Dodaj do ulubionych

Łodź "love" Żydowicz

24.11.11, 22:50
Poseł Jankowska z SLD stanęła w Łodzi w obronie Żydowicza. SLD to wogóle jego najmocniejsze plecy. No może oprócz Kropiwnickiego i PIS (ale giętki, co nie?)

A tak reagują ludzi na łódzkim forum na jej wspieranie żydowicza.

"I postawila Pani na zlego konia przegrywajac z kretesem. Nawet donosy na Walczaka (przeciwnik Żydowicza) nie pomogly. Cala akcja podyktowana przez mareczka nie udala sie.:

"Nawet Tomasiewicz uwaza, ze jest Pani najgorszym szkodnikiem i ptakiem sr... we wlasne gniazdo - prosze zapytac...obrzydliwosc"

"Póki co pensję miasto wypłaca panu Ż.? Za nic? Ile się uzbierało tego? I co na to ci, którzy zarabiają uczciwą i ciężką pracą swoje 1200 na rękę? A może jakiś dziennikarz napisze, ile kosztuje pan Ż., a ile kosztuje np. woźna lub strażnik miejski?"

Miłe.
Obserwuj wątek
    • swiniopas6 Re: Łodź "love" Żydowicz 24.11.11, 23:05
      Nie obchodza mnie sprawy p. Zydowicza ale ciekawi mnie etymologia jego nazwiska.
      Moze by tu sam napisal i nam wyjasnil? jak moze czlowiek w kraju tak antysemickim jak Polska
      tak sie nazywac? Skad sie to wzielo? Jak nazywali sie rodzice, dziadkowie itp?
      On nawet nie musi miec zydowskiego pochodzenia, mogl go tak nazwac jakis urzednik pruski bo sluzyl na przyklad przy karczmie.
      Przypominam sobie, ze w latach 60-tych ub.stulecia warszawska Polityka opisala jako ciekawostke, ze Dom Radziwillow podal do sadu PRLu jako podszywacza osobnika o tym nazwisku biegajacego po kraju. Komuchy lubili miec porzadek w aktach i Zyda odpowiednio pogonili. O co poszlo, dowiedzialem sie dopiero na wygnaniu, z ksiazki wspomnieniowej ks.Sapiehy, pozyczonej mi przez przyjaciela-arystokrate. Otoz stary Sapieha nazwal Zyda, swoja wlasnosc przeciez, w XIXw Radziwillem, na zlosc konlurencji. Mogl tak nazwac psa a nazwal czlowieka bo mial taka fantazje. No i potomek tamtego Izraelity wydostal sie jakos z sowieckiej Bialorusi do Polski i tam budzil niejakie zdziwienie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka