Dodaj do ulubionych

czemu służyły kursy pedagogiczne pracodawców

13.02.04, 11:09
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,1910487.html
nie chcę wypowaidać się na temat żądań fiskusa - oczywiscie absurdalne .

tak samo absurdalne jak te "kursy pedagogiczne dla właścieli firm" .

jak właścicieli firm potraktowali okazję zatrudniania praktykantów
po zdobytych "kursach" . ano jako darmową siłę roboczą . faktycznie
"pracodawca" ( w códzysłowiu , bo nie płacił w ramach ustanowionego
prawa adekwtnej do pracy płacy - bywało 200 000 zł ) zwalniał
wszystkich "praktykantów" po praktyce a zatrudniał nowych "praktykantów .

bywało , że praktykanci pracowali znacznie ponad ustwawowe 42/tydz ,
wierząc ze ewentualnie dostaną stały angaż i potrzebne doswiadczenie .
faktycznie wiekszość z nich , po skończonych "praktykach" zasilało
rzesze bezrobotnych .
Obserwuj wątek
    • angoulene Re: czemu służyły kursy pedagogiczne pracodawców 13.02.04, 11:37
      nie wiem, co o tym wszystkim powiedziec
      zathnelo mnie

male spostrzezenie
      skoro, mimo formalnie poprawnych szkolen, wlascicielom sklepow udalo sie
      poprawne wyszkolenie mlodych sprzedawcow (ich kwalifikacji nikt nie poddaje w
      watpliwosc) - dlaczego nie maja za to dostac ulg?
      pal licho, ze pieczatki byly zielone.
      --
      Wiadomość nie została wysłana. Powód: blokada antyspamowa. W celu wyjaśnienia
      proszę się skontaktować z administratorem: forum@agora.pl.

Opowieści z Narni
      • unsatisfied6 Re: czemu służyły kursy pedagogiczne pracodawców 13.02.04, 12:34
        angoulene napisała:

> nie wiem, co o tym wszystkim powiedziec
        > zathnelo mnie
        >
        > male spostrzezenie
        > skoro, mimo formalnie poprawnych szkolen, wlascicielom sklepow udalo sie
        > poprawne wyszkolenie mlodych sprzedawcow (ich kwalifikacji nikt nie poddaje w
        > watpliwosc) - dlaczego nie maja za to dostac ulg?
        > pal licho, ze pieczatki byly zielone.
        > --
        > Wiadomość nie została wysłana. Powód: blokada antyspamowa. W celu wyjaśnienia
        > proszę się skontaktować z administratorem: forum@agora.pl.
        >
        > Opowieści z Narni

żąda się od nich zwrotu ulg niesłusznie , prasa wysłuchała ich zażaleń .

czy prasa wysłuchała zażaleń dziesiątek tys. oszukanej przez pracodawców
        młodzieży pracującej w charakterze "praktykantów" , którym procodawca
        i prawodawca zgotowali los bepłatniej siły roboczej -
        czy ktoś zaiteresował się , ilu z tych młodych ludzi
        kontynuoawała pracę , a ilu zwalniano zaraz po praktykach
        zatrudniając nowych praktykantów .

czy ktos zainteresował się łapówkarstem w tym całym procederze
        szkoleń . czesto polski przedsiębioraca nie miał czasu
        na śleczenie nad skryptami będąc zajęty biznesem i...
        można sobie wyobrazić .

czemu ma służyć praktyka ekspedientki ? nauka wciskania
        klawiszy na kasie fiskalnej , nauka kultury sprzedawcy ?
        dlaczego ekspedient w stanach , to ktoś bez wykształcenia
        i praktyki , a u nas i z wykształceniem i z praktyką i
        jeszcze do tego ma pracować za darmo w ramach "szkolenia".
        na dodatek wciksa się kit młodzieży , że cos im się daje nazywając
        to cos szumnie praktyką .

bez praktyki , po zdanym egzaminie biegłego wciskania klawiszy
        na kalkulatorze , zostałem urzednikiem w Handyman - sprawdzałem
        obroty sklepów należących do sieci - po kilkugodzinnym szkoleniu .
        pieniądze uzyskiwałem od pierwszej minuty swojego pobytu na terenie
        zakładu .
        • Gość: maciej Re: czemu służyły kursy pedagogiczne pracodawców IP: 213.77.40.* 13.02.04, 14:27
          Nobel dynamitu tez nie wynalazł dla zabijania ludzi!!!!Szubrawców wśród Nas nie
          brakuje!!!!Obojętnie czy komuna czy kapitalizm świnia zawsze będzie świnią!!!
          • unsatisfied6 co sugerujesz? 13.02.04, 15:10
            Gość portalu: maciej napisał(a):

> Nobel dynamitu tez nie wynalazł dla zabijania ludzi!!!!Szubrawców wśród Nas
            nie
            >
            > brakuje!!!!Obojętnie czy komuna czy kapitalizm świnia zawsze będzie świnią!!!

czy twierdziesz , że intencją ustawodawców nie była darmowa praca
            młodzieży i jej masowe zwolnienia po odrobieniu pańszczyzny ?

sugerejesz brak kompetencji i nieumiejętność przewidywalności
            ich własnych decyzji ? czy geniusz i wspaniałą
            wolę jaką miał Nobel natomiast złe użycie ich "wynalazków"
            przez niedobrych ludzi ?
            • Gość: maciej Re: co sugerujesz? IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 13.02.04, 19:03
              Przeciez bardzo jasno napisalem o kogo mi chodzi!!!!
              • unsatisfied6 Re: co sugerujesz? 13.02.04, 22:40

> Przeciez bardzo jasno napisalem o kogo mi chodzi!!!!

że ja do tej pory nie wiedziałem z kim tak prowadzę rozmowy ?

ty może nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy , ale ty jesteś
                100% komuchem . winnych znajdujesz spośród niewinnych -
                złymi nazywasz tych , którzy dla przetrwania w warunkach
                określanych przez rząd poczynają nieetycznie - słowem nie skrytykujesz
                Wielkiego Brata .
                • Gość: maciej Re: co sugerujesz? IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 13.02.04, 23:52
                  Pytanie kto to jest komuch?A wielki brat to raczej za oceanem.Dla mnie jednych
                  i drugich u nas było albo jest za duzo!!!!A najgorsi sa Ci co własny dom
                  obsrywaja!!!!Właśnie do nich nalezysz!!!!Ogólna frustracja, czy ty ciagle nie
                  wymiotujesz?Raz jednych pieprzonych ruskich nam serwowali, a teraz idiotycznych
                  kretynskich showmenow z USA.Ja ani pod wplywem jednych ani pod wplywe
                  drugich.Polska niech bedzie Polską a nie jakas popieprzonym USA!!!!Facet fruwaj
                  do wielkiego brata za ocean, ktory rowno nas dmucha, wielka przyjazn.MOze nie
                  znasz kabaretu tey z przelomu lat 60 i 70.Laskowik nasladujac Gomułę mowił: My
                  bedziemy wysyłać ZSRR masło a oni nam buty do podzelowania, dzieki tak owocnej
                  wspolpracy niedlugo bedziemy tak rozwinieci gospodarczo jak Gabon, wybrzeze
                  Kosci Słoniowej itp." A dzisiaj mozna powiedziec: "My bedziemy wysylac do Iraku
                  zolnierzy, a oni nam w dupe nadmuchaja, dzieki tak owocnej wspolpracy bedziemy
                  gospodarczo nadymani!!!!Facet lecz sie z tego komunizmu.Dla Ciebie wszyscy
                  ktorzy nie mysla jak ty to komunisci.Tylko ze niektorzy komunisci byli lepsi
                  niz całe poludnie USA!!!!Polecam na Fenactil!!!!
                  • unsatisfied6 Re: co sugerujesz? 14.02.04, 00:47

> Pytanie kto to jest komuch?A wielki brat to raczej za oceanem.Dla mnie
                    jednych
                    > i drugich u nas było albo jest za duzo!!!!A najgorsi sa Ci co własny dom
                    > obsrywaja!!!!Właśnie do nich nalezysz!!!!

nie zachwalam tego , co ty chwalisz - komunistycznej miernoty ,
                    obłudy i chamstwa .

nazywać mnie , że własny "dom obsrywam" i zliczać mnie do nich ,
                    to prawdziwy szczyt - nie podoba mi się jak inni zaśmiecają
                    porządek w mojej ojczyźnie . nie podoba mi się , że inni nic
                    nie robią tylko z przyzwoleniem się temu przygladają -
                    to doprowadza dom do ruiny - kompletne zaniedbanie .

Ogólna frustracja, czy ty ciagle nie
                    > wymiotujesz?Raz jednych pieprzonych ruskich nam serwowali, a teraz
                    idiotycznych
                    >
                    > kretynskich showmenow z USA.Ja ani pod wplywem jednych ani pod wplywe
                    > drugich.Polska niech bedzie Polską a nie jakas popieprzonym USA!!!!Facet
                    fruwaj
                    >
                    > do wielkiego brata za ocean, ktory rowno nas dmucha, wielka przyjazn.

nie tylko komuch ale i wielce niekumaty . nie zachwalam polityki
                    Amerykańskiej wobec Polski i wobec innych krajów - ponadto nie
                    należy to do obowiązków rządu Amerykańskiego by uszczęśliwiać
                    świat , a by tworzyć godne warunki do życia obywatelom
                    amerykańskim - spełniają swój obowiązek realtywnie dobrze .

przydałoby się byśmy wzięli z nich przykład .

zrozumiałeś ?

> MOze nie
                    > znasz kabaretu tey z przelomu lat 60 i 70.Laskowik nasladujac Gomułę mowił:
                    My
                    > bedziemy wysyłać ZSRR masło a oni nam buty do podzelowania, dzieki tak
                    owocnej
                    > wspolpracy niedlugo bedziemy tak rozwinieci gospodarczo jak Gabon, wybrzeze
                    > Kosci Słoniowej itp." A dzisiaj mozna powiedziec: "My bedziemy wysylac do
                    Iraku
                    >
                    > zolnierzy, a oni nam w dupe nadmuchaja, dzieki tak owocnej wspolpracy
                    bedziemy
                    > gospodarczo nadymani!!!!Facet lecz sie z tego komunizmu.Dla Ciebie wszyscy
                    > ktorzy nie mysla jak ty to komunisci.Tylko ze niektorzy komunisci byli lepsi
                    > niz całe poludnie USA!!!!Polecam na Fenactil!!!!

ty jesteś chory ? cos ci dolega ? czy po prostu słoma z butów wychodzi
                    przy odrobinie emocji ?
                    • Gość: maciej Re: co sugerujesz? IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 14.02.04, 08:40
                      Prosze napisz mi kiedy i w jakim watku chwale komunistyczne miernoty,
                      komunistyczne chamstwo, komunistyczna obłudę.A dlaczego komunistyczne?A moze
                      miernoty, chamy, i obłudnicy?Te niektore komunistyczne miernoty to nawet nie
                      wiedza co to komunizm.A moze twierdzisz, ze takowy był kiedykolwiek w Polsce?To
                      alboś niedouczony, albo demagog!!!Gdyby u nas był prawdziwy komunizm, ten
                      utopijny to wielu ludzi by nie głodowało.A takowego nie było, nie ma i nie
                      bedzie.Tobie mylą się pojęcia, jeżeli ktoś jest miernotą, niedouczonym,
                      kombinatorem itp. to nie oznacza, ze jest komunista. Cos sie Tobie myli.Mozna
                      dojsc do wniosku na podstawie Twoich wypowiedzi, ze wszystkie szuje, oszusci,
                      zlodzieje itp. to komunisci.Moze u nas była kiedyś jakaś dziwaczna forma
                      socjalizmu.A obecna formę jak nazwiemy?Wcale nie chce aby ameryka nas
                      uszczesliwiala, tylko nie chce zeby nas dmuchala.(F16, Irak).Oni maja swoj
                      jeden cel, zarobic jak najwiecej i wszystkich zrobic na szaro.Jezeli ty
                      wierzysz w te ich wielkie idee tos naiwny!!!Swoje mordy tak jak kiedys rycerze
                      zakonu krzyzackiego usprawiedliwiaja szczytnymi ideami typu wolność,
                      demokracja.To zwykłe kłamstwo.Nie chce brac z nich przykładu bo i po co.Ta ich
                      mentalnosc supermarketowa zupelnie mi nie odpowiada.Odnośnie Twoich wątków to w
                      wielu mylisz się, aleś ty nie omylny, i w tym tkwi Twój problem!!!
                • Gość: maciej Re: co sugerujesz? IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 13.02.04, 23:54
                  I jeszcze jedno jak masz problemy z interpretacja tekstu to do podstawówki!!!
      • wsn Re: czemu służyły kursy pedagogiczne pracodawców 13.02.04, 23:59
        angoulene napisała:

> nie wiem, co o tym wszystkim powiedziec
        > zathnelo mnie

a ponownie zatchnelo mnie, gdy zauwazylam, ze znowu zjadlam 'c'
        --
        Wiadomość nie została wysłana. Powód: blokada antyspamowa. W celu wyjaśnienia
        proszę się skontaktować z administratorem: forum@agora.pl.

Za pół roku będęmagistrem
        • unsatisfied6 Re: czemu służyły kursy pedagogiczne pracodawców 14.02.04, 00:50
          wsn napisała:

> angoulene napisała:
          >
          > > nie wiem, co o tym wszystkim powiedziec
          > > zathnelo mnie
          >
          > a ponownie zatchnelo mnie, gdy zauwazylam, ze znowu zjadlam 'c'
          > --
          > Wiadomość nie została wysłana. Powód: blokada antyspamowa. W celu wyjaśnienia
          > proszę się skontaktować z administratorem: forum@agora.pl.
          >
          > Za pół roku będęmagistrem
          smacznego życzę
    • Gość: maciej Re: czemu służyły kursy pedagogiczne pracodawców IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 14.02.04, 08:46
      Kursy jak najbardziej pożądane tylko pytanie jaką przyjęły formę.To, ze u nas
      ostatnio w najwyższej cenie papier to faktycznie absurd.Ale taki pracodawca
      powinien byc przygotowany do edukowania praktykantów. Nie wiem czy wiesz, ale
      przed wojną osoby, które miały praktykantów tez w pewnej formie były do tego
      przygotowywane.Natomiast postępowanie tych pracodawców wobec praktykantów to
      zupełnie inny temat.Niestety nieuczciwych u nas nie brakuje, oj przepraszam
      komunistów.
      • unsatisfied6 czy ja użyłem słowa komunista? 16.02.04, 10:19

> Kursy jak najbardziej pożądane tylko pytanie jaką przyjęły formę.To, ze u nas
        > ostatnio w najwyższej cenie papier to faktycznie absurd.Ale taki pracodawca
        > powinien byc przygotowany do edukowania praktykantów. Nie wiem czy wiesz, ale
        > przed wojną osoby, które miały praktykantów tez w pewnej formie były do tego
        > przygotowywane.Natomiast postępowanie tych pracodawców wobec praktykantów to
        > zupełnie inny temat.Niestety nieuczciwych u nas nie brakuje, oj przepraszam
        > komunistów.

czy ja użyłem słowa komunista w stosunku do nieuczciwych ludzi ?

użyłem słowa komuchy do szerokiej rzeszy kłamców , oszustów i innych
        popaprańców stosujących praktyki łapówkarstwa , oszołomstwa i kumoterstwa .
        różnica między komuchem a komunistą jest ogromna - ten drugi wierzy w
        utopijną organizacją państwa na rzecz pełnej równości obywatelskiej
        a komuch w nic nie wierzy - taki pasożyt udający , że w coś wierzy
        • Gość: maciej Re: czy ja użyłem słowa komunista? IP: 62.244.137.* 16.02.04, 10:28
          użyłem słowa komuchy do szerokiej rzeszy kłamców , oszustów i innych
          > popaprańców stosujących praktyki łapówkarstwa , oszołomstwa i kumoterstwa .
          > różnica między komuchem a komunistą jest ogromna - ten drugi wierzy w
          > utopijną organizacją państwa na rzecz pełnej równości obywatelskiej
          > a komuch w nic nie wierzy - taki pasożyt udający , że w coś wierzy
          Bardzo ciekawe, uważasz że w stanach nie ma nepotyzmu, łapówek i przekrętów.A
          co powiesz o ostatnich aferach na giełdzie szczególnie księgowosć EON.Rozumiem
          to tez robota komuchów!!!
          • unsatisfied6 Re: czy ja użyłem słowa komunista? 16.02.04, 11:25

> użyłem słowa komuchy do szerokiej rzeszy kłamców , oszustów i innych
            > > popaprańców stosujących praktyki łapówkarstwa , oszołomstwa i kumoterstwa
            > .
            > > różnica między komuchem a komunistą jest ogromna - ten drugi wierzy w
            > > utopijną organizacją państwa na rzecz pełnej równości obywatelskiej
            > > a komuch w nic nie wierzy - taki pasożyt udający , że w coś wierzy
            > Bardzo ciekawe, uważasz że w stanach nie ma nepotyzmu, łapówek i przekrętów.A
            > co powiesz o ostatnich aferach na giełdzie szczególnie księgowosć
            EON.Rozumiem
            > to tez robota komuchów!!!
            stosujesz starą dobrą metodę komuchów . tam też są łapówki i przekręty .

wyjaśnię ci to w inny sposób - każdy dom jest mniej lub bardziej zaniedbany
            ( lub jak wolisz , zadbany ) - w każdym znajdzie się kurz i nieporządek -

mówiąc o dobrze utrzymanym domu , nie masz zapewne na mysli absolutny
            porządek i kompletny brak kurzu . mówiąc "dobrz utrzymany dom" stosujesz
            faktycznie pewnego porównawnania znaczącego dokładnie tyle , że jest lepiej
            prowadzony od tych co widziałeś - nie znaczy to wcale , że nia ma w nim
            kurzu i nieporządku .
          • unsatisfied6 dobry nie znaczy absolutny a znaczy lepszy 16.02.04, 11:26

> użyłem słowa komuchy do szerokiej rzeszy kłamców , oszustów i innych
            > > popaprańców stosujących praktyki łapówkarstwa , oszołomstwa i kumoterstwa
            > .
            > > różnica między komuchem a komunistą jest ogromna - ten drugi wierzy w
            > > utopijną organizacją państwa na rzecz pełnej równości obywatelskiej
            > > a komuch w nic nie wierzy - taki pasożyt udający , że w coś wierzy
            > Bardzo ciekawe, uważasz że w stanach nie ma nepotyzmu, łapówek i przekrętów.A
            > co powiesz o ostatnich aferach na giełdzie szczególnie księgowosć
            EON.Rozumiem
            > to tez robota komuchów!!!

stosujesz starą dobrą metodę komuchów . tam też są łapówki i przekręty .

wyjaśnię ci to w inny sposób - każdy dom jest mniej lub bardziej zaniedbany
            ( lub jak wolisz , zadbany ) - w każdym znajdzie się kurz i nieporządek -

mówiąc o dobrze utrzymanym domu , nie masz zapewne na mysli absolutny
            porządek i kompletny brak kurzu . mówiąc "dobrz utrzymany dom" stosujesz
            faktycznie pewnego porównawnania znaczącego dokładnie tyle , że jest lepiej
            prowadzony od tych co widziałeś - nie znaczy to wcale , że nia ma w nim
            kurzu i nieporządku .
            • Gość: maciej Re: dobry nie znaczy absolutny a znaczy lepszy IP: 62.244.137.* 16.02.04, 11:36
              Sorry gościu.Ok jestem komuch, ale wiesz mi juz nie chce sie z Tobą
              polemizować.Nie ma to sensu.To chyba tez metoda komuchów?
              ps.Swietnie zaczyna wyglądać kampania w USA!Też typowo komuchowa, ten mial
              kochanke, a temten nie byl w wojsku bo mu tatus pomogl!!!
              Dzięki u6 za polemikę!!!!The End!!!!
              • unsatisfied6 panimajesz towariszcz? 16.02.04, 12:01

> Sorry gościu.Ok jestem komuch, ale wiesz mi juz nie chce sie z Tobą
                > polemizować.Nie ma to sensu.To chyba tez metoda komuchów?
                > ps.Swietnie zaczyna wyglądać kampania w USA!Też typowo komuchowa, ten mial
                > kochanke, a temten nie byl w wojsku bo mu tatus pomogl!!!
                > Dzięki u6 za polemikę!!!!The End!!!!

zapomniałeś dodać , że tam biją Murzynów .

wracając do meritum sprawy : tam takich bzdurnych
                zarządzeń jak to nasze dotyczące praktyk nie uchwalają.
                gdyby uchwalili , to znaleźliby się źli ludzie ( jak to
                ładnie ująłeś ) , którzy z pewnością zatrudnialiby
                "praktykatów" nic im praktycznie za to nie płacąc
                i zwalniając ich po praktykach , by zatrudnić
                nową darmową siłę roboczą - podejrzewam , że tak zrobi
                99% pracodawców , reszta zbankrutuje .

ponimajesz towariszcz
                • Gość: maciej Re: panimajesz towariszcz? IP: 62.244.137.* 16.02.04, 12:06
                  Żal mi Ciebie!!!To już choroba!!!!
                  • unsatisfied6 Re: panimajesz towariszcz? 16.02.04, 12:12

> Żal mi Ciebie!!!To już choroba!!!!
                    znowu obłuda - skoro ci żal , dlaczego sugerujesz chorobę ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka