Dodaj do ulubionych

UPC – jakość ich internetu.

24.09.12, 14:46
Jak oceniacie internet od UPC ( osiedle ''Na Wyżynach''). Proszę o ocenę pod względem stabilności. Słyszałem o powtarzającej się potrzebie resetowania modemu. Jak wielka jest różnica szybkości internetu w ofercie do rzeczywistej? Interesują mnie wszystkie uwagi o ich usłudze. Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • trawa05 Re: UPC – jakość ich internetu. 24.09.12, 18:46
      ja mam neta wraz z TV od UPC, mieszkam na wyżynach już dobre 4 mies i jak dotąd nie było problemów z netem. Co do szybkości to na umowie jest 30Mb/s, speedtest pokazuje niecałe 22Mb/s, ale i tak nie narzekam
      • intervention Re: UPC – jakość ich internetu. 24.09.12, 20:08
        Nie mieszkam na Wyżynach ale korzystam z UPC. Przerwy w dostawie zdarzają się nagminnie.
        • frych47 Re: UPC – jakość ich internetu. 25.09.12, 07:56
          A czy to musi być internet z UPC, ja mieszkam w tym rejonie i mam neta z AWACOM już kilka lat i jestem zadowolony z ich usługi z UPC mam TV plus Telefon, który też często nawala.
    • johnyflaszka Re: UPC – jakość ich internetu. 25.09.12, 08:08
      W UPC aby dodzwonić się do serwisu do żywego człowieka trzeba przejść drogę przez mękę na usunięcie awarii też trzeba swoje odczekać. Mają za to najlepszą ofertę TV.
    • kuserek Re: UPC – jakość ich internetu. 27.09.12, 14:30
      Sama siec dziala dosyc stabilnie, ale firma lubi naciągac wciskajac ludziom po cichu rzeczy których niezamawiali a potem przysyłajac zwiekszone faktury. Przerzucaja w ten sposób ciężar tłumaczenia sie z niechcianych rzeczy na klientów. Radze uważac.

Historia autentyczna o tym jak firma UPC jest bardzo chciwa i nieetyczna:

Moja była sąsiadka trafiła do szpitala i telefonicznie zrezygnowała z ich usług. Chorowała bardzo długo, wróciła ze szpitala po ponad roku. Starsza biedna schorowana kobieta prawie padła gdy zobaczyła że w tym czasie nie dośc że nie skończono jej nalicząc za kablówke i co tam jeszcze miała to jeszcze dostała podwyżke. Przejęła się strasznie gdyż była biedną emerytką. Umarła wkrótce potem, a rodzina po jej śmierci uregulowała firmie UPC wszystkie należności (te nieslusznie naliczone rachunki celowo zawyżone po przyjeciu informacji o ciężkiej chorobie klienta który chcial zrezygnowac leżac w szpitalu). Firma UPC zabiła tą kobietę bezlitośnie.
      Takich historii musi być więcej.
      Wspólpracując z ta firma musicie się liczyć z tym że nikogo z Was też nie oszczędzi.

• tupolej154 Re: UPC – jakość ich internetu. 27.09.12, 14:47
        UPC najpierw mi skasowała pięć kanałów zostawiając cenę bez zman a potem zrobiła podwyżkę nie dokładając żadnego kanału. Zachowują się jak monopoliści.
      • trawa05 Re: UPC – jakość ich internetu. 27.09.12, 14:50
        zgadzam się z wyzyskiem, jeśli przed końcem umowy nie pójdziesz do nich to umowa zostanie automatycznie przedłuzona na starych zasadach. Wystarczy ją odpowiednio wcześnie wypowiedzieć i od razu zadzwonią do Ciebie z atrakcyjniejszą ofertą.
        Co do stabilności i serwisu. Wcześniej mieszkałem na bartodziejach (ponad 2 lata) i tez nie miałem problemów ze stabilnością neta, kiedy przenosiłem usługę na wyżyny poszedłem do punktu, umówiłem termin, monter przyszedł o czasie i wszystko git.
        Także ja nie narzekam, ale fakt faktem o swoje trzeba się u nich upominać
    • tomek.k1983 Re: UPC – jakość ich internetu. 27.09.12, 18:42
      W tej chwili korzystam z internetu DSL dla firm 2 Mb/s od Orange. Szukam czegoś żwawszego w Bydgoszczy. Mile widziane wszystkie uwagi.

Proszę o wynik polecenia
      Start > uruchom... > cmd
      ping www.wp.pl

Start > uruchom... > cmd
      tracert www.wp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka