mago-111 21.03.10, 12:11 Tego ignoranta i jemu podobnych jak i jego mocodawcy czas się kończy.I to aby nastąpiło jak najszybciej! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siorf Re: Siuda: Nie wiem, czy są poszkodowani przez Re 21.03.10, 12:20 matko, ale z niego cham i prostak! Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Siuda: Nie wiem, czy są poszkodowani przez Re 21.03.10, 12:42 Czy człowiek o tak prostackim zachowaniu powinien mieć wpływ na działalność firmy która ma służyć obywatelom by im się lepiej żyło? Czy musi to być chamidło które zarzuca mieszkańcom, że są oszustami i złodziejami i że trzeba reperować budżet mandatami od bydgoszczan? Odpowiedz Link Zgłoś
gregy22 Siuda: Nie wiem, czy są poszkodowani przez Renomę 21.03.10, 12:43 Panie Siuda. Za te wypowiedzi wg mnie nie powinien Pan już pracować. W mojej firmie byłoby natychmiastowe zwolnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
pistolet13 Siuda: Nie wiem, czy są poszkodowani przez Renomę 21.03.10, 12:57 ...od kilku dni postanowiłem, że po mieście będę, tak dla jaj, sobie podróżował środkami komunikacji miejskiej..I co?...Ano to, że; jeżdżę i obserwuję kilkunastu napakowanych skretyniałych mięsiarzy, dresiarzy..a w niektórych przypadkach, jakichś żuli, którzy kontrolują pasażerów.. "odzywki" tych buców są poniżej jakiejkolwiek krytyki..Głośne komentarze pomiędzy sobą, odnośnie ich kontroli jedynie bulwersują...Polecam Panu Siudzie kilka rejsów środkami komunikacji miejskiej i przypatrzenie się "owym kontrolerom"... POWODZENIA.. Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Siuda: Nie wiem, czy są poszkodowani przez Renomę 21.03.10, 13:09 "- Niech pani wystartuje w przetargu i wtedy będzie pani mogła rządzić swoimi kontrolerami i proponować swoje rozwiązania." Co to ma być za ton wypowiedzi??????????? panie siuda, życzę panu jak najszybszego zwolnienia z pracy. U mnie w pracy już dawno zostałby pan wyrzucony na zbity .... . Odpowiedz Link Zgłoś
marsianin Siuda: Nie wiem, czy są poszkodowani przez Renomę 21.03.10, 13:33 Panie siuda, czytając artykuł zastanawiam się jaką szkołę Pan skończył, z treśći wypowiedzi wnioskuję że edukację zakończył Pan na etapie 6 klasy szkoły podstawowej w jakiejś wiejskiej szkole koło Torunia, a dyplom kupił na jakimś wiejskim odpuście w Ludowicach.Co do firmy"Renoma" to osobiście wygrałem z nią sprawę w sądzie(kilka lat temu),udowodńiłem fałszowanie dokumentów i próbę wyłudzenia pieniędzy.Z pana osobowością i kulturą , idealnie pasowałby pan z dombrowiczem do roli"kanara", może warto spróbować ....... Odpowiedz Link Zgłoś
zbydzio Siuda: Nie wiem, czy są poszkodowani przez Renomę 21.03.10, 13:39 "Jan Siuda: To jest tajemnica moja i Renomy." Panie (panie?!) Siuda, tajemnica to moze być między panem a księdzem przy spowiedzi. Nie zarządza pan swoim prywatnym folwarkiem, nawet jesli słoma z butów wystaje. Odpowiedz Link Zgłoś
violavip Siuda: Nie wiem, czy są poszkodowani przez Renomę 21.03.10, 14:34 Siuda jaki jest każdy widzi , czy ktoś znając wcześniejsze wypowiedzi tego pana ,pomysły i komentaże spodziewał się innego podejścia do tematu? Odpowiedz Link Zgłoś
kaza12 Re: Siuda: Nie wiem, czy są poszkodowani przez Re 21.03.10, 14:41 Ten nawiedzony reprezentuje poglądy ,tego co gra już od bez mała 8 lat pierwsze skrzypce.JAKI DYRYGENT TAKA ORKIESTRA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lacoccinelle Re: Siuda: Nie wiem, czy są poszkodowani przez Re 21.03.10, 14:38 żenująca sytuacja. zero szacunku dla ludzi ale to świadczy o nim samym... gratuluje naszemu prezydentowi ludzi którymi się otacza [po raz kolejny] którzy mu samobóje strzelają. to jakaś masakra panowie Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis widć, że pan Siuda przez ucho cięty i na umyśle 21.03.10, 14:41 szwankuje. Odpowiedz Link Zgłoś
elguevara Siuda: Nie wiem, czy są poszkodowani przez Renomę 21.03.10, 15:13 Nie po raz pierwszy urzędnik miejski postępuje w ten sposób. Tym samym, zachowanie to o ile zostanie zapamiętane i w odpowiednim momencie przypomniane, może stanowić gwóźdź do "neoliberalnej" i folwarcznej ekipy Prezydenta Dombrowicza. Takie zachowanie nie przystoi nie tyle urzędnikowi, co każdemu człowiekowi - chamstwem i prostactwem nie zbuduje się niczego dobrego i trwałego, dla naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
seaman0 Siuda: "jaki pan taki kram" 21.03.10, 15:20 Buta, arogancja, prymitywizm i brak szacunku do nas - mieszkanców wykazywane przez tego człowieka są tylko i wyłącznie możliwe dlatego, gdyż jego przełożony czyli prezydent Bydgoszczy takie zachowania toleruje. Ten z kolei (przezydent) toleruje to bo on myśli i działa dokładnie tak samo z tym tylko, ze jest on na tyle sprytny ze potrafi to kamuflowac i robic wodę z mózgu "ciemnemu ludowi" sprytnymi działaniami marketingowymi w imię kolejnej re- elekcji Odpowiedz Link Zgłoś
wielka_bydgoszcz Czas na czerwoną kartkę dla ekipy dombrowicza 21.03.10, 15:39 700 osób??? Panie Siuda przecież bydgoskich kontrolerów większość osób kojarzy z twarzy. Ile to jest osób 20? Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis może Kopernik pomylił konduktora z kontrolerem? 21.03.10, 15:42 to by wyjaśniało 700 etatów :) Odpowiedz Link Zgłoś
maipo Siuda: Nie wiem, czy są poszkodowani przez Renomę 21.03.10, 16:02 Siuda to burak,udowodnil to juz nie raz i robi to nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
xenoi Brakuje wątku mieszkańców okolicznych gmin 21.03.10, 17:24 Zarówno w wypowiedzi Pana Siudy jak i komentujących postach. Jeżeli zakazać by jazdy komunikacją miejską mieszkańcom podbydgoskich gmin nie będzie potrzeby zatrudniania kontrolerów biletów. Wiadomo kto nie kasuje biletów. Ponawiam postulat otoczenia miasta murem. Znikną wszystkie problemy. Nie trzeba będzie organizować specjalnych akcji, takich jak np. sprzątanie po swoim psie. Będzie mur, nie będzie piesków z Siecienka, Białych Błót, Osielska i Łochowa. I nie będzie kup. Obecny Prezydent zostanie wybrany na następną kadencję i nastąpią kolejne 4 świetlane lata rozwoju Bydgoszczy. Np. zalewanie betonem LPKiW. Odpowiedz Link Zgłoś
anonim1980 Siuda: Nie wiem, czy są poszkodowani przez Renomę 21.03.10, 17:59 Może w końcu trzeba samemu się postawić temu choremu systemowi? 1. Przed jakąkolwiek konwersacją z panami z Renomy wylegitymować ich. Dokładnie przyjrzeć się zdjęciu i jak jest podejrzenie, że może to nie być jego legitymacja odmówić okazania biletu i poprosić jego kolegę z bardziej wiarygodną legitymacją. 2. Nauczyć ich kultury w komunikacji międzyludzkiej czyli wymusić słowo proszę. Nie okazywać biletu na "bilet!". 3. Nigdy nie dawać do ręki ani biletu ani legitymacji. Mam okazać to pokazuje z każdej strony ale nie oddać bo może się okazać złodziejem. Zabierze, a potem będzie wciskać, że nie ma się biletu. 4. Jeśli chce się wysiąść, a pracownik Renomy nie pozwoli nam należy zgłosić natychmiast kierowcy, że się chce wysiąść, a panowie nie pozwalają na to. Jeśli nadal będą się upierać zażądać od kierowcy natychmiastowego zatrzymania pojazdu i wezwania policji w związku z popełnionym przestępstwem "ograniczenia lub pozbawienia wolności". Panowie powinni od razu zmięknąć i nie ciągać po pętlach niewinnego a jak nie to po przyjeździe policji będą mieli potworny smród. Miałem parę lat temu taki incydent z jednym chamem z Renomy. Nie wiem jeszcze czy jeździ ale często w czapeczce z daszkiem cwaniak poruszał się. Jeżdżąc bardzo często autobusami z odległości widziałem, że wpadają kontrolerzy więc od razu wyciągałem miesięczny. Bardzo im się to nie podobało bo jak by ktoś bez biletu zobaczył, że ja wyciągam miesięczny, a tu 3 karków wpada to od razu by wysiał. Pewnego razu wsiadłem przy rondzie grunwaldzki w któryś autobus jadący na PKP. Wyciągnąłem miesięczny i trzymałem w ręku, w tym momencie zaszedł od tyłu drugi pracownik Renomy i wyrwał mi go z ręki i pyta a gdzie bilecik. Doszło do ostrej wymiany zdań i w końcu kompletnie skompromitowani bez sprawdzenia innych wysiedli na przystanku na Królowej Jadwigi. O tamtego momentu doszedłem do wniosku że chamom nie można popuścić. Zawsze już trzymałem bilet stanowczo, ani razu nie dałem im do ręki, tak samo z legitymacją. Mam obowiązek okazać, a nie przekazać. W dodatku nie okazuje bez wcześniejszego wylegitymowania się przez kontrolera. Jednego razu nawet po wylegitymowaniu nie okazałem biletu bo na zdjęciu kompletnie nie był podobny i nic jego groźby nie dały. Jego kolega już miał dobra legitymację to pokazałem. Odpowiedz Link Zgłoś
kubok Re: Siuda: Nie wiem, czy są poszkodowani przez Re 21.03.10, 20:50 Właśnie napisałeś za mnie post :) Sam właśnie chciałem tak zrobić jak opisujesz, ale na linii gdzie jeżdżę nie mam kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
hymurt Siuda: Nie wiem, czy są poszkodowani przez Renomę 21.03.10, 18:54 Schemat jest prosty, siuda dostał w łapę żeby renoma miała umowę z Bydgoszczą, teraz niestety siuda nic nie może, bo renoma ujawni fakt przyjęcia łapóweczki. Przypuszczam, że kontrola nie wykaże żadnych nieprawidłowości a jeżeli wykaże to kilku anonimowych pracowników dostanie naganę (sprawa wewnętrzna firmy nikogo nie będą informowali) następnie wydadzą oświadczenie, że bardzo im przykro, że nie cieszą się powszechnym zaufaniem itd. Itp. ale oni nic sobie do zarzucenia nie mają! KONIEC. Odpowiedz Link Zgłoś
kojocinski Re: Siuda: Nie wiem, czy są poszkodowani przez Re 21.03.10, 20:07 Są odpowiednie służby od kontroli: NIK, prokuratura. A CBA aż by kwiczało gdyby wykryli jakąś aferę na takim szczeblu w dużym mieście. Więc do piór koledzy! Odpowiedz Link Zgłoś
a4karo Siuda: Nie wiem, czy są poszkodowani przez Renomę 21.03.10, 20:21 A może miasto płaci Renomie za 700 etatów???? To byłby niezły przekręt. Odpowiedz Link Zgłoś
clough Siuda: Nie wiem, czy są poszkodowani przez Renomę 21.03.10, 20:36 "Badamy przykłady rzekomych nadużyć kontrolerów. Najwięcej w tym wszystkim jest krzyku poszkodowanych, a nie jestem pewny, czy tacy w ogóle byli" - twierdzi Jan Siuda Szanowny panie. Twierdzi pan, że jeszcze sprawy nie zbadaliście. Na jakiej więc podstawie twierdzi pan, że: -nadużycia są rzekome, -najwięcej krzyku poszkodowanych, a nie wiadomo o co, -wątpliwe czy poszkodowani w ogóle byli. Buta, buta i jeszcze raz buta. Skąd ty człowieku znalazłeś się na tym stanowisku? Kto cię upoważnił do rzucania dziennikarzowi i bydgoszczanom takich tekstów? Tymi tekstami przebiłeś nawet wąskie rowery. Odpowiedz Link Zgłoś
kubok Z regulaminu przewozów... 21.03.10, 20:57 1. Osobami uprawnionymi do kontroli biletów, są osoby upoważnione do tego przez ZDMiKP, posiadające zamieszczony w widocznym miejscu identyfikator z numerem służbowym i zdjęciem. Czyli osoba, która kontroluj musi mieć, oprócz identyfikatora, upoważnieni wydane przez ZDMiKP? Chyba tak to należy rozumieć..... Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip17 Siuda - Gotowski 21.03.10, 21:30 może ktoś z dziennikarz zajmie się przetargami wygrywanymi przez firmę Gotowski a osobą pana (świadomie z małej litery) Siudy, polecam ciekawy temat... Odpowiedz Link Zgłoś
greenkola Re: Siuda - Gotowski 21.03.10, 22:33 co do firmy Gotowski to wiadome sa sposoby zalatwiania spraw przetargowych. Tam ktos na 100% dostaje w lape i nie ma znaczenia czy jest to ta czy inna firma. Cieszy jednak fakt ze jest to firma z Bydgoszczy a nie jakies partacze tak jak to bylo w przypadku wiaduktow warszawskich. Odpowiedz Link Zgłoś
bezidei Siuda: Nie wiem, czy są poszkodowani przez Renomę 21.03.10, 22:47 W piątek około 6.30 wsiadłem na przystanku przy Tesco w 69 na kierunek Fordon. Skasowałem bilet po czym zauważyłem, że kanar podchodzi do mnie i żąda (oczywiście nie prosi uprzejmie)dokumentów, sądząc że skasowałem bilet dopiero gdy on wsiadł do autobusu (wsiadł na przystanku przy Tesco). Nie reagował na moje słowa, że dopiero co wsiadłem i skasowałem. "Dokumenty" - mówił tak parokrotnie. Jakoś go przekonałem , zwłaszcza gdy zagroziłem telefonem na policję. Pytanie jest takie - czy naprawdę mnie nie zauważył jak wchodziłem w tym samym czasie co on, czy po prostu szukał jelenia, bo ponieważ jest tak źle w firmie, że stosują się do tak niecnych działań, by tylko wyrobić plan? Odpowiedz Link Zgłoś
flashthunder Siuda: Nie wiem, czy są poszkodowani przez Renomę 22.03.10, 08:08 www.zdmikp.bydgoszcz.pl/?id=komunikacja_regulamin#7 Odpowiedz Link Zgłoś
liloop Re: Siuda: Nie wiem, czy są poszkodowani przez Re 22.03.10, 09:26 Wiele osób powinno się cieszyć gdyż Siuda topi Dombro swoją arogancją. Jeśli szef toleruje takie zachowania u podwładnego, trzeba zmienić szefa. Oj Siuda, Siuda, jak długo będziesz nas męczył tymi kopernikowymi włosami zakrywającymi odstające uszy, a zwłaszcza swoim chamstwem? Odpowiedz Link Zgłoś
harry.b4 Re: Siuda: Nie wiem, czy są poszkodowani przez Re 22.03.10, 11:38 Butność i arogancja w kontaktach z dziennikarzami pana Siudy, wręcz poraża! A może jest takie zalożenie w jego zachowaniu, ze skoro koniec jest juz blisko, to po co jeszcze udawac?? Skoro mozna byc sobą... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_25 Renoma w Trójmieście 22.03.10, 12:11 szukaj.gazeta.pl/portalSearch.do?&szuk=gazeta&ile=10&s.si%28navigation%29.navigationEnabled=true&search_r=serwis&VE_szukaj=renoma&dxx=90016&s.sm.query=renoma&b=&q= Poczytajcie kilka artykułów o wybrykach Renomy w Trójmieście... Wszyscy na nich wieszali psy, prezydent mówił o konieczności zerwania umowy, ogłoszono przetarg...wygrała firma X...drugie miejsce zajęła Renoma....no i jak już wszyscy odetchnęli z ulgą...nagle firma X wycofała się z przetargu i na pierwsze miejsce wskoczyła "lubiana" przez mieszkańców RENOMA;)))) I co tu można władzy zarzucić...próbowali...zrobili wszystko...nawet przetarg ogłosili...i co...i nic...i wszystko zostało bez zmian... Także panie Siuda...weź się Pan do roboty!!! Odpowiedz Link Zgłoś