Dodaj do ulubionych

szukam sprawdzonych kolonii

13.05.12, 19:51
chciałabym wysłać syna lat 9 w tym roku na kolonie. Czy któraś z mam zna jakieś polecone i sprawdzone ? Właściwie jedynym warunkiem dla nas jest to, żeby było w miarę blisko - tak do 4-5 godzin drogi od Bydgoszczy. Bardzo będę wdzięczna za polecenie czegoś fajnego
Obserwuj wątek
    • annya11 Re: szukam sprawdzonych kolonii 17.05.12, 19:18
      Czy zaglądałaś do ofert bydgoskich biur podróży?
      Kilkukrotnie jeździłam z biurem Krystad. Zawsze było wszystko dopięte na ostatni guzik.
    • agi15 Re: szukam sprawdzonych kolonii 17.05.12, 19:31
      Dzięki, spróbuję jutro do nich podejść. Trochę tylko mnie przeraża że to pośrednicy a nie organizatorzy. Nie sądzę żeby mieli wpływ na to, jak na tych koloniach będzie.
      • andzina Re: szukam sprawdzonych kolonii 17.05.12, 20:10
        centrum szkoleniowo-konsultacyjne logos

www.csklogos.type.pl/
        sprawdzony organizator - kadra nauczycielska, czyste, bezpieczne ośrodki, morze, góry - do wyboru, dużo wycieczek. mogę polecić, siostrzenica jeździ od lat.

• sally30 Re: szukam sprawdzonych kolonii 18.05.12, 16:43
      Syn był dwukrotnie z Krystadem. Ja nie polecam tego biura.
      Pierwsze kolonie udane ze względu na fajne towarzystwo, opiekunki i śliczną pogodę.
      Zakwaterowanie beznadziejne( zmienione na jakiś czas przed wyjazdem oczywiście zostałam poinformowana o tym fakcie) , widziałam bo odwoziłam dziecko na kolonie indywidualnie,gdyż dojazd zorganizowany był fatalnie, podróż nad morze trwałaby około 8-9 godz. 2 przesiadki i czekanie na dworcach. Mimo iż wpłaciłam pieniądze za transfer z którego nie korzystaliśmy nie zostały mi one zwrócone.Dziecko wróciło zadowolone więc ok pojechał drugi raz.
      Tym razem trafił na brzydką pogodę, były nudy a przede wszystkim niezgodność z opisem w katalogu. Obóz paintboolowy od lat 8 syn zachwycony,że sobie postrzela a na miejscu niespodzianka paitbool od lat 13 nie muszę chyba pisać jak dzieciaki były rozgoryczone (po jakiejś aferze jednak na drugi dzień młodsze też mogły grać i okazało się że można dostosować sprzęt do mniejszych dzieci). Dlatego w tym roku zmieniamy biuro. Radzę wszystkim dokładnie wypytać się o wszystko nawet o rzeczy wydawać by się mogło oczywiste.
    • annya11 Re: szukam sprawdzonych kolonii 20.05.12, 12:12
      Macie dużo racji, że wiele zależy czy ktoś jest pośrednikiem, czy organizatorem. Ja jechałam na organizowane przez biuro. Z reguły im więcej pośredników pod drodze, tym więcej nieporozumień.
      Powodzenia w wyborze udanego wypoczynku!
      • magdalena406 Re: szukam sprawdzonych kolonii 29.05.12, 11:53
        na stronie tego osrodka Odys w tresnej, kontaktujesz sie bezposrednio z osrodkiem ktore to organizuje nie jest to zadne biuro czy agencja, wszystko zalatwia sie odrazu z nimi
    • magdalena406 Re: szukam sprawdzonych kolonii 29.05.12, 11:51
      witaj
      wejdz na strone www.hotelodys.pl organizuja kolonie pod tyt"moja pierwsza kolonia" moje dziecko tez tam jezdzi z tym ze na inne bo jest juz starsze,
      obiekt jest w pieknym miejscu nad jeziorem w gorach, jedyne co musielibyscie sami dziecko przywiezc i odebrac i jest to w tresnej niedaleko zywca, nie wiem ile to km od bydgoszczy
    • ag_now Re: szukam sprawdzonych kolonii 01.06.12, 13:50
      Mam 8-letniego syna. Chciałam go wysłać na kolonie. Zgodził się tylko zaznaczył żeby były fajne. Znalazłam biuro usług turystycznych z Koszalina - zresztą polecane na innych forach. Mają fajna ofertę. Wybraliśmy kolonie piłkarsko-peintbolowe nad jeziorem powidzkim (odległość ok. 100 - 120 km). Wysłałam zgłoszenie. Tylko odmówiłam, bo po prostu na całe wakacje nie będę miała tyle kasy. Żeby wszyscy skorzystali. Tym bardziej że 10 dni za 1400 zł to nie jest mało. Ale biuro jest polecane, te kolonie odbywają się tam już od kilku lat. Inna sprawa, że mój syn chciał jechać z kimś znajomym, ale nikt nie chce puszczać takich małych dzieci na kolonie.
      Dziwne ja jeździłam od 7 lat co roku.
      • glazia Re: szukam sprawdzonych kolonii 12.06.12, 13:30
        ja na szczęście nie mam tego problemu co wybrać dzieci należą do harcerstwa i już we wrześniu wiem gdzie i z kim pojadą.
        dzieciaki się znają ( rodzice też) wychowawców znam osobiście
        i tak sobie myślę czytając wasze posty czy bym przełamała się żeby wysłać dzieci z zupełnie obcymi ludźmi.
        A szkoła? w naszej organizują całkiem fajne wyjazdy no i nauczycieli znam :)

• agi15 Re: szukam sprawdzonych kolonii 13.06.12, 08:32
          mój syn ćwiczy Taekwondo i mógłby jechać na taki obóz, ale termin obozu pokrywa się z moim urlopem a wtedy sama zabieram syna nad morze. Normalnie pecha mamy w tym roku, bo szkoła także organizuje kolonie ale bardzo daleko - na Suwalszczyźnie, ok. 10 godz. jazdy autokarem z Bydgoszczy. Nie odważę się wysłać dość jeszcze małego dziecka tak daleko, zresztą żaden kolega z klasy nie jedzie bo po prostu to jest za daleko. W tamtym roku syn był właśnie ze szkołą nad morzem i było super. Na razie zapisałam go na półkolonie w WSG i w Visite. Nie zdecyduję się go puścić na kolonie z zupełnie obcymi ludźmi. Za duże ryzyko, tym bardziej że mój synek to nie jest przebojowe dziecko, które zawsze da sobie radę.
          Dziękuję wszystkim mamom za rady.
    • marta8338 Re: szukam sprawdzonych kolonii 13.07.12, 19:36
      Cześć. Czy słyszeliście może coś o półkoloniach organizowanych przez firmę TwojRobot w Bydgoszczy? Syn bardzo chciałby na nie chodzić, ale ja wolałabym coś najpierw wiedzieć. Może ktoś był i może coś o nich powiedzieć?
      • jusiadyk Re: szukam sprawdzonych kolonii 14.07.12, 23:12
        W szkole mojego syna był pokaz tej firmy TwójRobot i to na pewno jest ciekawe ale wydaje mi się, ze dla dzieci minimum 10-letnich. Oni oferują to dla młodszych dzieci, już 7-8latków ale wydaje mi się, tak jak to widziałam, że dziecko ok 10-letnie bardziej z tego skorzysta. Ale na pewno ciekawe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka