22.02.11, 00:13
Dziewczyny, gdzie w Bydzi odbywają się zajęcia z baletu? Moja 5 letnia córcia wierci mi dziurę w brzuchu. Wiem, że kiedyś była szkoła przy operze Nova ale ie wiem czy jeszcze...
Obserwuj wątek
    • niussia82 Re: balet 22.02.11, 09:26
      Chyba jeszcze jest w operze. Nie wiem skąd jesteś, ale u mnie w Fordonie będzie na pewno balet dla dzieci 4-6 lat. Ruszamy w marcu. Balet będzie w środy o 17.00. Dziewczyna, która będzie prowadziła jest baletnicą z wykształceniem pedagogicznym i pracuje na co dzień w przedszkolu.
      • delight30 Re: balet 22.02.11, 10:05
        Jest na 100% w operze Nova, mojej koleżanki córka chodzi tam od września.
        • magda_272 Re: balet 23.02.11, 09:42
          Niussia, czytałam waszą stronę i zapowiada się super, ale ja mieszkam na Miedzyniu, więc to troszkę za daleko.
          A co do opery to super, muszę tam uderzyć. Wielkie dzięki.
          • makarcia Re: balet 24.02.11, 11:17
            Magda ja też mieszkam na Miedzyniu i szukam baletu dla mojej córki. Ma 4 lata. W Operze chyba od 5 przyjmują. W Pałacu Młodzieży jest jakaś rytmika po której dzieci są wybierane do grupy baletowej lub nie. Ja jednak wolałabym Operę.
            Na Gwieździe odbywają się zajęcia niby z gimnastyki artystycznej prowadzone przez zwycięzcę pierwszej edycji Mam talent. Jest to klub Arabeski Kardasów. Chodziłyśmy tam trochę, ale za duża rozbieżność wiekowa 3- 13a może i więcej. Trudno to było im pogodzić, małe dzieci były trochę pokrzywdzone a zajęcia przypominają najzwyklejszy w-f.
            • niussia82 Re: balet 24.02.11, 12:49
              Wiem, żę gdzieś na przeciwko opery są tez jakieś zajęcia baletowe, bo tam chodzi córka koleżanki. Jak tylko dowiem się jak to sie nazywa i dostane od niej jakies namiary to dam znać. :)
              • makarcia Re: balet 24.02.11, 14:46
                niussia , świtnie by było :) dowiedz się
                • niussia82 Re: balet 24.02.11, 20:22
                  Na razie dowiedziałam się tylko tyle, że zajęcia odbywają się jakiejś wynajmowanej sali na Obrońców Bydgoszczy 8/9 (albo 9/8, bo nie pamięta, ale dziadek google nic pod tym adresem nie wskazuje). Zajęcia odbywają się we wtorki o 17.30 i trwają poł godziny, koszt 50 zł za miesiąc. Jak tylko dostanę numer telefonu, pod którym można się zapisywać to dam znać jeszcze.
          • fpmuzyka Re: balet 25.02.11, 13:36
            magda, moja córa chodzi tam już 2gi rok. Jest super, pani Aleksandra która to prowadzi ma nabór we wrześniu- musisz śledzić stronę opery. Ale bierze dziewczynki od 6/7 roku życia. Moja córa była wyrośnięta w wieku 6 lat (wyglądała jak prawie 8 latka) więc nie było problemu. Ale nastaw się że dużo dziwczynek przychodzi na nabór i pani Ola je sprawdza, rozciąga (do bólu) - czy nadają się i czy są z natury rozciągnięte ponieważ to nie jest już jakaś tam rytmika tylko ćwiczenia typowe dla baletu. Niestety miejsca są ograniczone (12-15 dzieci rocznie)
            powodzenia.
            a i jeszcze jedno - koszt jest śmieszny- 200zł na półrocze bo jest to dofinansowane z opery. Dzieci mają spotkania 1 raz w tygoniu dopiero po 2 latach wskakują na 2/ 3 razy w tygodniu. No i jeśli jest jakaś premiera baletu to dzieci wchodzą na próbę generalną za free ;-)
            • magda_272 Re: balet 02.03.11, 13:03
              Bardzo dziękuję za wszystkie informacje. Spróbujemy do opery, jak się nie uda to wtedy gdzie indziej.
              A jeśli chodzi o zajęcia z rytmiki czy wogóle tańca dla takich dzieci to co polecacie?
              • makarcia Re: balet 03.03.11, 13:51
                fpmuzyka, a masz podasz jakiś kontakt na te zajęcia? telefon może, co?
    • byt_niebyt do fpmuzyki ;-) 29.03.11, 11:07
      Witam,
      i ja poproszę o jakiś kontakt,
      może chociaż konkretny dzień i godzinę zajęc tych najmłodszych dziewczynek.
      Chciałybyśmy z córka podejsc i zobaczyc, czy nastawiac sie na wrzesień.
      Po prosty byśmy podeszły na Obrońców Bydgoszczy i, za zgodą prowadzącej, popatrzyły.

Pozdrawiam i dziękuję!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka