Dodaj do ulubionych

Protes rolników trwa. Nie dogadali się z ministrem

15.06.12, 19:53
Gdzie jest policja, żeby rozpędzić tych awanturników? Dostają duże unijne dotacje i nie stać ich na ubezpieczenie plonów od przymrozków? Tylko wiecznie oczekują, że pieniążki spadną z nieba. Jak znowu naiwne państwo dołoży to kupi się może jakiś nowy samochód, żeby we wsi pokazać się w kościele.
Obserwuj wątek
    • model.testowy Rozgonić! 15.06.12, 21:10
      Rozgonić to całe towarzystwo! Jakim prawem utrudniają życie mieszkańcom Bydgoszczy?!
    • szczamnapis Może ktoś im uświadomił fakt, że w Bydgoszczy 16.06.12, 00:27
      nie odbywają się rozgrywki piłkarskie i ich protest co najwyżej wqrwił do białości mieszkańców Bydgoszczy?
      Może jeszcze ktoś uświadomi rolników o takim wynalazku, jakim są polisy ubezpieczeniowe? Skoro potrafią korzystać z dopłat na paliwo, do upraw, za hektary, do KRUSu, to chyba wykupienie polisy nie przerośnie ich możliwości?
    • l_j_b Koniec protestu rolników. Nie dogadali się z mi... 16.06.12, 00:50
      Smakowało sushi...?
    • farcry555 Koniec protestu rolników. Nie dogadali się z mi... 16.06.12, 08:37
      jak pan mojzesowicz chce kręcić swoje prywatne lody, to proszę, żeby tego nie robił naszym kosztem ( spóżniłem się do pracy).
      A jak rozumiem sushi, to typowo polskie danie złożone z typowo rolniczych polskich składników ?
    • domatorka41 Koniec protestu rolników. Nie dogadali się z mi... 16.06.12, 09:31
      Za paraliż miasta i szkody wyrządzone jego mieszkańcom z tytułu różnych perturbacji związanych z dojazdem do pracy itp . ORGANIZATORZY ZADYMY MUSZĄ PONIEŚĆ ODPOWIEDZIALNOŚĆ KARNA. Jako obywatelka Bydgoszczy nie życzę sobie by pod Urzędem Wojwódzkim stawiano wiadra z gnojówką. Pan Mojzesowicz może to robić u siebie na podwórzu. Wara mu od miasta. Rolnik to taki sam zawód jak np. sprzedawca, który musi ubezpieczyć siebie i prowadzoną działalność przed różnymi nieprzewidzianymi sytuacjami. Tymczasem chłop ciągle coś chce od Państwa. Ono nie ma obowiązku łożyć bez przerwy na tę grupę zawodową. Od suszy, powodzi, mrozu, braku śniegu i innych nieurodzajów chłop musi sę ubezpieczać. UBEZPIECZAĆ OBOWIĄZKOWO.Ta działalność pod gołym niebem to ryzyko prowadzącego gospodarstwo rolne. WYŁĄCZNIE JEGO. Czas te ubezpieczenia wprowadzić. Swoją drogą Mojzesowicz był ministrem rolnictwa w rządzie PIS i NICZEGO NIE DOKONAŁ DLA BRACI CHŁOPÓW.Za to zadymiać to potrafi.Nie gódzmy się na takie zadymy, dajmy im skuteczny odpór.
    • buraczyk Koniec protestu rolników. Nie dogadali się z mi... 16.06.12, 09:46
      Już nam tu w latach osiemdziesiatych razem z konstruktorem dzwonków rowerowych takie igrzyska organizowali czego nastepstwem był stan wojenny. Tylko niech za dużo wina nie piją bo jeden z przywódców od nadmiaru tego smakołyku marnie skończył.
    • farcry555 Koniec protestu rolników. Nie dogadali się z mi... 16.06.12, 10:37
      przecież ten facet sobie robi naszym kosztem kampanię wyborczą i szykuje jakiś stołek . Chodzi o to, żeby zwrócić na siebie uwagę a nie żeby komuś pomóc. Takich karierowiczów trzeba eliminować z życia publicznego. Oni niczego dobrego nie zrobią ani dla kraju, ani dla rolników....dobrze robią tylko sobie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka