do 18 tylko do pierwszej klasy pamiętam pierwszy dzień dyro
      przyniósł ze swojego gabinetu poduszke bylam najmniejszą uczennicą szkoły tylko
      tyle pamiętam
      • Gość: Jacek Re: SP 18- Pijarów IP: *.bydg.pdi.net 21.02.04, 11:38
        Kurcze nie pamietam malej rachitycznej Agatki , teraz to chyba kawal
        kobity ...:)
        • Gość: agata Re: SP 18- Pijarów IP: *.tvgawex.pl 21.02.04, 19:45
          hej jacek nie pamiętam kolegi o tym imieniu przypomnij mi jeśli chodziliśmy
          raze do klasy ta sie przecież poznamy nawet po tylu latach mieszkałam na
          grunwaldzkiej 149 nie ma juz mojej chałupki
        • Gość: agata Re: SP 18- Pijarów IP: *.tvgawex.pl 21.02.04, 19:49
          jacek czy ty jesteś wróbel jesli tak to chyba mieszkaleś gdzieś koło botanicznej
          byłeś też malutki a czy ty ożeniłeś się z iwoną mięciutką
          agata pomyliłam sie wtedy mieszkałam na widoku
          • Gość: Jaca Re: SP 18- Pijarów IP: *.bydg.pdi.net 23.02.04, 11:09
            Tak to ja Jacek Wróbel , mieszkam nieopodal botanicznej. Tak mam zone
            Iwone :) ,ale czy jest "miękka" hmmm -nie jedna kobieta w jej wieku zagryza
            wargi ja ją widzi .....Na Botaniczna latalem do Anny ... ale siem rozpadlo :)i
            bylo to ze 100 lat temu
            To tyle , a Ty w ktorym roku konczylas nasza 18 tke ?
            • Gość: agata Re: SP 18- Pijarów IP: *.tvgawex.pl 25.02.04, 17:44
              hej jacku chodzi mi o iwonke miętkiewicz czy to ona jesli tak to mieszkala na
              rogu grunwaldzkiej i nakielkiej a ja chodzilam do 18 tylko do 1 klasy ale
              przyjeżdżalam do dziadkow z ul widok na samej gorze pamietamcie bo juz wtedy mi
              sie podobaleć i sopoykalismy sie na górkach zima to byly fajne szczeniece lata
              • Gość: Jaca Re: SP 18- Pijarów IP: *.bydg.pdi.net 27.05.04, 14:41
                No to nie jestem na miejscu . Mam zone z Kujaw :). Ale jak co to mozemy
                znajomosc stara poglebic .... :)
                • Gość: Anikka Re: SP 18- Pijarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 11:05
                  Ja skończyłam 18 5 lat temu :) Wiecie jak szkoła teraz wygląda?? Kiedy zaczełam
                  chodzic do 1 klasy był to tylko jeden budynek!! a Teraz ...... 3 budynki i sala
                  gimnastyczna , fajne boisko!! Wszystko odnowione i wogóle super to wyglada!!
                  Kiedy tam jestem to mam ochote wrócic bo ta szkoła ma cos w sobie :)
    • Gość: Piotr Re: SP 18- Pijarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 11:09
      a może znajdzie się ktoś z rocznika 88 konkretnie z 8c :) to były czasy :)
      • Gość: góral Re: SP 18- Pijarów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 11:56
        Rocznik 1988 - 8b
        Pozdrawiam.
        Alw w razie czego mam kontakt z Koniem.
        • Gość: kura Re: SP 18- Pijarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 15:02
          konia nie widziałem już 100 lat i ciebie też dobrze pamiętam- pozdrawiam -"kura"
          • Gość: góral Re: SP 18- Pijarów IP: *.net 13.04.05, 20:59
            Czy to Ten "Kura" z Konia klasy? :)
            • Gość: kura Re: SP 18- Pijarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 13:25
              tak ten sam
    • Gość: aga Re: SP 18- Pijarów IP: *.adsl.proxad.net 08.03.05, 19:15
      hej hej, a moze wpada tu ktos z rocznika 1971, a konkretnie z klasy kochanego
      Czubali czyli z 8b?Moze bysmy sie kiedys spotkali ?
      • Gość: Tadeusz Rudzik SP 18- Pijarów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 15:18
        Witajcie, nazwyam się Tadeusz Rudzik mieszkałem an spacerowej i skończyłem 18 w
        1984 roku.
        Wychowawcą była Ewa (nazwisko nie pamiętam)teraz jest wicedyrektorką, mam
        kontak z Piotrem Budnikiem, Piotrem Kwiatkowski, Piotrem Łozickim, szukam
        innych aby zorganizwoać spotkanie na koniec czerwca.
        Nasza klasa to 8a.
        Mieszkam obecnie w Warszawie.
        Szukam ludzi: Andrzej Neumann, Agnieszka Burdziąg, Ela Otrębowska, Ania
        Pitulska, Tomek Skrzypek, Jacek Miśtak, Danka Szauer, Ewa Stępkowska, Darek
        Sieg, Sławek Krajewski oraz innych, których już nie pamiętam.
        mój adres tadeusz.rudzik@wp.pl
        • Gość: Piotr Re: SP 18- Pijarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 23:05
          twoja wychowawczyni nazywa się Ewa Kreft
      • Gość: Rafał Re: SP 18- Pijarów IP: *.um.bydgoszcz.pl 06.09.06, 10:55
        Ja jestem rocznik 1971 z klasy p. Czubali:):) pozdrawiam
        • elodia Re: SP 18- Pijarów 01.10.06, 02:39
          W mojej klasie wychowawcą był Ochimowski a potem Kapczyńska:)
    • Gość: Georges Re: SP 18- Pijarów IP: 87.207.163.* 30.10.05, 21:55
      Cześc wszystkim pamietajacym lata 70 i 80 w SP Nr 18. Czytając wpisy wróciły mi
      wspomnienia z podstawówki. Chodziłem do klasy "sportowej"-tak ja nazywano
      wówczas i trenowałem jakis czas szermierke na stadionie Gwiazdy. Pania Chmarę
      pamiętam, uczyła jęz.polskiego i strasznie mnie gnębiła, woźnego "Iwana" też
      pamietam-czasami musiałem iśc do jego dyżurki wraz z wychowawczynią p.Tyrakowską
      i dostawałem manto na sławetnej ławeczce. Na dzisiaj wystarczy pisania. Idę
      powspominać stare dobre i beztroskie czasy w SP 18. Pozdrawiam wszystkich którzy
      zetkneli sie z 18-tką. PS pamietam jeszcze że toaleta była na boisku "strasznie
      obskurna" Pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka