Dodaj do ulubionych

co z basenem ??

02.08.11, 16:00
ponoć 1 sierpnia miało być jakieś otwarcie basenu.....
ciekawe kiedy będziemy mogli popływać ?
Obserwuj wątek
    • pantera1980 Re: co z basenem ?? 02.08.11, 20:19
      No fakt, ale myślę że jeszcze troszkę poczekamy, dlaczego? Wszechmogący może wie.
    • jerryone1 Re: co z basenem ?? 03.08.11, 21:22
      Przeniesiono otwarcie na 8 sierpnia (podobno). Pytanie tylko po co? Władza nie lubi tłumu.
      • 1-player Re: co z basenem ?? 07.08.11, 08:53
        stawiam na pażdziernik z tym otwarciem
        • jerryone1 Re: co z basenem ?? 07.08.11, 21:59
          Nie wiem jakim cudem, ale niektórzy mogą już w pełni korzystać z dobrodziejstw tej budowli...i to całkiem za free.
          • lekmarcel5 Re: co z basenem ?? 08.08.11, 20:57
            Bo niektórzy maja lepsze znajomości jak ty. Są ludzie którzy zasłużyli na korzystanie po za kolejnością. A basen jest budowany nie za pieniądze podatników tylko za K.L. :) wiec nie[b] powinno Cię obchodzić kto i ile korzysta za darmo!!!!!!!!!!.
            • jerryone1 Re: co z basenem ?? 09.08.11, 22:05
              Rozumiem, że jest to prywatny folwark i są w naszym pięknym mieście równi i równiejsi? Czym się zasłużyli? Pewnie tym, że byli kiedyś w PZPR lub ORMO...albo innej prorodzinnej formacji :). No pozostaje jeszcze kwestia nieformalnych związków z włodarzami miasta :), która wydaje się bardziej prawdopodobna. Zależy mi na tym basenie jak świni na kapuście. Kapiąca woda pod schodami wprost na twarze ludzi siedzących w jacuzzi, czy czujne oko ratownika (zięcia pani Bałbały od sklepu) nie są warte 10 złociszy za godzinę...
              Ma Pan coś jeszcze do powiedzenia w tej sprawie? :)
              • lekmarcel5 Re: co z basenem ?? 10.08.11, 09:25
                takiej osobie jak pan nie powinno zależeć na basenie bo wydanie 10 złoty na przyjemność to zbyt wiele wiec lepiej kupić kapustę za złotówkę na targu i ja zjeść a liśc założyć na głowę żeby mózg od tych mądrości nie wyparował. jest ktoś mądrzejszy od pana i bardziej wykształcony co poddał się projektowi jej budowli i to że komuś będzie woda kapała na głowe to nie powinno pana interesować . jeszcze jedno za jakieś dwa tygodnie kapusta będzie w sprzedaży już na kilogramy proszę zaopatrzyć się w nią pozdrawiam jerryone1-kiepski z ciebie nauczyciel!!!!!!!!!!!!!!! i filozof
                • jerryone1 Re: co z basenem ?? 10.08.11, 11:44
                  Chwalisz się czy żalisz? :)
                  • lekmarcel5 Re: co z basenem ?? 10.08.11, 21:48
                    raczej chwale że jest ktoś mądrzejszy od ciebie krytyczny bezmózgowcu. :):) a swoja obiektywnej perspektywy zostaw do wychowania swoich dzieci !!!!!!
                    • jerryone1 Re: co z basenem ?? 10.08.11, 22:13
                      Potrafisz tylko obrażać, czy coś poza tym? No i może faktycznie mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem, bo za nic na świecie nie wiem co oznacza: a swoja obiektywnej perspektywy...
                      Czy jest to może jakiś dialekt mowy staro-cerkiewno słowiańskiej? Sądząc po mieszance wybuchowej tego zdania, to nie jest dobrze z Twymi emocjami :).
                      Proponuję jeszcze raz zerknąć do tematu wątku, bo jakoś założony przez Ciebie nie cieszy się zbytnim powodzeniem. :)

Wracając do tematu (poza wypocinami tego rozemocjonowanego elfa) to wie ktoś może kiedy przybytek będzie otwarty dla ogółu? :)
    • makum_0 Re: co z basenem ?? 09.08.11, 16:22
      basenu nie ma nadal
      • 50v Re: co z basenem ?? 11.08.11, 01:52
        makum_0 napisała:

> basenu nie ma nadal

Jak to nie ma ? :o
      • 1-player Re: co z basenem ?? 11.08.11, 09:21

makum_0 napisała:

> basenu nie ma nadal
        ja stawiam że na 1 września otworzą (może)
        • pantera1980 Re: co z basenem ?? 11.08.11, 21:39
          I jak zwykle wszystko konczy sie glupawymi tekstami skierowanymi do 2 inteligentow chcacych wykazac sie wiekszym zasobem wulgarnych dyrdymalow.Tak dalej Panowie.Jednym z bardzo potrzebnych tematów na forum bylby temat "Obrazajmy sie wzajemnie".Wracając do tematu to szkoda, że dzieciaki, które nie wyjechały nigdzie na wakacje nie mogą korzystać z baseny bo nasi włodarze rządzą się swoimi kaprysami.......
          • jerryone1 Re: co z basenem ?? 11.08.11, 21:53
            Wieść gminna niesie, że od 20 sierpnia ma być otwarte dla plebsu...tylko ciekawe co wymyślą 20?
            • 1-player Re: co z basenem ?? 11.08.11, 23:41
              20stego wymyslą że 40stego....
              • 50v Re: co z basenem ?? 12.08.11, 02:19
                1-player napisał:

> 20stego wymyslą że 40stego....

Ale sami pod osłoną nocy chyba się już pławią? ;o
          • 1-player Re: co z basenem ?? 11.08.11, 23:40
            telewizor....
            • kobieta_72 Re: co z basenem ?? 15.08.11, 20:22
              Ale fajnie się kłócicie!!! Dawajcie jeszcze, bo nudne i szarawe to lato :)
    • jerryone1 Re: co z basenem ?? 17.08.11, 15:27
      www.radziejow24h.pl/aktualnoci/item/281-jednak-wrzesie%C5%84?.html
      • 1-player Re: co z basenem ?? 21.08.11, 11:42
        eeeeee........... nooo....... już otwarte, dzisiaj muszę iść popływać, etc. A Wasze wrażenia jakie są?? Byliście już ??
        • jerryone1 Re: co z basenem ?? 21.08.11, 12:43
          no otwarte otwarte...:)
          • pantera1980 Re: co z basenem ?? 21.08.11, 18:53
            Całkiem nieźle.Jedna rzecz, tylko mim się nie podoba- dlaczego trzeba chodzić na boso?Na wszystkich basenach jakich byłem na całym obiekcie można było chodzić w klapkach no i oczywiście ręcznik można było ze sobą zabrać.Troszke to dziwne, ale cóż.
    • 50v Re: co z basenem ?? 23.08.11, 00:28
      A było się srać bez potrzeby przez trzydzieści lat, teraz znowu problem, klapki, co za ludzie, co Naród kija i lać tylko !!!

[img]https://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201108/1312476200_by_lightman19_500.jpg[/img]
      • pantera1980 Re: co z basenem ?? 23.08.11, 02:11
        Jak siedzisz i pierdzisz w stary za pewnwe fotel to ci wszystko jedno.Po to jest forum zeby pisac takie rzeczy.
    • 50v Basen już mamy 27.08.11, 01:28
      A jak to jest z tym cennikiem i jakaś dziwna ta kasa fiskalna ???
      • jerryone1 Re: Basen już mamy 27.08.11, 12:01
        Co by nie mówić, to trzeba powiedzieć:
        Żeby nie kobity na basenie to nie byłoby gdzie palca wetknąć :) tyle ludzi!
        • 1-player Re: Basen już mamy 03.09.11, 08:59
          Szkoda tylko jeszcze że nie ma jakiś fajnych ratowniczek ;-) i baru z piwkiem i zapiekanką ....
          • jumanji_7 Re: Basen już mamy 08.09.11, 00:39
            1-player napisał:

> Szkoda tylko jeszcze że nie ma jakiś fajnych ratowniczek ;-) i baru z piwkiem i
            > zapiekanką ....

Zawsze można coś tam wykołować, ale kameralnie bardziej - prawda? ;)
        • 50v Re: Basen już mamy 08.10.11, 00:39
          jerryone1 napisał:

> Co by nie mówić, to trzeba powiedzieć:
          > Żeby nie kobity na basenie to nie byłoby gdzie palca wetknąć :) tyle ludzi!

Wczoraj też tak ciasno było , aż zegarek mi stanął, ale najważniejsze że garna się ludziska i potrafią korzystać z przyjemności życia, niby nic, a cieszy - prawda? :D
        • 1-player Re: Basen już mamy 09.10.11, 12:32
          jerryone1 napisał:

> Co by nie mówić, to trzeba powiedzieć:
          > Żeby nie kobity na basenie to nie byłoby gdzie palca wetknąć :) tyle ludzi!

DOBRE Z TYM PALCEM, DOBRE..... ;-)
    • jumanji_7 Re: co z basenem ?? 09.09.11, 23:59
      Nic tak nie cieszy jak obiecane , a kiedy słowo ciałem się staje ... - prawda? :D
    • jawanda Re: co z basenem ?? 08.10.11, 21:32
      Witam,cieszy mnie,że macie wreszcie ten zakichany basen.Powiem szczerze,że wątpiłam.Dawno nie byłam w Radziejowie więc nie wiem jak ta "super" budowla wygląda,ale gratuluję.Wreszcie nie trzeba gdybać.Powodzenia.Pozdrawiam wszystkich.Pa!Tekst linka
      • jerryone1 Re: co z basenem ?? 09.10.11, 11:11
        Dlaczego Cię to cieszy, skoro i tak z niego nie korzystasz? No i dlaczego piszesz, że jest zakichany skoro nawet nie widziałaś obiektu?
      • jumanji_7 Re: co z basenem ?? 10.10.11, 11:15
        Bardzo ładnie i ogromnie cieszy Jawando, że tak spontanicznie potrafisz się z Nami wspólnie cieszyć, dzięki :D
        Cudem to należy uznać, że jakiejś filantropki- darczyńczyni z za oceanu (sorry uszło mej uwadze i pamięci nazwisko tej pani) krążący jak bumerang ziścił się po latach zamysł i to wtedy, gdy praktycznie nikły już nadzieje i szanse.
        Ale dzięki gdzieś głęboko zakorzeniony w pamięci pomysł odżywał, aż trafił na odpowiedni moment i ludzi, którzy dostrzegli, w lot zrozumieli, i prawidłowo odczytali potrzebę woli spragnionego wyższych potrzeb społeczeństwa (bo nie samym chlebem człowiek żyje) i stało się ... mamy - słuszne gratulacje :)

[img]https://a_gorczynska.e-samorzadowiec.pl/files/galeriaimg_normal/b65025c56319562a960b2aae0eea312a.jpg[/img]
        Owszem psioczyliśmy, nachalnie nalegaliśmy często, ale opłaciło się wszystkim, być może jeszcze w euforii nie dociera sam fakt istnienia nowej rzeczywistości , na którą to przy najbliżej okazji pobytu chyba nie będzie stanowiło żadnego problemy byś też odwiedziła, zaszczycając swoja obecnością , zażywając przyjemności, tylko po to by powrócić tu do tematu, i zasypać nas bukietem pięknych wzniosłych slow zachwytu - prawda? :D
        • jerryone1 Re: co z basenem ?? 10.10.11, 21:15
          Mnie tam się nawet podoba ten przybytek. Jak na nasze miasteczko to całkiem przyzwoity obiekt. Małe niedociągnięcia ma, ale co tam...tylko ten tłok.
          • jumanji_7 Re: co z basenem ?? 11.10.11, 10:19
            jerryone1 napisał:

> Mnie tam się nawet podoba ten przybytek. Jak na nasze miasteczko to całkiem prz
            > yzwoity obiekt. Małe niedociągnięcia ma, ale co tam...tylko ten tłok.

Ja wiem, że ludzie zawsze próbują uchodzić za bardzo skromnych, ale nie bójmy i nie wstydźmy się prawdy, to obiekt na skale czasów i potrzeb.
            Ranga miasta i okolicy wrosła w oszałamiającym stopniu i tylko złośliwcy, nieudacznicy nie dostrzegają tej wartości, albo dla zasady na przekór wypaczą rzeczywistość !
        • jawanda Re: co z basenem ?? 06.11.11, 11:42
          Witam.Lud dostał ichleb i igrzyska.Podczas ostatniego pobytu w Radziejowie widziałm basen z zewnątrz brzydka zielono żółta kolubryna,powiem szczerze dupy z zachwytu mi nie urwało,ale raz jeszcze gratuluję.Wreszcie macie basen i chwała wam.Do Radziejowa zagladam regularnie co trzy-cztery miesiące od ponad 5 lat.W tym czasie nie zauważyłam zadnych korzystnych zmian,które mogłyby poprawić zycie mlodych ludzi.Powiem dosadniej robi się coraz wieksze zadupie.Jeden marny basen niczego nie zmieni,żeby regularnie z niego korzystać trzeba miec pieniądze.Co miasto oferuje młodym w piątkowe i sobotnie popołudnia?Kino?Nie ma.Dyskotekę?Nie ma.Klub?Brak.Jak słusznie zauważył mój znajomy Radziejów,to miasto dla ludzi starszych,bo wszędzie blisko.Mimo wszystko lubię przyjeżdżać do Radziejowa,w ciagu tych dwóch dni pobytu świetnie wypoczywam,regeneruję siły i wracam odświeżona do swojej codzienosci.Pozdrawiam wszystkich.

[
          • jerryone1 Re: co z basenem ?? 06.11.11, 18:37
            Dziwię się, że z Twoim podejściem wielkomiejskości chce Ci się tu przyjeżdżać tak często, że w ogóle chce Ci się tu przyjeżdżać. Nazywasz Radziejów wielkim zadupiem...owszem, może wielkich atrakcji tu nie ma ale też nie ma problemu jechać rozerwać się do Torunia itp...
            W jednym zdaniu piszesz, że w Radziejowie wszędzie blisko, w innym że nic tu nie ma.

Nie wiem w jakim towarzystwie się obracasz, ale w tej chwili ludzie uciekają z dużych miast i nie chodzi tu o ludzi starych. Piszesz, że wiocha, a naśmiewasz się z inwestycji jaką jest basen i alternatywa spędzania na nim wolnego czasu.
            Po co przyjeżdżasz na taką "wiochę"? Skąd pochodzisz?
            • jawanda Re: co z basenem ?? 10.11.11, 08:05
              Witam.Przyjeżdżam do Radziejowa,ponieważ mam tu starszą ciotkę,taką trochę przyszywaną,którą rodzina "olała".Jest samotna i moimi przyjazdami staram się urozmaicić jej tę samotność.Pochodzę z trochę wiekszej miejscowosi nz północy kraju(ok.38 tyś.mieszkańców).Do Gdańska autostradą jedzie się godzinę. Mamy Burmistrza,który rządzi ponad 20 lat i o z pozytywny skutkiem.U nas też kilka lat temu było podobne zadupie,a teraz nie trzeba jechać do Torunia,albo Bydgoszczy,aby się rozerwać.Nie wierzę,że w obecnych czasach nie można uruchomić kina,czy też stworzyć warunków do tego,by mlodzież mogła jakoś ten wolny czas spędzić.Piszesz,że można jechać do Torunia,ale czy każdego na to stać?Uważam,ze wasi włodarze nic dla was nie robią oni po wyborach zapewnili sobie wygodne stołki na kolejne 4 lata,tylko o to im chodzi.Tak to widzę i zdania nie zmienię.Przy odrobinie dobrej woli i chęci mozna wiele zdziałać.Czy Burmistrz Radziejowa i jego ludzie robią coś,aby przyciągnąć do miasta inwestorów?Nie! Nie chcę was krytykować,ale żal mi tych wszystkich mlodych ludzi,którym odbiera si szans n normalne życie.Piszesz,że ludzie uciekają z dużych miast.Gdzie oni są?Kupują działki budowlane,bo tanie,ale i tak swoje dzieci wożą do szkół w dużych miastach,a Radziejów jest dla nich sypialnią.

• herkus-monte Re: co z basenem ?? 15.11.11, 19:13
                Nie tlumacz im to, bo tu siedzi cala budzetowo- samorzadowa holota, los zwyklych ludzi obchodzi ich tak samo jak zeszloroczny snieg. Nie ma co sie z koniem kopac tylko spieprzac ile tylko zdrowie jeszcze dobre.
    • jawanda Re: co z basenem ?? 08.02.12, 19:37
      Witajcie!Jak basen?Przynosi dochód?
      • jumanji_7 Re: co z basenem ?? 20.03.12, 10:48
        jawanda napisała:

> Witajcie!Jak basen?Przynosi dochód?
        Ale teraz zadałaś pytanie, ludzie 40 lat czkali na jego powstanie i miałby nie przynosić dochodu, jak bezkonkurencyjny i jedyny w okolicy, popatrz ile marketów i żaden nie bankrutuje a kwintą w prosperity wszystkie .
        No chyba że ktoś kogoś roluje, albo zły plan i złożenia ?
        • onaona81 Re: co z basenem ?? 25.04.12, 15:10
          Lubię ten basenik
          • jawanda Re: co z basenem ?? 25.04.12, 22:41
            Planowałam wpaść do Radziejowa na początku maja,ale plany mi się zmieniły.Ostatni raz byłam w połowie sierpnia ub.roku,jestem ciekawa jakie zmiany.Chętnie poszłabym na basen,jakąś kawę można tam wypić,dobrą oczywiście.Na Skarpie podczas mojego ostatniego pobytu podano mi coś co nawet wyglądem kawy nie przypominało,a zapach odrzucał,na zaryzykowałam i nie wypiłam.
            Reniu Janku do zobaczyska.
            • 1-player Re: co z basenem ?? 29.04.12, 08:07
              kawę na basenie? ja ostatnio byłem tam popływać, a nie na kawie ;-) ale fakt, przydał by się jakiś tam bar z widokiem na plażę
    • flecik9 Re: co z basenem ?? 07.06.12, 16:19
      basen otwarty
      • jawanda Re: co z basenem ?? 08.06.12, 20:11
        Wyobraź sobie,że chyba tak,otwarty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka