lauren6
27.09.23, 08:36
wyborcza.pl/duzyformat/7,127290,30218441,rodzina-jako-komorka-otwarta-wszystko-mi-jedno-czy-tata-czuje.html
Wyborcza (nie mylić z tabloidową gazetą.pl) puściła taki oto artykuł zatytułowany Rodzina LGBT+. Po stopniu skomplikowania fabuły obawiam się, że artykuł nie jest radosnym strumieniem świadomości redakcyjnego stażysty, ale historią przynajmniej częściowo opartą na faktach.
Co tam mamy? Poligamię, przemoc domową, przemoc ekonomiczną, wyrzucenie z domu partnerki z niemowlakiem, która ląduje w domu samotnej matki, regularne porzucanie dzieci, bo a to matka jedzie na balety do Hiszpanii, a to tatuś zabiera najnowszą kochankę do Argentyny. Dzieci, które wcale nie czują, że dorastają w patologii i nie zazdroszczą rówieśnikom z normalnych rodzin. Choć - nie wiedzieć czemu - same mają dużo problemów: z nauką, narkotykami itd. No i wisienka na torcie: ojciec, który po spłodzeniu 5 dzieci z 3 różnymi kobietami, postanawia zostać kobietą. Dzięki temu historię o patologii można polać sosem LGBT+.
Co kieruje redakcją gazety, jakby nie było liberalnej, która publikuje takie rzeczy? Za mało mamy w Polsce szczucia na osoby transseksualne to jeszcze zatytułujmy artykuł o rodzinie patologicznej "Rodzina LGBT+".
Tak, zbulwersowałam się z rana i postanowiłam tym bulwersem podzielić.