wyczyny 26.12.11, 21:45 czy dr Lisiak, ktory przyjmuje na Bora-Komorowskiego robi to tylko prywatnie, czy na NFZ tez? a może znacie jakiegos innego gina na Fordonie, ktory na fundusz przyjmuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bianna Re: ginekolog dr Lisiak 27.12.11, 10:41 Tylko prywatnie, koszt wizyty 140 zł, prowadził moją ciążę i jak najbardziej polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: ginekolog dr Lisiak 27.12.11, 13:33 dzięki za odpowiedź, szkoda, że nie na kasę chorych... Odpowiedz Link Zgłoś
kaiilla Re: ginekolog dr Lisiak 26.01.12, 13:05 Również zastanawiam się nad wyborem dr Lisiaka do prowadzenia ciąży. Interesuje mnie głównie podejście do pacjentki oraz usługa usg (dopplerowskie) Odpowiedz Link Zgłoś
bianna Re: ginekolog dr Lisiak 26.01.12, 14:29 Dr Lisiak jest dość specyficzny i niektóre pacjentki skarżą się na jego małomównośc. Dużo rzeczy trzeba samemu wyciagać, trzeba pytać. Ale jak się ma odpowiednie podejście to się tak rozkręca, że wizyta potrafi trwać godzinę. Dlatego trzeba się nastawić na długie oczekiwanie na swoją wizytę, nawet gdy masz umówioną godzinę, to czasem czekasz godzinę-połtora. Ja doceniam to, że zleca wszystkie badania, bez pytania. To był mój 3 ginekolog w ciąży i byłam bardzo zadwolona z jego podejścia i profesjonalizmu. USG ma zwykłe, nie masz co liczyć na bajery typu 3D, za to dokladnie wszystko pokazuje i tłumaczy. Minusem było to, że usg stało obok łóżka i ja leząc mało widziałam. Płeć wyjawia dopiero, gdy jest pewny na 100% (mi dopiero w 25tc). Jak masz jakieś pytania to śmiało. Ja polecam i na pewno przy tym lekarzu zostanę. Odpowiedz Link Zgłoś
kaiilla Re: ginekolog dr Lisiak 26.01.12, 15:54 Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. Powiem szczerze, że zastanawiam się nad dr Lisiakiem albo Skórczewskim. Wiem, że ten drugi ma wypasiony gabinet, ale nie na tym mi zależy. Chciałabym, aby lekarz był fachowcem w swojej dziedzinie i potrafił zainterweniować w razie konieczności. A jeśli chodzi o usg to niekoniecznie myślę o bajerze typu 3D, bardziej interesuje mnie to czy lekarz potrafi dopatrzeć się wszystkiego, no i czasami chciałabym w gabinecie posłuchać bicia serduszka :) Odpowiedz Link Zgłoś
bianna Re: ginekolog dr Lisiak 26.01.12, 22:42 Obaj to fachowcy i od Ciebie zależy, na którego się zdecydujesz. Ja wybrałam Lisiaka, bo chciałam rodzić w MSWiA i miałam wszystkie informacje na bieżąco od niego. A serduszko mi dawał posłuchać za każdym razem, USG miałam co drugą wizytę. Mój mąż bardzo go polubił, chodził ze mną i zawsze sobie ucinali pogawędkę, no ogólnie bardzo miło go wspominam i jeżeli nie szkoda Ci tych 140 zł co miesiąc (pod koniec ciąży co 2 tygodnie nawet) to warto. Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Re: ginekolog dr Lisiak 01.02.12, 20:25 prowadził moje dwie ciąże (nie do końca bo zawsze przed porodem wyjeżdżałam na drugi koniec Polski ;-). Bardzo miły człowiek, dobry specjalista, potrafi uspokoić (pierwsza ciąża była podtrzymywana). Wizyty bardzo rzeczowe, może faktycznie trochę małomówny ale mnie to nie przeszkadzało - na każde zadane pytanie spokojnie udzielał merytorycznej odpowiedzi. Cena wizyty zawsze ta sama (140 zł w 2010 r.) bez względu na to czy robił USG, czy nie robił. Co do płci u nas się pomylił za pierwszym razem (2006/2007 r.), to był 17 tc. na kolejnej wizycie z USG sam był w szoku - przyznał, że to chyba drugi raz w życiu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 dr Lisiak/dr Skórczewski 02.02.12, 19:02 Z pierwszym rodziłam starszą córkę było super!!!!!!!!!!!! Pracował wtedy w 2 na Kapach. Jego duet z położną Małgosią do dziś dnia wspominam z uśmiechem. W takim składzie mogłabym rodzić co 9 m-cy. Do drugiego lekarza chodziłam w 2009r z drugą córką. Wizyta koło 150zł. Zawsze robił usg. Płec poznałam w 16 tc. Bez zmian ;-) i niespodzianek przy porodzie. Jedyny minus to mimo umówionej godziny wchodziło się z czasem 1,5 a nawet 2 h opóźnieniem. Dla mnie taśmówka tym bardziej, że potrafił przyjmować pacjentki do godz 23:00. Nie mniej jednak miły ale równiez jak Dr Lisiak małomówny. Wagę córki w 36 tc oszacował na 3kg z ogonkiem i faktycznie było prawie 3200g. Sprzęt usg kosmos i bajer ale 3D chyba nie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: dr Lisiak/dr Skórczewski 02.02.12, 19:04 "Wagę córki w 36 tc oszacował na 3kg z ogonkiem i faktycznie było prawie 3200g" tzn w 36 tc powiedział że przy porodzie będzie trochę ponad 3 kg i się nie pomylił ;-) , urodziłam w 40tc. To miałam na myśli Odpowiedz Link Zgłoś
kaiilla Re: dr Lisiak/dr Skórczewski 19.02.12, 20:43 Byłam na wizycie u dr Lisiaka i faktycznie tak jak piszecie uosobienie spokoju, trochę małomówny, choć rzeczowo odpowiada na wszystkie zadane pytania i przez to wizyta może się wydłużyć, ale jak dla mnie to ogromny plus. Zastanawia mnie jedynie dlaczego usg nie jest wykonywane na każdej wizycie, bo wolałabym widzieć moje maleństwo co miesiąc?Powoli zaczynam się zastanawiać nad porodówką (Miejski albo MSWiA), który polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
bianna Re: dr Lisiak/dr Skórczewski 20.02.12, 09:38 Jak poprosisz to zrobi USG każdorazowo na wizycie, bo cena za wizytę jest zawsze taka sama, z USG czy bez. Przejdź się sama po porodowkach, oceń sama, terach chętnie przyjmują i oprowadzają bo każda rodząca to dobry i stosunkowo łatwy pieniądz dla szpitala i Miejski ostro walczy o rodzące z MSWiA więc komfort porównywalny. Opisywałam w innym wątku, rodziłam w MSWiA, porodówka ma swoje plusy i minusy. Odpowiedz Link Zgłoś
mimoooza Re: ginekolog dr Lisiak 21.03.12, 21:41 Polecam gorąco, leczyłam u Niego problemy ginekologiczne i potem prowadził dwie moje ciąże. USG ma teraz nowoczesne, kupił nowe w ubiegłym roku, aparat jest z dopplerem i może robić też 3D (choć tego unika), używa USG faktycznie jako sprzętu diagnostycznego, a nie zabawki do utrwalania obrazu malucha z życia płodowego. Wraz z tym nowym sprzętem pojawił się też monitor nad kozetką specjalnie dla pacjentki, za to duży plus :) I potwierdzam to, co pisano wyżej - sam z siebie jest w słowach oszczędny, ale jeśli się pyta, odpowiada baaaardzo rzeczowo i baaaaardzo wyczerpująco. Jak dla mnie to super podejście. Odpowiedz Link Zgłoś