Dodaj do ulubionych

Wojciech Cejrowski - TOP 10 cytatów podróżnika

12.04.12, 08:43
Szanujmy Cejrowskiego. Można się z nim nie zgadzać, ale to jeden z ostatnich, który ma jakieś POGLĄDY. Oraz osobowość nie przepuszczoną przez maszynkę telewizji śniadaniowej.
Obserwuj wątek
    • bartdab Re: Wojciech Cejrowski - TOP 10 cytatów podróżnik 12.04.12, 10:08
      Przynajmniej mówi to co myśli bez sztucznej politycznej poprawności.
      • jimmyjazz bo buddyzm jest religią bez boga 12.04.12, 12:37
        To nie opinia ale fakt. Takie rzeczy to nawet na wikipedii są.

No ale to gazeta.pl ze swoim wybitnym poziomem dziennikarstwa.
    • komix1 Re: Wojciech Cejrowski - TOP 10 cytatów podróżnik 12.04.12, 10:20
      Poza poglądami, które dość konsekwentnie utrzymuje (a to rzadkość w dzisiejszym świecie) prowadzi bardzo ciekawe programy podróżnicze. Ale dla GW wyznacznikiem WC są jego kontrowersyjne wypowiedzi...
      • misiekczarny2 Re: Wojciech Cejrowski - TOP 10 cytatów podróżnik 12.04.12, 11:53
        Lubiłem i ceniłem jego programy z Ameryki Pd. I nie przeszkadzało mi i mialem t głęboko gdzieś to jakie ma poglądy( z większością się nie zgadzam) bo raczej nie prezentował ich pokazując Indian w Amazonii. Ale ostatnio, sorry. Program o buddyzmie. To miał być rzeczowy, obiektywny, program podróżniczy mający przybliżać obce kultury? Czy przedstawienie własnych wyobrażeń oraz prostackie i infantylne rozumienie innej religii( a właściwie dość skomplikowanej myśli religijno filozoficznej) przez zadufanego w sobie katola. Infantylne, prostackie, nieprawdziwe, lekceważące to to było i tyle.
        • losiu4 Re: Wojciech Cejrowski - TOP 10 cytatów podróżnik 12.04.12, 16:55
          misiekczarny2 napisał:

> To miał być rzeczowy, obiektywny, program podróżniczy mający przybli
          > żać obce kultury?

no i był rzeczowy i obiektywny. To Ty masz jakiś udziwnione wyobrazenie o buddyzmie.

> Infantylne, prostackie, nieprawdziwe, lekceważące to to było i tyle.

bardzo dużo informacji w bardzo krótkim czasie. Bez lukru. Tak jak rzecz wygląda. To że sie bajek o buddyzmie naczytałes to jest Twój ból, nie Cejrowskiego.

Pozdrawiam

Losiu
    • diogenes79 Wojciech Cejrowski - TOP 10 cytatów podróżnika 12.04.12, 11:06
      Czy ja wiem czy kontrowersyjne. Tylko forma niekonwencjonalna. Pod większością wypowiedzi mógłbym się podpisać. Tak trzymać Panie Cejrowski.
    • dio62 dlaczego WC tak niepochlebnie wyraża się o prezesi 12.04.12, 11:16
      e Kaczyńskim gruby,łysy pokurcz noszący stare buty no i te sznurowadła a przecież Wojtuś jest wyznawcą religii smoleńskiej której papieżem jest prezio
      • kartokapsel Re: dlaczego WC tak niepochlebnie wyraża się o pr 13.04.12, 07:08
        Widze dio, ze wysilasz swój umysł jak możesz w tym temacie. A to porownanie do Hitlera, a to jakieś głupie pytanie - odpuść sobie człowieku - po prostu nie ogarniasz.
    • dio62 Re: Wojciech Cejrowski - TOP 10 cytatów podróżnik 12.04.12, 11:18
      Hitler też miał jakieś poglądy ale czy to powód do szacunku
      • losiu4 Re: Wojciech Cejrowski - TOP 10 cytatów podróżnik 12.04.12, 16:59
        jak sie lewusowi cos nie podoba to od razu z Hitlerem wyjezdza. Co z Wami jet?

Pozdrawiam

Losiu
      • szanel9 Re: Wojciech Cejrowski - TOP 10 cytatów podróżnik 12.04.12, 20:35
        TYLKO ŻE HITLER WPROWADZAŁ SWOJE POGLĄDY W ŻYCIE A TO JUŻ NIE TO SAMO:)
    • reyoffice Re: Wojciech Cejrowski - TOP 10 cytatów podróżnik 12.04.12, 12:21
      Tak czy inaczej prowadzi fajne programy podróżnicze. Lubię je oglądać. W tym kontekście jego poglądy -czasami pokręcone- mnie nie interesują
    • meloman_13 Buddyzm. 12.04.12, 12:39
      Pan Wojtek niby taki erudyta oczytany a prostą rzecz myli: przeciwieństwem Boga nie jest wcale Lucyfer tylko... brak Boga. Z jednej więc strony mamy bogów, bożków, jahwów, belzebubów - dobrych, złych i takich sobie; z drugiej - zupełny brak takowych. A buddyści niech się modlą, to ich sprawa czy ktoś te mantry usłyszy. Moje dziecko też klepie wykute na pamięć katolickie modlitwy i... robi się spokojniejsze.
      • vulture7777 Re: Buddyzm. 12.04.12, 13:42
        Mylisz się. Przeciwieństwiem x jest -x a nie 0.
    • huston_mamy_problem Cejrowski- wykolejenic z pod krzyża :) 12.04.12, 13:31
      ćwok, cham i prostak a do tego ortodox katolicki. Zwyrodnialec co uważa się za patriote a..zrzekł się Polskiego obywatelstwa !
      • mieszkankafordonu do - huston_mamy_problem!!!!! 12.04.12, 14:14
        a ty innych krytykujesz, nazywasz prostakiem, ćwokiem, a sam jesteś prostak i w dodatku nieuk, radzę do szkoły pójść, zasady pisowni poćwiczyć, nie piszemy "z pod" tylko SPOD, nie - Polskiego obywatelstwa, a polskiego - małą literą!
    • ksks3 Co Pan Cejrowski rozumie a czego nie ! 12.04.12, 13:36
      To prawda że warto mieć swoje poglądy i głośno je wyrażać. Tylko nie w Polsce Panie Cejrowski !
      Gdybym miał możliwość tak "głośno" jak Pan wyrażać swoje poglądy zaraz by się znalazł katolicki kretyn, który oskarżył by mnie o "obrazę uczuć religijnych" . Nie wiedział Pan o tym, że są tacy kretyni i korzystają z kretyńskiego prawa obowiązującego w naszym kraju ? Dlatego czasem warto się zastanowić nie tylko co mam do powiedzenia ale również komu i gdzie !!!!!
    • lisa2 Wojciech Cejrowski - TOP 10 cytatów podróżnika 12.04.12, 14:39
      Z wieloma wypowiedziami Cejrowskiego się nie zgadzam, ale mówi ciekawie i nie ukrywa swoich poglądów. Za to go szanuję.

Ale panie Cejrowski - to działa w obie strony, przynajmniej w wypowiedzi o "wszystkich won" z PRL-u. Pan jest wykształconym dziennikarzem rodem z PRL-u, dobry czy zły, "wszyscy won" - jako propaganda Goebbelsa.

Zdaję sobie sprawę, że nie jest pan głupi, ale uważam pana za takiego samego oszołoma jak wszystkich tych co z krzyżem wykrzykują na Krakowskim Przedmieściu.

Również pana traktuję jako łatwo kierowalnego propagandą. Zanim pan przemyśli sprawę, jako celebryta już pan wypowiada się o niej.

Lubię pana programy, bo lubię ten styl zwiedzania świata - sama zwiedzałam świat od zaplecza a nie od fasady.
      • frych47 Re: Wojciech Cejrowski - TOP 10 cytatów podróżnik 12.04.12, 14:48
        To nie jest gość z mojej bajki, drugi Terlikowski, ciekawe kto finansuje takich propagandzistów.
    • zlappande nie wiem, czym sie tu zachwycac 12.04.12, 16:17
      jest wyjatkowo ograniczonym czlowiekiem, jego poglady sa krotkie, dziecinne i smieszne
      to, ze sie komus podobaja w zasadzie zle swiadczy o inteligencji tego czlowieka
      facet ma problemy ze sforumulowaniem swoich sadow, dlatego sa tak prostackie (a nie kontrowersyjne)
      Jedyny sad, ktory mi sie podobal (oraz zachowanie) to wlasnie te chodzenie boso
      a poza tym - buszmen - szczegolnie jego "analiza" buddyzmu to dziecko przed podstawowka

Wojtus - a wiesz wogole skad sie biora dzieci, czy rodzice Ciebie nie nauczyli ?
    • antipasti60 Re: Wojciech Cejrowski - TOP 10 cytatów podróżnik 12.04.12, 16:43
      Pełna zgoda.
      Mnie gosciu bardzo pasi: jasne,prawe poglądy ,koszulka z podobizną Matki Bożej z Guadelupe oraz co równie ważne:ON RÓWNIEŻ NIENAWIDZI PIŁKI NOŻNEJ!
      Zupełnie jak ja!
    • losiu4 Wojciech Cejrowski - TOP 10 cytatów podróżnika 12.04.12, 16:58
      hehehe, wybiórcza nie byłaby sobą gdyby jakos Kaczora nie przyszpiliła. I znalazła sposób:
      bydgoszcz.gazeta.pl/fordon/56,112631,11517798,Co_sadzi_o_politykach___,,4.html
      Brawo cyngielki :)
      A swoja drogą boli bardzo politpoprawnościowców i innych lewaków prawda podana bez lukru, oj boli. Temu Cejrowski lubiany nie jest przez nich.

Pozdrawiam

Losiu
    • starblast Wojciech Cejrowski - TOP 10 cytatów podróżnika 12.04.12, 17:11
      Kiedyś czytałem jego książkę. Nie doczytałem do końca. Była nudna. Podobał mi się jego program w TV "Boso przez świat". Jako podróżnik jest ok, ale jego poglądy są "burackie" i zaściankowe. Zazwyczaj ludzie podróżujące po świecie są otwarte, ale to jego nie dotyczy.
    • szanel9 Wojciech Cejrowski - TOP 10 cytatów podróżnika 12.04.12, 20:28
      CENIĘ LUDZI KTÓRZY MAJĄ WŁASNE NIE ZMIENIAJĄCE SIĘ PRZY KAŻDEJ POGODZIE ZDANIE A W DODATKU PAN CEJROWSKI POWIEDZIAŁ TO CO MYŚLI TYSIĄCE POLAKÓW TYLKO MAŁO KTO MA ODWAGĘ PUBLICZNIE TO PRZYZNAĆ.:)
    • minnie_mouz Nieuk i dyletant... 12.04.12, 23:00
      w każdej dziedzinie poza autopromocją...
    • kato_pedo Cejrowski wygląda jak gej 13.04.12, 08:40
      To może przypomnijmy też najlepszy cytat o Cejrowskim:

"Spójrzmy na tych, którzy pouczają w sprawach moralnych. Np. Cejrowski. Przecież on wygląda jak gej, mówi jak gej, zachowuje się jak gej, rusza się jak gej i jest skończonym homofobem, który jeszcze powołuje się na religię. Religie miłości niejakiego Jezusa Chrystusa, który chodził z dwunastoma apostołami i nigdy się nie ożenił. Pan Cejrowski owszem się ożenił, ale się rozwiódł. On teraz poucza różne osoby na temat cudzołóstwa, które one rzekomo popełniają, choć nikomu nic nie deklarowały".

Poza tym mam nadzieję, że w Bydgoszczy jednak ubierze buty - bo jego nogi śmierdzą gorzej niż poglądy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka