radca 14.03.02, 18:49 Kto jest za tym,aby NetBiT wlaczyl sie aktywnie w promowanie OCHRONY SRODOWISKA ? Moze jakies ciekawe pomysly ? pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Milak Re: NETBiT - promuje OCHRONE SRODOWISKA IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 18:51 A moze zmienimy kierunek dzialania i skupimy sie na zagrozonych gatunkach w Afryce...? Idea ciekawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LilSnake Re: NETBiT - promuje OCHRONE SRODOWISKA IP: *.i4.auc.dk 14.03.02, 18:58 Jesli nie widzisz problemow lokalnie, a chcesz je rozwiazywac w Afryce, to nie widze przeszkod- wyjezdzaj! Haslo przewodnie najpowszechniejszego obecnie kierunku w ochronie srodowiska, czyli environmental sustainability to "Think globally, act locally". Tak wiec marzyc sobie mozesz o Afryce, ale do roboty zabieraj sie na wlasnym podworku. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: NETBiT - promuje OCHRONE SRODOWISKA 14.03.02, 19:22 Wlasnie,i oto nasze wspolne podworko warto by bylo zadbac.Gdyby tylko kazdy zadbal o wlasne podworko i jesli dodatkowo pomogl sasiadowi ? -to juz bylby SUKCES. NETBIT i WISLA -czy tu nie ma duzo do zrobienia ? pozdrawiam serdecznie radca ps. moze jednak mozemy cos zrobic ? Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: NETBiT - promuje OCHRONE SRODOWISKA 14.03.02, 19:37 Panowie mysla pewnie, ze zaswiecili i zbili z tropu Milqe, jednak jak sie glebiej przyjrzec, to Ona zakpila z Radcy, bo ten jej post mial byc z pewnoscia czyms na ksztalt ironicznego pastiszu... (no ja przynajmniej tak to odebralem he he) KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milak Re: NETBiT - promuje OCHRONE SRODOWISKA IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 19:48 Widzę, że bez emotikony ani rusz... A Ty KroTosS zdobyłeś u mnie punkt ;o) Panowie... Ciekawi mnie jaki jeszcze "fascynujące" i "zaskakujące" formy działalności netBiT-u znajdzecie... Dla mnie, to groteskowo śmieszne. Ale róbcie, co chcecie, w końcu Radca i Krzyżak są teraz Naszymi Przywódcami... ";o)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 20:18 Nie masz bliższej rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
radca NETBiT - promuje OCHRONE SRODOWISKA 14.03.02, 20:57 To,ze Milak sobie raczyla zazartowac, to oczywiscie zauwazylem :))) Nie dziwie sie,przeciez Ted jest Jej ojcem.Wiec Jej reakcja byla jak najbardziej zrozumiala.Lecz nie chodzi tutaj o to ,abysmy sie zaraz we wszystkim zgadzali.To tylko byla propozycja,lecz nie jest powiedziane,ze musi byc zaakceptowana.Rowniez kazdy inny moze dawac pomysly-jestesmy wszyscy rowni. Milak napisala -cytuje ; " Dla mnie, to groteskowo śmieszne. Ale róbcie, co chcecie, w końcu Radca i Krzyżak są teraz Naszymi Przywódcami... ;o)" odpowiedz moja : ja nie jestem zadnym "przywodca" i napewno nim nie bede . Lecz jednak ciagle ktos sie nie moze z tym pogodzic ? pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milak Re: NETBiT - promuje OCHRONE SRODOWISKA IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 21:12 radca napisał(a): > To,ze Milak sobie raczyla zazartowac, to oczywiscie zauwazylem :))) > Nie dziwie sie,przeciez Ted jest Jej ojcem.Wiec Jej reakcja byla jak > najbardziej zrozumiala. Zaintrygowales mnie, Radco, tym spostrzezeniem... Skad masz takie poufne informacje?! :) > Milak napisala -cytuje ; > > " Dla mnie, to groteskowo śmieszne. Ale róbcie, co chcecie, w końcu Radca i > Krzyżak są teraz Naszymi Przywódcami... ;o)" > > odpowiedz moja : ja nie jestem zadnym "przywodca" i napewno nim nie bede . > Lecz jednak ciagle ktos sie nie moze z tym pogodzic ? Czyli ja odnosze mylne wrazenie? Wybacz Radco ale z poprzednich wątków tak właśnie wynika a moje określenie nie traktuj tak poważnie... Mialo raczej swoj metaforyczny przekaz ;). Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: NETBiT - promuje OCHRONE SRODOWISKA 14.03.02, 21:35 Droga Milak :))) Sama mi to na CZACIE Gazety powiedzialas,wiec nie sa to jakies zaslyszane informacje.Lecz ja naprawde traktuje to wszystko na luzie.Wiesz dlaczego ? Dlatego,ze nie zabiegam o zadne "przywodztwo".Kiedys pisalem to KroTossowi,ze jesli sie posiada jakas Funkcje - to zawsze nalezy sie liczyc z krytyka ze strony innych.Zawsze rowniez znajda sie bardziej i mniej zyczliwi.Pelnienie pewnych Funkcji rowniez zobowiazuje,ale i rowniez nalezy ponosic pewne wyrzeczenia.To dlatego od samego poczatku proponowalem,aby byla to "funkcja" przechodnia.Wtedy nie byloby nigdy takich podejrzen.Lub ustalic,aby wogole nie bylo takich "funkcji" - lecz w takiej sytuacji podejrzenia by zginely ? pozdrawiam na wesolo radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milak Re: NETBiT - promuje OCHRONE SRODOWISKA IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 21:46 radca napisał(a): > Droga Milak :))) > > Sama mi to na CZACIE Gazety powiedzialas,wiec nie sa to jakies zaslyszane > informacje.Lecz ja naprawde traktuje to wszystko na luzie.Wiesz dlaczego ? > Dlatego,ze nie zabiegam o zadne "przywodztwo".Kiedys pisalem to KroTossowi,ze > jesli sie posiada jakas Funkcje - to zawsze nalezy sie liczyc z krytyka > ze strony innych.Zawsze rowniez znajda sie bardziej i mniej zyczliwi.Pelnienie > pewnych Funkcji rowniez zobowiazuje,ale i rowniez nalezy ponosic pewne > wyrzeczenia.To dlatego od samego poczatku proponowalem,aby byla to "funkcja" > przechodnia.Wtedy nie byloby nigdy takich podejrzen.Lub ustalic,aby wogole nie > bylo takich "funkcji" - lecz w takiej sytuacji podejrzenia by zginely ? > > pozdrawiam na wesolo > radca Ja takze na wesolo i chyle czolo - skleroza :). Radco... nie przypominam sobie, by ktos Cie mianowal na jakakolwiek funkcje ;). Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: NETBiT - promuje OCHRONE SRODOWISKA 15.03.02, 14:11 MIlak napisala-cytuje ; " Ja takze na wesolo i chyle czolo - skleroza :). Radco... nie przypominam sobie, by ktos Cie mianowal na jakakolwiek funkcje " Przepraszam Cie, ale nie zrozumialas poprzedniej ANALIZY.Nikt "nie mianowal mnie na funkcje " -to prawda i ja tez to wiem.Dlaczego taka SUGESTIA ? Nie ma tutaj zadych funkcji -przeciez to zrozumiale.To jest tylko POMYSL rzucony jednego z czlonkow NETBITU.Jak on bedzie odebrany ? -to juz inna sprawa. pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® dementi IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 11:55 nieprawda jest jakoby: "wszystkie posty pisane z mojego IP powstaly za zgoda i wiedza a nawet cichym przyzwoleniem kierownictwa" posty podpisane innym niz moj nick reprezentuja poglady tylko jego autora i nie sa przez kierownictwo w zaden sposob inspirowane powiem wiecej, ze wzgledu na malzonke ktora dostaje wysypki na wszystko co torunskie (to takie alterego krzyzaka) obowiazuje zakaz wymiany pogladow na temat netbitu moja krew;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LilSnake Moze jednak wrocmy do meritum... IP: *.i4.auc.dk 15.03.02, 19:33 I nie chodzi o IDEA GSM, tylko o ochrone srodowiska. Czy na przyklad nie brak Wam normalnej sciezki rowerowej z Bydgoszczy do Torunia? W samej Bydgoszczy i w Toruniu to powiedzmy da sie jeszcze jakos przejechac, ale jak wyjedziesz za miasto, to gdzie masz sie z tym rowerem podziac? Po drodze z Fordonu do Torunia kierowcy gnaja jak szaleni, wiec choc pobocze jest porzadne, wcale nie mozna sie czuc bezpiecznie. Z kolei po drugiej stronie Wisly droga jest w fatalnym stanie, waska i jeszcze wali nia mnostwo TIRow. Moze o taka inicjatywe warto by bylo zawalczyc, a czystoscia Wisly niech sie zajma radni i oczyszczalnie. Mowa teraz o reaktywowaniu polaczenia kolejowego z Torunia do Bydgoszczy przez Fordon. Moze zamiast utopii fajnie by bylo miec kosztujaca o wiele mniej sciezke rowerowa poprowadzona dawnym szlakiem kolejowym. Co o tym sadzicie? Oczywiscie caly czas zostaja tez nasz wlasne podworka, czyli np. segregacja odpadow, albo po prostu sprzatanie, zeby sasiadowi, ktory syfi naokolo, wreszcie zrobilo sie glupio, a nawet jak nie, to mozemy to robic dla wlasnej satysfakcji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SDB Re: Moze jednak wrocmy do meritum... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 14:06 W jaki sposob drogi Radco widzisz powiazanie Netbitu z ochrona srodowiska? Jestem szalenie ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: Moze jednak wrocmy do meritum... 17.03.02, 16:05 dokladnie. czy ten twoj pomysl radco nie jest troche bez sensu... rhemek Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Moze jednak wrocmy do meritum... 17.03.02, 19:21 rhemek napisał(a): > dokladnie. > czy ten twoj pomysl radco nie jest troche bez sensu... > rhemek Byc moze Rhemku, ale ja sie tylko poprostu zapytalem cytuje ; " Kto jest za tym,aby NetBiT wlaczyl sie aktywnie w promowanie OCHRONY SRODOWISKA ? Moze jakies ciekawe pomysly ? " Jak widzisz,bylo to tylko pytanie. pozdrawiam radca ps.kazdy ma prawo o cos zapytac,dzieki temu otrzyma odpowiedz lub tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Radco masz wiadomośc (ntext) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 21:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIRAS Re: NETBiT - promuje OCHRONE SRODOWISKA IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 18:23 Chociaz ktos w koncu sie zabral za sprzatanie naszej "ziemi matki" :) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: NETBiT - promuje OCHRONE SRODOWISKA 12.04.02, 16:07 Szkoda,ze NETBIT nic nie reaguje na zatruwanie rzeki BRDA.Szkoda rowniez,ze NETBIT tak malo poswieca uwagi naszej wspolnej rzece - krolowej polskich rzek ; WISLE. Wielka szkoda. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: NETBiT - promuje OCHRONE SRODOWISKA IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 23:40 a delfiny zdychaja stadami ech, szkoda Odpowiedz Link Zgłoś